+31 (0) 493 320235
Horizon Check Icon

Grootste aanbieder van Nederland & België

Horizon Check Icon

Door onze klanten met een 8,6 gewaardeerd

Horizon Check Icon

100 bestemming in 24 landen

Horizon Telephone Icon

Voor meer informatie:
+31 (0) 493 320235

Al 6.875 tevreden reizigers gingen je voor!
Boek deze individuele reis eenvoudig en snel.

Boek nu

Ongerept, ruig en indrukwekkend

Het spectaculaire landschap, de rijke cultuur, de hardnekkige wolken en de puurheid van de Schotten zelf maken deze rondreis tot een unieke ervaring.

LET OP! Wij nemen na de boeking telefonisch contact met je om de prijzen van de ferryovertocht te bespreken!

Ervaringen van onze klanten

Echt een aanrader! Wij hebben heel erg genoten van het rijden en de mooie Schotse landschap. De routes klopten allemaal, communicatie met Horizon was snel en makkelijk en alle onze wensen worden waar gemaakt. Handige routebeschrijvingen met tips v.. Lees verder

2019-09-03

Geweldige mooie motorreis gehad. Om de minuut weer een prachtig uitzicht. Hotels en het eten was ook heel erg goed. En de Schotten zelf.....best volk. Zeker een trip die we in de toekomst nog wel een keer weer zullen gaan doen.. Lees verder

2018-05-16

Wij zijn 8 dagen weggeweest naar Schotland met prachtige, bochtige routes dwars door de bergen heen. De natuur is overweldigend en elke 100 m zou je eigenlijk wel willen stoppen om te genieten van het uitzicht. Daarnaast maakten de hotels,.. Lees verder

2017-08-08

Wij hebben de 12 daagse trip gemaakt en het waren fantastische routes met kleine persoonlijke aanpassingen in oneindig mooie onbewoonde natuurgebieden met mooie single track wegen en snellere doorgaande wegen. Zo nu en dan voel je je allee.. Lees verder

2017-08-02

Na in 2010 met Horizon naar de Noordkaap dit jaar gekozen voor Lake district en Schotland. Dit was voor ons wederom een fantastische beleving. Het waren prachtige routes met hele mooie wegen om te rijden. De passen met 25 en 30 % waren ook een bel.. Lees verder

2013-10-16

Ontspannende overtocht vanuit IJmuiden

Dag 1: De overtocht met de ferry van IJmuiden naar Newcastle is het startpunt van deze rondreis. Nadat je van boord bent gegaan in Newcastle rijd je via een mooie route richting Pitlochry, een in Victoriaanse stijl gebouwd dorp. In het begin is het links rijden misschien nog even wennen maar met een stickertje op je linker spiegel of navigatiesysteem helpt je altijd herinneren dat ze hier links rijden. Op het moment dat je de grens van Engeland - Schotland overgaat staat de man met de doedelzak gegarandeerd een melodietje te spelen. 

 

Grampion Mountains, Cairngorm National Park, Malt Whisky Trail en Inverness 

Dag 2: Vandaag doorkruis je de groene Grampion Mountains en het in dit gebergte gelegen enorme Cairngorm National Park. Daarna rijd je een deel van de Malt Whisky Trail, met overbekende distilleerderijen naar Inverness, een bruisende stad met een bloeiende culinaire cultuur. Overdag in de winkelstraten, maar ook ’s avonds klinkt het typische geluid van de doedelzak. Verder kun je er een bezoek brengen aan het museum, waar het eeuwenoude mysterie van het monster van Loch Ness wordt ontrafeld

Horizon-Motor-Reizen---Groepsreis-Schotland-2018-68
Horizon-Motor-Reizen---Schotland-1-2017-Facebook-2

North Coast 500 naar Thurso 

Dag 3.  Vanuit Inverness rijd je over de North Coast 500 richting het noorden met als eindbestemming Thurso. Deze prachtige route volgt de allermooiste wegen via de kustlijn. Je ziet de echt woeste natuur van de Schotse Hooglanden. We komen ook in Dunnet Head, het meest noordelijke puntje van Schotland. Een mooie plek om even van je motor af te stappen om een kijkje te nemen bij het “Dunnet Head Lighthouse.

