KNMV Reisbegeleider logo
Aantal dagen
5
Reisdata

24 t/m 28 april 2023

  Ga je mee op ontdekkingsreis door het voormalig Oost-Duitsland? Dit bosrijke en heuvelachtige gebied samen met de interessante geschiedenis maakt deze Thüringen reis niet te weerstaan!   

  Deze reis is inclusief
  • 4 Hotelovernachtingen
  • 4x Ontbijt
  • 4x Diner
  • Heenroute op GPS
  • Alle dagroutes op GPS
  • Terugroute op GPS
  • Horizon Motor Reizen Routegids
  • Nederlandse Reisbegeleiding
  • Pechnondersteuning
  Duitsland - Thüringen - Ontdek het voormalig Oost-Duitsland Routekaart

  Media van Thüringen midweek met Koningsdag

  Over deze reis Thüringen midweek met Koningsdag

  Het Thüringer Wald heeft veel te bieden.

  Deze vriendelijke Oost-Duitse streek blijft verrassen met zijn oude kastelen en burchten, goed bewaarde middeleeuwse stadscentra en vakwerkhuizen. De uitgestrekte natuur met bergen, rivierdalen, stuwmeren en weidse bossen is indrukwekkend. Wie wil er niet door zo'n schitterend landschap toeren?! Het mooiste van al is dat deze streek nog niet massaal ontdekt is. Mondje dicht dus!

  De stadjes zijn veelal klein, maar bijzonder mooi door de prachtige architectuur. De natuur is zeer gevarieerd en bijzonder. Dat is UNESCO niet ontgaan: het Vessertal is aangewezen als Biosferen Reservaat en ook de burcht Wartburg in Eisenach prijkt op de werelderfgoedlijst. Bovendien is dit woud de bakermat van vele beroemdheden, zoals Bach, Carl Zeiss, Goethe, Maarten Luther en Nietzsche. 

  Heenroute: 481 / 536 km

  Beide routes starten nabij Zevenaar. Met de korte route volg je eerst een stuk snelweg en via de A3 en A44 rij je richting de Harz. Na ongeveer 300 kilometer neem je de binnendoor route en kan het bochtenparadijs beginnen!

  De lange route start op de snelweg nabij Zevenaar en daarna rijd je alleen nog maar binnendoor over strakke asfalt wegen verder Duitsland in. Je volgt de K3, een mooie rustige brede weg. Na enige tijd merk je dat de uitzichten wat weidser worden en er heuvels verschijnen. In dit gebied staan ook vele windmolens. Halverwege de route rijd je over de stuwmuur van de Diemelsee. De stuwdam bestond in 2012 maar liefst 100 jaar!

  Na Guxhagen ga je het rustige landschap in en laat je het drukte van de omgeving van Kassel achter je. Je rijdt nu over mooie bochtige wegen richting Thüringen.

  Je verblijft in het traditionele Hotel Tanne dat gebouwd is in het jaar 1898. In 1994 werd het volledig herbouwd in de Goethe- en universiteitsstad Ilmenau. Het hotel-restaurant serveert heerlijke maaltijden van goede kwaliteit. Verder kun je genieten van een sauna, gratis internet, een ondergrondse parkeergarage met 90 plaatsen en extra parkeerplaatsen op eigen terrein. In de ochtend kun je in het restaurant "Nieuwe Stijl" genieten van een uitstekend ontbijtbuffet.

  Dagroute 1: Schieffergebergte | 267 / 367 km

  Voor vandaag en ook de andere dagroutes heb je de keuze uit een korte en lange route. De korte route geeft je wat meer tijd voor langere tussenstops en/of het bezichtigen van toeristische bezienswaardigheden of simpelweg te genieten van de natuur en de omgeving. De lange route biedt je meer kilometers in een mooi gebied met nog meer bochtige wegen om lekker te kunnen sturen. Direct na het hotel ga je rechts het kleine riviertje over en langs het oude treinstationnetje. Je rijdt al snel Ilmenau uit en het Frauenwald in. Deze weg de dit mooie woud rijd je deze week nog dagelijks, zei het ook nog in tegengestelde richting. Het is een schitterende weg om heerlijk warm te draaien voor de dag van vandaag. De route blijft mooi met nog altijd een diversiteit aan natuur, wegen en mooie authentieke dorpen. Ook de haarspeldbochten ontbreken niet en zorgen ervoor dat je bij de les blijft!

  Dagroute 2: Thüringerwoud Zuid | 257 / 358 km

  Vandaag een route naar het zuiden van het Thüringen gebied. Je rijdt tijdens deze route met een grote lus om de wat grotere plaats Coburg heen. Ook voor vandaag heb je de keuze uit een korte en lange route. Naast de rijdtijd zijn ook de afstand tussen de korte en lange route vandaag aanzienlijk met ongeveer 100 km en bijna twee uur verschil. Je rijdt vrijwel direct Ilmenau uit en de natuur in. Via glooiende wegen kom je lekker rustig in het stuurwerk van vandaag. Al snel kom je aan bij het Kloster Banz. Dit enorme klooster maakt een imposante indruk in deze omgeving. Op een heuvelrug is het klooster al van ver in de omgeving te zien. 

  De lange route is een aanzienlijk grote lus extra van ±100 km. Tijdens deze lus rijd je vele extra bochten en zelfs een aantal haarspeldbochten, waar je heerlijk doorheen kunt sturen. 

  Dagroute 3: Duits museum | 271 / 314 km

  Voor de laatste dag route is een hele mooie combi gevonden tussen rijden en cultuur. Je rijdt over de mooiste wegen en je hebt ook de mogelijkheid het museum bezoeken, waar nog een gedeelte staat van de muur die Oost en West Duitsland jarenlang scheidde. De route in zijn geheel is vlot te rijden, waarbij je niet direct zorgen hoeft te maken om een korte route die toch nog 271 km is. De route blijft variëren in uitzichten en gaat richting de grote plaats Saalefeld. Genoemd naar de Saale die door de stad loopt. Het centrum van deze plaats heeft een mooi “Altstadt” die voor de liefhebber het bezoeken waard is. Via leuke, afwisselende en uitdagende wegen rijd je het laatste deel van de route weer terug naar het hotel. Dit deel is gelijk aan het laatste deel van dagroute 2. Maar zeer de moeite waard, dus geen straf om nog een keer deze mooie bochten serie te nemen.

  Terugreis: Ilmenau - Babberich | 484 / 545 km

  Ook voor de terug route zijn er twee routes beschikbaar. Wil je de lange route op je gemak kunnen rijden, dan raden we een extra overnachting in het Sauerland aan. Deze is te boeken via het boekingsformulier.

  Data en prijzen

  maandag 24 t/m vrijdag 28 april 2023

  maandag 24- vrijdag 28 april 2023

  Prijs op basis van 5 dagen

  € 479,00

  Duopassagier

  € 479,00

  Toeslag: 1-persoonskamer

  € 139,00

  Er zijn nog geen ervaringen van reizigers achtergelaten

  Laat als eerste je ervaring achter

  Ervaring achterlaten

  Even geduld..

  We zijn bezig met het bevestigen van je boeking.