Aantal dagen
8
Reisdata

3 t/m 10 september 2022

  Bezoek de BMW Motorrad fabriek met een mooie rondreis. Deze onvergetelijke reis maak je samen met andere BMW-fans. Ga je mee?

   

  Deze reis is inclusief
  • 7 hotelovernachtingen
  • 7 ontbijt
  • 5 diners
  • Alle dagroutes op GPS
  • Nederlandse reisbegeleiding
  • Toeristenbelasting
  • Pechondersteuning
  • Entree BMW fabriek

  Media van BMW - Rondreis Duitsland-Tsjechië met fabriek bezoek

  Over deze reis BMW - Rondreis Duitsland-Tsjechië met fabriek bezoek

  De BMW Motorrad Werke bezoeken én een mooie rondreis maken door Duitsland

  Deze reis brengt je uiteraard naar de BMW Motorrad fabriek in Berlijn waar je een exclusive tour krijgt. Je hebt die dag ook gelegenheid om de binnenstad van Berlijn te bezoeken. Je bezoekt echter niet alleen Berlijn. Je passeert op deze reis de Harz, Dresden, het Elbsandstein gebergte in Tsjechie, het Ertsgebergte, Thuringen én Sauerland. Een rondreis waarbij je door vele mooie gebieden in Duitsland en een stukje van Tsjechië komt. 

   

  Dagroute 1: Op naar de Harz | 428 / 450 km

  Voor de heen route hebben we 2 routes beschikbaar, een snelle route waarvan je een groot deel de snelweg neemt en de lange route start met enkele kilometers snelweg en gaat daarna geheel binnendoor. Bij Siddinghausen komen beide routes bij elkaar. De weg die je nu volgt heeft een bosrijke omgeving en rijkt naar een hoogte van ruim 460m. Je rijdt nu verder door Sauerland, dit gebied staat onder andere bekend om het toerisme en de populaire wintersport plaatsen Winterberg en Willingen. De route gaat verder onder de grote plaats Kassel door. Kassel is een oude historische plaats die de moeite waard is om te bezoeken en zeker een kijkje te nemen bij het Hercules Monument, dit is zeker een fotomomentje waard. Het drukke deel van de route laat je nu achter je en passeer je de grens met het voormalige Oost-Duitsland. De laatste kilometers naar het hotel blijven ontzettend mooi met een afwisselende omgeving. Het hotel waar je de komende dagen verblijft bevind zich in het plaatsje Duderstadt, hier ontmoet je de reisbegeleiding en je medereizigers. Het gezellige hotel heeft een eigen restaurant waar we 's avonds dineren. Aansluitend aan het dessert spreken we hier gezamenlijk de route van de volgende dag door. De kamers van het hotel zijn comfortabel en modern waardoor je van een goede nachtrust verzekerd bent.

  Dagroute 2: Door de Harz naar het historische Berlijn | 340 km

  Vanuit de Harz rijd je via een fraaie route naar de hoofdstad van Duitsland: Berlijn. Hier verblijf je twee nachten om de fabriek te kunnen bezoeken én even aan deze oude historische stad te kunnen proeven. Voor beide dagen in Berlijn is het op eigengelegenheid in de stad. 

  De route start door het Nationalpark Harz. Heerlijk sturen met prachtige uitzichten. Duitsland op haar mooist. Via Silberhutte en Braunlage rijd je richting de voormalige grens tussen Oost- en West Duitsland. De grens pasages zijn in veel gevallen niet meer aanwezig en worden nu geflankeerd door een groot bruin/wit bord, waarop de voormalige grenslijn te zien is. De route kent ook een aantal beziensawaardigehden, zoals o.a. de Teufelsmauer en de oude smalspoor baan in de regio van Quedlingburg. Je laat nu de Harz achter je. De route krijgt hier een vlakker karakter en via glooiende wegen rijd je richting Berlijn. Om de drukke provinciale wegen te mijden rondom Berlijn gaat het laatste stukje van de route over de snelweg tot vlakbij het hotel. Het hotel is hemelsbreed slechts enkele kilometers van de BMW fabriek verwijderd. Ook een bezoek aan het centrum van Berlijn gaat vlot. Zo ben je via de U-Bahn in 15 minuten in het centrum. 

