KNMV Reisbegeleider logo
Aantal dagen
7
Reisdata

4 t/m 10 september 2022

  Het hoofdgerecht….. passen en bochten. Ontelbaar veel tornanti's achter elkaar, om duizelig van te worden. 

   

   

  Deze reis is inclusief
  • 6 hotelovernachtingen
  • 6 ontbijtbuffetten
  • 6 diners
  • Toeristische route heenreis op GPS
  • Alle dagroutes op GPS
  • Horizon Motor Reizen routegids
  • Nederlandse reisbegeleiding
  • Toeristenbelasting
  • Pechondersteuning
  • Parkeergelegenheid

  Media van Dolomieten in september

  Over deze reis Dolomieten in september

  Al jaren een topper !

  Een wondermooie omgeving, eindeloos veel bochten, een geweldig 4 sterrenhotel aan de voet van de Passo Pordoi en zalig Italiaans eten. Meer kun je je niet wensen toch?! Ja, een lekker zonnetje. Als het zou kunnen, zouden we ook dat graag voor je regelen.

  Heen route | 1134 kilometer

  De heen route rijdt je in principe individueel en start ter hoogte van Venlo/Kaldenkirchen en brengt je over de A61 naar Koblenz. De route is eigenlijk te lang om in een keer te rijden, optioneel kunnen we een overnachting voor je reserveren op de heen en terugreis nabij Heidenheim An der Brenz. Via het Zuidoosten van Duitsland rijdt je richting Oostenrijk, je passeert de Felbertauerntunnel en het Alpengebied waar je alvast wordt voorbereid op al het moois wat het Dolomieten gebied te bieden heeft. Via de Passo Campolongo kom je aan bij het hotel Evaldo. 

  Het hotel ligt in Arabba en is in één woord uniek. Je hebt direct zicht op het imposante Sellamassief. De kamers zijn ruim en hebben naast een bad of douche, toilet en tv diverse luxe extra's zoals een badjas en minibar. Als hotelgast kun je bovendien gebruikmaken van het binnenzwembad, de diverse sauna's, de whirlpool, de fitnessruimte en het Turkse stoombad. Ook als motorrijder voel je je hier welkom. Je kunt je motor in de ruime overdekte garage parkeren. Er is ook een wasruimte waar je je motor kunt wassen of poetsen. Hier staat een hogedrukreiniger voor je klaar. Iedere dag begint met een uitgebreid ontbijt en ’s avonds dineren we gezamenlijk in het restaurant. De gerechten zijn bijzonder smakelijk en het afsluitende dessertbuffet is befaamd. Ook de bar heeft een grote aantrekkingskracht. Onder het genot van een drankje kun je hier de andere reisdeelnemers beter leren kennen en je belevenissen van de dag vertellen. Daarnaast vinden sommige deelnemers het fijn om een rustdag in te lassen. Heb je daar ook behoefte aan, dan zijn er genoeg andere mogelijkheden om je te vermaken. Je kan een berg- of gletsjerwandeling maken of een heerlijk dagje luieren in of rondom het hotel. Met een goed boek is het heerlijk genieten op de ligstoelen in de tuin. Je kunt ook een paar baantjes trekken in het zwembad of tot rust komen in een van de sauna's.

