Deze reis is inclusief
Reis is inclusief boottocht
Aantal dagen
15

  Culturele hoofdsteden van Europa en Rusland.

   

  Deze reis is inclusief
  • 12 hotelovernachtingen
  • 14 ontbijtbuffetten
  • Ferryovertocht Kiel - Klaipeda v.v.
  • 2 overnachtingen in binnenhut
  • 2 x diner op de ferry
  • Alle dagroutes op GPS
  • Horizon Motor Reizen Routegids
  • Kaartjes busshuttle Tallinn-St.-Petersburg v.v.
  • Toeristenbelasting
  Wat is niet inbegrepen
  • Kosten Visum
  • Diner
  • Kosten beveiligde parkeergelegenheid

  Media van 15-daagse reis Baltische Staten en Sint Petersburg

  Over deze reis 15-daagse reis Baltische Staten en Sint Petersburg

  De Baltische staten zijn heel erg gaaf om een keer aan te doen, combineer dit met Sint Petersburg en je hebt alle ingrediënten voor een super reis.

  St.-Petersburg is een prachtige stad, net over de grens met Estland. Je verblijft 2 volle dagen in deze bruisende stad. Omdat je heen en terug met de pendelbus van en naar Tallinn-St.-Petersburg reist, ben je verzekerd van een vlotte overgang bij de EU/RU-grens en heb je geen extra papieren nodig voor je motor.

  Dagroute 1: Emmen - Kiel (D) | 360 km

  De GPS route start bij de grensovergang bij Emmen. Vanuit daar is het via de kortste route 360 km naar kiel. Vanaf hier pak je de ferry naar Klaipeda, Litouwen. Dit is een twintig uur durende tocht. De ferry vertrekt om 20:00 uur, je hebt een eigen hut aan boord en de motoren gaan in het ruim. Rond 17:00u in de avond kom je aan in Klaipeda, de nationale haven van Litouwen.

  Dagroute 2: Klaipeda (LT) | 11 km

  Je komt om 17:00u aan. Je rijdt met je motor naar het hotel welke 11 km verderop ligt. Na het inchecken en het wegzetten van je motor kan je meteen de Litouwse sfeer proeven in de oude binnenstad. Alles in deze stad draait om de haven. Heel het binnenland van Litouwen wordt bevoorraad via deze doorgang naar zee. Om deze reden is de stad ook al heel oud. Let op, je moet je tijd een uur vooruit zetten.

  Dagroute 3: Klaipeda – Riga (LV) | 391 km

  Je begint aan de route van tien dagen door drie Baltische staten. Via een hele mooie route rijd je vandaag naar Riga waar je twee dagen verblijft. Onderweg bezoek je eerst een van de meest bekende bezienswaardigheden van Litouwen, namelijk: de Kruisberg. Dit is een internationaal bedevaartsoord. Het is een berg vol met oude kruizen en een hele hoop verhalen. Het bijzonder goede hotel ligt in het hart van de stad Riga.

  Dag 4: Riga | Excursie dag

  Vandaag een dag niet op de motor. Je verblijft in een goed hotel en hebt de hele dag de tijd om te doen wat je zelf wilt. Kan je niet genoeg van de motor krijgen? Je kunt altijd de omgeving gaan verkennen. Ook is er een motor museum. Riga is de hoofdstad van Letland. Riga is een karakteristieke Hanze-havenplaats aan de Golf van Riga. Het is in de Hanza-dagen erg rijk geworden en dat is terug te zien in het oude centrum. Maar ook Jurmala aan de witte kust, de Letse uitvoering van Scheveningen, benadrukt nog eens de glorie van ooit. Grote houten herenhuizen staan in verschillende soorten en maten in en rond deze badplaats.

  Dagroute 5: Riga – Tallinn (EST) | 327 km

  Na een route langs de brede witte stranden van de Baltische Staten (Baltisch betekent wit) kom je na 185 km aan in Parnü. Parnu is een gezellige badplaats. Alle reden voor een stop. Het tweede deel voert door het binnenland van Estland richting de hoofdstad Tallinn. Het landschap is sterk glooiend. De route rijdt relaxed.

  Dag 6: Tallinn | Excursie dag

  Ook voor Tallinn is een dag gereserveerd voor een verkenning. Tallinn behoorde ook tot de rijke Hanza-organisatie. Het is compacter als Riga en is één van de mooiste steden rond de Oostzee. Je verblijft 2 nachten in deze oude Hanzestad. Het zal je opvallen dat er hier en daar teksten voorkomen (bijv. aan openbare gebouwen) die sterk denken aan het Duits. Dat kan kloppen omdat ten tijde van de Hanza-jaren er langs de hele kust van de Oostzee (van Lübeck tot en met de Finse Golf bij Sint-Petersburg) één handelstaal ontstond. Deze taal was sterk Duits georiënteerd.

  Dagroute 7: Tallinn – Sint Petersburg | Bus shuttle

  Je neemt nu echt enkele dagen afscheid van je motor. Je vertrekt namelijk met de busshuttle naar St.-Petersburg. De reis duurt 6 uurtjes incl. de grenspassage van de EU/Rusland bij Narva. ’s Middags kom je bij het hotel in St.-Petersburg aan en heb je alle tijd om alvast een kijkje te nemen in de fraaie binnenstad. In het uiterste noordoosten van Estland ligt Narva, de 3e stad van het land. Deze fungeert als een belangrijke industriestad. Het kan worden beschouwd als centrum van Estlands Russische minderheid. De gelijknamige rivier Narva, vormt de grens met Rusland. Aan de andere kant van de rivier ligt Ivangorod, een Russische plaats. Doordat Narva dichtbij Rusland ligt, wordt er voornamelijk Russisch gesproken door de bevolking.

