Aantal dagen
11

  Natuur die je hart verovert. De Vercors en de Provence zijn twee fantastische gebieden om met de motor te doorkruisen.

  Deze reis is inclusief
  • 5 Hotelovernachtingen in de Vercors
  • 5 Hotelovernachtingen in de Provence
  • 10x Ontbijt
  • 10x Diner
  • Heenroute op GPS
  • Alle dagroutes op GPS
  • Terugroute op GPS
  • Horizon Motor Reizen Routegids
  • Buitenzwembad

  Media van Combi Vercors-Provence

  Over deze reis Combi Vercors-Provence

  De Vercors is relatief onbekend, waardoor het er nog vrij rustig is. De Provence is daarentegen een geliefde vakantiebestemming.

  Je kunt de beide streken apart van elkaar verkennen, maar ze zijn ook perfect met elkaar te combineren. De natuur is bij beide fabelachtig mooi. En de wegen? Om je vingers bij af te likken! We adviseren de heenroute niet in een keer te rijden, we kunnen optioneel een of meerdere overnachtingen voor je reserveren op de heen en of terugreis in de Jura, nabij Beaune en/of in het prachtige LacMadine, neem voor meer informatie contact met ons op. De route begint met een deel snelweg vanuit Maastricht tot onder Nancy (±330 km). Vanaf hier volg je de doorgaande weg die je naar de Franse Vogezen brengt. Hier begint het mooie stuurwerk, je komt namelijk al vrij snel direct langs het meer van Gérardmer, leuk om hier even te stoppen. Hierna rijd je het natuurpark “Des Ballons des Vosges” Je vervolgt de route over afwisselend mooie doorgaande en kleinere wegen parallel aan de grens met Zwitserland richting de Vercors. Voordat je de Vercors bereikt rijd je nog door het mooie “Parc Jura Vaudois” en heb je na enkele kilometers bij helder weer uitzicht op de Mont Blanc. Je vervolgt de route nu steeds zuidelijker en passeert de grotere stad Voiron, waarna je de Vercors binnenrijd.

   

  Let op het diner in de Provence is niet in het hotel zelf. Het diner is in een van de drie goede restaurants in de buurt van het hotel. Er is gratis transfer aanwezig om je van en naar het restaurant te brengen.

  Dagroute 1: Vercors – Zuid-Oost | 269 / 308 km

  Je rijdt vandaag in het zuidoosten van de Vercors en kun je kiezen voor een lange en korte variant van de route. Je start meteen met een mooie slingerweg met daarna een lange tunnel. Indien je de lange varaint van de route rijdt word je al vrij snel getrakteerd op de eerste cols: is Col Gaudissart (889m) direct gevolgde door Col de la Machine (1.015m). Deze col heeft deze naam gekregen, omdat hij geprepareerd is door een machine i.p.v. door de natuur. Er volgen op deze col nog diverse uitzichtpunten. Je rijdt nu richting het plaatsje Gap, dit oude stadje is zeker de moeite waard om te bezoeken, deze staat namelijk bekend om de gapençais. Daarna vervolg je de route door de Gorges des Gates. Dit is een nationaal park, waar je tussen de bergspleten rijdt, de wegen blijven en de uitzichten blijven prachtig. Je wordt weer getrakteerd op enkele cols: Col de Grimone (1.318m) Col de la Croix-haute (1.179m) Col du Banchet (900m) en Col de Accarias (892m) Na deze collen kom je in het dorpje La Mure, dit is een leuke plek voor een stop. Na La Mure rijdt je weer verder door de mooie natuur en je ziet aan de rechterkant het stuwmeer Lac de Monteynard-Avigonet liggen met haar bijzondere groen/blauw water. De route gaat verder richting Grenoble, dit is een grotere en drukkere weg. Het laatste gedeelte slinger je onderlangs Grenoble terug naar het hotel. Ook dit is weer een leuke weg om te rijden.

  Dagroute 2: Vercors - Noord | 274 / 336 km

  Vandaag kun je weer kiezen voor een lange en korte variant van de route. Je rijdt vandaag richting het Noorden van de Vercors, het asfalt is misschien wat minder goed in het begin, dit wordt wel weer goed gemaakt door de mooie natuur en de uitzichten. Je passeert hierna enkele authentieke Franse dorpen om daarna weer bij de gorges en bergen te komen. De volgende col op de route is de Col du Granier met een hoogte van (1.134m). Deze col is vernoemd naar de berg waar deze overheen gaat: Mont Granier. Deze berg is (1.933m) hoog en heeft een steile wand van maar liefst 900m. De route vervolgd zich door verschillende nationale natuur parken en stukken bos. De laatste kilometers gaan via het Canyon des Ecouges terug richting hotel.