Loch Enboll

Dag 4: Vandaag heb je wederom de mogelijkheid om te kiezen uit een korte- en lange route. Het aantal kilometers is misschien redelijk veel, maar de rijtijd voor vandaag is relatief kort.
Je volgt nog steeds de North Coast route met schitterende uitzichten over de kustlijn en de hooglanden. Je rijdt nu langs de kustlijn van Loch Enboll wat ook een baai is van de Atlantische Oceaan. Ook hier wordt je weer getrakteerd op schitterende uitzichten.
Het hotel waar je vandaag verblijft heeft een prachtig uitzicht op de haven. Hier word je tijdens het diner getrakteerd op een traditional home cooked meal. Dat word genieten!

Horizon-Motor-Reizen---Groepsreis-Schotland-2018-48
Horizon-Motor-Reizen---Schotland-Groepsreis-2019---EH-104

Gairloch, Appelcross en het fenomenale Isle of Skye

Dag 5: Vandaag maar liefst een keuze uit drie type routes. De korte route brengt je over de Applecross pass. Een iconische pas, waarbij je getrakteerd wordt op een fantastische uitzicht over de zee.

De lange route gaat niet over de Applecross pass, maar wel over de Isle of Skye. Misschien wel één van de mooiste plekken op de wereld. het noordelijkste eiland van de Binnen-Hebriden, een magische plaats met enkele van de meest karakteristieke landschappen van Schotland.

De XL route combineert de Applecross pass en de Isle of Skye. Een intensieve lange route, maar als je op tijd vertrekt en graag wat meer kilometers maakt is deze goed te doen en je zult er zeker geen spijt van krijgen! 

Je verblijft in een modern vier sterren hotel in Fort William.  Voor het hotel loopt het riviertje Water Nevis aan de andere zijde van de weg. De rivier is vernoemt naar de hoogste berg in Schotland, de Ben Nevis. Fort William ligt aan de voet van deze berg.

Glencoe, Trossachstrail en Drymen

Dag 6: Na het onbijt vervolg je de route naar je volgende overnachtingshotel in Drymen. Vanuit Fort William rijd je vrijwel direct door de misschien wel mooiste vallei van Schotland: Glen Coe. Deze vallei is in de ijstijd door een gletsjer uitgesleten. In de winter bij voldoende sneeuw word er volop geskied. In deze enorme vallei is ook het einde van de James Bond film Skyfall opgenomen.
De route vervolgd zich over de “Old Military Road”, zoals er hier meerdere zijn in Schotland. Dit stuk van de route langs de oever is wederom erg mooi en leuk om te rijden. Je passeert de 'Trossachs trail'  deze weg is geliefd bij de motorrijders in Schotland en een waar bochten festijn. Na de Trossachs trail rijd je het laatste stuk van de route naar alweer het laatste hotel van deze reis in Drymen. Een klein plaatsje onder de rook van het grote Glasgow. In het hotel kun je genieten van een indoor zwembad, bubbelbad, sauna, fitness ruimte en een squash baan.

012b-Trossachs-Trail
065-Applecross-Pass

Met een "big smile" weer huiswaarts

Je rijdt verder over de Trossachs Trail, een geweldige route met veel mooie bochten, om tenslotte weer terug te keren naar Newcastle, waar je aan het einde van de middag aan boord gaat van de ferry voor de overtocht. Wellicht onder het genot van een lekkere Schotse whisky kun je dan terugkijken op een fantastische rondreis.

Na een uitgebreid ontbijtbuffet aan op de boot meer je ’s ochtends aan in IJmuiden. Weer even wennen, rechts rijden!

LET OP! Wij nemen na de boeking telefonisch contact met je om de prijzen van de ferryovertocht te bespreken!

Boek nu