KNMV Reisbegeleider logo
Aantal dagen
3
Reisdata

9 t/m 11 april 2022

  Traditionele seizoensopener: dit jaar naar de Eifel. Geliefd om zijn vele bochten en mooie landschappen.

  Let op: alle eenpersoonskamers zijn volgeboekt. Nog 1 tweepersoonskamer voor alleen gebruik beschikbaar

  Deze reis is inclusief
  • 2 hotelovernachtingen
  • 2 ontbijtbuffetten
  • 2 diners
  • Toeristische heenreis op GPS
  • Dagroutes op GPS
  • Toeristische route terugreis op GPS
  • Horizon Motor Reizen routegids
  • Toeristenbelasting
  • Nederlandse reisbegeleiding

  Media van Openingstoer Eifel

  Over deze reis Openingstoer Eifel

  Eifel, het land van 1001 bochten, heuvels en Duitse gezelligheid

  Motorrijders hebben iets met de Eifel en dat is niet verwonderlijk. De wegen zijn prachtig met talrijke bochten, hoogteverschillen en een uitstekend wegdek. Je zou denken dat die wegen speciaal voor ons zo zijn aangelegd, want hier kan alles! De wegen zijn groots, het landschap is 'fabelhaft': de mooie glooiende heuvels en de veelal aan het zicht onttrokken vulkaanmeren zijn uniek. De Eifel ligt lekker dicht bij huis en je verblijft in een fantastisch motorvriendelijk hotel. Je kunt deze reis als midweek of als lang weekend boeken.

  Het hotel voor deze break is een schoolvoorbeeld van Duitse degelijkheid. De eigenaar is zelf enthousiast motorrijder. Elke ochtend staat er een goed verzorgd ontbijt voor je klaar, zodat je een stevige bodem kunt leggen voor de nieuwe dag. Aan het einde van de dag kun je gezellig met de andere deelnemers nagenieten op het terras van het hotel. 's Avonds kun je aanschuiven voor een 3-gangendiner.

  Let op: alle eenpersoonskamers zijn volgeboekt.

  Heen route: Verkenning van de Eifel | 180 / 256 km

  Voor de heen route heb je de keuze om een korte of lange route te rijden. De aanrijroute start bij de grensovergang naar Duitsland op de A76 bij Heerlen/Bocholtz. Het eerste gedeelte rijd je over de snelweg, deze zul je naar enkele kilometers verlaten nabij Aachen. Via enkele kleine dorpjes rijd je het Eifel land in en al snel krijg je te maken met de eerste scherpe haarspeldbochten. Na enkele kilometers passeer je het bosrijke dorpje Hellenthal, hier kun je in het dorp een kleine stukje van de route afgaan om de Oleftalsperre te gaan bekijken, deze dam is omgeven door prachtige bossen. Je vervolgt je weg naar het hotel in Barweiler waar onze reisbegeleiding je ontvangt.

  Dagroute 1: Ahr –en Vulkan Eifel | 229 / 341 km

  De route die je vandaag gaat rijden brengt je door de Ahr- en Vulkan Eifel. Er is een korte en lange route beschikbaar. De lange route laat je nog meer zien en beleven van de Eifel en het bochtenspel wat daar bij hoort.  Tevens kun je een bezoekje brengen aan de Nürburgring. In het begin van de route passeer je de nog helemaal intacte Burg Kreuzberg, deze behoort tot de familie Von Boeseslager, die erg gesteld zij n op hun privacy, jammer genoeg kun je daardoor geen bezoekje brengen aan dit prachtige kasteel.  Je vervolgt de route en rijd dan Adenau binnen. Deze plaats is bekend van de beruchte Nordschleife van de Nürburgring. De Nordschleife van de Nürburgring passeer je nogmaals op de terugweg naar het hotel, leuk om een kijkje te nemen of om een ronde maken. Wees er wel op bedacht dat je niet de enige zult zijn en dat er tussen de 'racers' veel onervaren automobilisten en motorrijders rond zullen rijden. 

  Terugreis: Laatste dag in de Eifel | 162 / 242 km

  Vandaag ga je helaas al weer huiswaarts. Maar niet zo maar. Eerst nog een keer genieten van de Eifel via een korte of lange route. Via een toeristische route rijd je onder andere door typische Duitse Dorpjes, zoals Bad Munstereifel en Monschau. Genieten van alles wat de Eifel te bieden heeft. Het stuurwerk is afwisselend met korte en langen bochten tot glooiende wegen met prachtige uitzichten. De route brengt je geheel binnendoor tot aan Aachen, waar je op eigen gelegenheid weer je weg naar huis kan gaan vinden. 

  Data en prijzen

  zaterdag 9 t/m maandag 11 april 2022

  Zaterdag 9 april - maandag 11 april 2022

   

  Prijs op basis van 3 dagen

  € 269,00

  Duopassagier

  € 269,00

  Toeslag: 1-persoonskamer

  € 39,00

  Toeslag: 2-persoonskamer voor alleengebruik

  € 109,00

  Er zijn nog geen ervaringen van reizigers achtergelaten

  Laat als eerste je ervaring achter

  Ervaring achterlaten

  Even geduld..

  We zijn bezig met het bevestigen van je boeking.