KNMV Reisbegeleider logo
Aantal dagen
3
Reisdata

14 t/m 16 april 2023

  Heerlijk sturen in het Hertogdom in Luxemburg. Het is een werkelijk motorparadijs met verbluffende omgevingenen voor een perfect weekend weg.

  Let op: de 1-persoonskamers zijn volgeboekt!

  Deze reis is inclusief
  • 2 Hotelovernachtingen
  • 2x Ontbijt
  • 2x Diner
  • Heenroute GPS
  • Alle dagroutes op GPS
  • Terugroute GPS
  • Horizon Motor Reizen routegids
  • Nederlands reisbegeleiding
  • Pechondersteuning
  • Parkeergelegenheid
  Luxemburg - Lang weekend Luxemburg Routekaart

  Media van Openingstour Luxemburg

  Over deze reis Openingstour Luxemburg

  Schakelen, sturen en authentieke burchten. 

  Luxemburg is een fantastisch land. De wegen zijn hier heerlijk. Alsof ze speciaal voor je zijn aangelegd! Strak asfalt met lange en kortere scherpe bochten, haarspeldbochten en ook rechte wegen waarop je heerlijk kunt door gassen. En dan de hoogteverschillen, je pakt hellingen tot wel 18% en natuurlijk rijd je dan over kronkelende wegen, waarbij je voorbijschiet aan de bomen of rotsen naast je. Dit wordt genieten!

  Let op: de 1-persoonskamers zijn volgeboekt!

  Heenroute: Via de Eifel naar Luxemburg | 223 km

  De heenroute start bij de grensovergang naar Duitsland op de A76 bij Heerlen, het eerste gedeelte rijd je over de snelweg maar deze verlaat je vervolgens weer nabij Aachen. Je vervolgt de route via een kleine bochtige weg richting het Duitse Eifel gebied. Je passeert het National Park Eifel met de indrukwekkende Rursee, dit stuwmeer is een van de grootste stuwmeren van Duitsland geworden. Je vervolgt de route en je passeert je de grens met Groothertogdom Luxemburg en ga je richting het hotel in Bourscheid. Het hotel ligt in de heuvels van de Luxemburgse Ardennen en is omgeven door bossen. Vanuit het hotel heb je een mooi uitzicht op het kasteel Bourscheid. Dit kasteel dateert ongeveer uit de vroege middeleeuwen en is opengesteld voor publiek. Het ligt op loopafstand. Dus zeker een aanrader om een bezoekje te brengen.

  Dagroute 1: Luxemburg Oost - Kautenbach | 247 / 316 km

  Je rijdt direct na het starten van de route over mooie smalle wegen. Na enkele kilometers brengt deze weg je op 300 meter hoogte, je hebt hier een prachtig uitzicht. Je vervolgt de route richting Wiltz, een mooi stadje voor een koffiestop. Je rijdt hierna door park Naturel de l’Our, dit natuurpark midden in de Luxemburgse Ardennen, op het drielandenpunt van België, Duitsland en Luxemburg en je vind hier talrijke mogelijkheden om van de natuur te genieten. Je vervolgt de route richting Kautenbach, waar je begint aan de mini Stelvio van Luxemburg. Een aantal krappe haarspeldbochten met een aanzienlijke hoogte verschil volgen elkaar snel op waardoor je het gevoel krijgt dat je je op de Stelvio bevind. Na deze ruige weg vervolg je de route en steek je de grens met Duitsland over. Het laatste gedeelte van de route rijd je vanuit Duitsland weer terug naar Luxemburg om opnieuw getrakteerd te worden op prachtige wegen.

  Terugroute: Vanuit Luxemburg door de Vulkan Eifel | 276 km

  Na een uitgebreid ontbijt neem je afscheid van het vriendelijke personeel en de andere deelnemers van de groep, je gaat weer huiswaarts!  De eerste 20 kilometer rijd je nog over de prachtige wegen door Luxemburg tot aan de Duitse grens. In Duitsland vervolg je de wegen richting Prüm. De route leidt je verder door het Eifel gebied, je rijdt richting Kall en het Naturpark Eifel waar de bochten zich wederom aan elkaar rijgen.   

   

  Data en prijzen

  vrijdag 14 t/m zondag 16 april 2023

  vrijdag 14 april - zondag 16 april 2023

  Prijs op basis van 4 dagen

  € 289,00

  Duopassagier

  € 289,00

  Toeslag: 1-persoonskamer

  € 79,00

  1

  Ervaringen van onze reizigers

  Ook jouw ervaring achterlaten?

  Ervaring achterlaten
  Heerlijke reis

  Mijn reis was formidabel. Luxemburg is prachtig en heeft mooie wegen met genoeg bochten om heerlijk te kunnen sturen. Ook het hotel is gewoon goed, zoals je van Horizon gewend bent...

  Even geduld..

  We zijn bezig met het bevestigen van je boeking.