+31 (0) 493 320235
Horizon Check Icon

Grootste aanbieder van Nederland & België

Horizon Check Icon

Door onze klanten met een 8,6 gewaardeerd

Horizon Check Icon

100 bestemming in 24 landen

Horizon Telephone Icon

Voor meer informatie:
+31 (0) 493 320235

Europa - KNMV 7-daagse Dirty Roads

01 september tot 07 september

vanaf €699

Je rijdt over de mooiste onverharde en verharde passen in het grensgebied van Italië en Frankrijk en gebruikt je allroad waar ie voor bedoeld is, namelijk: genieten!

(BOEKING ALLEEN NOG OP AANVRAAG)!!

De routes die we hebben uitgezet zijn geschikt voor de zwaardere allroad motoren, zonder speciale noppenbanden. Wel raden we je aan allroad banden te monteren. Van jou als deelnemer verwachten we wel al wat ervaring met rijden in de bergen op onverharde wegen. De cursus VRO basis Allroad, erg leerzaam en goed voor je zelfvertrouwen en voertuigbeheersing, zou een goede voorbereiding zijn op deze reis. Maar natuurlijk is deze reis ook voor de ervaren allroad-rijders zeer geschikt en uitdagend.

Ervaringen van onze klanten

Er zijn voor deze reis nog geen ervaringen achter gelaten. Heb je deze reis gemaakt? Laat dan hier jouw ervaring achter.

Op 1 september start onze reis in Briançon

 waar we verzamelen in het hotel. Briançon ligt op 1330 meter hoogte en is daarmee de op een na hoogstgelegen stad van Europa. Perfect om de diverse allroad-pistes te bereiken.

Op 3 en 4 september rijden we via de Col d’Izoard, bekend van de Tour de France, naar het zuid-oosten richting Liemone Piemonte, een wintersport resort in de zuidelijke Alpen. Van hieruit hebben we een goede uitvalsbasis voor de Maira Stura, onverhard en bekend als de mooiste weg in de Alpen en de Col du Tende, gelegen op de grens tussen Frankrijk en Italië.

Tijdens deze drie dagen verblijven we in Grand Hotel Principe in Italië. De kamers in het hotel zijn comfortabel, het personeel is vriendelijk, ’s ochtends wordt een uitgebreid ontbijt geserveerd.

Op 5 september rijden we terug naar ons hotel in Briançon. We gaan onder meer nog over de Col du Parpaillon rijden, een hoge bergpas, zeer moeilijk berijdbaar doordat de weg met keien bezaaid is. In vijf dagen rijden we ongeveer 1300 kilometer en de hoogste pas ligt op 3000 meter. Op zaterdagochtend na het ontbijt sluiten we deze ‘Dirty Roads’ af, een onvergetelijke ervaring rijker.

Note: Voor alle dagen zijn ook asfalt routes beschikbaar, je kunt dus elke dag kiezen voor een Offroad of Onroad route. De routes worden als tracks geleverd (GPX) en zijn het meest geschikt voor een Garmin Zumo met OSM kaarten of en Garmin Montana serie. LET OP, een TomTom rider is niet geschikt voor Offroad routes te rijden.

Note 2: De reis is geschikt voor alle Allroad motoren, echter hoe lichter de motorfiets hoe makkelijker deze te berijden is op de ongeasfalteerde wegen. Voor de zwaardere motoren zoals b.v. een BMW GS (Adventure), Triumph Explorer, KTM Adventure, Ducati Multistrada Enduro is onderstaande VRO Allroad training zeer aan te bevelen.

Link naar de allroad training: https://knmv.nl/opleidingen/vro-motortrainingen/vro-allroad/

HMR---Dirty-Roads-133