KNMV Reisbegeleider logo
Aantal dagen
14
Reisdata

16 t/m 29 juni 2019

  Heuvels bergen en historie

  Een fantastische route door heuvel- en bergachtige gebieden met fraaie vergezichten, vlot te rijden omdat de bergen niet zo hoog zijn.

  Deze reis is inclusief
  • 13 hotelovernachtingen
  • 13 ontbijtbuffetten
  • 11 diners
  • alle dagroutes op GPS
  • Horizon Routegids
  • Nederlandse reisbegeleiding
  • toeristenbelasting
  • pechondersteuning

  Over deze reis Groepsreis Midden Europa en Oekraïne

  Deze prachtige reis door Polen, Tsjechië, Slowakije en Hongarije voert je door het Harzgebergte, het Reuzengebergte op de grens van Polen en Tsjechië, het Laag Tatra gebergte in het grensgebied van Polen en Slowakije en tenslotte het Bukk gebergte in Hongarije. Een fantastische route door heuvel- en bergachtige gebieden met fraaie vergezichten, vlot te rijden omdat de bergen niet zo hoog zijn.

  Onderweg verblijven we in bijzondere plaatsen, zoals o.a. de van historie vervulde steden Dresden, Krakau, Boedapest en Praag.

   

   

  Dresden

  Via een mooie toeristische route en een overnachting in het Harzgebergte rijd je in twee dagen naar Dresden. In 1945 werd Dresden totaal verwoest door bombardementen van de geallieerden. Onder andere de schitterende Frauenkirche brandde tot de grond toe af. Inmiddels is Dresden weer helemaal in oude glorie hersteld, zodat het de naam “Florence aan de Elbe” weer alle eer aandoet. Een bezoek aan het historisch centrum is de moeite waard en langs de oevers van de Elbe is het prettig wandelen. We vervolgen onze reis via binnenwegen en na twee dagen komen we in de omgeving van Krakau aan. Je kunt hier een bezoek brengen aan het meest beruchte concentratiekamp van de nazi’s: Auschwitz-Birkenau. Ook vind je hier de imposante zoutmijnen van Wieliczka.

   

  Na Krakau steek je de grens over naar Oekraine.

  Met een tussennacht kom je in het fraaie Kiev aan. Daar laat je een dag de motor staan en gaan je de bezienswaardige stad in.  Na Kiev leidt de route ons dwars door Oekraine naar de grens van Hongarije. Een prachtige route brengt je vervolgens in Boedapest waar je een volle dag hebt om de stad te bezichtigen.  De laatste stad op de route is Praag, de Gouden Stad, aan de Moldau rivier. Het historisch centrum prijkt op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Nog vol van het indrukwekkende Praag rijd je via het Erts- en Harzgebergte weer terug naar Nederland.

  Er zijn nog geen ervaringen van reizigers achtergelaten

  Laat als eerste je ervaring achter

  Ervaring achterlaten

  Even geduld..

  We zijn bezig met het bevestigen van je boeking.