   

  Dag 3: BMW Fabrieksbezoek | 9 km

  In de ochtend start de rondleiding omstreeks 9:00u bij de BMW Motorrad Werke met een Exclusive Tour. Vroeg uit de veren dus om er tijdig te zijn en met je eigen motor naar de fabriek te rijden, waar deze ooit van de spreekwoordelijke band is gerold. Je wordt hier ontvangen door een medewerker van BMW Motorrad en worden de veiligheid en bezoekersrichtlijnen uitgelegd. Hierna start de rondleiding en krijg je van alles te zien en te horen over het fabricageproces en misschien zie je jouw favoriete BMW wel voorbij komen.   

  Dag 3: Bezoek aan Berlijn

  Na het bezoek aan de fabriek heb je de hele middag en avond de tijd om het indrukwekkende Berlijn te gaan zien. Met de motor rijd je weer terug naar het hotel en vandaar uit kun je op verschillende manieren de stad intrekken. Via de U-Bahn is de snelste manier en kun je daarna eindeloos door de stad wandelen met de vele bezienswaardigheden. Je kunt ook gebruik maken van de "Hop on - Hop of" bus die je langs de diverse bezienswaardigheden brengt. Je stapt dan uit waar je het leuk vind en even later weer op om weer verder te rijden. Voor deze avond is er wederom geen diner gepland, zodat je alle ruimte hebt om de stad te bezichtigen en een leuk restaurant te vinden. In de bijbehorende routegids van deze reis vind je diverse tips voor het bezoek aan Berlijn terug. 

   

   

  Dagroute 4: Dresden | 274km

  Vandaag laat je Berlijn achter je en rijd je naar de volgende historische stad uit deze reis: Dresden. Je rijd Berlijn vlot uit via de snelweg om wederom de drukte in de directe regio te vermijden. Op deze route passeer je een aantal meren, waar Duitsland in vrijwel alle regio's rijk aan is. Niets lijkt meer op het drukke Berlijn en het is lekker genieten op de motor over de glooiende wegen door de natuur en langs de diverse meren. Je passeert ook een bijzonder monument wat een aandenken is aan de voormalige bruinkool industrie: Biotürme von Lauchhamme. Het schitterende Schloss hotel bevindt zich aan de rand van Dresden. Ook op deze locatie verblijf je twee nachten.

   

  Dagroute 5: Sachsische Schweiz en Elbsandsteingebergte (Tsjechië) | 227 / 267 km

  Voor vandaag heb je de keuze uit een korte of lange route door de Sachsische Schweiz en Elbsandsteingebergte of om Dresden in te trekken en deze historische stad te gaan bezichtigen.

  De route gaat o.a. door de Sächsische Schweiz en is een van de mooiste nationale parken van Europa! Door de schitterende rotsformaties en de puntige rotsen kun je je in Zwitserland wanen. Hoewel de rotsenformaties geen duizenden meters hoog zijn, blijven ze indrukwekkend. Zo passeer je de bekende Bastei en kun je deze ook (te voet) bezoeken.Het hoofdingredient van deze route zijn de vele bochten en bijbehorende uitzichten. Zeker in het Elbsandsteingebergte in Tsjechië brengt rijd je vele leuke wegen. De route kronkelt langs burgten, leuke plaatsjes en het riviertje de Elbe. In de Tsjechië bossen liggen ook vele bezienswaardigheden verstopt en is het de kunst deze te vinden. 

