KNMV Reisbegeleider logo
Deze reis is inclusief
Reis is inclusief transport Reis is inclusief vlucht
Aantal dagen
8
Reisdata

6 t/m 13 maart 2022

  Verrassend veelzijdig Zuid-Spanje. Een prachtige hotelrondreis door het schitterende Andalusie.

   

   

   

  Deze reis is inclusief
  • Motortransport
  • 7 Hotelovernachtingen
  • 7x Ontbijt
  • 7x Diner
  • Alle dagroutes op GPS
  • Horizon Motor Reizen Routegids
  • Nederlandse reisbegeleiding
  • Pechondersteuning
  • Parkerengelegenheid
  • Vlucht Eindhoven - Malaga v.v.
  • Transfer luchthaven - hotel v.v.

  Media van Andalusië in maart

  Over deze reis Andalusië in maart

  Rondtoeren door Andalusië in het voorjaar

  Wat is er lekkerder dan in het vroege voorjaar of late najaar met je motor door een prachtige streek als Andalusië te toeren? Een streek waar de zon volop schijnt en de temperatuur in maart al zeer aangenaam is. Klinkt goed toch? Het prachtige Andalusië is precies zo'n ideale streek. Daarom hebben we hier een geweldige rondreis met luxe hotels uitgezet. Een reis met geniet-garantie!

  De prijs is inclusief vlucht. De exacte vertrek locatie en vliegtuigmaatschappij zijn bekend. Je vliegt met Ryanair vanaf Eindhoven.

  Eindhoven - Malaga: 6 maart 2022,11:15 - 14:05, FR2576

  Malaga - Eindhoven: 13 maart 2022, 07:50 - 10:50, FR2575

  Let op: deze reis is volgeboekt.

   

  Heen vlucht en motortransport | 1.800 km

  De reis start al een week eerder met het brengen van de motor naar ons kantoor in Deurne. Op diverse tijdstippen en momenten kun je de motor komen brengen overdag, in de avond of in het weekend, zodat iedereen daarvoor een gelegenheid kan vinden. Alle bagage voor deze reis inclusief je motorpak, laarzen en helm gaat met de motor mee. De bagage neem je zelf op de motor mee tijdens reis. Je helm, motorpak en laarzen kunnen in een separate tas mee met de motor. De motoren worden in onze beveiligde en afgeschermde hal gestald, totdat de motoren opgehaald worden door motortransport specialist Moto Move die de motoren naar Malaga brengt. De voorpret is nu definitief begonnen!

  Op 06 maart begint je reis met de vlucht naar Malaga. De reisbegeleider ontvangt je in de luchthaven, waarna je gezamenlijk naar de check-in en door de douane gaat. 

   

  Dagroute 1: Malaga-Granada | 169 km

  Dezelfde dag kom je aan op Malaga Airport aan de Costa del Sol. Onder leiding van de reisbegeleider(s) ga je gezamenlijk naar de uitgang van het vliegveld, waar de zon en een bus je opwachten om je naar de motor te brengen. De motor staat voor je klaar bij het laatste hotel van de reis. Hier kom je ook weer terug aan het einde van de reis. 

  Nadat je jezelf hebt omgekleed naar je motor outfit kan de eerste dagroute starten. Een korte route die je makkelijk kunt gaan rijden én eentje waarmee je meteen de smaak te pakken krijgt. De eerste paar kilometers doorkruis je Malaga over vlotte wegen om die vervolgens achter je te laten en de bergen in te rijden. Al na 20km krijg je een prachtig uitzicht vanuit de bergen over de Middellandse Zee. Je passeert diverse stuwmeren (embalse in het Spaans) en doorkruist het Parque Natural “Sierras de Tejeda Almijara Alhama”. Aan het einde van de middag kom je in Granada aan waar je overnacht in het 4 sterrenhotel Gran Hotel Luna de Granada. Het hotel ligt aan de rand van het centrum, waardoor je in de avond nog even een wandeling door de oude stad kunt maken. Je logeert hier twee dagen. 

