KNMV Reisbegeleider logo
Deze reis is inclusief
Reis is inclusief boottocht
Aantal dagen
17
Reisdata

12 t/m 28 juni 2023

  Noordkaap Rally 2023, de reis van je leven! Een onvergetelijke ervaring die je gedaan moet hebben in je motor carrière.

   

   

  Deze reis is inclusief
  • Overtocht Kiel - Götenborg incl. hut
  • Overtocht Oslo - Kiel incl. hut
  • Ontbijt en diner tijdens beide overtochten
  • 14 Hotelovernachtingen
  • 14x Ontbijt
  • 14 x Diner
  • Alle dagroutes op GPS
  • Horizon Motor Reizen Reizen Routegids
  • Nederlandse Reisbegeleiding
  • Pechondersteuning
  Wat is niet inbegrepen
  • Binnenlandse ferry’s
  • Tolgelden
  Noorwegen - Groepsreis Noordkaap Rally 2022 Routekaart

  Media van Noordkaap Rally

  Over deze reis Noordkaap Rally

  Via Zweden, Finland en Noorwegen naar de Noordkaap: het noordelijkste puntje van Europa!

  Voor veel motorrijders is het een wens om naar de Noordkaap te rijden. We verzorgen deze reis al vele jaren, zowel voor groepen als voor individueel reizende motorrijders. Met deze reis rijd je eveneens door Zweden en Finland om ook hier enkele schitterende wegen en prachtige uitzichten mee te nemen.

   

   

  Heenroute: Kiel | 409 km

  In de ochtend vertrek je vanuit huis richting Borne/Hengelo. Hier pak je de route op, die je in vier uurtjes naar de haven van Kiel leidt. In de avond pak je de nachtboot naar Göteborg. Hier kun je heerlijk genieten van alle luxe op de ferry. Je kunt je er fantastisch vermaken bij het casino of de karaokebar. Ook is het heerlijk om de frisse wind van het bovendek op te zoeken en schitterend over het Kattegat te kijken, dit is de zeestraat tussen Zweden en Denemarken.

  Dagroute 1: Göteborg-Elverum | 425 km

  Na een goed ontbijt op de boot ga je vanuit Göteborg met een prachtige route naar Elverum (Noorwegen). Je verlaat Göteborg over een enorme hangbrug. Vanaf de brug heb je al rijdend een prachtig uitzicht over de haven en de zee. Tijdens deze route passeer je vele meren en rivieren. Je passeert ook het Øyeren meer wat een totale oeverlengte heeft van wel 165 kilometer. Na een lange dag kom je dan bij het heerlijk luxe hotel in Elverum aan. De route is enerverend en je hebt al kunnen proeven aan de dagen die gaan komen.  

  Dagroute 2: Elverum-Verdal | 505 km

  Vandaag rijd je voor het eerst een hele dagroute door Noorwegen. Je verlaat Elverum en rijdt over kleine wegen naar Roros, een mijnplaatsje dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Tijdens de route van vandaag passeer je ontelbaar veel meren en rivieren, wat echt typerend is voor Noorwegen, Zweden en Finland. Direct na Roros passeer je het grootste meer van de dagroute het Ausrunden. Daarna rijd je door naar Verdal aan het Trondheimsfjord. Dit is het eerste fjord van de reis en een fenomenaal natuurwonder. Dat de zee nog zo ver landinwaarts reikt. In het hotel staat een lekker bed op je te wachten na een stevige dag rijden.

  Dagroute 3: Verdal-Fauske | 572 km

  Van Verdal gaat de route verder naar Fauske. Dit is een lange maar makkelijk te rijden route, waarbij je de poolcirkel passeert. Ook tikt de dagroute de 700m aan. Dit zijn de eerste hoogtemeters van de reis, op de weg terug kom je nog langs meerdere bergachtige gebieden. Voor nu is het motto op naar de Noordkaap. Ondanks een route van ±600 km is er voldoende tijd om onderweg een hapje te eten en te drinken. Ook is er voldoende tijd voor een bezoek aan het Poolcirkelcentrum. Tijdens de route pak je regelmatig nog een zijweggetje mee voor een aantal bochten en een extra mooi uitzicht. Ook het hotel in Fauske ligt aan een prachtig fjord, waar je in de avond nog mooi kunt wandelen.