  Dagroute 6: Ertsgebergte en Thüringen | 264 / 326 km

  De route van vandaag brengt je naar en door Thüringen. Een gebied in het voormalige Oost-Duitsland wat bij lang niet iedereen bekend is. Een mooi gebied voor de motorrijder om rustig en lekker te kunnen rijden. Je passeert Dresden en krijgt net buiten Dresden zicht op Het Schloß Rohrsdorf. Dit slot uit 1890 wordt nu gebruikt als hotel en muziek studio. Nu je Dresden net achter je gelaten hebt rijd je vrijwel meteen in alle rust en lijkt de grote stad niet in de buurt te zijn. Heerlijk genieten dus. De route gaat verder richting Thüringen en een aantal keren kun je de grens met Tsjechië "aanraken". Even later passeer je Talsperre Rauschenbach welke een belangrijke rol speelt in de drinkwater voorziening in de regio. Bijzonder aan dit meer is dat deze zich gedeeltelijk in Duitsland en gedeeltelijk in Tsjechië bevindt. 

  Via vlotte wegen gaat het verder en let op! Mogelijk zie je nog een oude stoomtrein over een oude stalen spoorbrug rijden bij Markersbach. Je bevindt je inmiddels in het Erstgebergte. Dit gebergte loopt van Duitsland naar Tsjechië. De hoogste berg (Klinovec) heeft een hoogte van 1.244m. Ook dit gebied en Thüringen is rijk aan stuwmeren die veelal voor de drinkwater voorziening of water regulatie gebruikt worden. 

  Dagroute 7: Westerwald | 319 km

  Het Westerwald ligt nog even verwijderd van Thüringen. Via een combinatie van vlotte en bochtige wegen vind de route zich een weg door Thüringen naar het Westerwald. Westerwald staat garant voor prachtige natuur. Het hotel is rustig gelegen in een klein plaatsje, waar je een prima overnachting aantreft in een comfortabele kamer. Wil je in de avond nog een korte wandeling maken dan is het leuk om rechtsom het hotel de landweg naar boven te nemen. Deze geeft je uitzicht over het dorp en via de plaatselijke kerk wandel je weer terug naar het hotel. 

  Terugreis : Babberich 340 km | Simpelveld 240 km

  Na een goed ontbijt neem je afscheid van het hotel personeel en ga je weer huiswaarts. Je kunt er nu voor kiezen om de terugroute te nemen naar Babberich of Simpelveld. Indien je de route naar Babberich neemt kom je door het Kreuztal , steek je de Möhnesee over en rijdt je via het Sauerland weer richting Nederland.
  Het tweede alternatief voor de terugreis is om de route te volgen naar Simpelveld, deze brengt je via Eifel en de Laacher See richting de Nurnburgring,  leuk om een kijkje te nemen of om een ronde maken. Wees er wel op bedacht dat je niet de enige zult zijn en dat er tussen de 'racers' veel onervaren automobilisten en motorrijders rond zullen rijden. Via een mooie stuurweg rijdt je de lage landen weer in alvorens je weer thuis arriveert na een rondreis door Duitsland, een stukje Tsjechië en niet te vergeten het bezoek aan de BMW Motorrad Werke in Berlijn.  

  Data en prijzen

  zaterdag 3 t/m zaterdag 10 september 2022

  Zaterdag 3 - zaterdag 10 september 2022

   

  Prijs op basis van 8 dagen

  € 999,00

  Duopassagier

  € 999,00

  Toeslag: 1-persoonskamer

  € 159,00

  2

  Ervaringen van onze reizigers

  Ook jouw ervaring achterlaten?

  Ervaring achterlaten
  Hub Veders

  Na enkele jaren met de ATC (Auto Technische Club) lidreizen in Europa te hebben georganiseerd was ik toe aan een motortrip. Voorheen met een andere motor alleen meegedaan aan Off-r...

  Guus de Vries

  Bijna 25 jaar rij ik inmiddels BMW. Al jaren stond een bezoek aan de BMW-fabriek in Berlijn op mijn verlanglijstje. Vind het daarom een mooi initiatief van Horizon om een bezoek aa...

  Even geduld..

  We zijn bezig met het bevestigen van je boeking.