  Dagroute 3: Vercors Oost & l’Alp d’Huez | 287 / 345 / 365 km

  Voor vandaag heb je de keuze uit drie verschillende lengte routes. Voor alle drie geldt dat op tijd in de ochtend vertrekken de voorkeur heeft! De korte route naar het oosten richting de l’Alp d’Huez(1.860m). De bekende berg, die ook wel eens de “Hollandse berg” wordt genoemd. Ook bekend als sponsor berg in de strijd tegen kanker en andere ziektes. De weg is hier vaak flink beschilderd. Dit kan glad zijn! Je hebt hier wel prachtige uitzichten. De lange route brengt je via enkele prachtige hoge passen naar Col du Galibier (2.645m). De eerste twee prachtige collen die je oprijdt zijn Col du Grandon (1.924m) en Col de Croix-de-Fer (2.067m). Beide met prachtige uitzichten over deze machtige bergen. Vervolgens rijdt je een stukje doorgaande route parallel aan de Col du Telegraphe (1.566m) op de D902 welke uitkomt op de hoogste Col in deze route namelijk Col du Galibier (2.645m). De XL-route is grotendeels gelijk aan de lange route met het verschil dat deze nog een extra lus maakt over de Col de Sarenne (1.999m) omhoog gevolgd door de l’Alp d’Huez (1.860m) naar beneden.

  Dagroute 4: Vercors – Zuid-West | 278 / 336 km

  Vandaag rijdt je een mooie route richting “La Mure” en wordt je getrakteerd op maar liefst 7 cols (korte route) 10 cols (lange route). Na ongeveer de eerste 10 kilometers rijdt je over de Pont du Goule Noir en meteen daarna over de Pont du Valchevrière. Deze beide bruggen geven een mooi uitzicht over de Gorges de la Bourne en de bijbehorende balkonwegen die zo nu en dan door de rotswand heen gaan. Je rijdt nu richting Grenoble om daarna weer richting de bergen te komen. Je rijdt dan Park National Vercors in, dit park telt in totaal 186.000 hectare en je kunt optimaal genieten van de flora en fauna. Het klimaat hier kent er grote uitersten: ‘s zomers zonnig, droog en warm en ‘s winters kan de temperatuur er makkelijk dalen tot -20 °C. Na een klein stukje grotere weg en rijd je de Col de Menee op (1.402m) De route gaat verder over Col de Marignac (743m) en Col de la Croix (745m) met wat minder kwaliteit wegdek, maar het uitzicht hier blijft nog steeds de moeite waard. Je passeert enkele dorpjes en de waterval “La Bourne” Het laatste deel van de route volgt de D531. Deze weg gaat door de Gorges de la Bourne en is 24 km lang erg indrukwekkend. Je rijdt een tunnel in en via de laatste col terug naar het hotel.

  Dagroute 5: Verbinding Vercors – Provence | 257 km

  Vandaag pak je je spullen om naar de Provence te rijden. Het is een rit van ongeveer vier uur. Je kunt er dus voor kiezen om in de ochtend rustig aan te doen, of in de middag vrije tijd te hebben. Ook kun je lekker op pad gaan, want onderweg is genoeg te zien! Het eerste deel van de route heb je eerder deze week al gereden. Bij km stand 140 kom je aan in het dorpje Serre. Dit is een authentiek Frans dorpje met smalle huizen en steile steegjes. In dit dorpje zijn leuke lunch gelegenheden. Later rijd je de Provence in. Om het hotel is een super mooi gebied, je passeer nog de Col de Font-Belle (1.304m) en direct daarna de Col de L’Hysope (1.236m). De wegen zijn smal en geven je een mooie uitdaging en een fantastisch uitzicht. Na deze passen kom je aan in Mallemoisson en steek je de La Bléone rivier over voor een laatste leuk stukje stuurweg naar het hotel.

  Dagroute 6: Zuid-West - Du Luberon | 255 / 342 km

  Na enkele kilometers rijdt je al nationaal park Du Luberon in en je krijgt hier al snel het ultieme 'Provence' gevoel. Je wordt getrakteerd op afwisselend landschap met bergjes, valleien, bossen, ontelbare prachtige kleine dorpjes en indrukwekkende chateaus. Je rijdt na ongeveer 65 kilometer door Viens. Een mooi middeleeuws dorpje en bij het uitrijden hiervan heb je een mooi uitzicht over de beboste heuvels. Als je de lange dagroute rijdt, passeer je het dorp Saul en ga je de eerste Gorges la Nesque tegenmoet. Deze kloof gaat tot 400m diep. De rivier die deze kloof heeft uitgesleten droogt in de zomer op. Rijden in dit gebied is genieten. Vanuit dit gebied heb je ook zicht op de bekende Mont Ventoux. Het gebied waar je vervolgens doorheen rijd, is meer bewoond en de dorpjes volgen elkaar met een rap tempo op. Het dorpje Menerbes hoort ook al bij één van de mooiste van Frankrijk, dit populaire dorpje is op een berg gebouwd en geeft een goed uitzicht over het Luberon gebergte. Je rijdt vervolgens de volgende col op: Col du Pointu (499m) en daarna rijdt je het nationaal park Luberon weer in om via de stad Manosque richting het hotel te rijden. Mocht je tijd over hebben dan is het zeker aan te raden om een stop te maken in Manosque. Er is hier is veel te beleven, want de stad beschikt namelijk over meerdere middeleeuwse stadspoorten en gezellige terrasjes.

