Aantal dagen
4
Reisdata

27 t/m 30 april 2023

  Ducati Weekend - Eifel 2023. Dichtbij en toch lekker sturen en ontspannen rijden door de Vulkan-Eifel!

   

  Let op: er is nog maar 1 eenpersoonskamer beschikbaar!

  Deze reis is inclusief
  • 3 hotelovernachtingen
  • 3 ontbijtbuffetten
  • 3 diners
  • Toeristische route heenreis op GPS
  • Alle dagroutes op GPS
  • Toeristische route terugreis op GPS
  • Toeristenbelasting
  • Horizon Motor Reizen routegids
  • Nederlandse reisbegeleiding

  Media van Ducati Weekend - Eifel

  Over deze reis Ducati Weekend - Eifel

  4-daags weekend met Koningsdag - Ducati weekend in de Eifel, Het land van 1001 bochten, heuvels en Duitse gezelligheid

  Speciaal voor Ducati hebben we in 2023 een reis naar de Eifel georganiseerd. De wegen zijn prachtig met talrijke bochten, hoogteverschillen en een uitstekend wegdek. Je zou denken dat die wegen speciaal voor ons zo zijn aangelegd, want hier kan alles! De wegen zijn groots, het landschap is 'fabelhaft': de mooie glooiende heuvels en de veelal aan het zicht onttrokken vulkaanmeren zijn uniek. De Eifel ligt lekker dicht bij huis en je verblijft in een fantastisch motorvriendelijk hotel. 

  Het hotel voor deze break is een schoolvoorbeeld van Duitse degelijkheid. De eigenaar is zelf enthousiast Ducati rijder en heeft een hele verzameling Ducati's. Elke ochtend staat er een goed verzorgd ontbijt voor je klaar, zodat je een stevige bodem kunt leggen voor de nieuwe dag. Aan het einde van de dag kun je gezellig met de andere deelnemers nagenieten op het terras van het hotel. 's Avonds kun je aanschuiven voor een 3-gangendiner.

  Let op: er is nog maar 1 eenspersoonskamer beschikbaar!

  Heen route: Eerste verkenning van de Eifel | 180 / 256 km

  Voor de heen route heb je de keuze om een korte of lange route te rijden. De aanrijroute start bij de grensovergang naar Duitsland op de A76 bij Heerlen/Bocholtz. Het eerste gedeelte rijd je over de snelweg, deze zul je na enkele kilometers verlaten nabij Aachen. Via enkele kleine dorpjes rijd je het Eifel land in en al snel krijg je te maken met de eerste scherpe haarspeldbochten. Na enkele kilometers passeer je het bosrijke dorpje Hellenthal, hier kun je in het dorp een kleine stukje van de route afgaan om de Oleftalsperre te gaan bekijken, deze dam is omgeven door prachtige bossen. Je vervolgt je weg naar het hotel in Barweiler waar onze reisbegeleiding je ontvangt.

   

  Dagroute 1: Ahr –en Vulkan Eifel | 229 / 341 km

  De route die je vandaag gaat rijden brengt je door de Ahr- en Vulkan Eifel. Er is een korte en lange route beschikbaar. De lange route laat je nog meer zien en beleven van de Eifel en het bochtenspel wat daar bij hoort.  Tevens kun je een bezoekje brengen aan de Nürburgring. In het begin van de route passeer je de nog helemaal intacte Burg Kreuzberg, deze behoort tot de familie Von Boeseslager, die erg gesteld zij n op hun privacy, jammer genoeg kun je daardoor geen bezoekje brengen aan dit prachtige kasteel.  Je vervolgt de route en rijd dan Adenau binnen. Deze plaats is bekend van de beruchte Nordschleife van de Nürburgring. De Nordschleife van de Nürburgring passeer je nogmaals op de terugweg naar het hotel, leuk om een kijkje te nemen of om een ronde maken. Wees er wel op bedacht dat je niet de enige zult zijn en dat er tussen de 'racers' veel onervaren automobilisten en motorrijders rond zullen rijden. 

  Dagroute 2: Eifel - Luxemburg | 225 / 314 km

  Je kunt vandaag kiezen tussen 3 verschillende routes: Korte route , Lange route en de XL variant. Alle 3 de routes brengen je vanuit het westen van het Eifel gebied naar Luxemburg.

  Bij de start van de route rijd je vrijwel direct Neuerburg in. Een karakteristieke Duits dorpje wat word omringd door bosrijke hellingen, het stadsbeeld van Neuerburg wordt gedomineerd door kleine huisjes en bochtige straatjes en is leuk om door heen te rijden om een koffiestop te houden. Je vervolgt de route naar Gemund en steek je de rivier Our over hier passeer je ook direct de grens met Luxemburg. Ook Luxemburg staat bol van de mooie bochtige wegen. Zo rijd je bij Kautenbach een weg met een serie van 8 scherpe haarspeldbochten ook wel de “Mini Stelvio” genoemd. 

  Terugreis: Laatste dag in de Eifel | 162 / 242 km

  Dit is het einde van de reis door de Eifel. Via een toeristische route rijd je onder andere door typische Duitse Dorpjes, glooiende wegen met vele bochten, Hoge Venen en het Limburgse Mergellandschap weer naar huis. Wederom heb je de keuze uit twee terug routes naar Heerlen/Bocholt. In de ochtend kun je nog mooi afscheid nemen van al je Ducati vrienden. Nog voor de laatste keer de reis doorspreken en alvast een vervolg reis plannen!  

  Data en prijzen

  donderdag 27 t/m zondag 30 april 2023

  Donderdag 27 april (Koningsdag) - zondag 30 april 2023

  Prijs op basis van 4 dagen

  € 329,00

  Duopassagier

  € 329,00

  Toeslag: 1-persoonskamer

  € 69,00

  Toeslag: 2-persoonskamer voor alleengebruik

  € 149,00

  2

  Ervaringen van onze reizigers

  Ook jouw ervaring achterlaten?

  Ervaring achterlaten
  Imre van der Meer

  Vorig jaar de Ducati berg en bochten training in Luxemburg gevolgd. Dit jaar voor het Multistrada weekend gekozen.  Het was een geweldig leuk weekend. Leuke mensen ontmoet en...

  André Pietjou

  Wederom super gezellig! Voor de 3de keer met Horizon mee op stap samen met mijn Ducati vrienden. Alweer goed georganiseerd en top hotel en prachtige routes. Iedere ochtend en av...

  Even geduld..

  We zijn bezig met het bevestigen van je boeking.