KNMV Reisbegeleider logo
Aantal dagen
4
Reisdata

8 t/m 11 september 2023

  Het glooiende landschap van de Elzas zorgt voor veel klimpartijen, afdalingen en flink bochtenwerk. Een mooie reis vol afwisseling.

  Deze reis is inclusief
  • 3 Hotelovernachtingen
  • 3x Ontbijt
  • 3x Diner
  • Heenroute op GPS
  • Alle dagroutes op GPS
  • Terugroute op GPS
  • Horizon Motor Reizen Routegids
  • Nederlandse Reisbegeleiding
  • Pechondersteuning
  • Sauna
  Frankrijk - Elzas lang weekend september Routekaart

  Media van Elzas lang weekend september

  Over deze reis Elzas lang weekend september

  Heerlijk sturen in een grensgebied met een bewogen historie!

  Deze reis brengt je naar de Franse Elzas en het Duitse Rheinland-Pfalz. Het is daarmee een perfect gebied voor een paar dagen weg Tijdens deze reis ga je gegarandeerd genieten! In dit deel van Frankrijk rijden de wegen namelijk hemels. Ook het landschap in dit gebied is prachtig. Het ziet er telkens anders uit door de rijke, gevarieerde en uitnodigende natuur.

  Heenroute | 387 km

  De start van de route is op de grensovergang met Duitsland op de snelweg A76.  Bij afslag Stolberg-Brand verlaat je de snelweg om na enkele kilometers direct de mooie Eifel in te rijden met zijn kronkelwegen en bosachtige omgeving. Na enkele kilometers rijd je Het National Park Eifel in met de indrukwekkende Rursee, dit stuwmeer is een van de grootste stuwmeren van Duitsland geworden. Na het genieten van de mooie omgeving en bijbehorende bochten van de Eifel rijd je verder de Vulkan Eifel in, deze staat bekend om de vele “Maaren”. Deze Maaren zijn oude vulkaankraters welke zich gevuld hebben met water. Je vervolgt de route en je rijdt de Moezelstreek binnen. Aangekomen bij het dorpje Lieser, steek je de Moezel over, je ziet hier meteen dat je in een wijngebied bent aangekomen met de vele druivenvelden om je heen. Je vervolgt de route richting het Elzas gebied, het laatste stuk van de route dient zich nu aan met een mooie kronkel weg langs het riviertje Lauter door het Bobental

  Dagroute 1: Elzas - Vosges Du Nord | 237 / 346 km

  Vandaag staat er veel stuurwerk op het programma. Je start de route direct met een serie overzichtelijke en lekkere bochten door een bosachtige omgeving. Na enkele kilometers kom je aan in Lembach, een typisch Frans dorpje met mooie vakwerkhuizen en een groot wijnhuis. Je vervolgt de route door het Finsterthal, de vele bossen en mooie vergezichten volgen elkaar op. Je rijdt nu Col du Donon op. Een schitterende stuurweg met onophoudelijk veel bochten met overwegend goed asfalt. Het hoogste punt wat je bereikt is 813m. Na de Col du Donon volgt de Col de la Charboniere (960m). Ook weer zo’n schitterende bochtige weg met overwegend goed asfalt. Na al deze Colls kom je aan bij Mont Ste Odile. Bovenop deze 760m hoge berg staat het klooster Mont Sainte Odile. Het is een mooie plek voor een korte wandeling of bezichtiging van het klooster. Op het laatste deel van de route maken we nog even een omweg om via een mooie kleine weg door het bos nog een paar heerlijk bochten te nemen.

  Dagroute 2: Pfalzerland | 232 / 306 km

  De route van vandaag brengt je naar het Pfalzerland en door het Pfalzerwald. Een mooie, maar voor velen vaak onbekende streek. Je start de route direct met een mooi uitzicht over de omgeving en de wijnvelden van de regio. Na enkele kilometers draai je af naar links en heb je aan je rechterkant zicht op de oude stads muur van Wissembourg. Dit plaatsje was het toneel van beslissende veldslagen in 1870 en vervolgens 1944 en 1945. Het is een aanrader om in Wissenbourg een stop te houden, houd je camera of smartphone gereed, deze stad vraagt om gefotografeerd te worden. Je vervolgt de route stand en vervolgens rijd je Falkenstein binnen en word je gewaarschuwd voor een helling van 25%. Deze bevindt zich midden in het dorp. En ja, ook hier blijft het heerlijk stuurwerk aanhouden! Je rijdt via Lembach weer terug naar het hotel.

  Terugroute | 401 km

  Na het ontbijt neem je afscheid van de reisbegeleider en van de overige deelnemers, het is weer tijd om richting huis te rijden, dit ook via een mooie en afwisselende route die al snel start met een col. Na deze col krijg je, zoals al vaker deze reis, weer een mooi uitzicht over de vallei. Je rijdt hier over een mooie, soms smalle, weg richting het dorp Wingen. Wanneer je dit dorp uit bent, rijd je weer over een mooie stuurweg en passeer je  de grens met Duitsland. Hier rijdt je het Rheinland-Pfalz in om verder door Duitsland via de Hunsruck, de Moezelstreek en de Eifel richting huis te rijden. De route stuurt je nog een heel stuk door de Eifel waar je nog kunt blijven genieten van de omgeving en de vele bochten. Vooral het laatste deel bij Simonskall is de moeite waard om de route tot het einde te blijven volgen. Net onder Aachen brengt de route je op de snelweg en kun je vanuit daar je eigen route terug naar huis bepalen.  

  Data en prijzen

  vrijdag 8 t/m maandag 11 september 2023

  vrijdag 8 september - maandag 11 september 2023

  Prijs op basis van 4 dagen

  € 379,00

  Duopassagier

  € 379,00

  Toeslag: 1-persoonskamer

  € 159,00

  Er zijn nog geen ervaringen van reizigers achtergelaten

  Laat als eerste je ervaring achter

  Ervaring achterlaten

  Even geduld..

  We zijn bezig met het bevestigen van je boeking.