  Dagroute 2: Sierra Nevada & Mulhacen | 238 / 296 / 319 km

  Na een zeer uitgebreid Spaans ontbijt start je met een route rondom en door de Mulhacen. Deze berg is met zijn 3.482m de hoogste berg van het Spaanse vaste land. Je hebt vandaag de keuze uit een korte, lange en XL route. De routes gaan rond de Mulhacen en de lange en XL route gaan zelfs heen en terug naar het hoogste punt van de bergpas Sierra Nevada (2.400m). Het is een uitdagende en uitstekende weg om te rijden en deze zit direct in het begin van de route. Zorg hier voor een extra laagje kleding aangezien de temperatuur boven op de Sierra Nevada tot ver onder de 10 graden kan dalen. Het uitzicht boven is schitterend met in de verte Granada. Je rijdt nagenoeg dezelfde weg naar beneden, waarbij het zeker de moeite waard is bij een Mirador (uitzichtpunt) te stoppen. 

  Na de Sierra Nevada rijd je met vele leuke bochten door een mooie kloof, waar je uitkomt bij het azuur blauwe Embalse de Quentar. Vanuit de kloof gaat de route verder langs het 500 jaar oude Castillo de la Cahorra die je van ver al kunt zien liggen. Via een aantal leuke Spaanse plaatsjes rijd je verder zuidelijk om aan de zuid kant van de Mulhacen te gaan rijden. Hier nemen de korte en lange route de slingerende en glooiende wegen die je door de Spaanse natuur voeren. Ben je een echt bochten liefhebber dan kun je voor de XL route kiezen. Let op! Deze route kent een stuk van tientallen kilometers met onophoudelijke bochten. Je passeert hierbij o.a. de typische en bijzondere Spaanse dorpjes Trevelez en Pampaneira. In Pampaneira vind je een kleine chocolade fabriek met winkel welke een "must" is voor de chocolade liefhebber. 

  Na een mooie en uitdagende route neem je het laatste deel van de route de snelste weg om Granada heen terug naar het hotel. Rijd je de korte route dan heb je nog ruim voldoende tijd om het centrum van Granada in te wandelen aangezien je in Spanje pas later op de avond eet. 

  Dagroute 3: Granada-Cordoba | 231 / 291 / 308 km

  Deze dag rijd je naar Córdoba. De stad waar je de Moorse invloed uit vervlogen tijden met zekerheid kunt terug zien. De Mooren hebben tijdens hun periode in Andalusië vele sporen achtergelaten en je ziet dat dan ook overal terug en proeft het nog in de cultuur hier in Zuid-Spanje. Córdoba is de oudst bekende stad van de huidige beschaafde wereld en het centrum van Moors Spanje. Reden genoeg om hier twee dagen te overnachten. 

  De route wordt gekenmerkt tot de vele uitgestrekte olijfboom velden. Bijna indrukwekkend om te zien hoeveel olijfbomen er hier aanwezig zijn. Voor vandaag zijn er ook weer drie mogelijkheden in lengte van de route. Wil je wat meer zien en bezoeken onderweg of in Córdoba dan kies je voor de korte route. Houd je van wat meer stuurwerk of een mix van zien en rijden dan kun je kiezen voor de lange of XL route. 

  Via vlotte wegen laat je Granada achter je en vanuit het vlakke landschap rijd je de bergen in. Het uitzicht vanaf de weg omhoog is fenomenaal en vooral goed te zien vanuit één van de Miradors. Na een van de bochtige wegen door de bergen rijd je "tegen" het mooie dorpje Montefrio aan. Zo ga je de dorpen vaker zien tijdens deze reis. De Iglesia staat op het hoogste punt van het dorp en de huizen staan daar omheen tot in het dal. Allemaal wit. Na Montefrio gaat de route richting het Parque Natural Sierras Subbéticas. De korte route raakt het natuurpark. De lange en XL route maken hier een extra lus doorheen. Het landschap is weids en verlaten, de wegen wisselen elkaar af van bochtig tot glooiend. Genietend vanaf de motor en veelal omringd door olijf- en amandelbomen. De intensiteit van deze bomen neemt toe naarmate je Córdoba nadert. Zover als je kunt kijken olijfbomen. Soms gemarkeerd door een rijtje palmbomen. Dan op eens is daar de grote en oude stad Córdoba. Tijdens het verblijf in Córdoba eet je beide dagen gezamenlijk in een echte Spaanse Bodega aan de rand van de Mezquita. 

