KNMV Reisbegeleider logo
Deze reis is inclusief
Reis is inclusief boottocht
Aantal dagen
10
Reisdata

27 mei t/m 5 juni 2022

  Onvergetelijke rondreis langs de indrukwekkende kust van Ierland!

  Ervaar Ierland op haar mooist met deze 10-daagse rondreis.

  Let op: de 1-persoonskamers zijn volgeboekt. We hebben alleen nog 1 plek op een 2-persoonskamer op indeling. Om deze te reserveren verzoeken we je om contact op te nemen met ons kantoor via 0493-320235 of via info@horizonmotorreizen.nl

   

  Deze reis is inclusief
  • Shuttle Calais - Folkestone v.v.
  • Ferry overtocht Fishguard - Rosslare
  • Ferry overtocht Dublin - Holyhead
  • 9 hotelovernachtingen
  • 9 ontbijtbuffetten
  • 9 diners
  • Alle dagroutes op GPS
  • Horizon Motor Reizen routegids
  • Nederlandse reisbegeleiding
  • Pechondersteuning
  • Toeristenbelasting
  • Parkeergelegenheid

  Media van Zuid & Midden Ierland

  Over deze reis Zuid & Midden Ierland

  Een onvergetelijke reis door de mooiste streken van Ierland

  De natuur is ongelofelijk rijk en zeer afwisselend. Het ene moment heb je uitzicht op lieflijk groene hellingen en op het andere moment zie je grillige rotsformaties uit de oceaan op rijzen. De rijke Ierse cultuur, de schitterende plaatsen en de eeuwenoude kloosters, kastelen, landhuizen en ruïnes in het landschap zullen je bekoren. Door de gastvrijheid van de Ieren zul je je hier snel op je gemak voelen. Je verblijft in zeer goede hotels, zodat het je aan niets zal ontbreken.

  Let op: in verband met Brexit is een geldig paspoort verplicht voor reizen naar het Verenigd Koninkrijk.

  Let op: de 1-persoonskamers zijn volgeboekt. We hebben alleen nog 1 plek op een 2-persoonskamer op indeling. Om deze te reserveren verzoeken we je om contact op te nemen met ons kantoor via 0493-320235 of via info@horizonmotorreizen.nl

  Heen reis: Calais Eurotunnel Shuttle | 267 km

  Het eerste deel van de eerste dag start met een snelweg rit naar Calais. De aangeleverde route start bij Breda en brengt je in 267km naar de check-in van de Eurotunnel Shuttle bij Calais. Afhankelijk van je woonplaats kun je deze route oppakken of rechtstreeks naar Calais rijden. In de ochtend omstreeks 9:00u ga je met de trein onder "Het Kanaal" door naar Zuid Engeland. Je bent in ongeveer 20 minuten in Folkstone, Engeland, waar je aan de eerste dagroute gaat beginnen.

  Is de afstand vanuit huis naar Calais je te ver om in de ochtend voor 9:00u te rijden dan bieden we in de boeking ook de mogelijkheid aan om een extra overnachting in Calais te nemen voor aanvang van de reis. 

  Dagroute 1: Zuid Engeland | 422 / 462 km

  Om naar Ierland te reizen doorkruisen we op de eerste dagroute zuid Engeland. Een mooi groen gebied onder London wat rijk is aan flora en fauna. In combinatie met de heenreis naar Calais kun is dit een lange dag, waardoor we een snelle en volledige binnendoor route voor je beschikbaar hebben. De snelle route pakt veelal de grote glooiende wegen, waar de lange route dwars door het landschap gaat over een diversiteit aan wegen en weggetjes.

  Je rijdt over de typische Engelse wegen door uitgestrekte landschappen. De groene tunnels in de bossen zijn uniek voor dit gebied als ook de heggen en stenen gestapelde muurtjes die de percelen van elkaar scheiden. Engeland op zijn best! Het is rustig rijden over de landwegen die soms breed en soms zo smal dat je toch echt over een single track kunt praten. De afwisseling maakt het leuk. De lange route doorkruist de Southdowns, wat één van de vele natuurparken is in Engeland. De route eindigt in Wales.

  Dagroute 2: Wales en de ferry naar Ierland | 202 km

  Via het historische Abergavenny, waar diverse grensoorlogen gevoerd zijn, rijd je richting de ferry naar Ierland. Hierbij passeer je het Brecon National Park. Dit nationale park herbergt de Black Mountains. Een schitterend gebied wat nog breed ontdekt is door het toerisme. Je kunt hier heerlijk rijden door het indrukwekkende landschap en met leuke bochtige wegen. Op het einde van de route rijd je door het Pembrokeshire Coast National Park. In Fishguard neem je de ferry die in 3,5 uur de overtocht naar Ierland maakt. 

