KNMV Reisbegeleider logo
Aantal dagen
7
Reisdata

27 juni t/m 3 juli 2021

  Prachtig motorrijden door 3 verschillenden landen. Met schitterende passen en dito uitzichten!

  Ontdek onze roadshows!
  Deze reis is inclusief
  • 6 hotelovernachtingen
  • 6 ontbijtbuffetten
  • 6 diners
  • toeristische route heenreis op GPS
  • alle dagroutes op GPS
  • Horizon Motor Reizen Routegids
  • Nederlandse reisbegeleiding
  • toeristenbelasting
  • pechondersteuning
  • parkeergarage en droogruimte
  • wellness
  • kegelbaan
  • schietbaan

  Media van Tirol / Karinthië Drie landen toer

  Over deze reis Tirol / Karinthië Drie landen toer

  Typisch Oostenrijk, met Slovenië en Italië binnen handbereik

  Oostenrijk is een ongekend populaire reisbestemming in ons programma. Logisch, want de bergen zijn er machtig mooi, de uitzichten overweldigend en de vele passen heerlijk om te rijden. Ook de landschappen met uitgestrekte vlaktes, glooiende heuvels, hoge bergen en karakteristieke dorpen zijn schitterend. Of ligt het toch aan ons geheime ingrediënt, waarbij je ook in Italië en Slovenië komt? Want dat zijn weer totaal andere werelden.

  Heen route | 1039 km

  De route start nabij de grensovergang in Venlo, er word geadviseerd de aanrijroute te verdelen over minimaal 2 dagen. De route begint met een deel snelweg. Hierna krijg je direct een leuke stuurweg richting de Rijn. Je vervolgd de route parallel aan rivier de Main en later rijd je langs de kleine Tauber. Je kunt een stop maken bij het middeleeuwse stadje 'Rothenburg ob der Tauber' dit historisch stadje met sprookjesachtige straatjes is een echte toeristische trekpleister. Je vervolgt de route en rijd via doorgaande wegen onder “Audi stad” (Ingolstadt) door. Je rijd dan langs München om vervolgens langs de Chiemsee richting de Oostenrijkse grens te rijden, als je tijd over hebt dan word zeker een stop aan het grootse meer van Beieren aangeraden, leuk om Schloss Herrenchiemsee te bezoeken, dit slot is een van de bekendste bezienswaardigheden van Duitsland. Het gebouw is een kopie is van het Versailles. Na het passeren van de Oostenrijkse grens rijd je het Alpen gebied in waar je een voorproefje krijgt op de dag routes die gaan komen. Op zondag 26 juli ben je welkom in het gezellige en gastvrije familiehotel Gailberghöhe. Je kamer is ruim en comfortabel. 's Avonds kun je in het restaurant aanschuiven voor een heerlijk 3- of 4-gangendiner. In de dagen erna ga je de omgeving verkennen. 

  Dagroute 1: Stallersattel | 211 / 330 km

  De route van vandaag brengt je naar de Stallersattel pas. Eerst rijd je via een rustige weg naar Lienz door een rivierdal. Na enkele kilometers passeer je het hoogste punt van het Stallersattel en dat bevindt zich bij de Oostenrijk-Italiaanse grens. Je hebt hier een prachtig uitzicht op de Obersee / Passo Stalle. Je vervolgt de route en rijd je Brixen/Bressanone binnen. Deze grotere stad is zeker de moeite waard om te bezoeken, dit is namelijk de oudste stad van het Italiaanse Zuid Tirol, het is heerlijk om door het oude centrum van deze historische stad te slenteren, je word getrakteerd op mooie kathedralen, gezellige straatjes en authentieke gebouwen. Na Brixen/Bressanone rijd je de Strade della Plose op waar de bochten zich weer aan elkaar rijgen. Het bosachtige gebied wisselt zich af met uitzichten op de bergtoppen van de Dolomieten. Je rijd de route in tegenstelde richting terug naar het hotel. 

  Dagroute 2: Grossglockner | 327 km

  De Grossglockner Hochalpenstrasse is 48 kilometer lang met 36 haarspeldbochten met het hoogste passeerpunt op 2.504m. Je rijd via Lienz richting de Grossglockner. De route loopt via de Edelweisspitze. Dit is een weg met steile haarspeldbochten met klinkertjes. Je gaat dus naar boven en weer naar beneden richting Zell am See. Zell am See is echt een wintersport stadje met wel 77 kilometer aan pistes, zowel in de zomer als in de winter is deze plaats erg op zijn toerisme ingesteld. Vervolgens loopt de route via Saalfleden weer terug in de in de richting van Zell am See om van daaruit weer via de Gross Glocknerstrasse  terug naar het hotel te gaan.