   

   

  Dagroute 4: Rondrit Sierra de Hornachuelos | 240 / 316 km

  Vandaag staat er een rondrit voor je klaar door het Parque National de Hornachuelos. Je kunt er ook voor kiezen deze nog niet te gaan rijden en Córdoba te bezichtigen. Rijd je de korte route en dan kun je mogelijk zelfs beide doen.  

  Het hotel bevindt zich in het centrum van Córdoba en je start de route dan ook dwars door de stad heen richting de bergen en het natuurpark. Eenmaal Córdoba uit kun je meteen in het ritme van de bochten komen door het bosachtige gebied. Tijdens de route tref je weinig verkeer aan en zo nu en dan een Spaans dorpje om even te laveren, koffie te drinken of te lunchen. Bijvoorbeeld Azuaga, waar je het dorp in kunt rijden om in het kleine centrum op het plein voor het kerkje een koffiestop kunt doen. De route is zeer gevarieerd in wegen en bochten. In het natuurpark leven nog vele wilde dieren, zoals bijvoorbeeld grote gieren en adelaars. Ook zie je hier de "zwarte varkens" veelal lopen. Zij worden gehouden voor o.a. de befaamde Iberico ham. De varkens hebben grote stukken land tot hun beschikking en heb je iets te eten voor ze over dan komen ze in grote getalen en zeer luidruchtig naar je toe (nogal indrukwekkend). 

  Bijna aan het einde van de route, net buiten Córdoba, ligt de sprookjesachtige Moorse paleisstad Medina Azahara met schitterende overblijfselen uit de 10e eeuw. De laatste kilometers rijd je via een vlotte weg de stad in terug naar het hotel.

  Dagroute 5: Cordoba-Sevilla | 247 / 337 km

  De route gaat vandaag met een korte- of lange variant naar de hoofdstad van Andalusië: Sevilla. Eeuwen geleden werden hier alle rijkdommen verzameld die de Spanjaarden uit alle werelddelen meennamen. Je ziet dat dan ook terug in de indrukwekkende gebouwen in deze stad. Het centrum is dan ook inmens groot en zeer de moeite waard om voor of na het diner te gaan verkennen. Het eerste deel van de route gaat door de Sierra de Hornachuelos, waar je nu een deel van de route van gisteren tegengesteld gaat rijden. Weer een totaal ander beeld dan gisteren in dit mooie gebied. Bochtige wegen gecombineerd met mooie uitzichten blijven één van de hoofdingrediënten van deze reis. 

  Vele bochten verder rij je vanzelf het Park Natural Sierra Norte in. In dit park verandert het landschap voortdurend. Groene valleien en glooiende hellingen worden afgewisseld door bossen en rivieren. Je rijdt ook langs oude forten en kastelen en fascinerende kleine witte dorpjes. Zo slinger je verder naar Sevilla. Als je op de SE4401 komt, wordt je verrast door de oranjegekleurde aarde. Door de ontelbare bochten van deze weg heb je echter weinig tijd om rond te kijken. Het laatste deel van de route gaat vlot naar Sevilla over het vlakke landschap. Deze wordt gemarkeerd door sterk oplichtende hoge torens in het landschap. De laatste kilometers doorkruis je de stad tot aan het hotel. Doordat je wat verder de stad inrijd heb je in de middag en avond gelegenheid om he indrukwekkend Sevilla te gaan bekijken met o.a. de grote Kathedraal en het Plaza d'Espagna. 