  Eenmaal voet, of beter gezegd, wiel aan wal in Ierland is de route nog ±20km tot aan het hotel.

  Dagroute 3: Ring of Hook | 241 km

  Je gaat vandaag de “Ring of Hook” rijden. Een lus langs de kust met verschillende bezienswaardigheden langs de route. Ierland kent een lange geschiedenis waar je veel van te zien krijgt. De Ieren hechten hier veel waarde aan. Het is een trots volk met een ruig randje. Hun eiland is alles voor ze en dat delen ze graag met je. 

  De route staat bol van de mooie uitzichten en de diverse bezienswaardigheden, zoals Hook Head Lighthouse, Duncannon Fort, Mahon Falls, The Wreck of Samson en Blarney Stone. Alles afgeschilderd tegen een schitterende landschap en een indrukwekkende kustlijn. 

  Dagroute 4: WIld Atlantic Way | 190 / 327 km

  Je rijdt meteen mooi weg om het water heen de Wild Atlantic Way op. Deze is 2.500km lang en volgt de gehele kustlijn aan de linkerzijde van Ierland. Voor vandaag staat er een korte en lange route op het programma. De korte route stopt bij het hotel, waar de lange route daar nog een extra lus maakt over de Ring of Beara. 

  Ook vandaag heb je weer de combinatie van leuke wegen, met prachtige uitzichten en diverse bezienswaardigheden. Voor ieder wat wils. Neem je de korte route dan heb je wat extra tijd voor de bezienswaardigheden, zoals bijvoorbeeld Mizen  Head. Hier kun je over een burg, hangend tussen twee rotsen, lopen. Een bijzondere en mooie plek. De lange route brengt je dan naar de Ring of Beara. Een extra lus van ±140km die, voor de liefhebber van wat extra kilometers door deze mooie natuur, zeker een aanrader is. 

  Het hotel staat in Bantry, waar je twee nachten verblijft, zodat je morgen de Ring of Kerry kunt rijden. 

  Dagroute 5: Rondrit Ring of Kerry | 328 km

  De bochtige wegen van deze route met veel stuurwerk geeft weer een andere dimensie aan de reis. Ook hier laat Ierland zich weer van zijn mooiste en beste kant zien. De indrukwekkende natuur met een combinatie van vele bomen en grote meren (lough in het Iers) maken het plaatje compleet. Je rijd op deze route via leuke uitdagende wegen naar Kilarney, waar de Ring of Kerry begint. Via het grote Lough Leane met Ross Castle aan de rand van het meer rijd je naar de Gap of Dunloe. Een smalle bergpas tussen de bergketens en de paarse leistenen (Purple Mountain). De route omlaag brengt je in Black Valley, waar een riviertje stroomt met zwarte stenen. De natuur brengt je telkens weer nieuwe uitzichten om van te genieten. Ook weer als je door Ballaghbeama gap rijd en Ballaghbeama pass op.

  Je volgt de Ring of Kerry tijdens de route ongeveer 180km. Het is de populairste rondrit van Ierland en als je deze gereden hebt begrijp je helemaal waarom.

  Dagroute 6: Via de west kust naar Spanish Point | 334 km

  De route van vandaag laat je nog een stukje van de Ring of Kerry rijden en brengt je verder over de Wild Atlantic way noordelijk tot aan Spanish Point. Het is de laatste kust route van deze reis in Ierland. Morgen gaat het landinwaarts naar Dublin.

  Je vertrekt vanuit het hotel meteen de bergen in over mooie smalle wegen. Wederom genieten op de motor. Bij Kenmare ga je weer even de Ring of Kerry op tot aan Kilarney. Van daaruit rijd je verder over de kustweg naar Slea Head waar je over de Slea Head drive rijd. Je passeert ook veel pre-historische overblijfselen, zoals Fort Dunberg (500 BC). Via Connor pass rijd je dan verder over de Wild Atlantic Way tot aan Spanish Point. Voordat je in Spanish Point arriveert neem je nog even een kort ferry overtocht mee van ±20 minuten. 

  Dagroute 7: Doorkruis het Ierse binnenland naar Dublin | 392 km

  Vandaag ga je met een stevige route in lengte en rijtijd Ierland oversteken naar de hoofdstad in Dublin. Vertrek op tijd, want er is genoeg te zien en te beleven onderweg. Het binnenland geeft je een andere beeld van Ierland. Wederom genieten!

