KNMV Reisbegeleider logo
Aantal dagen
4
Reisdata

27 t/m 30 april 2023

  Wil je er even tussenuit met de motor? Het Teutoburgerwoud is dan een prima uitvalsbasis en niet te ver van de Nederlands grens.

  Deze reis is inclusief
  • 3x Hotelovernachtingen
  • 3x Ontbijt
  • 3x Diner
  • Heenroute op GPS
  • Alle dagroutes op GPS
  • Terugroute op GPS
  • Nederlandse reisbegeleiding
  • Pechondersteuning
  • Wellness

  Media van Teutoburgerwoud met Koningsdag

  Over deze reis Teutoburgerwoud met Koningsdag

  Toeren door de Heilgarten van Duitsland met Hemelvaart

  Het Teutoburgerwoud is een populaire bestemming onder motorrijders. Vanaf de Duitse grens ben je er zo en het is er wondermooi. Vanwaar die grote aantrekkingskracht? Om te beginnen zit hem dat in het landschap dat weids, heuvelachtig en ook flink bebost is. De vele schitterende vergezichten zorgen ervoor dat je volop van al die natuur kunt genieten. Je zult merken dat het een gevoel van vrijheid geeft als je hier doorheen rijdt, en ook van rust. Want op de wegen hier kan het best stil zijn.

  Heenroute | Enschede - Teutoburgerwoud | 168 km

  De heenroute start in Enschede bij de grensovergang richting Duitsland. Via Ochtrup rijd je richting Bad Bentheim, in dit dorpje vind je een prachtig Kasteel (Burg Bentheim) Dit kasteel is nog steeds bewoond en gebouwd van zandsteenblokken, leuk om hier even een kijkje te nemen. Je vervolgt je reis langs vele typische grote boerderijen en je passeer je Alfsee, dit stuwmeer heeft een oppervlakte van 2,2 km²
  Je vervolgt je weg door de mooie gebieden en slingerwegen en scherpe bochten. Je merkt nu dat de omgeving heuvelachtiger word en de bossen groter met vele dennenbomen.
  Na enkele haarspeldbochten kom je bij het hotel aan. Het familiehotel waar je verblijft ligt aan de rand van Bad Iburg. Ideaal uitgangspunt om in de avond een mooie wandeling te maken in de natuur.  Voor de inwendige mens wordt goed gezorgd zowel 's morgens als 's avonds kun je een goede en smaakvolle maaltijd verwachten met veel lokale ingrediënten. Bij de bar en op het terras kun je genieten van een hapje en een drankje. Naast comfortabele kamers heeft het hotel een eigen Wellness. Als je extra ontspanning zoekt, kun je je lekker laten masseren of naar de sauna.

   

  Dagroute 1: Noord | 250 / 312 km

  De route van vandaag brengt je naar de regio van Osnabrück. Je start de route meteen met een paar haarspeldbochten. De route is rustig, in dit gebied zijn weinig tot geen straat nummers en ook weinig verkeersborden. De route vervolgt zich naar Bad Essen, dit dorp is officieel een kuuroord vanwege de aanwezigheid van geneeskrachtige bronnen. Het is zeker een aanrader om hier een stop te maken, het centrum is erg gezellig en het dorp beschikt over een oude karakteristieke watermolen. De lange variant van de dagroute beschikt over een extra lus door de omgeving waar je diverse karakteristieken dorpjes passeert.
  De lange en korte variant van de route komen weer samen net voordat  je de stadsgrens van Melle bereikt, deze stad heeft een belangrijke houtbewerking industrie en in de omgeving zijn diverse kasteeltjes te vinden. Na enkele kilometers passeer je de oude muur van Schloss Gesmold, een prachtige plek die je kunt bezoeken.

  Dagroute 2: Oost | 222 / 308 km

  De route die je vandaag rijd zit vol met toeristische bezienswaardigheden, ook ga je letterlijk het Teutoburgerwoud bezoeken. Je start meteen weer met de bekende haarspeldbochten van Bad Iburg.
  Zoals gisteren brengt de route je in de stad Melle, je kunt er voor kiezen om een bezoekje te brengen aan het Auto Museum. Na ongeveer 60 km rijd je in de stad Löhne, dit is een prima stadje om een koffie pauze in te lassen. Je vervolgt de route die steeds mooier en bochtiger word. Via een paar leuke haarspeldbochten rijd je richting Altenbeken, deze plaats staat bekend om het grote en indrukwekkende spoorwegviaduct, dit is een zeker een fotomomentje waard! Na het spoorwegviaduct rijd je verder richting Horn-Bad Meinberg. Als laatste toeristisch hoogtepunt volgt de Sparrenburg om Bielefeld, een bijzondere plek die beschikt over de mooiste en hoogste wandelwegen van Duitsland genaamd de Hermanssweg. Je kunt een bezoek brengen aan het hoogste punt van de toren hebt dan een prachtig uitzicht op de wijde omgeving van de Teutoburgerwoud. De laatste kilometers verken je de regio van onder andere Landkreis Osnabrück met de steden: Halle en Bad Laer.

  Dagroute 3: Zuid | 254 km

  Je rijdt door het dorp Bad Iburg langs een weg met weidse uitzichten, na enkele kilometers rijd je het sfeervolle dorpje Borgholdhausen in die overloopt in het Ravensberger heuvelland. De wegen zijn hier erg afwisselend. In Vlotho, splitsen de korte en lange route zich. De lange route krijgt dan een mooi bochtig stuk over de heuvels. Dit is de moeite waard voor de bochten liefhebber. Je vervolgt de weg naar Minden, deze stad beschikt over een prachtige dom met een lange geschiedenis. Na de drukte van de stad Minden ga je weer verder over de plattelandswegen door de dorpen, je passeert het dorp Bad Essen en je gaat nu langzaam weer terug naar het hotel.

  Terugroute: Teutoburgerwoud - Enschede | 166 km

  Na een goed ontbijt rijd je weer terug naar Nederland, dit via een route over rustige wegen. Je rijdt op enig moment het Teutoburgerwoud uit en de heuvels maken plaats voor een volledig vlak landschap met wat drukkere wegen. 

  Data en prijzen

  donderdag 27 t/m zondag 30 april 2023

  donderdag 27 april - zondag 30 april 2023

  Prijs op basis van 4 dagen

  € 479,00

  Duopassagier

  € 479,00

  Toeslag: 1-persoonskamer

  € 49,00

  Toeslag: 2-persoonskamer voor alleengebruik

  € 69,00

  Er zijn nog geen ervaringen van reizigers achtergelaten

  Laat als eerste je ervaring achter

  Ervaring achterlaten

  Even geduld..

  We zijn bezig met het bevestigen van je boeking.