  Dagroute 3: Italië | 229 / 348 km

  De route van vandaag is erg indrukwekkend en brengt je naar Italië om te gaan proeven van de Dolomieten. Het eerste gedeelte van de route loopt via de “Karnische Dolomitenstrasse”. Een bochtig parcours dat helaas over de eerste 40 kilometer soms nogal stukken slechte weg kent. De route vervolgt zich naar Drautal en je passeert je de Oostenrijk-Italiaanse grens. De route gaat hier langs de uitlopers van het  indrukwekkende Dolomietengebergte en door het nationaal park de Dolomieten, een echt geluksmomentje om hier doorheen te rijden. Je vervolgt de route en je rijdt de Sella Ciampigotto op (1.790m). De bochten en schitterende uitzichten blijven zich hier opvolgen. Hierna rijd je verder over een mooie kronkelweg door het dal om uiteindelijk weer noordwaarts te rijden en via de Naßfeld Pass (1.552m) weer terug richting het hotel in Oostenrijk. Onderweg kun je op de route op verschillende plekken met bijvoorbeeld een kabel lift naar de top van één van de bergen die je passeert.

  Dagroute 4: Slovenië | 285 / 334 / 367 km

  Je rijd vanaf het hotel richting het Italiaanse dorpje Pontebba. Na ongeveer 90 kilometer passeer je de Italiaanse-Sloveense grens. Hierna rijd je door “Kransjka Gora” naar de Vrsicpas. Deze pas heeft 50 haarspeldbochten. Na de pas rijd je voornamelijk door en langs mooie rivierdalen in het Triglavski Narodni Park. Dit gebied is prachtig en indrukwekkend en in tegenstelling tot bijvoorbeeld de Oostenrijkse berggebieden, ontzettend bosrijk. Slovenië is één van de bosrijkste landen van Europa en het Triglavski Narodni Park bestaat uit ongeveer 56.000 hectare bos. Je vervolgt de route weer richting Oostenrijk kom je aan bij de Weißensee, een bergmeer van ongeveer 12 kilometer lang. Als het helder weer is heb je een spectaculair uitzicht over het water. Het resterende deel van de route volgt een doorgaande weg afgewisseld met bochtige wegen en typische Oostenrijkse dorpen tot aan het hotel.

  Dagroute 5: Nockalmstrasse | 262 / 323 km

  De route van vandaag start met de heerlijke stuurweg richting Oberdrauburg en Spittal. Het gebied Spittal staat bekend om de Millstättter See, dit meer ligt op 588 meter hoogte, heeft een lengte van maar liefs 12 kilometer en de gemiddelde diepte is 89 meter. Je vervolgt de route en na ongeveer 100 kilometer kom je bij de Tolpoort voor de Nockalmstrasse. Bij het omhoog rijden van de pas krijg je aan de rechterzijde een restaurant wat erg populair is bij motorrijders. Tevens heb je de mogelijkheid om hier nog een mooie wandeling te maken door de Alpenweide tussen de koeien. Hierna rijd je de Nockalmstrasse naar beneden terug naar het hotel.

  Extra route voor de liefhebber | 125 kilometer

  Mocht je een dag eerder terug zijn en je wil nog even lekker rijden en genieten van een mooie omgeving dan is deze extra route door het Lesachtal zeker een aanrader. De route rijd rond de Lienzer Dolomieten, dit gebergte bestaat uit kalksteen en het hoogste punt is ongeveer 2000 meter. Tijdens het rijden van deze route word je keer op keer getrakteerd op schitterende uitzichten. Dit uiteraard gecombineerd met heerlijke stuurwegen.

  Terugreis | 1039 kilometer

  Na een stevig ontbijt neem je afscheid van de overige deelnemers en de Reisbegeleider en verlaat je het mooie Kotschach-Mauthen om weer via een prachtige route richting de Lage Landen te rijden. Je kunt de terugreis ook weer in 2 dagen doen, je kunt ervoor kiezen te overnachten nabij Heidenheim An der Brenz, we hebben ook meerdere mogelijkheden, neem hiervoor contact met ons op. Je rijd vanuit het prachtige Alpen gebied weer richting de Duitse Grens waar je deelstaat Beieren inrijd, Beieren is qua oppervlakte de grootste deelstaat van Duitsland. Je rijdt om München heen en vervolgt de route parallel aan de Rijn richting Koblenz, vanuit het Moezel gebied rijdt je richting de Eifel om zo weer via Venlo Nederland binnen te rijden. 

  Data en prijzen

  zondag 27 juni t/m zaterdag 3 juli 2021

  Prijs op basis van 7 dagen

  € 599,00

  Duopassagier

  € 599,00

  Toeslag: 1-persoonskamer

  € 99,00

  Er zijn nog geen ervaringen van reizigers achtergelaten

  Laat als eerste je ervaring achter

  Ervaring achterlaten

  Even geduld..

  We zijn bezig met het bevestigen van je boeking.