KNMV Reisbegeleider logo
Aantal dagen
12
Reisdata

28 juni t/m 9 juli 2021

  Een fantastische route door heuvelachtige en glooiende landschappen met overnachtingen in de geweldige steden. 

  Ontdek onze roadshows!
  Deze reis is inclusief
  • 11 hotelovernachtingen
  • 11 ontbijtbuffetten
  • 9 diners
  • alle dagroutes op GPS
  • Horizon Motor Reizen Routegids
  • Nederlandse reisbegeleiding
  • toeristenbelasting
  • pechondersteuning

  Media van Midden Europa

  Over deze reis Midden Europa

  Fantastische routes

  Deze prachtige reis door Duitsland, Polen, Tsjechië, Slowakije en Hongarije voert je door het Harzgebergte, het Reuzengebergte op de grens van Polen en Tsjechië, het Laag Tatra gebergte in het grensgebied van Polen en Slowakije en tenslotte het Bukkgebergte in Hongarije. Een fantastische route door heuvel- en bergachtige gebieden met fraaie vergezichten, vlot te rijden omdat de bergen niet zo hoog zijn. Onderweg verblijven we in bijzondere plaatsen zoals de van historie vervulde steden Krakau, Boedapest, Praag en Leipzig.

   

  Dagroute 1: Goslar | 400 / 422 kilometer

  De toer begint met een overnachting in het mooie Goslar in de Harz. Er zijn twee toeristische routes naar het eerste overnachtingshotel in Goslar beschikbaar. De eerste vertrekt uit Odoorn, bij Emmen. De andere bij de Duitse grens ter hoogte van Arnhem-Nijmegen. 

  Dagroute 2: Dresden | 330 / 374 kilometer

  Vandaag kun je kiezen voor een lange en korte variant van de route. Beide routes leiden je door mooie landschappen door centraal Duitsland. Je rijdt hier in het hart van de Harz. De route krijgt al snel een bergachtig karakter. Je rijdt door twee Nationale Parken. Aan het einde van de route kom je Dresden binnen. Ooit één van de mooiste steden van Europa. Dresden had vanwege de vele barok- en rococoarchitectuur de bijnaam Elbflorencz (Florence aan de Elbe). De stad is vooral bekend geworden door het grote geallieerde bombardement in de nacht van 13 op 14 februari 1945 waarbij 25.000 mensen de dood vonden en 75.000 woningen werden verwoest. Na de oorlog is er begonnen met grootschalige renovaties om Dresden weer het vooroorlogs gezicht te geven. Deze grote renovatie was in 2005 afgerond. Het hotel waar je verblijft ligt op loopafstand van het oude centrum. Een leuke manier om Dresden te verkennen is een stadstour per bus ( Stadtrunderfahrt ).

  Dagroute 3 : Lądek-Zdrój | 348 kilometer

  Na ongeveer 30 kilometer kom je al door het Elbsandsteingebergte in het Nationalpark Sächsische Schweiz net onder Dresden. Deze behoort deze tot een van de mooiste natuurgebieden van Duitsland. Het Elbsandsteingebergte wordt ook wel  “Klein Arizona” genoemd vanwege de bijzondere rotsformaties. Na ongeveer 70 kilometer passeer je de grens met Tsjechië en rijdt je nog steeds door dit prachtige gebied, aan de Tsjechische kant uiteraard. De eerste 10 kilometer zijn ontzettend bijzonder, je rijdt namelijk door een kloof die aan zijkanten wordt voorzien van winkeltjes en leuke horeca gelegenheden. Je vervolgt de route door verschillende ski-gebieden en bereikt nu het plaatsje Ladek-Zdroj waar je de nacht doorbrengt, dit plaatsje ligt op grens van Polen en Tsjechië en heeft een leuk stadscentrum. 