  Het eerste deel van de route rijd je parallel aan de kust langs o.a. de Cliffs of Moher. Het is een paar minuten lopen vanaf de parkeerplaats, maar zeker de moeite waard. De Burren Coast road brengt je ook bij Doolin Cave. Deze grot herbergt de grootste stalactiet van het noordelijk halfrond met een lengte van maar liefst 7,3m. Nadat je de kust achter je laat en het binnenland in rijd kom je door het Burren gebied. Dit betekend "grote steen" en men zegt hier “no water enough to drown a man, no tree to hang him, no soil to bury”. Een bijzonder gebied om te passeren met veel stenen met gaten er in. Het binnenland biedt op de route een diversiteit aan wegen en natuur. Je passeert diverse meren, bergen en kastelen. Het meest bijzondere kasteel is Leap Castle. Het staat bekend als “The worlds most haunted castle”. 

  Via de Slieve Bloom Mountains en het Pollaphuca reservoir rijd je naar Dublin. Het hotel ligt aan de buitenrand van Dublin, waardoor je niet heel ver de stad in hoeft te rijden. 

  Dagroute 8: Snowdonia National Park | 238 km

  Ook vandaag sta je op tijd op om de ferry van Dublin naar Holyhead te nemen. Je verlaat Ierland en zet met de ferry koers naar Wales. In Wales kom je aan bij het Snowdonia National Park. Heerlijk rijden door de heuvels van dit mooie nationale park. Ook in Wales is het fantastisch genieten. Je doorkruist Wales van noordoost naar zuidwest. Het hotel van vandaag zich nabij het Brecon Beacons. Een gedeelte van Wales waar je op de heenweg naar Ierland ook hebt gereden. 

  Dagroute 9: Cotswolds | 309 km

  Na een stukje nog door Wales te rijden is het daarna snel tijd om Engeland binnen te gaan. Je rijdt door de Brecon Beacons het Forest of Dean district in richtig de Cotswolds. Één van de vele natuurgebieden in deze reis. Na de Cotswolds rijd je door een drukker deel van Engeland wat je dan op een vlotte manier doorkruist. Het hotel is een typisch Engels hotel met de bijbehorende keurig gastvrijheid, zoals dat alleen in Engeland kan. Tijdens deze laatste overnachting nog even nagenieten en terugdenken aan de mooie reis die je gemaakt hebt. 

  Dagroute 10: Cliffs of Birling Gap & holy Head | 244 km + 267 km

  De laatste dagroute is een korte route terug naar Folkstone waar de reis begonnen is. Hier steek je met de Eurotunnel Shuttle onder "Het Kanaal" door terug naar Calais. Vanuit Calais kun je naar eigen inzicht de weg terug naar huis starten aan het einde van de middag. 

  Voordat je bij de tunnel bent hebben we nog een mooie route gemaakt die je dwars door de mooie delen van zuid Engeland brengt en langs een aantal mooie bezienswaardigheden. Zo passeer je Birling Gap en Beachy Head waar je met slechts tientallen meters wandelen aan de rand van de bekend Engelse White Cliffs staat. Bij Birling Gap kun je vanaf de parkeerplaats met een stalen trap naar het kiezel strand afdalen en bij Beachy Head kun je over het grasland de White Cliffs oplopen om uit te kijken op de gelijknamige vuurtoren. Hierna rijd je via het mooie klassieke Engelse dorpje Rye verder naar de Eurotunnel. 

  Data en prijzen

  vrijdag 27 mei t/m zondag 5 juni 2022

  Vrijdag 27 mei - zondag 5 juni 2022

  Prijs op basis van 10 dagen

  € 1.899,00

  Duopassagier

  € 1.749,00

  Toeslag: 1-persoonskamer

  € 599,00

  5

  Ervaringen van onze reizigers

  Ook jouw ervaring achterlaten?

  Ervaring achterlaten
  Eddy en Ginette

  Na enkele jaren individueel op motorvakantie te zijn geweest was deze groepsreis een geweldige ervaring. De vrijheid van overdag je ritten te kunnen rijden naar eigen inzicht en d...

  Joly

  De Ierland special 2016 was prachtig! De routes waren mooi, door prachtige landschappen, hotels uitermate comfortabel, de Ieren zijn vriendelijk en niet om een praatje verlege...

  Ben en Trees

  We hebben een prachtige groepsreis naar Ierland achter de rug. Het was een geweldige ervaring om al het moois te zien en de gastvrijheid van de Ieren te ervaren. Het weer heeft eno...

  pieter langendoen

  Een geweldige vakantie met dank aan alle deelnemers en aan horizon motorreizen. deze reis is een aanrader voor iedereen en zit goed in elkaar betreft routes en hotels een ervaring ...

  Arno en Anita

  Afgelopen weekend teruggekeerd van een waanzinnig mooie groepsreis door Ierland. Het weer heeft deze reis volledig ondersteund op een paar “buitjes” na. Wij hebben geno...

  Even geduld..

  We zijn bezig met het bevestigen van je boeking.