Aantal dagen
8

  Één reis, twee landen en talloze ervaringen. De Elzas en het Zwarte Woud zijn perfect met elkaar te combineren.

  Deze reis is inclusief
  • 3 hotelovernachtingen in de Elzas
  • 4 hotelovernachtingen in het Zwarte Woud
  • 7 ontbijtbuffetten
  • 7 diners
  • Toeristische heenreis op GPS
  • Alle dagroutes op GPS
  • Horizon Motor Reizen routegids
  • Toeristenbelasting
  • Parkeergelegenheid
  • Droogruimte
  • Sleutelruimte

  Media van Combi Elzas-Zwarte Woud

  Over deze reis Combi Elzas-Zwarte Woud

  Een prachtige reis door twee landen en drie gebieden. Waar het evenwicht tussen Het culturele Frankrijk en de Duitse degelijkheid perfect in balans is. 

  De Elzas en het Zwarte Woud zijn perfect met elkaar te combineren. Ze liggen dicht bij elkaar en zijn heerlijk om met je motor te leren kennen. Bovendien pak je met deze combinatiereis ook nog een stuk Vogezen mee. Dat wordt driemaal genieten van de fantastische natuur en de fijne en mooie wegen! 

  Heen route: Simpelveld naar Le Cleebourg | 385 km

  Je begint de dag op de snelweg A76 bij Simpelveld om bij Aken snel de Eifel in te duiken. Hier wachten de eerste bochten al op je. Na een stuk heerlijk sturen in de Eifel steek je door naar de Vulkan Eifel. Na het genieten van de mooie omgeving en bijbehorende bochten van de Eifel rijd je verder de Vulkan Eifel in. Deze staat bekend om de velen “Maaren”. Deze Maaren zijn oude vulkaankraters welke zich gevuld hebben met water. Er zijn diverse Maaren te zien langs de route met als één van de grootste de Weinfelder. Een schitterend gezicht en gelijk een mooie plek voor en kop koffie. Hierna rijd je al snel het plaatsje Wittlich binnen. Hier verlaat je de Eifel en rijd je het Moezel gebied binnen. De wegen rondom de stad zijn even druk, maar als snel genoeg wordt je geduld beloond met een leuke stuurweg met heerlijke bochten.

  Na een stevige dag rijden kom je aan in het 1e hotel Le Cleebourg in de Elzas in Frankrijk. Hier verblijf je de aankomende 3 dagen. Het hotel heeft een weids uitzicht op de weilanden. Naast een gezellig restaurant, waar je heerlijk kunt eten, heeft het hotel ook een echte 'Winstub'. In de traditionele Elzasser cultuur was dit een plek, waar je de hele dag kon genieten van heerlijke wijnen. Nu is een Winstub een traditionele kroeg, waar je van de authentieke Elzasser smaken kunt genieten.

  Dagroute 1: Rondrit Elzas - Vosges du Nord | 234 / 340 km

  Vandaag staat er veel stuurwerk op het programma, Je start de route direct met een serie overzichtelijke en lekkere bochten door een bosachtige omgeving. Na enkele kilometers kom je aan in Lembach, een typisch Frans dorpje met mooie vakwerkhuizen en een groot wijnhuis. Je vervolgt de route door het Finsterthal, de vele bossen en mooie vergezichten volgen elkaar op. Je rijdt nu Col du Donon op. Een schitterende stuurweg met onophoudelijk veel bochten met overwegend goed asfalt. Het hoogste punt wat je bereikt is 813m. Na de Col du Donon volgt de Col de la Charboniere (960m). Ook weer zo’n schitterende bochtige weg met overwegend goed asfalt. Na al deze Colls kom je aan bij Mont Ste Odile. Bovenop deze 760m hoge berg staat het klooster Mont Sainte Odile. Het is een mooie plek voor een korte wandeling of bezichtiging van het klooster. Op het laatste deel van de route maken we nog even een omweg om via een mooie kleine weg door het bos nog een paar heerlijk bochten te nemen.

   

  Dagroute 2: Rondrit - Pfalzerland | 232 / 306 km

  De route van vandaag brengt je naar het Pfalzerland en door het Pfalzerwald. Een mooie, maar voor velen vaak onbekende streek. Je start de route direct met een mooi uitzicht over de omgeving en de wijnvelden van de regio. Na enkele kilometers draai je af naar links en heb je aan je rechterkant zicht op de oude stads muur van Wissembourg. Dit plaatsje was het toneel van beslissende veldslagen in 1870 en vervolgens 1944 en 1945. Het is een aanrader om in Wissenbourg een stop te houden, houdt je camera of smartphone gereed, deze stad vraagt om gefotografeerd te worden. Je vervolgt route via een mooie kronkelweg door het bos én nog net in Frankrijk en je passeert eén van de vele burchten uit de regio, welke veelal ook te bezoeken zijn en vaak garant staan voor een mooi uitzicht op het hoogste punt van de omgeving. Je vervolgt de route stand en vervolgens rijdt je Falkenstein binnen en wordt je gewaarschuwd voor een helling van 25%. Deze bevindt zich midden in het dorp. En ja, ook hier blijft het heerlijk stuurwerk aanhouden! Je rijdt via Lembach weer terug naar het hotel in Rott. 