  Dagroute 4: Krakau | 301 / 357 kilometer

  Na het ontbijt vertrek je uit Ladek Zdroj, vandaag kun je kiezen tussen een lange of korte variant van de route met beide als eindbestemming de interessante stad Krakau. Kies je voor de korte route, dan steek je meteen de grens met Polen over. Dat zal je gedurende deze rit nog een aantal keren doen. De lange route leidt je door het berggebied van de oude regio Moravië, deze regio is een heuvelachtig, vruchtbaar landbouwgebied. Het grenst aan Polen, Slowakije en Oostenrijk. Voor beide routes geldt dat je ongeveer 70 kilometer voor het einde van de routes in het stadje Oświęcim de beruchte concentratiekampen Auschwitz en Birkenau passeert.  Auschwitz is een verzamelnaam voor meerdere concentratie- en vernietigingskampen die de nazi’s vanaf 1940 daar lieten bouwen. Wil je hier graag een bezoek brengen dan adviseren wij je vooraf een reservering te doen. Na deze passage komt Krakau in zicht. Je verblijft twee nachten in deze prachtige stad. 

  Dagroute 5 : Kosice | 269 / 310 kilometer

  Je verlaat Krakau. Na ongeveer 150 kilometer rijdt je Slowakije binnen met als eindbestemming Kosice. De fraaie route slingert je door het Laag Tatra gebergte in Polen en Slowakije om uiteindelijk te eindigen in Kosice. Het Tatra Gebergte wordt ook wel het ‘kleinste hooggebergte van Europa’ genoemd. Het gebied is fantastisch! Niet voor niets staan een aantal plekken in dit gebied op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Košice is na Bratislava de grootste stad van Slowakije en beschikt over een historisch en gezellig centrum met de grootste kerk van Slowakije.

  Dagroute 6 : Boedapest | 338 kilometer

  Je vervolgt je slingerroute route naar Hongarije en na ongeveer 50 kilometer passeer je de grens met Hongarije. Na een wat minder bergachtig terrein beland je in het Bükkgebergte, wat ruim 20 bergpieken hoger dan 900 meter heeft! Je passeert het stadje Lillafüred, wat een leuke plek is voor een koffie of lunchstop. Het is zeker aan te raden om het prachtige Kasteel Lillafüred te bezichtigen. Je vervolgt de route richting de plaatsen Eger en Gyongyos, je wordt tijdens het rijden van deze 100 kilometer getrakteerd op prachtige stuurwegen en vergezichten, dit is pas genieten! In de plaatsen Eger en Gyongyos wordt naar onze mening de allerlekkerste goulash geserveerd. Je vervolgt de route richting de eindbestemming van vandaag: de prachtige stad Boedapest! Je verblijft hier 2 dagen. Tijdens het verblijf logeer je in Hotel Anna, de kamers zijn voorzien van alle comfort voor een fijn verblijf en een goede nachtrust. Vanuit het hotel kun je met de Tram of Taxi/Uber gemakkelijk en snel naar iedere gewenste bestemming in Boedapest. De motor krijgt een plaatsje op de afgeschermde privé parkeerplaats van het hotel.

  Dagroute 7: Zlin | 335 kilometer

  Je verlaat Boedapest. Een mooie route brengt je naar het stadje Zlin net op de grens van Tsjechië / Slowakije. Grotendeels van de route rijdt je paralel langs rivier de Donau en na ongeveer 60 kilometer steek je deze over en de route vervolgt zich dwars door de velden met zonnebloemen door het rustige Slowakije. De wegen golven op en neer door de heuvels en onderweg passeer je vele dorpjes en stadjes. Net over de grens met Tsjechië staat je hotel in Zlin. Als je in het hotel bent aangekomen kun je genieten van een overheerlijk 3-gangenmenu. 

