Aantal dagen
4
of
5

  Voor velen een nog niet ontdekt gebied achter Frankfurt. Een mooi en rustig gebied om motor te rijden met veel bezienswaardigheden en goede wegen. 

  Ontdek onze roadshows!
  Deze reis is inclusief
  • 3 of 4 overnachtingen
  • 3 of 4 x ontbijt
  • 3 of 4 x diner
  • toeristische heenreis op GPS
  • toeristische dagroutes op GPS
  • toeristische terugreis op GPS
  • Horizon Motor Reizen Routegids
  • toeristenbelasting

  Media van Odenwald & Spessart

  Over deze reis Odenwald & Spessart

  Het Odenwald, Spessart en Rhön

  Drie gebieden die geografisch aan elkaar geregen zijn en voor de meeste motorrijders relatief onbekend zijn. Je vind deze gebieden achter de metropool Frankfurt, waar het bijzonder rustig is en er heerlijk kunt motorrijden. Een heuvelachtig groen gebied rijk aan bossen, bochten, kastelen, ruïnes, bronnen van riviertjes en veelal de fijne gastvrije Duitse cultuur. De wegen en dagroutes zijn afwisselend en voorzien van diverse bezienswaardigheden.

   

  Heen route: Eifel, Westerwald en Spessart | 369 / 419 km

  De heenroute start in Zuid-Limburg bij Simpelveld en de grensovergang naar Duitsland op de A76. Je heb de keuze uit een korte of lange heen route. De korte route neemt voor de eerste ±100km de snelweg en slaat het Eifel gebied over. De lange route brengt je om Aken heen en verlaat na ±20km al meteen de snelweg om voor de rest geheel binnendoor naar het Odenwald te rijden. Onderweg passeer je de Eifel, het Westerwald en via een klein stukje Spessart kom je bij het hotel in het Odenwald terug. 

  Is de heen route inclusief jouw startpunt wat te veel kilometers rijden voor één dag, dan kunnen we prima een hotel voor een tussen overnachting voor je reserveren in Zuid-Limburg om volgende ochtend lekker fris aan de heen route te beginnen. 

   

  Heen route: Eifel, Westerwald en Spessart | 369 / 419 km

  De route combineert vlotte stukken met bochtige wegen voor een leuke heen reis. Je rijd door de Eifel en een kleine stukje Moezel gebied naar de Rijn. Daar maak je de oversteek met een veerpontje naar het Westerwald aan de andere kant van de Rijn. Vanuit hier rijd je over leuke wegen en via authentieke Duitse dorpjes met de typerende vakwerkhuizen richting Frankfurt. De metropool Frankfurt passeer je aan de noordzijde en je mijdt hierbij geheel de snelweg. Een verbindingsstukje zonder al te veel bochten, maar wel met een prachtig uitzicht op de skyline van Frankfurt. Skyline? Jazeker!

  De laatste 20km rijd je naar het hotel via rustige wegen, waarbij je nog even naar de 500m hoogte klimt. In het hotel wordt je gastvrij ontvangen en is het verdiend even relaxen met een lekker drankje en een goed verzorgd diner. 

  Dagroute 1: Odenwald Zuid | 254 / 315 km

  Het Odenwald, Spessart en Rhon gebied liggen van Zuid naar Noord aan elkaar geregen. Vandaag ga je op pad om het Odenwald te verkennen. Het Odenwald staat bekend om de rustige liggen een de vele bochten die je hier kunt rijden. Ook kom je vandaag diverse bezienswaardigheden tegen in de vorm van burchten en oude karakteristieke dorpjes en stadjes.

  De route start met een smal weggetje lekker bochtig door de natuur omhoog. Via de plaatsen Großostheim en Groß-Umstadt die letterlijk groot zijn rijd je verder het Odenwald in. Deze passeren we zo vlot mogelijk om daarna klaar te gaan zitten voor een serie mooie bochtige wegen. Deze brengen je naar één van de top bezienswaardigheden: Burgruïne LIndenfels. Hier is ook een leuke koffiestop, waar je bij zonnig weer ook een lekker Italiaans ijsje kunt krijgen met uitzicht op de burg.

  Dagroute 1: Odenwald Zuid | 254 / 315 km

  Wat volgt is een diversiteit aan leuke stuurwegen met mooie uitzichten. In de middag doe je met de route Michelstadt nog aan, waar de liefhebber het stadje in kan rijden om daar nog een aantal top bezienswaardigheden van het Odenwald te gaan bekijken. 

  Het laatste deel van de middagroute is wederom leuk en uitdagend, waarbij je nog een aantal kilometer de grote rivier de Main volgt. Deze rivier is kenmerkend voor de omgeving en draagt een groot deel bij aan de lokale economie. 

  Dagroute 2: Spessart & Rhön | 307 km / 367 km

  Op dagroute 2 zet je koers naar het noord westen en rijd je door het Spessart en Rhön gebied. Het Rhön gebied staat bekend om zijn middelgebergte tot ±900m. Een gebied met mooie vergezichten, waar je met regelmaat zweefvliegtuigen ziet vliegen. Het is namelijk de bakermat van het zweefvliegen. Het Spessart is oostenlijk gelegen tussen Frankurt en Fulda en in tegenstelling tot deze grote drukke steden is dit gebied juist erg rustig. Lekker om in motor te rijden en toch weer anders dan het Odenwald. Vlotte wegen afgewisseld met uitdagende bochtige stukken met regelmatig mooie vergezichten op de hoogste stukken van de route. Ook voor vandaag is er een korte en lange route beschikbaar. 