  Dagroute 1: Sciliar-Catinaccio | 209 kilometer

  De eerste dagroute van vandaag brengt je naar het Sciliar-Catinaccio, het oudste natuurpark in Süd-Tirol en dankt zijn naam aan het enorme Sciliar massief. Dit natuurpark bevind zich tussen 1300-3000 meter hoogte. In combinatie met de rijke flora en fauna, wordt je hier dan ook getrakteerd op mooie uitzichten en stop plekken. Na ongeveer 30 kilometer rijden staat de eerste pas voor je klaar: Passo Fedaia (2.057meter) aan je linkerhand heb je een prachtig utizicht over het stuwmeer 'Lago di Fedaia'  Je vervolgt de route via bochtige wegen met fraaie uitzichten naar de volgende pas: De Passo Costalunga (1.745m). Mocht je hier een stop houden dan is de kans erg groot dat je een taaltje hoort wat je niet helemaal kunt plaatsen, hier wordt namelijk na Duits en Italiaans nog een derde taal gesproken: Ladinisch. Je vervolgt de route parallel aan de grens van het Parco Naturale dello Sciliar en staat garant voor leuk stuurwerk met prachtige uitzichten. Het tweede gedeelte van de route kenmerkt zich door smallere bochtige wegen door een bosrijk gebied. Via de De Marmolada ( hoogste berg in de Dolomieten) rijdt je terug naar het hotel. 

  Dagroute 2: Passo Pura | 204 / 300 kilometer

  Het eerste deel van de route is gelijk aan die route van gisteren. Na ongeveer 11 kilometer draai je met een haarspeldbocht de Passo Falzarego op (2.105meter) Op de top van deze pas kun je met de kabelbaan behoorlijk stijl naar boven naar de Lagozuoi. Vanaf hier heb je een schitterende uitzicht over de omgeving. De afdaling naar Cortina d'Ampezzo vanaf de Passo Falzarego is vlot met nog een paar leuke haarspeldbochten. Cortina d'Ampezzo is een schilderachtig bergdorpje wat ook wel de  'Parel van de Dolomieten' wordt genoemd, dit vanwege de prachtige natuur en het centrum van het stadje is bezaaid met uitstekende restaurants en chique boetieks, Cortina wordt ook wel een beetje de tegenhanger van het Oostenrijkse Lech genoemd. Je vervolgt de route en rijdt een rustig en verlaten gebied in. Via de Passo Tre Croci (1.809meter ) rijdt je naar Auronzo en de Sella Ciampignotto, een schitterende pas met nagenoeg geen verkeer waar je optimaal kunt genieten van de prachtige uitzichten. Hierna rijdt je langs het turquoise gekleurde Lago di Sauris welke je mooi kunt zien liggen aan je rechterhand, nabij Lago di Sauris rijdt je de schitterende en oude Passo Pura op, deze gaat je wederom trakteren op schitterende wegen, vele bochten en mooie uitzichten. Na de afdeling van de Passo Pura rijdt je via de brug over het stuwmeer naar Passo Rest (10.52m). Geen hele hoge pas, maar wel één groot haarspeldenbochtenfeest. Vervolgens gaat de route via snelle doorgaande wegen met nog altijd leuke bochten terug richting het hotel. 

  Dagroute 3: Valle del Mis / Monte Grappa / San Boldo | 233 / 339 / 385 kilometer

  Voor vandaag heb je de keuze uit een korte, lange én XL route. De korte route brengt je naar het Valle des Mis. De lange en XL route gaan over de Monte Grappa, waarbij de XL route ook nog eens over de unieke Passo San Boldo rijdt. Vanuit het hotel rijdt je door het dorp en kom je direct bij de Passo Pordoi (2.239m) De Pordoi pas telt vele haarspeldbochten omhoog en omlaag. Ze zijn zelfs genummerd. Na het dorpje Canazei rijdt je door het dal tot aan de voet van de Passo Pellegrino (1.918m) Deze pas is een onderdeel van het bekende skigebied en en ook de bron van het bekende mineraalwater, dit water legt naar schatting een 30-jarig traject af voordat deze in het flesje en in jouw glas belandt. De Passo Pellegrino gaat via de Passo Valles (2.032m) over naar de Passo Rolle (1.989m) Na de Passo Rolle splitst de korte route zich van de lange- en XL route. De lange route en de XL route gaat door richting de Monte Grappa. Dit gebied doet je een beetje denken aan Toscane, en bovenop de Passe Grappa kun je bij helder weer zelfs Venetië zien liggen. Je vervogt de route en via het Valle del Mis en het Lago del Mis rijdt je terug naar het hotel. 