  Dagroute 4: Fauske-Kiruna | 424 km

  Je vervolgt de Noordkaapreis via Narvik naar Kiruna in Zweden. Je rijdt langs meerdere prachtige fjorden zoals de Ofotjorden, het grootste fjord van de dag. Daar kom je ook langs Narvik een mooie vissersstad. Daarna ga je al snel de grens met Zweden over door het Abisko National Park langs het Tornetraskmeer. Hierna is het een interessant stuk sturen naar het hotel in Kiruna. Dit is een mijnstad in Zweeds Lapland. Waar je heerlijk kunt genieten van een stuk rendierenvlees. Doordat Kiruna een mijnstad is heeft het een rijke historie vanwege de ertsmijn. De mijn wordt tot op de dag van vandaag nog steeds gebruikt en er loopt een spoor van Kiruna naar Narvik om het erts te vervoeren.

  Dagroute 5: Kiruna-Karasjok via Finland | 454 km

  Vandaag rijd je in één dag door drie landen. Je begint in Zweden, doorkruist Finland en eindigt in Noorwegen. Op deze dagroute rijd je voor het laatst door Zweden en Finland. Hier geniet je nog van de surrealistische weidse en uitgestrekte landschappen. Opvallend is dat de begroeiing afneemt. Je zit namelijk nog maar een paar honderd kilometer van het noordelijkste puntje van Europa. Je rijdt vandaag een groot stuk over de fantastische 93 door één van de grootste kloven van Europa. Je slaapt in Karasjok, een klein dorpje nabij de Finse grens. Het hotel bied je de rust om je op te maken voor de rit naar de Noordkaap van morgen.

  Dagroute 6: Karasjok-Nordkapp | 303 km

  Eindelijk is de dag aangebroken dat je de Noordkaap gaat bezoeken! Je geniet eerst van een heerlijk uitbreid ontbijt in het hotel in Karasjok, zodat je met een stevige bodem kunt beginnen aan de tocht naar het noorden. Je rijdt eerst naar het hotel voor die avond, je deponeert je bagage, eet en drinkt wat en dan ga je in de avond de middernachtzon bekijken. Vanaf het hotel is het nog een mooi stuk sturen naar het daadwerkelijke noordelijkste berijdbare vaste land van Europa. Dit is ongeveer 30 minuten rijden dus ook midden in de nacht haal goed te doen. Het bezoekerscentrum is een aanrader met de verschillende verdiepingen, het restaurant, de filmzaal en niet te vergeten: het balkon boven de Noorse Zee. Bijzonder is om te ervaren dat hier de zon niet onder gaat... Je rijdt dus in het volle daglicht weer terug naar je hotel met een ervaring om nooit meer te vergeten.

  Dagroute 7: Nordkapp-Alta | 207 / 376 km

  De volgende dag nog helemaal vol van de ervaringen die je gister op hebt gedaan, begin je aan het tweede deel van de reis. Je hebt de Noordkaap achter de rug en nu rijd je via hoofdzakelijk kustwegen naar het zuiden. Tijdens de terugreis pak je de allermooiste wegen en plekken van Noorwegen mee. Hier kom je erachter dat Noorwegen echt een fantastisch land is. Je hebt tijdens deze dagroute ook de keuze om naar Havøysund te rijden. Waar de weg letterlijk eindigt. Hierna rijd je verder naar het hotel in Alta, waar je de tijd hebt om nog meer van deze interessante stad te bekijken. Alta heeft de bijnaam "Nordlysbyen Alta" oftewel "Noorderlichtstad Alta" gekregen vanwege het feit dat de kans dat je Aurora Borealis (het Noorderlicht) hier kunt waarnemen, relatief groot is.

  Dagroute 8: Alta-Harstad | 554 km

  Je vertrekt rechts vanuit het hotel richting de kustlijn, daarna een kleine stukje landinwaarts om dan weer de kustlijn te volgen. De route geeft je uitzichten die niet minder dan adembenemend zijn. Pal aan de fjorden en de Noorse zee, door tunnels en over kliffen. Je rijdt langs diverse pittoreske vissersplaatjes, een stukje landinwaarts en dan weer terug langs de kustlijn. De bergen flankeren het water en priemen met hun soms witte besneeuwde toppen in de lucht. Her en der tref je een waterval direct langs de weg aan. Soms stroomt deze zelfs over de weg.

  Vandaag rijd je een lange route richting de Vesteralen en Lofoten. Het advies is dan ook tijdig in de ochtend te vertrekken.

