KNMV Reisbegeleider logo
Aantal dagen
4
Reisdata

21 t/m 24 april 2023

  Sturen door het Pfälzerland en Vogezen. De routes geven je een mooie afwisseling van bossen, wijnvelden en weidse uitzichten.

   

  Deze reis is inclusief
  • 3 Hotelovernachtingen
  • 3x Ontbijt
  • 3x Diner
  • Heenroute op GPS
  • Alle dagroutes op GPS
  • Terugroute op GPS
  • Horizon Motor Reizen Routegids
  • Nederlandse reisbegeleiding
  • Pechondersteuning
  • Buitenzwembad
  • Fitness
  • Wellness
  Duitsland - Pfalzerland lang weekend Routekaart

  Media van Pfalzerland lang weekend

  Over deze reis Pfalzerland lang weekend

  Heerlijk sturen door het Pfalzerwald en de Noordelijke Vogezen

  Met een toeristische aanrijroute die net onder Heerlen start, begint na enkele kilometers het motorplezier op weg voor een midweek heerlijk sturen in het Pfalzerland en de Vogezen. Door de Eifel, over de kleine maar goed berijdbare “Landesstrassen” afgewisseld door kleine stukjes verbindingsroute over de “Bundesstrassen”, speelt zich een waar bochtenparadijs onder de wielen af. En na 190 km wordt de Moezel overgestoken en rijd je verder door de Hunsrück en het Saarland naar het hotel in Dannenfels. Voor jou staat een mooie comfort kamer klaar. In de avond is goed toeven op het terras van het hotel. Voor de sportievelingen is er een fitness en een heerlijk zwembad. 

   

  Heenroute: Simpelveld – Dannenfels | 322 km

  Dichte bossen in het Pfalzerwald

  De route begint op de grensovergang met Duitsland op de A76 in het zuiden van Limburg bij Simpelveld. De eerste twintig kilometer rijd je via de snelweg om het grote Aken heen en al snel ga je van de snelweg af om lekker binnendoor te rijden! Je rijdt richting de Eifel. Net voor dat je de Eifel in rijdt passeer je nog een klein stukje Parc Natural des Hautes Fagnes in België. Dit Duits-Belgische natuurpark bestaat uit heide, veen, bossen, rivieren, stuwmeren en pittoreske gezellige dorpjes. Je komt ook genoeg plekjes tegen om even te relaxen! Via een bochtige weg rijd je verder door het Eifel en Moezel gebied heen om zo in de Pfalz aan te komen. Hier kun je tot rust komen met een drankje en genieten van een Duits diner.

  Dagroute 1: Pfalzerland Noord | 234 / 343 km

  Het hotel is gelegen in het noordelijke deel van het Pfalzerland. De route van vandaag brengt je door dit noordelijke deel. Je hebt daarbij de keuze om een korte of lange route te rijden. Wil je één of meerdere bezienswaardigheden bezoeken of simpelweg wat meer genieten van de omgeving dan is het advies om de korte route te rijden. Wil je de hele dag sturen, dan is de lange route aan te raden! Na een aantal kilometer opent het landschap zich met vrij zicht over de akkers afwisselend met bossen en kleine kerkdorpjes. Je komt een oude munitie bunker tegen uit de vervlogen oorlogstijden. Later kom je bij Altenbomberg nog een grote ruïne tegen. Hierna splitsen de korte- en lange route. De lange route maakt een extra lus met heel leuk stuurwerk. Als de routes weer bij elkaar komen kom je op een fijn stuk circuit op de weg van Oberhausen naar Halgarten. Bij km stand 182 kom je langs de Klosterruïne Disibodenberg. Hier moet je zeker even een bezoekje brengen, want deze ruïne stamt uit het jaar 1.200 en heeft een rijke geschiedenis. Hierna rijd je via heuvellandschap terug naar het hotel. De uitzichten blijven maar komen op deze mooie route.

  Dagroute 2: Rijnland-Pfalz Zuid | 245 / 318 km

  De route van vandaag gaat naar het zuiden van het Pfalzerland. De lange route van vandaag komt voor een deel door Frankrijk, de korte blijft in Duitsland. Op het eerste deel van de route kan het druk zijn. Het Amerikaanse leger heeft hier een basis en dat is zeker te merken onderweg. Vandaag kom je wederom een aantal burchten tegen. Degene die nog het meest intact is: Burcht Grafenstein. Hierna rijd je door via een mooie panorama weg die overgaat in een bosrijke omgeving. Heerlijk genieten van goede stuurwegen. Halverwege kom je langs het leuke plaatsje Hauenstein, hier kun je goed lunchen. Daarna kom je bij de begaande stuurweg B48, deze leid je naar Johaniskruez en is geliefd bij motorrijders. Je merkt gelijk waarom, je bent 28 km lang bochtjes aan het draaien. Je rijdt daarna via mooie bochtige wegen terug naar het hotel. 7 km voor het hotel kom je nog een stukje tegen met een hellingspercentage van 25%.

  Terugroute: Dannenfels – NL/BE | 321 km

  Vandaag gaat de route weer terug naar huis.Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om je eigen weg te vervolgen. Wel wordt het aangeraden om deze route te doen aangezien die nog een heel mooi stuk door het Pfalzerland, Hunsruck, Moezel en de Eifel gaat. De route is wederom voorzien van het nodige stuurwerk en mooie uitzichten. Onderweg zie je diverse burchten en typische Duitse dorpjes met verschillende stijlen vakwerkhuizen.

  Eenmaal aangekomen in het Hunsrück natuurgebied volgt de Moezel snel wat je ook direct in de omgeving kunt zien met de diverse druiven plantages aan de weg en tegen de heuvels. Via een serie leuke en brede haarspelden laat je de Moezel achter je, maar de druiven plantages houden nog even aan. Ook staat de Moezelstreek bekend om zijn mooie bochtige wegen, waar je op de route uiteraard ook van gaat genieten via de L50. Mocht je op zoek zijn naar een leuk lunchadres dan vindt je deze eentje achter één van de haarspeldbochten omhoog als je de Moezel bij Piesport bent over gestoken. Je hebt vanaf het terras een schitterend uitzicht over de bocht van de Moezel.

  Aan al dit moois komt helaas weer een eind. De route stuurt je nog een heel stuk door de Eifel waar het blijft genieten van de omgeving en de vele bochten. Vooral het laatste deel bij Simonskall is de moeite waard om de route tot het einde te blijven volgen. Net onder Aachen brengt de route je op de snelweg en kun je vanuit daar je eigen route terug naar huis bepalen.

  Data en prijzen

  vrijdag 21 t/m maandag 24 april 2023

  vrijdag 21 - maandag 24 april 2023

  Prijs op basis van 4 dagen

  € 489,00

  Duopassagier

  € 489,00

  Toeslag: 1-persoonskamer

  € 89,00

  1

  Ervaringen van onze reizigers

  Ook jouw ervaring achterlaten?

  Ervaring achterlaten
  Prachtig gebied om te rijden

  Afgelopen Pinksteren met een groepsreis mee geweest. Mooie toeritten gemaakt met een gezellige groep. Echte aanrader!

  Even geduld..

  We zijn bezig met het bevestigen van je boeking.