   

  Dagroute 4: Passo del Manghen | 262 / 313 / 353 kilometer

  Ook vandaag heb je de keuze uit 3 verschillende routes. Je start de route vandaag met de een van de hoogste passen van de regio: Passo di Pordoi ( 2.239m) Je mag 33 tornanti (haarspeldbochten) bedwingen om boven op deze mooie pas te komen en nog eens 27 weer naar beneden. Het uitzicht boven op de pas is schitterend! Hierna rijdt je verder over Passo di Costalunga (1.745m) en Passo di Lavazè (1.808m) richting de Passo Del Manghen (2.047m).Op de Passo Del Manghen zijn er genoeg mogelijkheden voor een goede lunch, je kunt hier ook heerlijk wandelen en genieten van de prachtige omgeving. Je vervolgt de route richting richting Primolano. Daarna komen de 3 veschillende routes weer samen om verder via de Passo Brocon (1.616m) en Passo Cereda richting het hotel te rijden. 

  Dagroute 5: Megapassen Tour | 232 / 298 kilometer

  Vandaag ga is het tijd om de vele passen van de regio in één dag bedwingen! De route start richting Corvara, de Passo Campolongo (1.875m) op. In Corvara houdt je rechts aan om via de Passo Valparola richting Passo Falzarego te rijden. Na de laatste haarspelt voor de pashoogte heb je een prachtig uitzicht over de vallei. Vanaf de pashoogte van de Passo Falzarego rijd je verder richting Passo di Giau (2.236km) vanaf deze pas heb je wederom een prachtig uitzicht over de Dolomieten. Je vervolgt de route en bedwingt nog een aantal fraaie passen: Passo Staulanza (1.773m), Passo Duran ( 1.601m ) en de Passo Rollo,  Deze weg leidt voor een groot gedeelte door het natuurpark Parco Naturale Paneveggio & Pale di San Martino, hier wordt je wederom hetrakteerd op mooie utizichten en de prachtige natuur. Nu staat de meest bekende pas van de Dolomieten op je te wachten... De Passo Sella (2.218m). Het is een schitterende pas om te rijden en te zien met als hoogte punt de Sasso Lungo of terwijl de drie koppige berg net voor de pashoogte. Na de Passo Sella daal je af naar de Passo Val Gardena (2.121m.) en de Passo Campolongo op die je nu in tegengestelde richting terug naar Arabba rijd.

  Extra Dagroute 6: Sella Ronde | 189 kilometer

  Mocht je nog niet genoeg hebben van de Passo Sella dan is het zeker aan te raden om deze route te rijden! De route start in zuidelijke richting de Passo Falzarego, mocht je hier nog niet op de top zijn feweest dan heb je nu de kans om dit alsnog te doen, de reisbegeleider hoort graag hoe je dit ervaren hebt! Je vervolgt de route en rijdt nu richting het noorden van de Dolomieten en houdt aan je rechterhand Monte Cristallo. Op deze berg zijn diverse mogelijkheden voor wandeltochten met fantastische uitzichten. Je passeert weer verschillende uitdagende passen en rijdt nu de Passo Sella op. Op de Passo Sella kun je wederom weer genieten van de ruige Dolomieten met vele mogelijkheden om foto's te maken. Na de Sella pas ga je links omhoog de Passo Pordoi op om na de afdaling weer terug te komen in het hotel in Arabba. Wellicht staan er in de bar lokale lekkerneijen voor je klaar die je geprobeerd moet hebben! 

