KNMV Reisbegeleider logo
Aantal dagen
5
Reisdata

14 t/m 18 juni 2021

  De nieuwe Dirty Roads van Horizon Motor Reizen gaat naar de Noord Vogezen in Frankrijk. Een schitterende reis door de bossen van het middelgebergte met uitdagende modderwegen, prachtige rode rotsformaties en talloze kastelen en forten. Kortom een perfecte reis voor de avonturier! 

  Ontdek onze roadshows!
  Deze reis is inclusief
  • 4 hotelovernachtingen
  • 4 ontbijtbuffetten
  • 4 diners
  • Alle dagroutes op GPS
  • Horizon Motor Reizen Routegids
  • Nederlandse reisbegeleiding
  • Toeristenbelasting
  • Pechondersteuning
  • Priv├ęparkeerplaats bij eigen accommodatie

  Media van Dirty Roads Frankrijk - Noord Vogezen Spelen in de Modder

  Over deze reis Dirty Roads Frankrijk - Noord Vogezen Spelen in de Modder

  De Noord Vogezen in Frankrijk het gebied om kennis te maken met onverharde bospaden, modder schitterende natuur en talloze kastelen en forten. Een voortreffelijke combinatie voor de avonturier!

  De routes die we hebben uitgezet zijn geschikt voor de zwaardere allroad motoren, voor deze reis zijn noppenbanden die ook voor de weg gebruikt kunnen aan te raden. Van jou als deelnemer verwachten we wel al wat ervaring met rijden op onverharde wegen. De bospaden kunnen na een regenbui glad worden, waar goede controle van je fiets een vereiste is. De cursus VRO basis Allroad, erg leerzaam , goed voor je zelfvertrouwen en voertuigbeheersing, dit zou een goede voorbereiding zijn op deze reis. Maar natuurlijk is deze reis ook voor de ervaren allroad-rijders zeer geschikt en uitdagend. Alle routes hebben ±20% onverhard wegen.  

  Heen reis: optioneel met tussenovernachting in de Eifel | 500 kilometer

  Voor de heen reis is er een stevige toeristische route beschikbaar die in één ruk naar het hotel in Cleebourg leidt. wil je liever op je gemak compleet verhard naar het hotel rijden in de Noord Vogezen, dan is de tussenovernachting in de Eifel ideaal. Geef dit aan bij stap 3 van het boekingsproces. Ook voor de mensen die de motor op de aanhanger zetten of met de bus komen is er voldoende plek om je je auto met aanhanger en bus kwijt te kunnen. Je wordt op een maandag in het hotel verwacht, zodat je in alle rust de dag routes kunt rijden. Het hotel in Cleebourg is een uitstekend hotel waar, mooi centraal alle routes gaat rijden. In de ochtend staat er een uitgebreid ontbijt voor je klaar en in de avond een heerlijk diner. Na het diner kun je in de bar nog een drankje doen en de mede reisgenoten beter leren kennen.  

  Dagroute 01: Route de Chateau | 142 / 180 kilometer

  Voor alle dagroutes is er een normale route en XL route beschikbaar. Zo kun jezelf beslissen of je de zwaardere onverharde paden links laat liggen of niet. Na een uitgebreid ontbijt is het dan eindelijk zover, de eerste onverharde kilometers! Vanuit het hotel rijd je (bijna) direct de onverharde paden op. En bereik je snel de eerste twee collen, Coll de Luchsenkopf op 502m en col de du Pigeonier op 423m. Verder is deze dag ideaal om het gevoel te krijgen op het onverharde en heerlijk te genieten van de uitzichten en de kastelen (op z`n Frans chateaus). Naar wens kun je er vandaag vier kastelen bezoeken. Waar Chateau de Fleckenstein en Chateau de Vieux de Windstein de highlights van de route zijn. Waar het Chateau de Fleckenstein touristisch is en je er een begeleide rondleiding kunt organiseren, kun in Windstein alles op je eigen gemak ontdekken. Wat deze route verder nog interessant maakt is dat je nooit verder dan ±20km van het hotel afzit, hierdoor ben je altijd snel terug in het hotel. 