  Dagroute 9: Harstad-Tysfjord | 360 km

  Vandaag een rit over Andøya. Een eiland wat onderdeel uitmaakt van de Vesteralen. Een prachtige eilandengroep voor de kust van Noorwegen. Ze liggen in de woeste Noorse zee en staan bekend om hun schoonheid die bijna niet te bevatten is. Dit is één van de mooiere delen van de reis. Door haar ruigheid en puurheid is er een kans dat je hier walvissen ziet en nog veel meer. Er wordt veel gevist vanwege de goede viswateren, waardoor je vele karakteristieke en afgelegen vissersdorpjes zult aantreffen. Vele traditionele gerechten zijn dan ook bereid op basis van paaiende kabeljauw (stokvis). Hier zie je veel kunstenaars vanwege het uniek mooie noorderlicht.

  Je rijdt vandaag ook een stuk van de Lofoten mee, waar je direct de natuur ziet veranderen in iets wat je alleen zult zien op de Lofoten. Om de hele Lofoten te bezichtigen kun je er voor kiezen om optioneel de Lofoten reis bij te boeken, of de Lofoten reis op een later moment te doen via Horizon Motor Reizen. Je pakt na een aantal prachtige eilanden bezocht te hebben de Ferry naar het vasteland.

  Na deze ferry van ongeveer 2 uur is het tijd om de laatste 50 km naar het hotel te rijden. Dit is nog een heel indrukwekkend stuk. Met een prachtig weg langs het water met groen aan alle kanten. Dit ziet er compleet anders uit dan de Lofoten, maar ook weer prachtig. De wegen zijn hier smaller en heerlijk lekker glooiend. Direct bij aankomst kun je van het luxe hotel gebruik maken.

  Dagroute 10: Tysfjord-Bodø | 443 / 300 km

  Vandaag vervolg je de reis richting Bodø. Weer een mooie dag met leuke wegen en mooie natuur. Alle tijd om de route te rijden met een korte rijtijd. Je wisselt de E6 af met een aantal binnenwegen die mooi zijn om te rijden. De wegen zijn over het algemeen breed en op sommige stukken zelfs technisch en uitdagend.

  Daarna kom je al snel op de Turistvej 17 terecht. Dit is een fenomenale weg, die bekendstaat als een van de mooiste wegen van Noorwegen. Op het eind van de route rijd je over een brug waar de grootste getijdenstroom van de wereld plaats vinden. Dit zijn de ‘Saltstraumen’. Bij eb en bij vloed stroomt hier 400 miljoen m3 per zes uur met een snelheid van bijna 40 km/u door de baai. Gezien de dag afstand heb je voldoende tijd om de stroomversnelling te bekijken vanaf de brug. Hierna rijd je over een doorgaande weg met prachtige vergezichten naar het hotel.

  Dagroute 11: Bodø-Brønnøysund | 499 / 443 km

  Dit is een bijzondere dag. Waar de lange route minder kilometers telt dan de korte route. De dagroute in combinatie met de ferry overtochten maakt het een mooie én lange dag. Vandaag kom je over één van de mooiste toeristenwegen van Noorwegen: de 17. Je vaart er vijf keer met een ferry over, wat iedere keer weer een schitterende ervaring is.

  Na de tweede ferry overtocht rijd je een mooie weg langs de Sjona fjorden. Dan zie je ook waarom de rijksweg 17 vaak wordt betiteld als één van de mooiste kustwegen van de wereld. Niets is minder waar. De Noren noemen deze weg Helgelandskysten of Kystriksveien

  Bij km stand ±360 kijk je links van je uit op de “Syv Søstre” of de Zeven Zusters bergtoppen. Deze lijken nagenoeg identiek aan elkaar wat het een bijzonder en mooi uitzicht maakt. Het blijft super indrukwekkend wat Noorwegen allemaal te bieden heeft. Ieder stuk is toch weer anders, ieder fjord ziet er anders uit en het blijft enorm indrukwekkend.

  Dagroute 12: Brønnøysund-Trondheim | 371 / 418 km

  Dit wordt een schitterende dag met een prachtige route langs de kust en de fjorden. Je rijdt in de richting van Trondheim waar het volgende hotel op je wacht. De route van vandaag heeft drie ferry overtochten waar je lekker om je heen kunt kijken en gelijk te gebruiken is als koffiestop. Om zo veel mogelijk van al het moois te kunnen bekijken.

  Halverwege buigt de route af naar rechts en passeer je via een burg een inham van de Noorse zee. Deze volg je om even later nogmaals vijf maal de Noorse zee via een brug en drie kleine eilandjes te passeren. Hierna rijd je Namsos binnen waar je een tank of koffiestop kunt maken. Na Namsos steek je het Namsfjord over met een typische Noorse brug, zoals je die inmiddels al vaker hebt gezien.