  In de loop van de middag kom je aan in het monumentale St.-Petersburg.

   

  Dag 8: Sint Petersburg | Excursie dag

  Vandaag en morgen zijn beschikbaar voor sightseeing in het monumentale St.-Petersburg. Dat kun je zelf indelen, maar we hebben een adviesprogramma om je op weg te helpen. Aan jou de keuze wat je wil gaan doen. 

  Vandaag kun je de dag beginnen met een City Tour door middel van een flexibele 2-daagse hop on, hop off-bus ticket of een 2-daags bus- en bootticket (incl. bezoek zomerpaleis). Tijdens een stadsrondrit krijg je 18 van de meest bekende hoogtepunten van Sint Petersburg te zien, zoals het Paleisplein met het Winterpaleis (waarin de Hermitage gevestigd is), de Admiraliteit en de pantserkruiser Aurora en o.a. de Peter en Paul Vesting met de gelijknamige kathedraal. Dit is het oudste deel van de stad. Na de excursie is een bezoek aan de beroemde Hermitage een goede optie.

  Dag 9: Sint Petersburg | Excursie dag

  Ook vandaag blijf je nog in Sint Petersburg. Je flexibel boot- en bus ticket brengt je vandaag naar de Peterhof, het buitenverblijf van Tsaar Peter de Grote. Een supersnelle draagvleugel scheert je heen en weer naar en van deze bijzondere locatie.

  Dag 10: Sint Petersburg – Tallinn | Bus shuttle

  In de loop van de ochtend vertrek je van het mooie St.- Petersburg terug naar je hotel in Tallinn. Zowel in de ochtend en avond heb je genoeg tijd om lekker rustig aan te doen. Morgen stap je weer op de motor!

  Dagroute 11: Tallinn – Sigulda | 361 km

  Deze etappe brengt je terug naar de omgeving van Riga, om precies te zijn bij het Nationaal Park Gauja met als bekende plaats Sigulda. Vlak buiten Tallinn kom je eerst langs een fraaie waterval, Jägala genaamd. De waterval is gelig van kleur. In de winter kan je achter de bevroren waterval langslopen. In de zomer kan je pootje baden in het water. Sigulda is een leuk dorpje. De hoogtepunten zijn: Een bobsleebaan, het Sigulda kasteel, het Turaida kasteel en een uitkijktoren over het natuurreservaat.

  Dagroute 12: Sigulda – Vilnius | 382 km

  Voor deze dag staat een mooie toeristische rit naar Vilnius op het programma. Na 180 km passeer je het stadje Birzai in Litouwen. Daar is een volledig gerenoveerd landhuis, met daarbij een restaurant. Je mag je motor over de ophaalbrug op het terrein parkeren. Na de lunch rij je door het regionaal park van Anyksciai. Een mooi traject volgt. Eind in de middag rij je Vilnius binnen. Daar parkeer je de motor bij het hotel en kun je dezelfde middag door middel van bijv. de City-Tour bus je al te goed doen aan de oude historische binnenstad van Vilnius in het centrum. ’s Avonds is het lekker eten en drinken op de vele terrassen in de stad.

  Dagroute 13: Vilnius | Excursie dag

  Vandaag heb je de hele dag de tijd om het knusse Vilnius verder te bezichtigen. Het historische centrum van Vilnius behoort tot de Werelderfgoedlijst van Unesco. Daarnaast kent de stad een zeer rijke geschiedenis en heeft Vilnius cultuurliefhebbers veel te bieden. De rivier de Neris stroomt door de stad. Vilnius is het centrum van het land, van de Litouwse politiek en het middelpunt van de economie van het land. Vilnius heeft een eigen vliegveld en is daardoor een uitstekende plek voor een korte stedenreis. De stad staat vol met prachtige, veelal historische bouwwerken en bezienswaardigheden.

  Liever een dagje op de motor? We hebben een rondrit voor je gemaakt die je langs de waterburcht Trakai en het Grutas Parkas brengt. De lus is 318 km lang. Hij is zeer de moeite waard!

  Dagroute 14: Vilnius – Klaipeda | 369 km

  Je laat Vilnius weer achter je. Een mooie etappe volgt. Misschien ben je gisteren al langs Kasteel Trakai onder de rook van Vilnius gekomen, zo niet, dan zie je de mooie waterburcht nu voor het eerst. Een groot deel leidt je langs de grootste rivier van Litouwen: de Nemunas. Vanaf Kaunas volg je de rivier. Vlak buiten Kaunas begint De tour van Panemunė. Een korte route langs 4 markante landhuizen/villa’s langs de Nemunas. Aan het einde van de middag ben je terug naar de vertrekplaats van de ferry in Klaipeda. De ferry vertrekt om 22.00 uur.

  Dagroute 15: Kiel – Emmen | 360 km

  Om 17:00u kom je aan in Kiel. Je kunt vanuit hier in een keer naar huis rijden. Ook kun je er voor kiezen om nog een overnachting te doen. We regelen het graag voor je. Hiermee komt er een einde aan deze fantastische motorreis.

  Data en prijzen

  Doorgaans mogelijk van mei t/m september

  Prijs op basis van 15 dagen

  € 1.549,00

  Duopassagier

  € 1.499,00

  Toeslag: 1-persoonskamer

  € 499,00

  Prijs Hoogseizoen van 1 mei t/m 31 augustus 2022

  € 1.599,00

  Duopassagier

  € 1.579,00

  Toeslag: 1-persoonskamer

  € 699,00

  Er zijn nog geen ervaringen van reizigers achtergelaten

  Laat als eerste je ervaring achter

  Ervaring achterlaten

  Even geduld..

  We zijn bezig met het bevestigen van je boeking.