Deze reis is inclusief
Reis is inclusief boottocht
Aantal dagen
18

  Een adembenemende tocht rond de Oostzee. Je rijdt door Duitsland, Zweden, Noorwegen, Finland en de Baltische staten: Estland, Letland en Litouwen

   

  Deze reis is inclusief
  • 15 hotelovernachtingen
  • 17 ontbijtbuffetten
  • 2 ferryovernachtingen in binnenhut
  • 1 x diner op de ferry
  • Alle dagroutes op GPS
  • Horizon Motor Reizen Routegids
  • Toeristenbelasting
  Wat is niet inbegrepen
  • Diner

  Media van Oostzee & Baltische staten met optie Sint - Petersburg

  Over deze reis Oostzee & Baltische staten met optie Sint - Petersburg

  Een adembenemende tocht rond de Oostzee

  We hebben een prachtige rondreis om de Oostzee samengesteld. Je rijdt door Denemarken, Zweden, Noorwegen, Finland en de Baltische staten: Estland, Letland en Litouwen. Een tocht van 5.500 kilometer, maar de afstanden per dag zijn prima te doen. Lekker toeren en genieten van de verschillende landschappen en bezienswaardigheden onderweg. 

  Je kunt deze reis uitbreiden met een tweedaags bezoek aan Sint-Petersburg (drie overnachtingen). De reisduur is dan 22 dagen. Ook kun je de reis op allerlei manieren aanpassen, verlengen of verkorten. Het is bijvoorbeeld mogelijk om de Noorse fjorden of de Noordkaap in je programma op te nemen.

  Heen route: Nieuweschans – Kiel(D) | 320 / 341 km

  De route begint bij het dorpje Nieuweschans. Er zijn twee doorgaande routes beschikbaar naar Kiel. De een neemt de pont over de Elbe en de ander rijdt onderlangs via Hamburg. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om uit je woonplaats in een keer naar Kiel te rijden. De route over de pont duurt iets korter maar in rijtijd zal het niet veel verschillen. In Kiel neem je de boot naar Göteborg. Je hebt een eigen hut op de ferry. Verder is de ferry van alle gemakken voorzien. Je hebt gezellige restaurantjes en er is vaak live muziek. Diner en ontbijt zijn ook inbegrepen. 

  Dagroute 1: Göteborg – Mora(SW) | 488 km

  De boot komt om 09:15u aan in Göteborg. De reis gaat nu echt beginnen! De eerste dag is een lange zit, je begint wel op tijd dus is hij goed te doen. Je rijdt de stad uit en heb je vanaf Mariestad regelmatig het Vänernmeer in zicht. Bij Sjötorp is het tijd voor een stop bij de passage van het Götakanaal. Via industrieplaatsen als Kristinehamn en Filipstad rijd je door het Zweedse landschap naar Mora aan het Siljanmeer voor de overnachting in een goed hotel, ’s avonds kan je een mooie wandeling maken langs het meer. 

  Dagroute 2: Mora – Östersund | 339 km

  Vandaag tour je de hele dag door het prachtige Zweden. Het is een weg door het binnenland over tweebaanswegen. De route zal een uur of vijf in beslag nemen. Je kunt dichtbij het hotel het Orsa Grönklitt berenpark bezoeken. Ook is er een mooi uitzichtpunt, genaamd Frosotornet. 

  Dagroute 3: Östersund – Nordli Lierne(NOR) | 195 km

  Via een mooie route naar Nordli (Lierne) in Noorwegen kom je aan bij het Sandsjøen meer. Je kunt hier na het inchecken een rit maken naar de mooie canyon, genaamd Hällingsåfallet. Vraag eerst bij de receptie van het hotel of de weg toegankelijk is naar de canyon. Een gedeelte van deze weg is onverhard. Het is na de winter vaak nog lang modderig op deze weg.

  Dagroute 4: Nordli – Vilhelmina (SW) | 276 km

  Informeer deze morgen eerst bij de receptie van het hotel of de route over Stekenjokk ook geopend is. Mocht dit zo zijn dan is dit de mooiste route naar Vilhelmina. Mocht de route nog gesloten zijn, neem dan de alternatieve route via Strömsund naar Vilhelmina. In Vilhelmina kan er na het avondeten nog een wandeling worden gemaakt door het “oude dorp” rond de kerk.