  Je kamer is comfortabel en ook voor je motor zijn er voorzieningen. Wat het eten betreft, zit je hier gebeiteld: de kookkunsten van de eigenaar worden tot in de verre omtrek gewaardeerd.

   

   

  Dagroute 3: Verbindingsroute Elzas - Zwarte Woud | 295 km

  Vandaag rijd je van de Elzas naar het Zwarte Woud. Het eerste deel van de route gaat door de Noord-Vogezen. Na ±100km rijd je het bosgebied Forêt Domaniale de Saverne in. Vrijwel direct daarna rijd je op de Col des Pandours (673m). De omgeving blijft bosachtig en je passeert meerdere bosgebieden die telkens met bordjes aangeduid zijn. De weg is en blijft lekker bochtig met leuke hoogte verschillen. Na een aantal koffie stops gepasseerd te zijn kom je het P.N.R. des Ballons des Vosges binnen. Je bevindt je nu in de Vogezen. Een heel ander deel van de Elzas. Hier rijken de passen zelfs tot aan de 1.142m. Je passeert de passen Col de Keinberg (833m), Col du Kreuzweg (768m) en Col de Fouchy (608m). Een enerverende route dus! Hierna steek je de Rhein over en ben je in no-time in het hotel in het Zwarte Woud. 

   

   

  Dagroute 3: Verbindingsroute Elzas - Zwarte Woud (vervolg) | 295 km

  We laten je zoveel mogelijk van het Zwarte Woud zien. Vanaf het hotel ben je in 10 minuten in de donkere bossen waar je lekker doorheen kunt slingeren. Deze streek met beboste bergen, mooie rivierdalen en schitterende watervallen is heerlijk om te ontdekken, Er zijn voldoende mogelijkheden voor een langere of kortere stop. Voor een smakelijke lunch of een kop koffie met een heerlijk stuk Schwarzwälder Kirschtorte. Uiteraard rij je ook over de bekende Schwarzwälderhochstraβe, die een aaneenschakeling van magnifieke uitzichten op het Zwarte Woud biedt.

  Je kamer is comfortabel en ook voor je motor zijn er voorzieningen. Wat het eten betreft, zit je hier gebeiteld: de kookkunsten van de eigenaar worden tot in de verre omtrek gewaardeerd.

   

  Dagroute 4: Rondrit Titisee | 236 / 310 km

  De route van vandaag start richting de wijnvelden. Er worden witte, rode en roséwijnen verbouwd in de wijnvelden van het Zwarte Woud en een van de bekendste druivensoort is de Riesling. Deze druif is een van de beste en is vooral bekend aan de zoete wijnen die deze druivensoort voort brengt.  De route gaat ook een aantal dorpjes door maar deze worden al snel omgerolen door natuur.  De route gaat af en toe glooiend, berg op en af en brengt je bij de Schaunisland. Hier heb je de mogelijkheid om met de bergbaan naar het hoogste punt van de regio te gaan, boven aangekomen kun je een korte wandeling maken naar de uitkijktoren: Eugen-Keidel-Turm deze is 31 meter hoog en je hebt een prachtig uitzicht over Freiburg en omgeving. Bij helder weer zijn de Franse Vogezen en enkele Alpen-toppen zichtbaar. De route vervolgt zich richting Unterlehnen, waarbij je diverse winkels passeert waar Koekoeksklokken worden gemaakt en verkocht, het Zwarte Woud staat hier namelijk om bekend. Na een serie haarspeldbochten volg je de route door bedevaartsoort Sankt Margen. Via een kleine weg met heel veel bochten rijd je langzaam aan terug naar het hotel.

  Dagroute 5: Rondrit Schaffhausen | 320 km

  Vanuit het hotel ga je via de kleine omliggende dorpen met een mooie omweg richting Waldkirch. Vanuit Waldkirch rijd je een zeer kronkelige weg met diverse haarspeldbochten om de Kandelberg. Deze weg en berg zijn erg populair bij wandelaars, mountainbikers en motorrijders. De weg naar beneden kent ook weer vele bochten. Je komt nu langs de Titisee. De Titisee is met een oppervlakte van 1,3 vierkante kilometer geen klein meer, 20 meter is ongeveer gemiddelde diepte. Je blijft de wegen volgen door dorpen en natuur om te genieten van de mooie uitzichten. Je vervolgt de route en je gaat de grens met Zwitserland over. De route voert je naar de Rheinfall in Schaffhausen. Dit spectaculaire verschijnsel is een echte toeristentrekpleister en is de grootste waterval van Europa. Na de watervallen rijd je deels door de stad en langs de Rijn weer terug naar het hotel.

