Aantal dagen
11

  Blauwe zee, Prachtige baaien en koele bossen.

  Deze reis is inclusief
  • 10 hotelovernachtingen
  • 10 ontbijtbufetten
  • Alle dagroutes op GPS
  • Horizon Motor Reizen routegids
  • Toeristenbelasting
  • Parkeergelegenheid
  Wat is niet inbegrepen
  • Diner

  Media van Kroatische Kusten

  Over deze reis Kroatische Kusten

  Adriatische kust, zon, zee, uitzicht en bochten

  Deze reis rijd je langs de schitterende Adriatische kust en door de binnenlanden van Slovenië, Kroatië en Bosnië-Herzegovina. Deze landen maakten deel uit van het voormalige Joegoslavië, ook in die tijd al een populaire vakantiebestemming. Niet verwonderlijk, de zon schijnt uitbundig, de kusten zijn prachtig en er is veel te zien in de historische plaatsen en natuurparken in het binnenland. De 600 km lange Kroatische Kustweg is de mooiste en langste kustweg van Europa. Deze reis heeft variërende dag afstanden van 220 tot 380 km per dag in korte en lange route varianten. Deze zijn zoveel mogelijk afgestemd op de hoogtepunten van deze reis, zodat je en lekker kunt rijden en de keuze hebt om de bezienswaardigheden te bezoeken. 

  Heenroute: Nederland - Duitsland - Oostenrijk - Ljubljana

  Deze reis start in Ljubljana, de bruisende hoofdstad van Slovenië en het startpunt van onze reis. Het hotel staat direct aan de rand van het oude  historische centrum van de stad. Je loopt dus letterlijk in 50 meter de oude stad stad in. Er Om daar te komen zijn er diverse mogelijkheden. Sommige kiezen ervoor om met de auto en aanhanger in 1 of 2 dagen naar Ljubljana te rijden, andere om dezelfde afstand op de motor via de snelweg te doen en nog een ander zal hem zoveel mogelijk binnendoor willen rijden. Mocht je voor de laatste optie gaan dan hebben we een heenroute voor je samengesteld die je nagenoeg geheel binnendoor via  Salzburg of Tirol naar Ljubljana brengt. Neem voor meer informatie contact met ons op! 

   

  Dagroute 1: Slovenië, de Adriatische kust en eerst dag Kroatië | 195 / 322 km

  Vanuit Ljubljana rijd je naar Istrië, het schiereiland in het noorden van Kroatië. Eerst even de stad uit rijden wat redelijk vlot gaat ondanks dat Ljubljana zo'n grote stad is. Eenmaal de stad uit rijd je over kleine wegen en kleine dorpjes de stad uit. Het contrast met de stad is groot en je komt dan ook direct terug in de oude cultuur van het land. Nog voordat je de grens met Kroatië bereikt krijg je al uitzicht over de Adriatische zee en Triest. Ondanks dat deze plaats een flink aantal kilometers van je verwijderd is. Je rijdt verder en geheel binnendoor richting de grens van Kroatië die je midden in de groene bossen passeert op een plek welke op niemandsland lijkt. Omdat Kroatië geen volledig geïntegreerd EU land is tref je hier een ouderwetse grenscontrole aan.  Na de grens rijd je door de bossen en binnenlanden met vele bochten in Istrië. Met een mooie omweg rijd je richting de Adriatische kust. Je rijd nu voor het eerst langs de Adriatische kust in deze reis. Je passeert hierbij het bekende en toeristische Poreč. Na ±35km kustweg rijd je het binnenland weer in. Via bochtige wegen passeer je een eeuwen oude nederzetting die terug voert naar de Romeinse tijd. De wegen blijven compact en omringd door veel groen. Je rijdt nu de Draga vallei.  Na enkele kilometers wordt je plots verrast met het uitzicht over het Akumulaciono Jezero Butoniga. (meer). Je bent nu bijna bij de eindbestemming in Buzet. Een klein plaatsje met een oud historische centrum boven op de heuvel en na het diner een aanrader de klim daar naar toe nog even te maken.