  Extra Dagroute 7: RONDJE HORIZON | 52 kilometer

  Mocht je er na een dagje lekker sturen nog niet genoeg van hebben, dan kun je in dit rondje van 52km nog even genieten van de Passo Pordoi, Passo Sella, Passo Val Gardena en de Passo Campolongo.
  Het advies is om dit rondje direct in de ochtend of later in de middag te rijden. De Sella en Gardena passen zijn door hun bekendheid populair bij toeristen. Direct in de ochtend of later in de middag is het rustiger op de passen en is het veel leuker om met de motor te rijden.

  Terug route: 1134 kilometer

  Na een heerlijk ontbijt pak je je spullen bij elkaar, neem je afscheid van de overige deelnemers en is het weer tijd om huiswaarts te rijden. Je kunt er nu wederom weer voor kiezen om via ons een extra overnachting te boeken in Heidenheim An der Brenz. Hier rijdt je weer heen via Felbertauerntunnel en het Alpengebied. Of gebruik maken van de opties om in drie dage via o.a. de Stelvio pas richting huis te rijden. Onderweg naar huis zal je nog regelmatig terugdenken aan deze indrukwekkende reis!   

  Data en prijzen

  zondag 4 t/m zaterdag 10 september 2022

  Zondag 4 september - zaterdag 10 september 2022

   

  Prijs op basis van 7 dagen

  € 799,00

  Duopassagier

  € 799,00

  Toeslag: 1-persoonskamer

  € 219,00

  11

  Ervaringen van onze reizigers

  Ook jouw ervaring achterlaten?

  Ervaring achterlaten
  Dolomieten September 2021

  Topreis welke al werd ingeluid bij aankomst door een zeer enthousiaste en behulpzame ontvangst door reisbegeleiders Cristel en Richard. De weersvoorspellingen waren accuraat ;-) en...

  Dolomieten 2021

  Met het warme welkom van reisleiders Kristal & Richard was meteen de toon gezet voor de rest van de reis! Alles was voortreffelijk.

  sander

  Arabba is met zijn omgeving een droom voor de motorrijder, geen weg is recht. Geweldig gereden met top weer rond de 20 graden waar we geluk mee hadden die week. Het Hotel Kamer i...

  Jan en Mieke

  Onze eerste groepsreis met Horizon en voor herhaling vatbaar. Met z'n tweeën op de V-Strom, die op de trailer achter de auto mocht rusten voor het echte werk. Ruimte genoeg bi...

  Henri Moeskops

  Hallo , niet alleen het weer speelde een goede rol maar zeker ook het reisgezelschap en niet te vergeten Eddy en Henriette maakte dat ik een geweldige vakantie heb gehad . Het hote...

  Richard Rijsdijk

  De Dolomieten zijn en blijven een droombestemming voor de meer ervaren motorrijders die liefhebbers zijn van eindeloos bochten rijden. De passen rijgen zich aaneen en de verbinding...

  M. Schrijver

  Dit was de derde keer dat ik met Horizon een groepsreis gemaakt hebt. Het was wederom een succes. De groepreis Dolomieten was een grote groep maar wel een gezellige groep. Horizon ...

  Joop en Thea Hoekstra

  Wat een geweldige reis naar de Dolomieten. Alles zat mee, het weer, de groep, hotel, eten en niet te vergeten: geweldige natuur met prachtige bochten. Alles was tot in de puntjes v...

  John Polman

  Voor het eerst, samen met mijn motormaatje Rogier, met Horizon op motorreis. En dat is zeer bevallen. In eerste instantie, via de mail al een zeer compleet informatiepakket to...

  Tom Calon en Anja Burenok

  Wij hebben een prachtige reis gehad in de dolomieten. De nieuwe en gewijzigde routes t.o.v. vroeger waren een welkome verassing. Zoals bekend was het weer prima vertoeven in Hotel...

  Antoine

  Man man man, wat een heerlijke locatie en wat een mooie routes. Werkelijk een top motorvakantie. Alles tot in de puntjes geregeld en verzorgd, met zelf na het diner nog een wandelr...

  Even geduld..

  We zijn bezig met het bevestigen van je boeking.