+31 (0) 493 320235
Horizon Check Icon

Grootste aanbieder van Nederland & België

Horizon Check Icon

Door onze klanten met een 8,6 gewaardeerd

Horizon Check Icon

100 bestemming in 24 landen

Horizon Telephone Icon

Voor meer informatie:
+31 (0) 493 320235

Al 6.875 tevreden reizigers gingen je voor!
Boek deze merkreis eenvoudig en snel.

Boek nu

Frankrijk - Dutch KTM Adventure Group

25 april tot 27 april

vanaf €229

Elzas special voor Dutch KTM Adventure Group

1-persoonskamers volgeboekt ! 

Deze reis naar de mooie Franse Elzas wordt door Horizon Motor Reizen speciaal georganiseerd voor de Dutch KTM Adventure Group. We verzamelen in de ochtend bij Abdij Rolduc (waar we ook een optionele overnachting aanbieden als de heenreis te ver is). Vanuit daar start de route een gedeelte over de snelweg tot net onder Aken waar we de Duitse Eifel in duiken. De route brengt je door de Eifel, de Moezel, de Hunsruck en Rheinland Pfalz. Het is een stevige maar prachtige route van 384 km tot aan het hotel net over de Franse Grens.

De Elzas en de Vogezen liggen beide in het noordoosten van Frankrijk. Pal naast elkaar. Ze staan bekend om hun schitterende landschap, dat zeer gevarieerd is: weids, licht glooiend, bergachtig en dichtbebost. Daarnaast zijn er talloze meren en rivieren. De beide streken tellen niet voor niets zoveel verschillende prachtige natuurreservaten. De Elzas staat specifiek bekend om zijn vele wijngaarden, die zich over de hellingen uitstrekken. De schilderachtige dorpjes zijn gezellig en een bezoek waard door de oude vakwerkhuizen en oude kastelen en burchten. 

Ervaringen van onze klanten

Er zijn voor deze reis nog geen ervaringen achter gelaten. Heb je deze reis gemaakt? Laat dan hier jouw ervaring achter.

Dagroute Elzas – P.N.R. Vosges du Nord

Na een goede nachtrust en heerlijk ontbijt met Franse lekkernijen staat er voor vandaag een prachtige route door de Elzas / Vogezen op het programma waarbij je kunt kiezen tussen een korte route van 234 km of een lange route van 340 km. Je start de route direct met een serie overzichtelijke en lekkere bochten door een bosachtige omgeving.

Bij km stand 15 tref je al direct iets bijzonders aan. Er staat een “M41 Walker Buldog” tank net even boven de weg. Deze geeft het “Ligne Maginot Four-a-Choux” of “Ouvrage du Four à Chaux “ aan. Deze defensie lijn met fort is gebouwd tussen de eerste en tweede wereld oorlog en vernoemd naar Minister André Maginot. Initieel bedoeld om de grens met Duitsland te verdedigen, maar helemaal doorgetrokken tot aan Italië. 

Ook krijg je vandaag verschillende echte cols voorgeschoteld zoals Col du Donon van 813m, Col de la Charboniere (960m) en Col de Pandours met het hoogste punt op 662m. Kortom een prachtige route over de kleinere Franse wegen waarbij je KTM helemaal in zijn element is.

Op Koningsdag terug naar Nederland

Vandaag zadel je de KTM weer op voor de terugreis naar Nederland. Vanuit het hotel direct het eerste colletje, de Col du Pfaffenschlick (375m) zich aanbied. Na 70 km bereik je de Duitse grens, hier rijd je het Rheinland-Pfalz in om verder door Duitsland via de Hunsruck, het Moezel gebied en de Eifel richting Nederland te rijden. Na ruim 200 km rij je het via het Hunsruck gebied het Moezel gebied binnen. Je wordt daarbij vrijwel meteen getrakteerd op een typische leuke bochtige weg en rijd je ook over de Moezel heen.

Via een serie leuke en brede haarspelden laat je de Moezel achter je, maar de druiven plantages houden nog even aan. Ook het Moezel gebied staat bekend om zijn mooie bochtige wegen, waar je op de route uiteraard ook van gaat genieten via de L50. Mocht je op zoek zijn naar een leuk lunchadres en dit niet op de route vinden, dan kun je hier eenvoudig van de route af en de Moezel even volgen. Je passeert dan vanzelf diverse leuke plekjes om te kunnen lunchen. Het Moezel gebied gaat geleidelijk aan over in de Vulkan-Eifel. Na vele prachtige stuurwegen over diverse L en N wegen bereik je na een kleine 400 km de Nederlandse grens waar iedereen zijn eigen reis naar huis vervolgt.

Horzion-Motor-Reizen---Frankrijk-Elzas-Groepsreis-2019---RC-30
Horizon-Motor-Reizen-Motoport-lezersreis-1-31

Hotel Le Cleebourg

Het hotel ligt midden in het meest noordelijk gelegen wijngebied van de Elzas. Een mooie omgeving om optimaal te kunnen genieten van een welverdiende vakantie. Het is sfeervol en modern in gericht om je van alle gemakken te voorzien. Dit geldt ook zeker voor de kamers, Het hotel is onlangs geheel gerenoveerd en helemaal in orde. Het personeel is vriendelijk en behulpzaam en een aantal van hen is ook bedreven in de Engelse of Duitse taal. In de kelder van het hotel bevindt zich ook nog een sauna voor de liefhebber.

Boek nu