  Dagroute 6: Parque Natural Sierra de Grazalema | 269 / 343 km

  Je laat Sevilla via vlotte wegen achter je en rijd terug richting Gibraltar. Gaandeweg de route gaat het vlakke landschap over in een glooiende route. Je rijd nu naar het Parque Natural Sierra de Grazalema. Je rijdt daar het oogverblindend witte bergdorp Zahara tegemoet als je stuwdam van het Embalse de Zahara El Castor oversteekt. Dit dorpje lijkt tegen de berg Sierra del Jaral geplakt te zijn en toornt hoog boven het turquoise stuwmeer uit. Je vervolgt de weg die steeds meer op een Italiaanse bergpas begint te lijken en komt op 1.100 m hoogte boven aan. Tientallen kilometers volg je de Puerto de las Palomas met een oneindig aantal bochten met telkens weer een terugkerend uitzicht op het stuwmeer. In het karkakteristieke dorpje Grazalema kun je een lunchstop maken en genieten van het kleine levendige en toeristische plaatsje.

  Vervolgens rijd je Parque Natural de Los Alcornocales binnen dat richting de kust leidt. Ook dit gebied lijkt volledig verlaten en je waant je hier de enige weggebruiker met af en toe een auto die je tegemoet komt. Je komt ook door Los Angeles, dat helemaal niets weg heeft van zijn Amerikaanse naamgenoot en zakt zo verder af richting het zuiden tot aan Soto Grande. Het hotel bevindt zich op een golf resort waar het ook heerlijk toeven is. De liefhebber die ook Gibraltar wil zien kan nog even doorrijden. Houd dan rekening met de tijd die het nodig heeft om de grenspost en de landingsbaan van het lokale vliegveld te passeren. Je rijdt hier immers Groot Brittanië binnen en uit. 

  Dagroute 7: Ronda en Parque Natural Sierra de Las Nieves | 227 / 312 km

  De laatste rit brengt je weer terug naar het mooie Málaga. Je volgt eerst de kustlijn om daarna weer de bergen in te rijden. Opnieuw krijg je prachtige uitzichten te zien en rij je over mooie bochtige wegen en door witte dorpjes. Via de bergwegen rijd je naar Ronda. Deze stad is vooral bekend om de indrukwekkende bruggen. Het is een extra stop waard om de imponerende kloof en de bijbehorende bruggen te bekijken. Na Ronda heb je de mogelijkheid om naar het Setenil de las Bodegas te gaan en daar een stop te maken. De huizen en winkeltjes zijn in de overhangende rotswand gebouwd wat een bijzonder gezicht is. Vanuit hier rijd je verder door de natuur richting Malaga. Daarbij passeer je nog El Chorro met de Caminito de Rey. Een wandel door een kloof welke jaren geleden ooit tegen de wand van de kloof aangemaakt is. 

  Tot aan Malaga blijft de route mooi, zoals je dat deze hele week heb mogen ervaren. In Malaga aangekomen brengt de route je naar het hotel, waar ook de vrachtwagen de motor en bagage weer van je in ontvangst neemt. Voor de overnachting volstaat enige handbagage voor de laatste overnachting in Malaga. De rest mag met de motor mee terug naar Nederland. Ongeveer vier dagen later zijn de motoren dan weer terug bij ons op kantoor en kunnen ze weer opgehaald worden. 

   

  Dag 8: Terug vlucht Malaga | 1.800 km

  ¡Hasta pronto España!

  Na de laatste overnachting in Malaga en een goed ontbijt vlieg je weer terug naar huis. Het transport van het hotel naar de luchthaven gaat nog samen met de hele groep. Op het vliegveld nemen we nog een bakje koffie om achtereenvolgens gezamenlijk door de check-in en de douane te gaan. Enkele uren later sta je weer terug in Nederland met een aantal mooie herinneringen op zak.

  Je vliegt met Ryanair vanaf / naar Eindhoven.

  Eindhoven - Malaga: 6 maart 2022,11:15 - 14:05, FR2576

  Malaga - Eindhoven: 13 maart 2022, 07:50 - 10:50, FR2575

   


   

   

   

  Data en prijzen

  zondag 6 t/m zondag 13 maart 2022

  Zondag 6 maart - Zondag 13 maart 2022

  Prijs op basis van 8 dagen

  € 2.399,00

  Duopassagier

  € 1.899,00

  Toeslag: 1-persoonskamer

  € 399,00

  18

  Ervaringen van onze reizigers

  Ook jouw ervaring achterlaten?

