Aantal dagen
11
Reisdata

18 t/m 28 juli 2022

  World Ducati Week: 18 - 28 juli 2022

  Een walhalla voor Ducati liefhebbers, dit evenement mag je niet missen!

  Deze reis is inclusief
  • 10 hotelovernachtingen
  • 10x ontbijt
  • 7x diner (exclusief diner tijdens WDW)
  • Alle dagroutes op GPS
  • Toeristenbelasting
  • Parkeerkosten
  • Entree WDW (3 dagen)
  • Nederlandse reisbegeleiding
  • Pechondersteuning

  Media van World Ducati Week 2022

  Over deze reis World Ducati Week 2022

  De World Ducati Week is terug!

  De 11de editie zal plaatsvinden in 2022 en natuurlijk is Horizon Motor Reizen hierbij aanwezig. Een 11-daagse rondreis voor Ducati liefhebbers. Deze rondreis brengt je in 11 dagen door de meest prachtige gebieden van Frankrijk, Duitsland, Zwitserland en Italië inclusief entree bij WDW (3 dagen).

  Dagroute 1: Nederland - Elzas | 387 km

  Op 18 juli 2022 start de reis met een route vanaf de grensovergang met Duitsland op de snelweg A76. De eerste paar kilometers rij je over de snelweg om Aachen heen. Bij afslag Stolberg/Brand verlaat je de snelweg om na enkele kilometers direct de mooie Eifel in te rijden met zijn kronkelwegen en bosachtige omgeving. Na enkele kilometers rijdt je Het National Park Eifel in met de indrukwekkende Rursee, dit stuwmeer is een van de grootste stuwmeren van Duitsland geworden. Na het genieten van de mooie omgeving en bijbehorende bochten van de Eifel rijd je verder de Vulkan Eifel in. Deze staat bekend om de veel “Maaren”. Deze Maaren zijn oude vulkaankraters welke zich gevuld hebben met water. Je vervp;gt de route en je rijdt de grotere stand Wittlich binnen. Hier verlaat je de Eifel en rij je het Moezel gebied binnen. Aan gekomen bij het dorpje Lieser, steek je de Moezel over, je ziet hier meteen dat je in een wijngebied bent aangekomen met de vele druivenvelden om je heen. Je vervolgt de route richting het Elzas gebied, het laatste stukje van de route dient zich nu aan met een mooie kronkel weg langs het riviertje Lauter door het Bobental. Je verblijft tijdens deze reis in Hotel Le Cleebourg. Dit hotel is in 2014 gebouwd en ligt midden in de weilanden. Het hotel heeft een droogruimte, een eigen parkeergelegenheid en een machtig uitzicht over de weilanden.

  Dagroute 2: Elzas - Bad Waldsee | 302 km

  Al snel rijd je hier het Parc Natrual Regional des Vosges du Nord in. Een mooi gebied met een paar heerlijk stuurwegen. In de Noord Vogezen rijd je ook de eerste cols. Zoals bijvoorbeeld de Col des Pandours (662m). Halverwege de route kun je in de haarspeld even de route verlaten voor het uitzichtpunt op “Mont Sainte Odile a l'Alsàcia”. Je hebt hier een mooi uitzicht over de Vogezen. Je passeert hierna bij km stand 174 de Rijn en de grens naar Duitsland. Je rijdt hier het Zwarte Woud in. Net na Ettenheimmunster begint het bochten festijn in het Zwarte Woud. De wegen hier zijn stroef en heerlijk om te rijden. Je rijdt door diverse dalen en bossen met afwisselende uitzichten en wegen.

  De route hierna is afwisselend bochtig tot aan het hotel in Bad Waldsee.

   

  Dagroute 3: Bad Waldsee - Levico | 482 km

  Vandaag gaat de route door de Oostenrijkse Alpen naar de Italiaanse Dolomieten. Het is een lange en schitterende route, dus vertrek op tijd om er maximaal van te kunnen genieten. Je verlaat Duitsland via een aantal leuke wegen en door een mooie omgeving. De bergen worden nu ook steeds hoger. De Oberjochpass, de Hahntenjoch en Timmelsjoch zijn enkele voorbeelden van passen die je op deze dag zal rondtrekken. Ondanks dat je inmiddels in Italië bent aangekomen is de voertaal hier nog altijd Duits en zal langzamerhand overgaan naar het Italiaans. Via mooie wegen en bekende plaatsen als Bolzano, Ortisei en Santa Crisitina kom je aan bij de Passo Val Gardena (2.121m). Deze rijd je een deel omhoog om vervolgens de Passo Sella (2.218m) op te rijden. Een schitterende, maar soms ook drukke, pas. De steile, haast loodrechte rotswanden, geven een indrukwekkend uitzicht. Via de Passo di San Lugano (1.097m) steek je dan verder door Italië in richting het hotel.