  Dagroute 5: Vilhelmina – Jokkmokk | 371 km

  Vandaag rijd je weer een hele dag door het binnenland van Sweden. Bij het dorpje Kåbdalis werden de eerste Nasa raketten getest. Op ± 7 km voor Jokkmokk is de passage van de Poolcircel, hier zijn veel informatieborden en zeker even de moeite waard om te stoppen. In Jokkmokk kun je nog naar het Ájtte, een museum over de Samische bevolking. Wat goed is om te weten is dat het museum open is tot 16.00 uur.

  Dagroute 6: Jokkmokk – Meltosjärvi (FIN) | 361 km

  Via Vuollerim, waar een museum over de steentijd is, naar Boden. Hier heb je de mogelijkheid de omgeving van het Röbergsfortet te bezoeken. Via de overgang over de Torne rivier rijd je Finland binnen. De overnachting voor twee nachten is in Meltosjärvi aan het Iso-Vietonenmeer. Je overnacht hier in een vakantie park mooi gelegen aan het meer. Het ontbijt vindt plaats in het hoofdgebouw. 
  Er worden vanuit het park excursies georganiseerd. Vraag vooral naar de mogelijkheden! 

  Dagroute 7: Rovaniemi | 157 km

  Vandaag is het rustdag! Aan het meer kunnen er watersporten beoefend worden. Er zijn mooie wandelingen. Kan je je motor geen dag laten staan? Dan kan je naar Rovaniemi rijden. Een dagtocht van ongeveer 157km. Je kunt hier naar de “Kerstman” en naar het Arktikum, een plaats waar je de historie van Rovaniemi terug kunt zien.

  Dagroute 8: Meltosjärvi – Kiuruvesi (FIN)| 442 km

  Na een relaxt dagje, vandaag weer in het zadel. Je gaat naar Finland.  Langs binnenwegen ga je naar de oevers van de Botnische golf, je rijdt langs Kemi en Oulu. Via mooie landwegen kom je in de middag aan in Kiuruvesi, je overnachting is aan het Kiuriuvesimeer met prachtig uitzicht en natuurlijk een sauna aan het water.

  Dagroute 9: Kiuruvesi – Mikkeli | 289 km

  Je gaat deze dag via Suonenjoki, Pieksämäki en Mikkeli naar de overnachting in Kyhkylä. Je overnacht hier in een landhuis. (Manor house). Je rijdt vandaag van meer naar meer. Als het weer het toelaat, is een lekkere duik zeker een mogelijkheid onderweg!

  Dagroute 10: Mikkeli – Helsinki | 275 km

  Je blijft vandaag nog een dag in Finland en rijd naar de hoofdstad Helsinki.  Je verblijft in het stadscentrum, voor de motoren hebben wij een garage gereserveerd. In Helsinki is veel te doen, mooie gebouwen en terrasjes. Er is hier geen rustdag in gepland. Wil je de stad goed bewonderen dan is het aan te raden op tijd op pad te gaan, op de route en in de stad is genoeg te doen en te zien!

  Dag 11: Overtocht Helsinki – Tallinn

  Vijf kilometer van het hotel is de kade waar je de ferry neemt naar Tallinn. De overtocht is maar twee uur en gaat heel vaak per dag. Je kunt dus zelf bepalen om het overgrote deel van de dag in Helsinki te blijven of in Tallinn te besteden.  Op dit punt verlaat je de Scandinavische landen en kom je aan in de Baltische Staten: het is één van de meest populaire en bezochte regio’s in Oost-Europa. Het is een compact gebied met veel cultuur en natuur op korte afstand van elkaar. Zo zijn de hoofdsteden Vilnius van Litouwen, Riga van Letland en Tallinn van Estland alle drie inmiddels een jaar lang Culturele hoofdstad van Europa geweest en tellen de landen diverse natuurparken en bijzondere bezienswaardigheden.  

  Dagroute 12: Tallinn – Riga (LT) | 356 km

  Je verlaat Tallinn voor een dagrit langs de witte stranden van Letland. Na een stop in het badplaatsje Parnü ga je op weg naar een andere bekende staat: Riga. De fraaie hoofdplaats van Letland. Riga is voor de meeste Nederlanders het meest bekend. Dat komt omdat er veel handel was tussen Nederland en Riga. Riga is een grote stad en is de moeite waard om vroeg aan te komen voor een nadere verkenning. 