  Na de stop in Namsos rijd je nog ruim 20 km langs de Noorse Zee of een Fjord die daaruit voorkomt. Later laat je de route de Noorse zee even buiten beeld, al hoewel er nog voldoende meertjes voorbij komen. De route is hier bochtig en vooral leuk om te rijden. Dan ga je weer verder zuidelijk richting de laatste ferry van de dag. Hier passeer je nog vele meertjes en regelmatig zie je de zee weer verschijnen. Ieder moment ziet de natuur er weer anders uit en kun je je ogen weer uitkijken. Op het eind van de route kom je aan bij de laatste ferry van Rørvik naar Flakk, die over het Flakkfjord richting Trondheim vaart. Dan is het nog een paar kilometer naar het hotel voor de avond.

  Dagroute 13: Trondheim-Molde | 339 / 365 km

  Vandaag ga je over de befaamd Atlantic road. Dit is de laatste dag grotendeels langs de kust. Doordat de magnifieke Atlantic road bestaat uit wel 23 bruggen met een paar stukken waar je echt van gaat kwijlen zo mooi. Je vervolgt deze reis met een mooie route naar Molde. Na de Atlantic road is het nog 50 km naar het hotel in Molde.

  De locatie in Molde is een van de mooiste hotels van deze reis en van heel Noorwegen. Je zit namelijk direct mooi dicht aan het water. Ook het stadje Molde is een schitterende plek om te vertoeven. Ook het eten en de hele service maakt het een onvergetelijk en fijne ervaring.

  Dagroute 14: Molde-Beitostolen | 387 / 458 km

  Vanuit Molde rijd je al na 5 km de tunnel onder het water door. Even later pak je de schitterende Trollstigen op. Deze wereldberoemde pas heeft ruime haarspeldbochten en 2 schitterende watervallen. Bovenop de pas stop je bij het bezoekerscentrum en kun je een wandeling maken naar 2 adembenemend mooie uitzichtpunten. Vervolgens rijd je richting het Geirangerfjord. Hierbij kom je door de 'aardbeientuin' van Noorwegen en langs een paar stroomversnellingen. Bij helder weer raden we je aan nog even de Dalsnibba op te rijden voor een onovertroffen uitzicht. Daarna vervolg je via wegnummer 55 de route richting Beitostolen, een klein wintersportgebied. Tijdens deze dagroute is het echt sturen geblazen en neem je regelmatig de prachtige minder toeristische wegen van de Noorse bergen. Door de keuze te hebben uit de korte en lange route kun je zelf bepalen hoeveel bochten je wilt sturen.

  Dagroute 15: Beitostolen-Oslo | 183 km

  Waarschijnlijk moe maar zeker ook voldaan vertrek je richting Oslo, een route van 3 uur rijden. Hier neem je ‘s middags de ferry die meer op een cruiseschip lijkt. Deze route is absoluut nog prachtig met vergezichten en glooiende wegen. Als je op tijd aankomt in Oslo kun je ook nog even de stad bekijken, de hoofdstad heeft ook veel terrasjes waar je nog heerlijk van je laatste drankje of hapje op Noors grondgebied kan nuttigen. Na een indrukwekkende overtocht kom je in de ochtend rond 10.00 uur in Kiel aan. Dan heb je al kunnen genieten van een stevig ontbijt om met genoeg energie terug te rijden over de snelweg naar huis. 

  De afstanden

  Kijk je tegen het aantal kilometers van deze reis op? Door onze jarenlange ervaring met Noorwegen weten we dat je er gemakkelijk grote afstanden kunt rijden. Een veel groter gevaar van Noorwegen is dat je er verliefd op wordt en er vaker naartoe wilt gaan. Weet dan dat je via ons ook een reis naar de Lofoten en naar Zuid-Noorwegen kunt maken.

  Data en prijzen

  maandag 12 t/m woensdag 28 juni 2023

  maandag 12 juni - woensdag 28 juni 2023

   

  Prijs op basis van 17 dagen

  € 2.999,00

  Duopassagier

  € 2.849,00

  Toeslag: 1-persoonskamer

  € 899,00

  2

  Ervaringen van onze reizigers

  Ook jouw ervaring achterlaten?

  Ervaring achterlaten
  Guus de Vries

  Een werkelijk fantastisch avontuur onder Noorse weersomstandigheden. Prachtig motorweer maar ook af en toe regen en mist. Dat schijnt er in Noorwegen nu eenmaal bij te horen. Hoew...

  Leo Loos

  Uitdagende, spannende reis in een prachtig land en dit in combinatie met fantastische metgezellen en een ideale begeleider behoort dit tot een van mijn mooiste reizen.

  Even geduld..

  We zijn bezig met het bevestigen van je boeking.