  Dagroute 7: Noord-West – Mont Ventoux | 277 / 365 km

  De route die je vandaag rijd bevat veelal lange collen door de mooie natuur van de Provence met vooral heerlijke stuurwegen. Na ongeveer 100 kilometer zie je de Mont Ventoux hier op een afstand liggen. Ook de lavendel velden ontbreken niet op dit deel van de route. Je passeert Montbrun les Bains. Een dorp waar de huizen in de stadsmuur gebouwd zijn met daarachter oude kasteel ruïne. Na dit dorp ga je de Mont Ventoux (1.912m) op. Deze bijzondere berg is zeer de moeite waard. Hij wordt ook wel de kale berg genoemd en is aanzienlijk hoger dan de overige bergen in de regio. Eenmaal bovenop de Mont Ventoux kun je om die reden (bij helder weer) heel ver kijken. Je vervolgt de route parallel aan de rivier de Le Laye welke uitmond in het gelijknamige stuwmeer. Verderop de route rijd je door het mooie dorp Forcalquier met de Notre Dame de Provence als echte trekpleister. De torent boven het dorp uit en geeft wederom een mooi uitzicht. Vanuit Forcalquier is het nog ongeveer 20 kilometer rijden terug naar het hotel.

  Dagroute 8: Noord-Oost – Gorges de Daluis | 256 / 334 / 352 km

  Vandaag rijdt je diverse cols die tot boven de 2000m stijgen. Je rijdt ook door het P.N.R. du Mercator. Eén van de zeven nationale parken van Frankrijk. In het begin volg je de route Napoleon langs rivier La Bléone. Na ongeveer 70 kilometer kom je op 1.200m hoogte in het gezellig dorpje Seyne in de Valleé Seyne des Alpes. Je rijdt nu nog een aantal kilometer op een wat vlakker stuk voor je de twee grote collen gaat beklimmen. Dan begint de pret met één of twee cols boven de 2.000m. Je rijdt na ongeveer 110 kilometer het P.N.R. du Mercator in en direct Col d’Allos (2.250m) omhoog, voor zowel de korte en lange route. De Col des Champs (2.087m) zit alleen in de lange route. Beide cols zijn zeer de moeite waard! RIjd je de XL-route dan pak je ook de Col de la Bonette met een hoogte van maar liefst (2.802m) mee.

  Je vervolgt de route en passeert de 'Gorge de Daluis' dit is een 6 kilometer lange kloof die door de rivier de Var is uitgesleten en start net na het dorp Guilaumes. Opvallend is het rood gekleurde zandgesteente in deze kloof. Aan het einde van de kloof vindt je een waterval: Clue d'Amen. Je zult hier met regelmaat mensen aantreffen die aan het canyoningen zijn. Na de kloof rijd je wederom over een mooi pas; de Col de la Saint Michel (1.421m). Deze vernoemd naar het kleine dorpje welke je op de col passeert. Na deze col kom je weer terug in Digne les Bains en rijdt je langs de andere kant van rivier de La Bléone terug richting het hotel. Een rustige glooiende weg.

  Terugroute: Provence - Maastricht | 974 km

  De route terug is minimaal 10 uur rijden. Er is een mooie route voor de terugweg beschikbaar. Vraag vooral naar de mogelijkheden. Één ding is zeker, je gaat met een rugzak vol verhalen terug naar huis.

  Data en prijzen

  Vertrek vanaf april tot en met september

  Prijs op basis van 11 dagen

  € 1.459,00

  Toeslag: 1-persoonskamer

  € 399,00

  Prijs Hoogseizoen van 1 juli t/m 1 september 2023

  € 1.499,00

  Toeslag: 1-persoonskamer

  € 549,00

  4

  Ervaringen van onze reizigers

  Ook jouw ervaring achterlaten?

  Ervaring achterlaten
  Individuele Combireis Vercors - Provence - Hautes Alpes

  HMR heeft voor ons een hele leuke reis samengesteld, een combinatie van de Vercors, Provence en Hautes Alpes. Ik rijd al vele jaren motor en ga vaak met de motor op reis naar het z...

  Combi Verors-Provence

  De reis van 11 dagen met aardig wat kilometers was keurig verzorgd. De accommodaties waren zeker goed. De routes incl. de verbindingsroutes waren goed gekozen. Uitzichten zijn feno...

  Dominique Pannecoucke

  Prachtige reis, hotels waren top, in de Vercors echt basic geen TV en volledig afgelegen maar mooie ritten, laatste 15 KM waren wel verassend en zeker donkere tunnel op 5km van het...

  Hilda en Jean Paul

  Na de 75-passentour van verleden jaar dachten we dat geen enkele reis dit nog kon evenaren. De Vercors en de Provence waren echter zo mooi en afwisselend dat dit wel onze mooiste r...

  Even geduld..

  We zijn bezig met het bevestigen van je boeking.