  Ervaring achterlaten
  Zonnig Andalusie

  De reis naar Andalusie is een mooie combinatie van motorrijden en cultuur. Het mottorijden is fijn afwisselend; soms racebanen, soms punniken. Het is er heel rustig en soms voelde ...

  Peter en Wilma

  Geweldige reis, met alleen maar hoogtepunten, leuke groep, goede verrassende wegen in een "rauwe" omgeving. Alles perfect georganiseerd. Echte aanrader !!!

  Pieter

  Voor de derde keer mee in maart naar andalusie weer fantastisch geweest we troffen het met het weer en daar naast een super gezelige groep met fijne reisbegeleiding. De hotels ware...

  Sjaan Evers

  Voor het eerst dat wij deelnamen aan een georganiseerde motorreis. Het was boven verwachting! Goed georganiseerd, prachtige routes, heerlijk eten, leuk gezelschap. Zeker de moeite ...

  Ger Kerkhoff

  Andalusie maart 2019

  Tijn van Beek

  Voor de tweede maal deze reis gemaakt! Nog vijf personen hadden besloten de reis voor de tweede maal te doen en dat zegt natuurlijk al wat. Alles was weer op zijn “Horizons&r...

  Jaap en Hester

  Wij hebben enorm genoten van deze motorreis! Hoeveelheid bochten en kilometers....daar waren we aangewend. Organisatie uit handen geven en met een groep op reis, dat was de uitdagi...

  Mannes Hengelaar

  Mooie reis, ander aanzicht van het land (groener dan in Oktober). Helaas 10 graden te koud, dus beter 3 weken later organiseren. Prima hotels en alles goed geregeld.

  Piet Leek

  Het was weer een fantastische reis op een schuivertje na dan. alles weer goed geregeld door Horizonreizen de hotels en de routes volgend jaar weer. (onder voorbehoud van..) &nbs...

  Pieter langendoen

  Wederom weer een fantastische reis gemaakt met Horizon motor reizen met weer een super gezellige groep. Complimenten voor de reisleider Carlo en de geweldige routes en hotels. De v...

  Jan-Willem

  Ik vond Andalusië adembenemend mooi. De routes waren goed gekozen, ideaal voor ons motorrijders. En de hotels mochten er ook zijn. Prima voor elkaar Carlo!

  Andre Vos

  Een hele dikke proficiat aan het team van HORIZON REIZEN en in het bijzonder aan de jonge heer Carlo. Het waren prachtige route's . Zeer goed verzorgde hotels . Een dikke pluim voo...

  Willy Duitshof

  Ik ben ook voor de eerste keer met horizon groepsreis mee geweest ik moet zeggen alles was perfect geregeld door Carlo en zijn medewerkers. gr Willy.

  Paul krieckaert

  Na een uitstekend bevallen Corsica reis vorig jaar, dit jaar de seizoensopening in Andalusië. Voor het eerst de motor laten transporteren en zelf met de groep gevlogen. Ik m...

  Sietze en Grietje Visser

  Het was zoals altijd weer een vantastische reis .  Alles was weer prima geregeld  Jos en Carlo en andere medewerkers van horizon. Bedankt  

  Jolanda&Franck

  Onze eerste reis met Horizon is ons heel goed bevallen. Het transport van de motoren, de hotels, het eten en zeker niet te vergeten de tapas in cordoba,was erg gezellig, de routes ...

  Frank de Braal

  We hebben enorm genoten van deze reis. Mooie route,s met ontzettend veel bochten. Door heel gevarieerde landschappen. Goede hotels en lekker eten en een leuke groep. Bedankt Carlo ...

  Onne Edsge de Vries

  Wat een beleving zoveel bochten goed asfalt en een prachtige natuur echt super . Sinds 1995 gaan wij met Horizon op reis dit was voor ons de eerste groepsreis en het ons uitsteken...

  Even geduld..

  We zijn bezig met het bevestigen van je boeking.