  Dagroute 8: Praag | 321 kilometer

  Je vervolgt je weg door Tsjechië, Praag is nu echt in zicht!  Het landschap is vergelijkbaar met Slowakije. Het rijdt vlot en onderweg krijg je veel mee van het land. Je komt in Kutna Hora, een middeleeuws stadje. Kutna Hora is niet alleen bekend om zijn oude centrum, maar vooral om de knekelkerk. Ongetwijfeld de meest bizarre attractie in de wijde omtrek. Deze kerk is namelijk ‘versierd’ met overblijfselen van zo’n 40.000 overleden mensen! Er zijn vier metershoge stapels botten en schedels in de vorm van kerkklokken, er hangen ‘slingers’ van botten en middenin de kapel hangt een kroonluchter gemaakt van botten. Bizar! Na een bezoek aan de knekelkerk rijdt je via fijne wegen na ongeveer 70 kilometer Praag binnen. Je kunt het beste met het openbaar vervoer de oude stad in. Je hebt de hele avond om Praag te verkennen, in het oude centrum te eten, te drinken , naar muziek te luisteren op de vele terrasjes en flink wat cultuur te snuiven. Praag is rijk voorzien van monumenten en monumentale gebouwen. Eén van de meest in het oogspringend is het Astronomisch uurwerk op het stadsplein. Neem de tijd voor een wandeling over de Karelsbrug en de pleinen op beide zijden van de Moldau. 

  Dagroute 9: Leipzig | 308 kilometer

  We laten de fraaie oude stad Praag achter ons en rijden naar onze laatste overnachtingsplaats van deze reis: Leipzig. via een mooie route passeer je op de grens van Tsjechië naar Duitsland het skigebied van het Ertsgebergte. Het Ertsgebergte is een bergketen in Duitsland (Saksen) en Tsjechië die over een lengte van 150 kilometer de grens tussen de twee landen vormt. Je vervolgt de route richting het mooie gebied van het Duitse 'Thüringen Wald'. Tijdens het rijden in het Thüringer Wald wordt je getrakteerd op mooie natuur, stuwmeren en kleine stadjes met prachtige architectuur. Na ongeveer 280 kilometer ben je bijna bij Leipzig, de route komt eerst nog langs het indrukwekkende 'Völkerschlachtdenkmal' Tijdens de herfst van 1813 werd er hier wereldgeschiedenis geschreven. De legers van Rusland, Pruisen, Oostenrijk en Zweden stonden tegenover het leger van Napoleon. Dagenlang werd er fel gevochten. Ten slotte erkende Napoleon zijn nederlaag en trok zich terug, op het slagveld bleven zo'n 110.000 doden en gewonden van beide partijen achter. Met als resultaat: 'Völkerschlachtdenkmal' Het hoogste memorial van Europa: 91 m hoog. Het hotel waar je overnacht ligt tussen het oude centrum van Leipzig en het Oberer Park. Leuk om bijvoorbeeld na het diner nog een wandeling te maken in het centrum of bij de Zwanenvijver in het Oberer park. 

  Terugreis: 540 / 610 kilometer

  Na een goed ontbijt is het helaas tijd om afscheid te nemen van de overige deelnemers en de reisbegeleider. Hetzelfde als bij de heen route zijn er voor de terug route twee opties: naar Odoorn of bij Arnhem - Nijmegen. Je kunt ervoor kiezen om nog een extra overnachting te boeken in bijvoorbeeld de Harz, Sauerland of Teutoburger Woud. Neem voor meer informatie contact met ons op. Onderweg en thuis zul je nog regelmatig terugdenken aan deze indrukwekkende reis! 

  Data en prijzen

  maandag 28 juni t/m vrijdag 9 juli 2021

  Prijs op basis van 12 dagen

  € 1.199,00

  Toeslag: 1-persoonskamer

  € 299,00

  1

  Ervaringen van onze reizigers

  Ook jouw ervaring achterlaten?

  Ervaring achterlaten
  Albert Fabriek

  Geweldige reis, leuk gezelschap, prima begeleider. Afstanden zijn fors en het landschap misschien niet altijd uitdagend maar het voormalige “ Oostblok “ is nu heel bijz...

  Even geduld..

  We zijn bezig met het bevestigen van je boeking.