  Dagroute 02: Kasteel Lichtenberg | 215 kilometer

  Na een uitgebreid ontbijt in het hotel, waar je een goede bodem legt voor de dag die komen gaat, is het tijd om je motor warm te draaien. Vandaag staat een lange route op het programma. Waar je afwisselend uitdagende en schitterende onverharde wegen aan doet. De route geeft je een heel compleet beeld van de Noord Vogezen. Met het zicht op militair terrein, prachtige chateaus, natuurgebieden en de boerderijen op het platteland. Dit allemaal in één route. De route leid je na ±5km al over het eerste verharde stuk richting een militair terrein, van waar je in de verte een grote militaire bol ziet staan. Indrukwekkend. Hierna rijd je kilometers over mooie bospaden en kun je heerlijk genieten van het onverhard en de Dirty roads. Je wisselt de eerst 50km regelmatig van het verhard naar het onverhard. Je blijft hier door de bossen rijden. Tijdens de route bezoek je een toren uit het jaar 1860 die je kunt beklimmen. Vanaf de top kun je heel de Noord Vogezen en omstreken zien liggen. Even later kom bij hét chateau van vandaag Chateau de Lichtenberg is een goed bewaard en mooi gerestaureerd kasteel waar je ook heerlijk een hapje kunt eten en drinken. De weg terug naar het hotel leid je over schitterende landbouwpaden. Waar je zomaar op een weiland rijdt met twee bandensporen om te volgen. Stop regelmatig even om van het uitzicht te genieten en een foto te nemen. Na een mooie en lange dag kom je aan in het hotel voor een gezamenlijk diner.

  Dagroute 03 Citadelle de Bitche | 169 kilometer

  Na een heerlijke nacht is het tijd voor de volgende dagroute. Vandaag een speciale route naar Citadelle de Bitche een enorm fort waar een mooie rondwandeling kunt maken. Ook is er de mogelijkheid om tour door de gangen van de Ligne Maginot te doen. Hier kan je de verdedigingslinie van de Fransen tijdens tweede wereldoorlog herbeleven. De route loopt over uitdagende onverharde paden. Waar het na een regenbui echt spelen in de modder kan worden. Dit zorgt voor een extra uitdaging en ervaringen waar je nog lang over na zult praten. Na zo’n 10km je aan bij de ingang van de Ligne Maginot, waar ook een grote tank staat om te bewonderen. Hierna zitten nog een heel aantal leuke en uitdagende stukken in de route voor je in Bitche uitkomt. Hier heb je ruim de tijd om het fort te ontdekken, deze al in de 16de eeuw gebouwd is. In dit stadje kun je ook uitstekend lunchen. Vanaf hier rijd je over prachtige bochtige wegen in de Noord Vogezen terug naar het hotel. Ook in dit stuk zitten er regelmatig kleine stukken onverhard in, om het gebied verder te ontdekken. De laatste kilometers rijd je tussen de wijnvelden gedeeltelijk onverhard naar het hotel. Waar je na een lekkere douche de reis nog eens uitgebreid kunt na bespreken met de medereizigers.

  Terug reis: optioneel met tussenovernachting in de Eifel | 500 kilometer

  Dat ging snel! De reis zit er alweer op. Na een laatste keer goed te ontbijten is het tijd om afscheid te nemen van je mede reizigers en de reisbegeleiding waar je fantastische ervaringen mee hebt kunnen delen. Door de meer uitdagende terreinen die je rijdt creëer je ook een sterkere band met elkaar. Voor de terugreis is er wederom de mogelijkheid om een extra tussenovernachting in de Eifel te boeken. Zo kun je ook de terugweg mooi binnendoor over verharde wegen rijden. Geef dit aan bij stap 3 van het boekingsproces. 

  Kun je geen genoeg krijgen van de ongebaande paden, dan is de Dirty Roads reis naar Frankrijk - Italië link en de Dirty Roads reis naar Andorra link zeker iets voor jou!   

  Data en prijzen

  maandag 14 t/m vrijdag 18 juni 2021

  Prijs op basis van 5 dagen

  € 469,00

  Toeslag: 1-persoonskamer

  € 189,00

  Er zijn nog geen ervaringen van reizigers achtergelaten

  Laat als eerste je ervaring achter

  Ervaring achterlaten

  Even geduld..

  We zijn bezig met het bevestigen van je boeking.