  Via zeer bochtige wegen leg je de laatste 100km af naar het hotel. In de laatste kilometers rijd je tussen het Lago di Caldonazzo en het Lago di Levico door via het kleine plaatsje Tenna. Hierna rijd je Levico Terme binnen en is het wel verdiend uitrusten in het hotel. De motor kan in de parkeergarage, waar de route voor de ingang eindigt.

  Dagroute 4: Levico - Bologna | 300 km

  Na een stevig ontbijt start je de motor om vandaag verder richting het Zuiden af te zakken. Via een aantal mooie SS wegen door Italië kom je terecht op Passo di Croce Domini welke je brengt in natuurpark Parco dell'Adamello. Deze pas is net geen 1900 meter hoog. Vanaf hier kom je aan bij Lago d'idro, een kleiner onbekender meer waar je langs af rijdt richting het grote bekende meer Lago di Garda. Via Parco dell'Alto Garda Bresciano kom je langs een mooi bergmeer Lago di Valvestino om vervolgens af te dalen richting Lago di Garda. Het blijft een bijzonder uitzicht. Na een gedeelte langs het meer te hebben gereden kom je aan bij de snelweg welke je over de Poovlakte richting Bologna waar je natuurlijk even langs de Ducati fabriek rijdt om even een foto te maken van jou motor voor de poort waar hij ooit uitgekomen is. Daarna rijdt je verder naar het hotel.

   

  Dagroute 5: Bologna - Riccione | 295 km + WDW

  Deze dag kun je uit 2 mogelijkheden kiezen. De eerste optie is een rondleiding door de Ducatifabriek. Wat je daar gaat zien, verklappen we niet, maar dat het genieten wordt, is zeker. Na de rondleiding heb je voldoende tijd om ook het Ducatimuseum te bezoeken. Dit museum is volledig gerenoveerd en in september 2016 heropend. Een aanrader! Daarna pak je de snelweg naar Misano.

  Als je liever op je motor zit, kun je een schitterende dag route door de Apennijnen en Oost-Toscane maken. Deze route leidt naar je volgende onderkomen: een prachtig hotel aan zee in Riccione. Vrijdagavond is de Ducati parade langs de Adriatische kust. Open voor alle deelnemers, ze zullen aan het einde van de eerste dag in Misano starten en de rijders begeleiden met een spectaculaire tocht door de kustplaatsen grenzend aan WDW's thuisbasis mag je eigenlijk al niet missen !

   

  WDW dag 2

  Vandaag bezoek je het WDW en geniet je van ontelbaar veel Ducati's, shows, stands, races, en nog veel meer. Natuurlijk ga je op de motor naar het circuit. Alle tickets om binnen te komen zijn door Horizon geregeld dus je kunt genieten van een prachtige dag vol Ducati plezier. 's avonds is het traditie het centrum in te gaan om gezellig met z'n allen een feestje te bouwen.

   

  WDW dag 3 of dagroute 6: rondrit Cattalica of Racebaan van Rossi | 353 / 258 km

  Op zondag heb je wederom 2 opties. Je kan een 2e bezoek brengen aan de WDW. Er zijn diverse leuke shows die je kunt bekijken en activiteiten waaraan je kunt deelnemen, zoals het maken van een proefrit. De basis voor de WDW is al op 4 juli 1926 gelegd. Die dag richtten de broers Ardiano, Bruno en Marcello Cavallieri Ducati -ondersteund door hun vader Antonio- het bedrijf Società Scientifica Radio Brevetti Ducati op. Het in Bologna gevestigde bedrijf heeft sindsdien een ongeëvenaarde ontwikkeling doorgemaakt met als resultaat een motorfiets met een onnavolgbaar design en een sterk sportief karakter. Er worden nog ontzettend veel meer dingen georganiseerd op zonder dus kijk voor de meest actuele informatie op http://wdw.ducati.com 

  De 2e optie is om een mooie rondrit door de Apennijnen te maken. Hierbij bezoek je onder meer het geboortedorp van de bekende motorcoureur Valentino Rossi en het Rossi Café.

