KNMV Reisbegeleider logo
Aantal dagen
3
Reisdata

29 september t/m 1 oktober 2023

  Een wonderschoon gebied nabij Frankfurt. Een mooi en rustig gebied om motor te rijden met veel bezienswaardigheden en goede wegen.

  Deze reis is inclusief
  • 3 Hotelovernachtingen
  • 3x Ontbijt
  • 3x Diner
  • Heenroute op GPS
  • Alle dagroutes op GPS
  • Terugroute op GPS
  • Horizon Motor Reizen Routegids
  • Nederlandse reisbegeleiding
  • Pechondersteuning
  Duitsland - Hersttintentour Odenwald Routekaart

  Media van Herfsttintentour Odenwald

  Over deze reis Herfsttintentour Odenwald

  Het Odenwald, Spessart en Rhön

  Drie gebieden die geografisch aan elkaar geregen zijn en voor de meeste motorrijders relatief onbekend zijn. Je vindt deze gebieden achter de metropool Frankfurt, waar het bijzonder rustig is en er heerlijk kunt motorrijden. Een heuvelachtig groen gebied rijk aan bossen, bochten, kastelen, ruïnes, bronnen van riviertjes en veelal de fijne gastvrije Duitse cultuur. De wegen en dagroutes zijn afwisselend en voorzien van diverse bezienswaardigheden.

  Voor de heen en terug route zijn twee opties beschikbaar. De ene start in zuid Limburg bij Simpelveld en de andere start bij Babberich achter Arnhem. Afhankelijk van je woon adres kun je kiezen via welke route je naar het Odenwald wilt rijden. 

   

  Heenroute: Simpelveld - Eifel, Westerwald en Spessart | 369 / 419 km

  De heenroute start in Zuid-Limburg bij Simpelveld en de grensovergang naar Duitsland op de A76. Je hebt de keuze uit een korte of lange heenroute. De korte route neemt voor de eerste ±100 km de snelweg en slaat het Eifel gebied over. De lange route brengt je om Aken heen en verlaat na ±20 km al meteen de snelweg om voor de rest geheel binnendoor naar het Odenwald te rijden. Onderweg passeer je de Eifel, het Westerwald en via een klein stukje Spessart kom je bij het hotel in het Odenwald terug. 

  Heenroute (vervolg): Simpelveld - Eifel, Westerwald en Spessart | 369 / 419 km

  De route combineert vlotte stukken met bochtige wegen voor een leuke heen reis. Je rijdt door de Eifel en een kleine stukje Moezel gebied naar de Rijn. Daar maak je de oversteek met een veerpontje naar het Westerwald aan de andere kant van de Rijn. Vanuit hier rijd je over leuke wegen en via authentieke Duitse dorpjes met de typerende vakwerkhuizen richting Frankfurt. De metropool Frankfurt passeer je aan de noordzijde en je mijdt hierbij geheel de snelweg. Een verbindingsstukje zonder al te veel bochten, maar wel met een prachtig uitzicht op de skyline van Frankfurt. Skyline? Jazeker!

  De laatste 20 km rijd je naar het hotel via rustige wegen, waarbij je nog even naar de 500m hoogte klimt. In het hotel wordt je gastvrij ontvangen en kun je even relaxen met een lekker drankje en een goed verzorgd diner. 

  Heenroute (vervolg): Babberich - Sauerland, Spessart en Odenwald | 456 km

  Als alternatief voor de bovenstaande route die in zuid Limburg start bieden we de mogelijkheid de route te starten in de regio Arnhem. De route start boven Babberich bij de grensovergang naar Duitsland waar je over de A12 de A3 oprijd. Het eerste deel van deze route gaat voor 175 km over de snelweg om het drukke Ruhrgebied snel en makkelijk te passeren. Onder de grote plaats Soest draai je van de snelweg af om nog heel even 10 km doorgaand de mooie bochtige wegen op te zoeken. Het is vanaf hier dan ook heerlijk sturen en genieten van wat Duitsland de motorrijder te bieden heeft. Via het Sauerland rijd je over mooie wegen en langs karakteristieke plaatsen naar het Spessart en het Odenwald in om bij het hotel van de reis uit te komen.

