Aantal dagen
13
Reisdata

14 t/m 26 juni 2020

  Deze bijzondere reis volgt de pelgrimsroute vanuit Nederland naar Santiago-de-la-Compostella. 

  Download nu onze brochure
  Deze reis is inclusief
  • 13 hotelovernachtingen
  • 13 ontbijtbuffetten
  • 12 diners
  • alle dagrouts op GPS
  • Horizon Motor Reizen Routegids
  • Nederlandse reisbegeleiding
  • toeristenbelasting
  • pechondersteuning

  Media van Santiago de Compostella

  Over de reis Santiago de Compostella

  Pelgrim op de motor

  Deze bijzondere reis volgt de pelgrimsroute of Camino naar Santiago de Compostella. In de prachtige kathedraal zou zich het stoffelijk overschot bevinden van de apostel Jacobus. Volgens de ene legende zou Jacobus na de kruisiging van Jezus naar Spanje zijn gereisd om het evangelie te prediken.

  Een andere legende vertelt dat het lijk van Jacobus, na in 44 n.Chr. door Herodus Agrippa onthoofd te zijn, in Jaffa (Palestina) in een boot werd gelegd, die, zeven dagen later door goddelijke bescherming en een gunstige wind, het strand van Iria Flavia bereikte aan de Spaanse Atlantische kust, gelegen op 32 km van het huidige Santiago de Compostella. Per ossenwagen werd de reis voortgezet en op de plaats waar de ossen uit zichzelf stil bleven staan zou Jacobus zijn begraven.Wat ook de waarheid mag zijn, Santiago de Compostella is uitgegroeid tot de belangrijkste bestemming voor pelgrims in Europa.

  Per jaar gaan duizenden pelgrims te voet, per fiets of op een andere manier naar Noord Spanje. Zowel op de heen- als terugreis proberen we op de motor zoveel mogelijk dezelfde route als de wandelende pelgrims te volgen. Een speciale ervaring, samen onderweg zijn met al die  andere pelgrims.

  De reis begint in Bourges

  De pelgrims-route ofwel Camino, die we grotendeels blijven volgen tot het eindpunt Santiago de Compostella leidt langs diverse Middeleeuwse kastelen en dorpjes. Een bijzondere stop maak je in Lourdes, de wereldberoemde bedevaartsplaats. In Spanje bezoek je de pelgrimssteden Roncevalles (het begin van de Spaanse Camino), Pamplona, bekend van de stierenrennen, hoofdstad van Castilië en Léon, waar in de Paasweek uitbundige processies plaatsvinden.

  Op de zesde dag van de reis bereik je Santiago de Compostella, waar we een rustdag hebben. Je kunt deze dag gebruiken voor een bezichtiging van de stad en de prachtige kathedraal. Ook kun je de Camino Finisterre (weg naar het einde van de wereld) rijden. Dit is een korte pelgrimsroute die in Santiago begint, waar pelgrims vroeger hun kleding verbrandden, maar dat gebeurt ook nu nog.

  Op de terugreis volg je de “Camino del Norte”

  die langs de Atlantische kust loopt. Je rijd door de magnifieke “Picos de Europa”, ook wel de pieken van Europa genoemd. Deze dag rijd je grotendeels door dit prachtige gebergte. Je overnacht en je brengt een bezoek aan de hippe hoofdstad van Biskaje: Bilbao, De tiende dag verlaat je Spanje aan de westkant van de Pyreneeën, waar de “Camino del Norte” overgaat in de “Via Turonensis” (weg van Tours). De route gaat verder via Bordeaux naar Tours en vervolgt zich naar Orléans, dit is een echte studentenstad met een prachtig indrukwekkende kathedraal hier overnacht je en dit is ook het eindpunt van deze indrukwekkende rondreis.

  Je kunt ervoor kiezen om voorafgaande of na afloop aan de reis een extra overnachting ( of meerdere ) te boeken. Neem voor meer informatie contact met ons op.

  Data en prijzen

  zondag 14 t/m vrijdag 26 juni 2020

  Prijs op basis van 13 dagen

  € 1.699,00

  Toeslag: 1-persoonskamer

  € 399,00

  2

  Ervaringen van onze reizigers

  Ook jouw ervaring achterlaten?

  Ervaring achterlaten
  Peter van der Meer

  Prachtige reis, en veel pelgrims gezien. Sommige hotels en diners zijn voor verbetering vatbaar. Zeer goede en bekwame reisleider die erg betrokken was bij onze groep. Deze reis is...

  Marion Wingelaar

  Wat een mooie ris is dit. Je rijdt vanuit Nederland door België, Luxemburg en Frankrijk naar Spanje en weer terug. Het is echt een reis met een doel Santiago de Compostela en ...

  Even geduld..

  We zijn bezig met het bevestigen van je boeking.