  Dagroute 2: Kroatische kust en/of eiland hoppen naar Cres & Krk | 302 / 341 / 380 km

  Vandaag vroeg uit de veren voor een enerverende en lange route. Keuze is reuze voor vandaag. Kies je voor een heerlijke en extra lange route vol met bochten, de Adriatische kust en veel groen? Of voor de korte variant daarvan? Of, ga je liever met de ferry de eilanden Cres en Krk verkennen? Alles is mogelijk vandaag, maar vertrek op tijd.  Waar je ook voor kiest de ingrediënten voor vandaag zijn vele bochten, mooie uitzichten én natuurlijk die lange Adriatische kustlijn. Hiervan rijd je er vandaag ongeveer 140 km. De weg kwaliteit is overwegend zeer goed en het stuurt dan ook heerlijk weg. De uitzichten over de kust variëren van pal aan de kustlijn tot wat hoger, via baaien en via kleine en grotere kustplaatsen. Koffie en lunch plekken te over met het mooie uitzicht over de zee om van te genieten. Heb je gekozen om de eilanden Cres en en Krk te bezoeken dan zit in de route een koffiestop opgenomen pal aan de zee.  De route eindigt in Zadar. Een stad met een lange en bewogen geschiedenis, waarvan je veel terug ziet in het oude centrum welke op loop afstand van het hotel ligt. Langs de oude Venitiaanse stadsmuur en de Riva Nova boulevard loop je naar het door de zee bespeelde orgel en het licht plein Nikola Bašić. In het centrum vind je verder de oude overblijfselen uit de Romeinse tijd. 

  Dagroute 3: Krka watervallen, Split en mediteraans Hvar | 214 / 233 / 248 km

  Je neemt vandaag afscheid van de prachtige stad Zadar. Vandaag heb je weer meerdere mogelijkheden van het rijden van de routes. Je hebt vandaag ook de mogelijkheid om de watervallen van Krka te bezichtigen dit is eigenlijk wel een must als je in Kroatie bent.  Ook kun je kiezen om een bezoek te brengen aan Split, de grootste en belangrijkste stad van Dalmatië. of wat extra tijd door te brengen op de eindbestemming van vandaag en het eiland Hvar te verkennen. De route van vandaag is eenvoudig en laat je de kustlijn volgen tot in Split waar de ferry 's middags om 14:30u vertrekt naar Hvar of in de avond om 20:30u. Voordat je echter in Split aankomt passeer je het plaatsje Sibenik en de daar achter gelegen imposante Krka watervallen gelegen in het gelijknamige nationale park.  Na ongeveer 160 km kom je aan bij de ferry in Split. Ben je niet bij de Krka watervallen geweest dan heb je de mogelijkheid om Split te bezoeken. Ook Split is een eeuwenoude stad met een Romeins verleden. Je vindt dit terug in het oude centrum met het oude Romeinse Paleis van Diocletianus. Ook de kathedraal van Sint-Domnius is beeldbepalend en vernoemd naar de beschermheilige van Split.  Nadat je met de ferry in een uurtje bent overgestoken naar het eiland Hvar is het slechts nog 12 km naar het resort in Jelsa. Hier kun je genieten van de faciliteiten of de mooie plaats Jelsa nog even gaan verkennen. Wil je nog even wat cultuur op doen dan is een bezoek aan het plaatsje Hvar op het oostelijke deel van het eiland ook de moeite waard, het is zeker aan te raden om dan een bezoek te brengen aan de jachthaven. 

  Dagroute 4: Hvar, mooi stuurwerk, een puntje Bosnië en Dubrovnik | 231 km

  Voor vandaag staat er een relatief korte en erg mooie route klaar. Je komt vroeg uit de veren en start met een kronkelige weg die over de lengte van het eiland Hvar naar Sucuraj voert. Om 09:30u vertrekt daar de ferry terug naar het vaste land. In slechts een klein half uurtje ben je aan de overkant en vervolg je de route naar Dubrovnik. Eenmaal aangekomen in Drvenik gaat de route langs de kust de heuvels in bij Podgora. Na ongeveer 20 kilometer kom je door het Natuurpark Biokovo,  je vervolgt de route over een mooie stuurweg met uitzicht over de natuur. Via de mooie kustlijn vervolg je de route naar Dubrovik, je pakt hier ook nog een stukje Bosnië mee, dit is een merkwaardig stukje Bosnië. Volgens het vredesverdrag van Dayton eindigde de Bosnische burgeroorlog en kreeg Bosnië een stukje kust. Dat heeft hier zijn invulling gekregen. Na Bosnië rijdt je de laatste 65km langs de kust naar het hotel.  Het hotel bevindt zicht direct aan de zee met een eigen strand tot je beschikking. Heerlijk relaxen en genieten van het uitzicht en de faciliteiten van het hotel.