  Dagroute 1: Odenwald Zuid | 264 / 359 km

  Het Odenwald, Spessart en Rhon gebied liggen van Zuid naar Noord aan elkaar geregen. Vandaag ga je op pad om het Odenwald te verkennen. Het Odenwald staat bekend om de rustige ligging en de vele bochten die je hier kunt rijden. Ook kom je vandaag diverse bezienswaardigheden tegen in de vorm van burchten en oude karakteristieke dorpjes en stadjes.

  De route start met een smal weggetje lekker bochtig door de natuur omhoog. Via de plaatsen Großostheim en Groß-Umstadt die letterlijk groot zijn, rijd je verder het Odenwald in. Deze passeren we zo vlot mogelijk om daarna klaar te gaan zitten voor een serie mooie bochtige wegen. Deze brengen je naar één van de top bezienswaardigheden: Burgruïne LIndenfels. Hier is ook een leuke koffiestop, waar je bij zonnig weer ook een lekker Italiaans ijsje kunt krijgen met uitzicht op de burg.

  Dagroute 1 (vervolg): Odenwald Zuid | 264 / 359 km

  Wat volgt is een diversiteit aan leuke stuurwegen met mooie uitzichten. In de middag doe je met de route Michelstadt nog aan, waar de liefhebber het stadje in kan rijden om daar nog een aantal top bezienswaardigheden van het Odenwald te gaan bekijken. 

  Het laatste deel van de middagroute is wederom leuk en uitdagend, waarbij je nog een aantal kilometer de grote rivier de Main volgt. Deze rivier is kenmerkend voor de omgeving en draagt een groot deel bij aan de lokale economie.

  Terugroute: Moezel en Eifel - Simpelveld | 377 km

  De terugroute brengt je via de Moezel en de Eifel weer terug naar het beginpunt van de reis bij Simpelveld. Net over de grens in Zuid Limburg eindigt de route om vanaf hier je eigen weg naar huis terug te vinden. 

  De route start onder Frankfurt door. Dit drukke stuk met vele grotere plaatsen onder Frankfurt door doen we via de snelweg om daarna tijd genoeg over te houden om heerlijk door de Moezel en Eifel te sturen. Na een mooi bochtig deel van Wiesbaden tot aan Braubach steek je bij de Rijn over naar Boppard. Hier aan de overkant van de Rijn vind je diverse leuke terrasjes voor een lunchstop. Via een bochtig parcours doorkruis je de Moezelstreek langs wijnranken, burgten en de Moezel zelf natuurlijk. 

  Het laatste deel van de route gaat door de Eifel en eindigt bij Aken, waar je de laatste 20 km via de snelweg om deze stad terug naar Nederland rijd. Kom je uit België dan heb je hier de mogelijkheid om via Eupen verder België in te rijden en Aken niet te passeren.  

  Terugroute (vervolg): Spessart en Sauerland - Babberich | 465 km

  Deze terugroute brengt je via het Spessart en het Sauerland weer terug naar Nederland, waar je bij Babberich achter Arnhem Nederland weer binnenrijdt. Vanuit hier kun je dan je naar eigen inzicht de route naar huis bepalen. 

  De route start met een mooi bochtig stuk parallel aan de snelweg die naar Frankfurt gaat. Deze kruis je twee keer en dan zet je koers naar het Sauerland. Net als op de heenroute passeer je diverse mooie kleine en grotere plaatsjes. De route voert je door het rustig achterland van de grote Metropool Frankfurt en is divers in natuur, wegen en bochten. Lekker sturen en op het laatst nog even een stukje van het Sauerland mee pikken. Een lunch of koffiestop in Winterberg maken en daarna de laatste kronkelige wegen van de route rijden tot aan de snelweg. De laatste ±175 km rijd je over de A44 en A3 terug naar Nederland.

  Data en prijzen

  vrijdag 29 september t/m zondag 1 oktober 2023

  vrijdag 29 september  - zondag 1 oktober 2023

  Prijs op basis van 3 dagen

  € 259,00

  Duopassagier

  € 259,00

  Toeslag: 1-persoonskamer

  € 49,00

  Er zijn nog geen ervaringen van reizigers achtergelaten

  Laat als eerste je ervaring achter

  Ervaring achterlaten

  Even geduld..

  We zijn bezig met het bevestigen van je boeking.