  Dagroute 13: Riga – Panevezys | 270 km

  Je rijdt Riga uit. Vandaag staan verschillende bezienswaardigheden op het programma. Onderweg kan je bezoek brengen aan het Rundale Paleis in de buurt van Bauska. Je kunt hier een bezoekje brengen aan het 140 kamers tellende kasteel met een buitengewoon mooie tuin. Eenmaal de grens van Litouwen over kom je bij een van de meest bekende bezienswaardigheden van Litouwen, namelijk: de Kruisberg. Dit is een internationaal bedevaartsoord. Het is een berg vol met oude kruizen en een hele hoop verhalen. Na de kruisberg is het nog ongeveer 80 km naar het hotel. Je rijdt dwars door uitgestrekte langbouwgebieden.  

  Dagroute 14: Panevezys – Vilnius (LT) | 217 km

  Een mooie rit volgt vandaag dwars door centraal-Litouwen. Je rijdt door vele dorpjes en over fraaie slingerwegen. Onderweg is een lunchstop mogelijk bij een recreatiepark dat door een Nederlandse zakenman is ontwikkeld. De route voert hier langs. Daarna gaat de route verder door het groenste gedeelte van Litouwen, dicht aan de grens van Wit-Rusland. Halverwege de middag rij je het mooie Vilnius binnen, de hoofdstad van Litouwen. Je hotel staat nagenoeg in het oude centrum. Je hebt de hele namiddag en avond om deze prachtige stad te bekijken.

  Dagroute 15: Vilnius – Druskininkai (LT) 168 km

  Vandaag staat een korte rit naar het zuid-oosten van Litouwen op het programma, namelijk naar de wellnessplaats Druskininkai. Het geeft tijd om de waterburcht van Trakai aan te doen. Deze staat net buiten Vilnius, 30 km. Het terras is aan het water, recht tegenover de burcht. Het is mogelijk om de burcht te bezoeken en even langs de waterboulevard te lopen. Een mooie route leidt je vervolgens na 149km naar een ander markante plek: Grutas Parkas. Zeker een plek om te bezoeken. Het brengt je terug naar de Sovjettijd.

  Dagroute 16 : Druskininkai – Klaipeda | 369 km

  Je laat Vilnius weer achter je. Een mooie etappe volgt. Misschien ben je gisteren al langs Kasteel Trakai onder de rook van Vilnius gekomen, zo niet, dan zie je de mooie waterburcht nu voor het eerst. Een groot deel leidt je langs de grootste rivier van Litouwen: de Nemunas. Vanaf Kaunas volg je de rivier. Vlak buiten Kaunas begint De tour van Panemunė. Een korte route langs 4 markante landhuizen/villa’s langs de Nemunas.  Aan het einde van de middag ben je terug naar de vertrekplaats van de ferry in Klaipeda. De ferry vertrekt om 22.00u.

  Dagroute 17: Kiel – Nl/BE | 400 km

  Om 17.00u ben je weer terug in Kiel. Vanuit Kiel is 400km naar Emmen. Je kunt er voor kiezen om direct naar huis te rijden of nog een tussennacht te boeken. Het ligt voor de hand om in Kiel nog een overnachting te boeken. Dan kan je de volgende dag rustig terug rijden naar huis. Je kunt dit ook gelijk doen als je van de ferry rijdt. Hiermee komt er een einde aan deze prachtige motorreis!

  Data en prijzen

  Doorgaans mogelijk van mei t/m september

  Prijs op basis van 18 dagen

  € 2.599,00

  Duopassagier

  € 2.499,00

  Toeslag: 1-persoonskamer

  op aanvraag

  Prijs hoogseizoen van 1 juni t/m 31 augustus 2022

  € 2.799,00

  Duopassagier

  € 2.799,00

  Toeslag: 1-persoonskamer

  op aanvraag

  Er zijn nog geen ervaringen van reizigers achtergelaten

  Laat als eerste je ervaring achter

  Ervaring achterlaten

  Even geduld..

  We zijn bezig met het bevestigen van je boeking.