  De route start direct met een leuke bochtig stuk om je daarna langs de Main verder naar het Noord Oosten te voeren. Je passeert ook vandaag weer leuke plaatsjes met zo nu een oude boogbrug over het water. Lohr am Mainz is ook een stad die het bezoeken waard is met een rijke historie. Geleidelijk aan stijg je steeds verder als je dichter bij het Rhön gebied komt. Bij het Schwarzes Moor zit je al ruim boven de 800m, waar je over strak asfalt en ruime (haarspeld)bochten omhoog en omlaag rijd. 

  Dagroute 2: Spessart & Rhön | 307 km / 367 km

  De route gaat in de Rhön naar zijn letterlijke hoogte punt op de Wasserkuppe. Boven op deze berg vind je een zweefvliegveld, een enorme bol die momenteel dienst doet als uitkijkpunt over dit deel van de regio en voor de liefhebber zelfs nog een Rodelbahn. Je kunt er ook voor kiezen hier lekker even op het terras te gaan zitten en te genieten van al het vliegspektakel wat hier plaatsvind. 

  Na de Wasserkuppe rijd je via vele mooie bochtige wegen door het Spessart terug richting het hotel. Genieten van de rust, uitzichten en al het andere moois wat dit gebied te bieden heeft. Mocht je kiezen voor de 4-daagse route dan heb je op deze route de mogelijkheid om nog even de route te verlaten en Steinau in te rijden om daar het huis van de gebroeders Grimm te bezoeken en/of de vlakbij gelegen burgt in het oude centrum van dit stadje. 

  Dagroute 3: Spessart Noord | 274 / 314 km

  Deze dagroute hoort bij de 5-daagse variant van deze reis. Deze brengt je geheel door het Spessart gebied en langs een aantal top bezienswaardigheden, zoals Gelnhausen en Steinau. De route start met een mooie glooiende weg, waarbij je na een uurjte rijden de Kahlquelle passeert. Let hier goed op, deze ligt op slecht 20m afstand van de weg verscholen in het bos. Een voorbeeld, zoals je deze meer vind in de regio. Kleine riviertjes die spontaan in een bos beginnen en geleidelijk aan hun weg vinden en steeds grotere worden. 

  Via leuke wegen leid de route je naar Gelnhausen. Een historische plaatsje wat zeker de moeite waard is om even te bezoeken voor de liefhebber. De Kaiserpfalz en Hexenturm zijn twee van de bezienswaardigheden in dit plaatsje. De route gaat nu verder en gaat dwars door het oude centrum van Steinau an der Straße. In het centrum vind je het woonhuis van de gebroeders Grimm, waar vele sprookjes geschreven zijn indertijd. Slecht een klein stukje verder op kun je ook een bezoek brengen aan Schloß Steinau en is het ook goed toeven op de terrasjes in dit oude plaatsje. 

  Dagroute 3: Spessart Noord | 274 / 314 km

  Deze dagroute wordt naast de bezienswaardigheden uiteraard ook geflankeerd door een aantal mooie en uitdagende stuurwegen. het is volop genieten van de omgeving vanaf de motor. Ook vandaag volg je de Main even op de route, maar nu aan de andere zijde door bij Lohr am Main de rivier over te steken met zicht op de oude boogbrug. Heb je nog tijd over op dit punt dan is een koffiestop in het centrum van Lohr am Main een aanrader. 

  Nadat je de Main hebt gepasseerd maakt de route nog een mooie extra lusje zuidelijk van het hotel door het Odenwald, omdat het zo leuk is hier!

  Terug route: Moezel en Eifel | 377 km

  De terugroute brengt je via de Moezel en de Eifel weer terug naar het beginpunt van de reis bij Simpelveld. Net over de grens in Zuid Limburg eindigt de route om vanaf hier je eigen weg naar huis terug te vinden. 

  De route start onder Frankfurt door. Dit drukke stuk met vele grotere plaatsen onder Frankfurt door doen we via de snelweg om daarna tijd genoeg over te houden om heerlijk door de Moezel en Eifel te sturen. Na een mooi bochtig deel van Wiesbaden tot aan Braubach steek je bij de Rijn over naar Boppard. Hier aan de overkant van de Rijn vind je diverse leuke terrasjes voor een lunchstop. Via een bochtig parcours doorkruis je het Moezel gebied langs wijnranken, burgten en de Moezel zelf natuurlijk. 

  Het laatste deel van de route gaat door de Eifel en eindigt bij Aken, waar je de laatste 20km via de snelweg om deze stad teurg naar Nederland rijd. Kom je uit België dan heb je hier de mogelijkheid om via Eupen verder België in te rijden en Aken niet te passeren. 

  Data en prijzen

  Prijs op basis van 4 dagen

  € 319,00

  Toeslag: 1-persoonskamer

  € 69,00

  Prijs op basis van 5 dagen

  € 425,00

  Toeslag: 1-persoonskamer

  € 92,00

  Prijs Hemelvaart van 13 t/m 16 mei 2021

  € 339,00

  Toeslag: 1-persoonskamer

  € 69,00

  Prijs Pinksteren van 21 t/m 24 mei 2021

  € 339,00

  Toeslag: 1-persoonskamer

  € 69,00

  Er zijn nog geen ervaringen van reizigers achtergelaten

  Laat als eerste je ervaring achter

  Ervaring achterlaten

  Even geduld..

  We zijn bezig met het bevestigen van je boeking.