+31 (0) 493 320235
Horizon Check Icon

Grootste aanbieder van Nederland & België

Horizon Check Icon

Door onze klanten met een 8,6 gewaardeerd

Horizon Check Icon

Meer dan 50 bestemmingen in Europa

Horizon Telephone Icon

Voor meer informatie:
+31 (0) 493 320235

Al 6.875 tevreden reizigers gingen je voor!
Boek deze merkreis eenvoudig en snel.

Boek nu

Marokko - KNMV Marokko 2

22 oktober tot 05 november

vanaf €2499

Proef de zinderende sfeer van Noord-Afrika

Vanwege het succes op de eerste Marokko reis gaan we deze reis nogmaals herhalen in het naseizoen: Marokko staat bekend om zijn sappige sinaasappels, kleurige tapijten, witte stranden en sprookjesachtige sfeer.  

De afgelopen jaren heeft dit Noord-Afrikaanse land zich snel gemoderniseerd en is er ook flink in de infrastructuur geïnvesteerd. Dat maakt Marokko nu ook toegankelijk voor motorrijders en daar haken wij graag op in. Deze unieke rondreis brengt je onder meer naar de 4 Koningssteden Fes, Marrakech, Meknes en Rabat. Je reist door het binnenland en langs de kust en komt uiteraard ook in Casablanca.

Ervaringen van onze klanten

Er zijn voor deze reis nog geen ervaringen achter gelaten. Heb je deze reis gemaakt? Laat dan hier jouw ervaring achter.

Je reis begint met de vlucht naar Malaga.

Die is inclusief het transport van je motor. Vanuit Malaga rij je de 1e dag naar Algeciras. Daar pak je de boot naar het Afrikaanse vasteland. Na de douaneformaliteiten kun je kennismaken met de populaire havenstad Tanger. Die heeft een geheel eigen cultuur met een mix van Arabische, Afrikaanse en Zuid-Europese invloeden. Via de oude Romeinse garnizoensplaats Lixus en de Hassantoren in Rabat toer je langs de kust naar Casablanca, dat bekendstaat om zijn witte gebouwen. Je kunt de havenstad met de imposante Hassan II-moskee bekijken, een terrasje aan de boulevard  pakken.

Je volgt de Atlantische kust zuidwaarts

en rijdt via de keramiekstad Safi naar de sfeervolle mediterrane badplaats Agadir. Dat heeft een breed zandstrand en souk (markt). Hierna trek je het binnenland in. Rijdend over de bergpassen van het Atlasgebergte richting Marrakech kom je langs Ouarzazate en de nabijgelegen middeleeuwse verstevigde Berberse stad Aït Ben Haddou, die op de werelderfgoedlijst staat. Sommige plekken van deze stad kunnen je bekend voorkomen, omdat hier verschillende bekende films zijn opgenomen. Denk aan Game of Thrones, The Mummy en The Living Daylights. In Marrakech blijf je een dag om de vele paleizen, moskeeën en oude medina (ommuurde stad) te zien. Een aanrader is het drukke en kleurrijke Djemma el Fna-plein met slangenbezweerders, waarzeggers en acrobaten. Of maak je wellicht liever een motorrit in de bergen?

Marokko-april-2018-87
Marokko-april-2018-173

In twee dagen naar Fes

Tussentijds overnacht je Beni Mellal dat midden in het Hoge Atlasgebergte ligt. Onderweg rij je langs Mischliffen -een skigebied!- en kun je Meknes en de ruïnes van de Romeinse nederzetting Volubilis bezoeken. Als je in Fes bent, is het leuk om de authentieke Arabische sfeer te proeven. Bijvoorbeeld in de nauwe steegjes van de historische medina, bij de verfbaden van de leerlooierijen of bij de uitgestalde waren op de bazaar. Vanuit Fes rij je naar Tanger waar je nog geniet van een overnachting om de volgende dag de oversteek van de Middellandse zee naar Algeciras te maken. De laatste dag rij je terug naar het vliegveld in Malaga. Hier kun je je motor inleveren voor transport en vlieg je weer terug naar Nederland of België.

Voor deze reis, die we in samenwerking met de KNMV organiseren, hebben we uitstekende hotels voor je gereserveerd. Ze hebben een gunstige ligging en veilige parkeerplaatsen. De ritten zijn over verharde wegen gepland, die voor het leeuwendeel in goede staat zijn. We bieden deze reis speciaal in het najaar aan. Dan is het in Marokko over het algemeen aangenaam warm.

Voor een bezoek aan Marokko worden vaccinaties aangeraden. Neem hierover contact op met de plaatselijke GGD. 

Let op: Controleer je verzekering van je motorfiets of deze verzekerd is in Marokko. Controleer ook je reisverzekering hierop. Zorg daarnaast voor de juiste kaarten op je navigatie toestel! Controleer daarnaast of je bankpas ook geschikt is voor Noord-Afrika.

Marokko-april-2018-403
Boek nu