   

  Dagroute 7: Riccione - Levico | 380 km

  Je begint aan de terugreis richting de Dolomieten-Trentino. De eerste 300 km over de 'Povlakte' van Italië rijd via de snelweg. Des te sneller kun je beginnen aan de passen van de Dolomieten, die je al van ver kunt zien liggen. Eenmaal hier aangekomen pak je natuurlijk Passo San Boldo mee met haar verkeerslichten en vele haarspelden in de tunneltjes. Deze pas naar boven geeft het duidelijk aan, je bent in de Dolomieten. Daarna bereik je het hotel in Levico. Je kunt je motor in de garage parkeren. 

  Dagroute 8: Levico - Davos | 350 km

  Na opnieuw te hebben genoten van een overheerlijk uitgebreid ontbijt is het tijd om de bagage weer op de motor te knopen en te vertrekken. De route van vandaag gaat via de wereldberoemde Stelvio pas richting Zwitserland. Je zult ervaren dat tegengesteld rijden weer heel anders is. Vervolgens rijd je o.a. de Passo Costalunga (1.745m), de SP98 en andere heerlijke stuurwegen richting Zwitserland. Een aanrader is om bovenop de Passo dello Stelvio links af te gaan en verder naar boven te rijden.

  De Stelvio, of in Duits Stilfersjoch, heeft een pashoogte van 2.757m en kent 48 haarspeldbochten. Het is een schitterende pas om te rijden. Zeker bij helder weer. Je passeert hier ook de grens naar Zwitserland. Let op! Dit is een smalle pas, waarbij auto’s elkaar niet altijd kunnen passeren. Met name in de haarspeldbochten niet. Je hebt ook niet altijd zicht op het dalende tegemoet komende verkeer in de haarspeldbochten.

  Het hotel waar je vandaag overnacht ligt in Davos en beschikt over een eigen tankstation, een sauna en garage voor de motor. Ook hier dineren we ’s avonds gezamenlijk. Daarna komen de verhalen over de Stelvio al snel ter sprake!

  Dagroute 9: Davos - Zwarte Woud | 330 km

  Vandaag verlaat je de hoge bergen langzaam maar zeker voor de glooiende heuvels van het Zwarte Woud in Duitsland. Het einde van de reis komt in een snel tempo in zicht. Via mooie Duitse wegen rijdt je het Duitse middelgebergte in de richting van Stuttgart. De wegen blijven uitdagen en leuk ondanks dat de bergen lager zijn geworden. Het hotel ligt in de kleine plaats en op loopt afstand van het oude historische centrum. Hier vind je op het marktplein grote oude vakwerkhuizen terug, waarvan er velen in dezelfde uniek stijl zijn opgebouwd. 

  Dagroute 10: Zwarte Woud - NL | 516 km

  Voor de laatste dagroute terug naar huis rijd je naar wens nog het eerste gedeelte binnendoor, ongeveer 280 km waarbij je ook nog een klein stukje Elzas in Frankrijk meepikt. Gewoon nog een prachtige route tot aan de Autosnelweg A61. Deze brengt je rechtstreeks naar Nederland of België. Met deze dagroute komt er een einde aan een intensieve, enerverende, uitdagende en prachtige rondreis. 

  Data en prijzen

  maandag 18 t/m donderdag 28 juli 2022

  World Ducati Week: maandag 18 - donderdag 28 juli 2022

  Prijs op basis van 11 dagen

  € 1.549,00

  Toeslag: 1-persoonskamer

  € 349,00

  5

  Ervaringen van onze reizigers

  Ook jouw ervaring achterlaten?

  Ervaring achterlaten
  Marcel Rooth

  WDW 2016 tour

  Dit jaar voor het eerst op bedevaart naar de WDW in Italie geweest. Een evenement welke ik aan elke Ducatist kan aanraden! Wil je dit twee-jaarlijkse event combineren met een prac...

  Marcel van M

  Er zijn niet zo veel dingen belangrijk tijdens een motor reis.Met mooie routes, lekker eten en goede hotels ben ik al snel tevreden. :-)En dat is precies wat je krijgt bij Horizon ...

  Rhodee van der Kam

  Als enige vrouw tussen het reisgezelschap én als enige duopassagier heb ik een geweldige reis gemaakt. De uitgezette routes waren bijzonder mooi, de hotels en eten meer dan ...

  Ducati Multistrada Group

  Op verzoek en in samenwerking met Carlo een op maat gemaakte reis voor Ducatitisten samengesteld. Met hoofdzakelijk Multistrada's, een Monster en een "verdwaalde" Fazer en Tuono, s...

  Even geduld..

  We zijn bezig met het bevestigen van je boeking.