  Dagroute 6: Rondrit Schwarzwalder Hochstrasse | 286 / 355 km

  De laatste dagroute van deze reis brengt je naar het National Park Schwarzwald over de bekende Schwarzwalder Hochtstrasse. Deze weg loopt van Freudenstadt tot aan Baden – Baden. Eenmaal op de Schwarzwalder Hochtstrasse heb je diverse toeristische mogelijkheden of je blijft simpelweg lekker rijden. De route kronkelt hier door het glooiende landschap, de ene keer tussen de weilanden en op een ander moment door de dichte bossen. Je passeert het Ruhestein skigebied en de skischans, in de lente en zomer wanneer er geen sneeuw ligt word je getrakteerd op bijzondere Flora en Fauna. Enkele kilometers verder kom je aan bij de Mumelsee, dit is een perfecte plek voor een stop. Het kan hier wel wat druk zijn, maar een plekje voor de motor is er altijd wel. Je kunt hier ook even rond het meertje lopen. Pas hier wel op voor het grote groene Mummelsee monster…. Via afwisselende brede en kleinere bochtige wegen vind de route zich een weg door het Zwarte Woud terug naar het hotel.

  Terug route: Zwarte Woud - Venlo | 533 km

  Je rijdt het eerst stuk van de route deels over wegen die je al gereden hebt deze reis. Maar achter Münchweier en Ettenheim Munster ligt een hele mooi weg op je te wachten met enkele haarspeldbochten. Aan het einde van de weg ga je weer de Schwarzwalder Hochstrasse op, Deze weg heb je al eerder gereden in tegengestelde richting. Je volgt deze een geruime tijd tot de grens passage over de Rijn naar Frankrijk.  Na een klein stukje Frankrijk passeer je bij Wissembourg weer de Duitse grens. Wissembourg was het toneel van beslissende veldslagen in 1870 en vervolgens 1944 en 1945. Het is een aanrader om in Wissenbourg een stop te houden, houd je camera of smartphone gereed, deze stad vraagt om gefotografeerd te worden. Je vervolgt de route door Duitsland richting Nederland.

  De thuisreis verloopt via een prachtige toeristische route waarvoor je gemakkelijk 2 dagen kunt uittrekken. Als je wilt, kunnen we een extra hotelovernachting voor de terugreis regelen. Wil je dezelfde avond thuis zijn, dan kun je beter via de Autobahn terugrijden.

  Data en prijzen

  Vertrek vanaf april tot en met oktober

  Prijs op basis van 8 dagen

  € 829,00

  Toeslag: 1-persoonskamer

  € 199,00

  6

  Ervaringen van onze reizigers

  Ook jouw ervaring achterlaten?

  Ervaring achterlaten
  Michel & Mark

  Een fantastisch motorreis gemaakt, vooral de routes in de Elzas en Vogezen waren mooi. De hotels Le Cleeburg in Rott en Hotel Engel in Kappel-Grafenhausen waren geweldig en h...

  Fred

  Hele mooie reis gemaakt, Hotel in Duitsland prima in orde, ook het tussen hotel in Luxemburg. De routes liepen soms erg vaak, door redelijke grote plaatsen (Steden) door.  

  André

  Een zeer goede reis. Mooie routes, prachtige omgeving. Goede Hotels/gasthofen. Eén klein min puntje waren de Ruhetage op dinsdag en woensdag bij Gasthof Adler en Essenheim. ...

  Sanne, Petra, Rudmer & Martijn

  Inmiddels weer een week terug van een mooie motorreis. De routes waren mooi en de hotels goed. Het weer was heel warm. We waren dus blij dat een paar van ons vorig jaar met de Voge...

  Jos Dekker

  Een heerlijke reis met mooie routes. In twee goede hotels geslapen met goed eten, waar rekening is gehouden met mijn dieetwensen. Volgende keer maar eens kijken voor een groepsreis...

  Johan en Lea

  Hallo John en Carlo, We zijn weer terug van de individuele reis naar Pfalz en Zwarte Woud,het hotel in Pfalz was netjes ,het tweede was iets meer luxe,het eten was zeer goed ,...

  Even geduld..

  We zijn bezig met het bevestigen van je boeking.