+31 (0) 493 320235
Horizon Check Icon

Grootste aanbieder van Nederland & België

Horizon Check Icon

Door onze klanten met een 8,6 gewaardeerd

Horizon Check Icon

100 bestemming in 24 landen

Horizon Telephone Icon

Voor meer informatie:
+31 (0) 493 320235

Marokko - KNMV Marokko

31 maart tot 14 april

vanaf €2999

Proef de zinderende sfeer van Noord-Afrika

Marokko staat bekend om zijn sappige sinaasappels, kleurige tapijten, witte stranden en sprookjesachtige sfeer.  

De afgelopen jaren heeft dit Noord-Afrikaanse land zich snel gemoderniseerd en is er ook flink in de infrastructuur geïnvesteerd. Dat maakt Marokko nu ook toegankelijk voor motorrijders en daar haken wij graag op in. Deze unieke rondreis, die we in samenwerking met de KNMV organiseren, brengt je onder meer naar de 4 Koningssteden Fes, Marrakesh, Meknes en Rabat. Je reist door het binnenland en langs de kust en komt uiteraard ook in Casablanca.

Ervaringen van onze klanten

De reis was fantastisch. Meer dan 3000 km mooie routes en verrassende wegen gereden. Door dorpjes ook het plattelandsleven ervaren. Vriendelijke bevolking. In het Atlasgebergte nauwelijks verkeer, kilometers gekronkeld en genoten van prachtige ver.. Lees verder

2018-05-17

Da's andere koek......  Een onvergetelijke reis met vanaf het begin tot het eind verrassende ervaringen, enerverend, prachtig, avontuurlijk en gezellig. Marokko is een schitterend land met heel vriendelijke mensen. Het voelde alsof ik.. Lees verder

2018-05-16

Als je iets anders wil dan Europa dan is Marokko zeker aan te bevelen. Mooie avontuurlijke routes. Eerst langs de kust en in het tweede deel door het Atlas gebergte. Heel veel indrukken, cultuur, wisselende omgeving, vriendelijke mensen. .. Lees verder

2018-05-16

Je reis begint met de vlucht naar Malaga.

Vanuit Malaga rij je de 1e dag naar Algeciras. Daar pak je de ferry naar Ceuta gelegen in de Spaanse enclave op het Afrikaanse vasteland.

Het Spaanse Ceuta is Spaans met een vleugje Arabisch en zorgt voor een bijzondere sfeer. Na het verlaten van de ferry passeer je 5km later de grens met Marokko. Via Chefchaouen en Ouazzane kom je aan in Meknes. Deze mooie stad is nog steeds omringd met oude stadswallen. Vanwege haar schoonheid wordt de stad ook wel het Versailles van Marokko genoemd. Vandaar via Rabat, rustplaats van Koning Mohammed V naar Casablanca: De havenstad met de imposante Hassan II-Moskee, oude centrum en gezellige terrasjes aan de boulevard.

Je volgt de Atlantische kust zuidwaarts

en rijdt via de keramiekstad Safi naar de sfeervolle mediterrane badplaats Essaouira. Tegenwoordig een geliefd oord voor kite-, wind en golfsurfers. Via de kustlijn naar de volgende overnachting in Agadir ook wel stad van de vier seizoenen genoemd met haar brede zandstranden en  300 zonnige dagen per jaar. Hierna trek je het binnenland in. Rijdend over de bergpassen van het Atlasgebergte richting Marrakesh kom je langs Ouarzazate en de nabijgelegen middeleeuwse verstevigde Berberse stad Aït Ben Haddou, die op de werelderfgoedlijst staat. Sommige plekken van deze stad kunnen je bekend voorkomen, omdat hier verschillende bekende films zijn opgenomen. Denk aan Game of Thrones, The Mummy en The Living Daylights. In Marrakech blijf je een dag om de vele paleizen, moskeeën en oude medina (ommuurde stad) te zien. Een aanrader is het drukke en kleurrijke Djemma el Fna-plein met slangenbezweerders, waarzeggers en acrobaten. Of maak je wellicht liever een motorrit in de bergen?

 

Marokko-april-2018-32
HMR---KNMV---Maroc-2018-9

In twee dagen naar Fes

De rit naar Fes rijd je in 2 dagen. Tussentijds overnacht je in Béni Mallal dat in het centrum van Marokko ligt in Tadla- Azilal en afgeschermd is door het Atlasgebergte. Eenmaal in Fes, is het leuk om de authentieke Arabische sfeer te proeven. Bijvoorbeeld in de nauwe steegjes van de historische medina, bij de verfbaden van de leerlooierijen of bij de uitgestalde waren op de bazaar. Vanuit Fes rij je naar Tanger alweer de laatste dag in Marokko.  S’ochtends steken we de Middelandse zee over naar Tarifa in Spanje. Bij aankomst in Tarifa rijden we via een mooie route naar het hotel in Malaga. Hier kun je je motor inleveren voor transport en vlieg je de volgende ochtend terug naar Nederland.

 

Voor deze reis hebben we uitstekende hotels voor je gereserveerd.

Ze hebben een gunstige ligging en veilige parkeerplaatsen. De ritten zijn over verharde wegen gepland, die voor het leeuwendeel in goede staat zijn. We bieden deze reis speciaal in het voorjaar aan. Dan is het in Marokko over het algemeen aangenaam warm.

Voor een bezoek aan Marokko worden vaccinaties aangeraden. Neem hierover contact op met je plaatselijke GGD. 

Let op: Controleer je verzekering van je motorfiets of deze verzekerd is in Marokko. Controleer ook je reisverzekering hierop. Zorg daarnaast voor de juiste kaarten op je navigatie toestel! Controleer daarnaast of je bankpas ook geschikt is voor Noord-Afrika.

TourDuMaroc2011-dag10-068
Reis is volgeboekt
X

Presentatie dag Motor Reizen Voor een aantal prachtige motor reizen uit ons programma organiseren wij een presentatie dag. Toegang is gratis, maar wel op inschrijving.