KNMV Reisbegeleider logo
Aantal dagen
4
Reisdata

19 t/m 22 augustus 2022

  Een lang weekend heerlijk sturen in het Hertogdom Luxemburg. 

  Let op: de eenpeersoonskamers zijn volgeboekt!

  Wel zijn er nog tweeperoonskamers met gescheiden bedden beschikbaar. Indien dit van toepassing is, graag even vermelden in het opmerkingenveld tijdens het boeken.

  Deze reis is inclusief
  • 3 hotelovernachtingen
  • 3 ontbijtbuffetten
  • 3 diners
  • Toeristische heenreis op GPS
  • Alle dagroutes op GPS
  • Toeristische terugreis op GPS
  • Horizon Motor Reizen routegids
  • Nederlands reisbegeleiding
  • Pechondersteuning
  • Parkeergelegenheid
  • Toeristenbelasting

  Media van Lang weekend Luxemburg

  Over deze reis Lang weekend Luxemburg

  Sturen door de prachtige natuur en authentieke burchten van Luxemburg 

  Luxemburg is een fantastisch land. De wegen zijn hier om te zoenen. Alsof ze speciaal voor je zijn aangelegd! Strak asfalt met heerlijk lange bochten, kortere scherpe bochten, haarspeldbochten en ook rechte wegen waarop je heerlijk kunt door gassen. En dan de hoogteverschillen. Je pakt hellingen tot wel 18% en natuurlijk rij je dan over kronkelende wegen, waarbij je voorbijschiet aan de bomen of rotsen naast je. Dit wordt genieten!

  Let op: de eenpeersoonskamers zijn volgeboekt!

  Heen route: Via de Eifel naar Luxemburg | 223 km

  De heen route start bij de grensovergang naar Duitsland op de A76 bij Heerlen, het eerste gedeelte rijd je over de snelweg maar deze verlaat je vervolgens weer nabij Aachen.  Je vervolgt de route via een kleine bochtige weg richting het Duitse Eifel gebied. Je passeert het National Park Eifel met de indrukwekkende Rursee, dit stuwmeer is een van de grootste stuwmeren van Duitsland geworden. Je vervolgt de route en je passeert je de grens met Groothertogdom Luxemburg en ga je richting het hotel in Bourscheid. Het hotel ligt in de heuvels van de Luxemburgse Ardennen en is omgeven door bossen. Alle kamers beschikken over een douche of bad, toilet, tv en (gratis) WIFI.  Je word elke avond getrakteerd op een heerlijk diner, de eigenaar van dit hotel is namelijk ook een uitstekende chef koken en verwend zijn gasten graag met regionale en seizoensgebonden specialiteiten. Het hotel heeft een leuke bar en ook een buitenterras. Vanuit het hotel heb je een mooi uitzicht op het kasteel Bourscheid. Dit kasteel dateert ongeveer uit de vroege middeleeuwen en is opengesteld voor publiek. Het ligt op loopafstand. Dus zeker een aanrader om een bezoekje te brengen.

  Dagroute 1: Luxemburg Oost - Kautenbach | 247 / 316 km

  Je rijd direct na het starten van de route over mooie smalle wegen. Na enkele kilometers brengt deze weg je op 300 meter hoogte, je hebt hier een prachtig uitzicht. Je vervolgt de route richting Wiltz, een mooi stadje voor een koffiestop. Je rijd hierna door park Naturel de l’Our, dit natuurpark midden in de Luxemburgse Ardennen, op het drielandenpunt van België, Duitsland en Luxemburg en je vind hier talrijke mogelijkheden om van de natuur te genieten. Je vervolgt de route richting Kautenbach, waar je begint aan de mini Stelvio van Luxemburg. Een aantal krappe haarspeldbochten met een aanzienlijke hoogte verschil volgen elkaar snel op waardoor je het gevoel krijgt dat je je op de Stelvio bevind.  Na deze ruige weg vervolg je de route en steek je de grens met Duitsland over. Het laatste gedeelte van de route rijdt je vanuit Duitsland weer terug naar Luxemburg om opnieuw getrakteerd te worden op prachtige wegen.

  Dagroute 2: Diekirch, Echternach en Vianden | 225 / 315 km

  Na de start van de route passeer je na enkele kilometers het toeristen stadje Ditrich, dit schilderachtige stadje al bewoond sinds het Stenen Tijdperk, leuk om hier even doorheen te rijden of te slenteren, let wel op! Het kan hier erg druk zijn. Je vervolgt de route richting LaRochette en je kunt je nu vast opmaken voor een serie heerlijke bochten. Hierna kun je genieten van een prachtig uitzicht over de Historische stad Echternach. Na Echternach passeer je de Luxemburgse - Duitse grens waarna je direct getrakteerd wordt op wederom een serie heerlijke bochten op perfect asfalt. Deze weg wordt gevolgd met ruimere en overzichtelijke lange bochten, kortom een heerlijk stuurweg. Je rijd nu weer terug richting de Luxemburgse grens en je nadert het stadje Vianden, dit bijzondere stadje is omgeven door natuurpracht en het reusachtige feodale kasteel, dit kasteel is een van de mooiste kastelen van de Benelux en de Eifel regio. Het is zeker een aanrader om een koffie / lunchstop te maken in Vianden. Direct na Vianden krijg je de weg richting “Bassin Du Mont Saint Nicolas” terug naar het hotel in Bourscheid.

   

  Terug route: Vanuit Luxemburg door de Vulkan Eifel | 276 km

  Na een uitgebreid ontbijt neem je afscheid van het vriendelijke personeel en de andere deelnemers van de groep, je gaat weer huiswaarts!  De eerste 20 kilometer rijdt je nog over de prachtige wegen door Luxemburg tot aan de Duitse grens. In Duitsland vervolg je de wegen richting Prüm. De route leidt je verder door het Eifelgebied, je rijdt richting Kall en het Naturpark Eifel waar de bochten zich wederom aan elkaar rijgen. 

  Data en prijzen

  vrijdag 19 t/m maandag 22 augustus 2022

  Vrijdag 19 - maandag 22 augustus 2022

  Prijs op basis van 4 dagen

  € 439,00

  Duopassagier

  € 439,00

  Toeslag: 1-persoonskamer

  € 99,00

  Toeslag: 2-persoonskamer voor alleengebruik

  € 119,00

  1

  Ervaringen van onze reizigers

  Ook jouw ervaring achterlaten?

  Ervaring achterlaten
  Heerlijke reis

  Mijn reis was formidabel. Luxemburg is prachtig en heeft mooie wegen met genoeg bochten om heerlijk te kunnen sturen. Ook het hotel is gewoon goed, zoals je van Horizon gewend bent...

  Even geduld..

  We zijn bezig met het bevestigen van je boeking.