  Dagroute 5: Historisch Dubrovnik of route National Park Lovcen & Montenegro | 258 / 303 km

  Inmiddels ben je alweer halverwege deze reis. Tijd voor een rustdag of toch niet? De keuze is aan jou. Voor vandaag kun je relaxen en genieten van de omgeving in het hotel of in de oude stad van Dubrovnik. Ook Dubrovnik heeft een rijke en bewogen historie. Zo kun je in het oude centrum de kogel gaten nog zien zitten van de redelijk recente Balkan oorlog uit de jaren negentig. Met een Uber- of water taxi laat je jezelf afzetten aan de poort van het oude centrum en je kunt vanuit hier direct starten met een wandeling over de oude stadsmuur. Lekker laveren door de oude straten en steegjes van deze stad is ook heerlijk. Ook voor het avondeten heb je volledig alles zelf in de hand vandaag. Hou je van Italiaans eten dan is Trattoria Mea Culpa een aanrader in het oude centrum.

  Wil je toch liever nog even een mooie route rijden dan er een route korte en lange route beschikbaar die je naar en door Montenegro brengt. Deze combineert de kustlijn en pittoreske plaatsje met splinternieuwe wegen en "authentieke" wegen met schitterende uitzichten. Ook kom je langs National Park Lovcen in het zuiden van Montenegro, hier komen twee klimaten samen: het mediterrane en het landklimaat, deze combinatie lijdt tot verschillende en mooie soorten Flora en Fauna. Tijdens het rijden van de route kun je goed zien dat  de economische ontwikkeling in Montenegro wat later op gang is gekomen, dat geeft het weer een andere charme dan Kroatië. In ieder geval een aanrader voor de motorrijder om mee te maken. Mocht je dan toch nog even Dubrovnik willen bezoeken aan het einde van de middag en de avond dan is dat prima mogelijk door de korte route te nemen. 

  Dagroute 6: Kravice, Mostar & smeltkroes Sarajevo | 361 km

  Na Dubrovnik rijd je vandaag al snel Bosnië Herzegovina binnen. Sta op tijd op om zonder lange wachttijd de grens overgang in de bergen direct boven Dubrovnik te nemen. Weer een echte grensovergang dus even stoppen om paspoort en kentekenbewijs te laten controleren. In de bergen van het bosrijke Bosnië is het heerlijk sturen met mooie lange en bochtige wegen. Je lijkt hier wel alleen op de wereld zo weinig verkeer tref je hier aan. Naar mate dat de hoogtemeters stijgen koelt het hier vaak ook af. De lange route rijd lekker door en ook vandaag zitten er weer een aantal bezienswaardigheden in de route. De route brengt je na ongeveer 150 km bij de Kravice watervallen. Parkeer hier de motor en volg het aangegeven voetpad bij de slagboom naar beneden. Met slechts een paar honderd meter wandelen ben je beneden bij de waterval. Op één van de terassen is het genieten van een drankje en de kletterende waterval. Heb je toevallig de zwembroek aan onder je motorpak dan neem gerust even een duik in het hel groene water.  Na de watervallen rijd je 50km verderop Mostar binnen. Hier vind je de 16-eeuwse Ottomaanse boogbrug bij Mostar, die herbouwd is, nadat hij in 1993 was vernietigd tijdens de Joegoslavische burgeroorlog. Rijd de brug voorbij en vind een plaatsje voor de motor. Loop dan één van de zijstraatjes in en je vind makkelijk een restaurantje om te lunchen pal aan het water met uitzicht op de brug. De route gaat vervolgens verder door bergachtig gebied naar Sarajevo, na enkele kilometers rijd je om het Jablanicko Jezero meer heen en via een bochtige weg rijdt je naar het hotel in Sarajevo. Het hotel bevindt zich op korte loopafstand van het oude centrum van Sarajevo en diverse restaurants. Even de stad in is dan ook echt een aanrader. Je word getrakteerd op kleine straatjes en steegjes, vele terrasjes en een grote hoeveelheid historische gebouwen.Deze smeltkroes van drie verschillende bevolkingsgroepen die dan ook nog twee soorten geloof naleven maakt het een bijzondere beleving.

