KNMV Reisbegeleider logo
Aantal dagen
4
Reisdata

6 t/m 9 oktober 2023

  Prachtige vergezichten over uitgestrekte wijnvelden. In dit gebied van Duitsland is het heerlijk sturen over talloze bochtige wegen!

   

  Deze reis is inclusief
  • 3 Hotelovernachtingen
  • 3x Ontbijt
  • 3x Diner
  • Heenroute op GPS
  • Alle dagroutes op GPS
  • Terugroute op GPS
  • Horizon Motor Reizen Routegids
  • Nederlandse reisbegeleiding
  • Pechondersteuning
  Duitsland - Groepsreis Moezel Routekaart

  Media van Moezel

  Over deze reis Moezel

  Prachtige vergezichten over uitgestrekte wijnvelden

  Het land van de Moezel en wijn, maar zeker ook van de bochten en prachtige uitzichten.

  Wil je er een lang weekend met de motor tussenuit? Om niet al te ver van huis heerlijk te gaan toeren? Dan is de Duitse Moezelstreek de perfecte locatie. Dit gebied heeft namelijk alles wat je je kan wensen: prachtige wegen, uitdagend bochtenwerk, betoverende vergezichten en heel veel gezellige dorpjes, waar het heerlijk toeven is.

  Let op: het hotel voor deze reis heeft geen tweepersoonskamers met aparte bedden. Alleen maar aparte matrassen!

  Heenroute: Via de Eifel naar de Moezel | 264 km

  De heenroute start vanaf de Nederlandse grens en je rijdt om Aken heen binnendoor het middelgebergte van de Eifel in. Hier volgen enkele bochtige wegen en vervolg je de weg naar het hotel in de Moezel. Onderweg word je getrakteerd op prachtige uitzichten van weilanden en bossen. De uitvalsbasis van dit lekker lange weekend is een heerlijk hotel langs de Moezel/ Het is een prima plek om dit oudste wijngebied van Duitsland met zijn groene en steile hellingen van dichtbij te gaan bekijken.

  Dagroute 1: Hunsrück | 276 / 372 km

  Vanuit het hotel start je de route langs de Moselstrasse en deze volg je tot voorbij het dorpje Treis-Karden bent. Je rijdt richting het dorpje Pommern, een van de oudste wijndorpen van de Moezel. Je vervolgt de route met enkele haarspeldbochten om via een kleine weg de heuvel langs de Moezel te beklimmen. Boven op de heuvel blijf je parallel rijden aan de Moezel en via een mooie bochtige weg rijd je weer naar beneden richting de toeristenstrekpleister van de Moezel: CochemCochem heeft een ontzettend gezellig Marktplein en pittoreske straatjes met winkels en restaurants. Je vervolgt de route langs de Moezel met wederom mooie uitzichten aan beide zijden.

  Dagroute 2: Rijn | 239 / 330 km

  De route start hetzelfde als gisteren, je rijdt weer richting Treis-Karden en over de heuvels richting Cochem. Je komt nu niet in Cochem zelf, maar rijdt daar bovenlangs. Via zeer bochtige wegen met goed asfalt rijd je nu richting Kastellaun, voordat je bij Kastellaun aankomt passeer je het plaatsje Mörsdorf, dit plaatsje staat bekend om De Geierlay hangbrug. De langste en spectaculairste voetgangersbrug van Duitsland, zeker een aanrader voor mensen die niet bang zijn voor hoogtes. Je wordt tijdens de oversteek van deze wandelbrug getrakteerd op spectaculaire uitzichten. Je vervolgt de route richting Kastellaun, hier heb je bij het marktplein verschillende mogelijkheden om een koffiestop te maken. Vanaf hier rijd je de iets wat grotere wegen met ruimere bochten richting de Rijn. Je steekt met een veerpont de Rijn over bij Niederheimbach naar Lorch, dit stadje is zeker de moeite waard om te bezichtigen. Het stadje bestaat voornamelijk uit middeleeuwse steegjes, wijnhuizen, vakwerkhuizen en gezellige terrassen. Je vervolgt je weg weer terug richting het hotel met opnieuw schitterende vergezichten.

  Terugroute: Moezel, Eifel en weer huiswaarts | 212 km

  Vanuit het hotel volg je de Moezel naar rechts tot aan Cochem. Mocht je nog geen bezoek hebben gebracht aan Cochem dan heb je daar vandaag ook nog de gelegenheid voor. Bij Cochem rijd je de heuvel op richting het Eifel gebied. Daarna rijd je over grote en kleine weggetjes richting de Nürburgring waar je verrast wordt door een  hele serie haarspeldbochten. Je rijdt nu verder over mooie kleine wegen richting de Eifel, je kunt vanaf hier kiezen om de route tot aan de Nederlandse grens te volgen of zelf een route naar huis kiezen.

  Data en prijzen

  vrijdag 6 t/m maandag 9 oktober 2023

  vrijdag 6 oktober - maandag 9 oktober 2023

   

  Prijs op basis van 4 dagen

  € 429,00

  Duopassagier

  € 429,00

  Toeslag: 1-persoonskamer

  € 99,00

  6

  Ervaringen van onze reizigers

  Ook jouw ervaring achterlaten?

  Ervaring achterlaten
  Marc Vranken

  Verzorgde organisatie, mooie en uitdagende routes, goed gezelschap. Het prachtige weer was de kers op de taart. Volgend jaar ga ik zeker mee.

  Ingrid Heijmans

  Echt een top weekend gehad 👍. Mooie routes, leuke groep en reisbegeleiding had zeker meerwaarde. Niet alleen voor noodreparaties en kennis/ervaring maar ook nog eens gezellig.&n...

  Wauters Fabian

  Cees Velthoen

  Prima reis , goed georganiseerd, prettige reisleiding. Alleen het Hotel vond ik niks. Kleine kamers eten niet al te best. Betaal liever wat meer voor een beter hotel

  Spijker

  Goed georganiseerd. Fantastische omgeving om te rijden.  Jammer dat het pontje waar we de Rijn mee zouden oversteken uit de vaart was genomen. 

  Herman van Harten

  leuke ervaring, maar 1 dag minder weer dus een gedeeltelijke route gedaan en 1 dag top weer maar door wat gedoe met de tomtom ook weer een gedeeltelijke route g...

  Even geduld..

  We zijn bezig met het bevestigen van je boeking.