   

  Dagroute 7: Nostalgisch Bosnië | 253 km

  De route van vandaag brengt je verder Bosnië in naar het voor vele het onbekende maar levendige plaats Banja Luka, de tweede grootste plaats van Bosnië en bekroond tot meest onontdekte en mooiste Europese reisbestemming van 2019. Het 5- sterren hotel bevindt zich tegen het centrum van Banja Luka aan wat je wederom de mogelijkheid biedt om deze voor de toeristen redelijk onbekende plaats te voet te verkennen. De route van vandaag is relatief kort en leent zich daarvoor uitstekend. Het middelste deel van de route geeft je een blik in de cultuur en inwoners van het binnenland van Bosnië. Je passeert vele dorpjes en waant je tientallen jaren terug in de tijd. Zeker met alle Golfjes en Kadetjes, houdt wel rekening dat de lokale bevolking hier nauwelijks Engels spreekt. Je passeert het plaatsje Turbe en de route vervolgt zich via een bochtige weg de natuur in naar het hotel in Banja Luka. 

  Dagroute 8: De ruim 90 watervallen van Plitvice | 207 km

  Misschien wel het bekendste hoogtepunt van deze reis vind je aan het einde van de korte route van vandaag. De route van vandaag is relatief kort en kun je vlot rijden om in de middag voldoende tijd te hebben om de Plitvice meren en watervallen te kunnen gaan bekijken. Het eerste deel van de route heeft een bochtig traject, waar het tweede deel van de route vlakker is en vlot om te rijden Je start met de bochtige en mooie wegen die je gisteren gereden hebt door de binnenlanden van Bosnië Herzegovina. De wegen worden gaandeweg de route vlotter en na ongeveer 180 km passeer je de grens met Kroatië. Ook hier weer een echte grenscontrole. Na ongeveer 10 kilometer rijdt je het park binnen, het hotel waar je verblijft bevind zich midden in het indrukwekkende park en is van alle gemakken voorzien. 

  Dagroute 9: Vaarwel Kroatië, hallo Slovenië | 261 / 286 km

  De reis sluit je af met een mooie en leuke route terug naar Ljubljana waar je de reis begonnen bent. Het hoofdingrediënt voor de route van vandaag is bochten! De route start glooiend door het landschap heen verder het binnenland van Kroatië in. Na ongeveer 100 kilometer passeer je de rivier Kupa en tevens ook de grens met Kroatië naar Slovenië dit is ook de laatste echte grenscontrole aangezien je hierna het EU gebied betreedt, waarbij echte grenscontroles niet meer bestaan door het Schengen verdrag. Via Novo Mesto, een stadje waar de rivier Krka dwars doorheen stroomt , rijd je over de mooie wegen van Slovenië noordelijk en buig je op enig moment af naar het westen terug naar Ljubljana. Je verblijft in hetzelfde hotel als op de heenreis en hebt dus ook nu weer de gelegenheid te genieten van de mooie gebouwen, gezellige straatjes en terrasjes en de relaxte Slovenen.

  Terugreis: Slovenië, Oostenrijk, Duitsland

  Vanaf Ljubljana heb je de gelegenheid om de terugreis geheel naar inzicht in te vullen. Uiteraard kunnen we deze ook voor je verzorgen door bijvoorbeeld met twee of drie tussenstops en leuke routes huiswaarts te rijden. We regelen dat graag voor je. Neem daarvoor contact op met ons voor meer informatie.    

  Data en prijzen

  Vanaf mei tot en met september 

  Prijs op basis van 11 dagen

  € 1.279,00

  Toeslag: 1-persoonskamer

  € 399,00

  Prijs hoogseizoen van 1 juli t/m 30 september 2022

  € 1.449,00

  Toeslag: 1-persoonskamer

  € 499,00

  2

  Ervaringen van onze reizigers

  Ook jouw ervaring achterlaten?

  Ervaring achterlaten
  Verrassend

  Kroatië en met name Slovenië zijn prachtige landen. Bosnië niet zo helaas, veel dieseldampen, nicotine en teer moeten inhaleren. Mooie routes gereden, de hotels ware...

  jakob wiltjer

  Ik had de pech dat het sinds jaren niet zo veel en hard had geregend in Kroatië. Bovendien was het bijzonder koud voor de tijd van het jaar. Ondanks deze matige weeromstandig...

  Even geduld..

  We zijn bezig met het bevestigen van je boeking.