KNMV Reisbegeleider logo
Aantal dagen
4
Reisdata

9 t/m 12 september 2022

  Heerlijk motorrijden in de omgeving van Winterberg met glooiende beboste hellingen, ruime vergezichten op valleien, stuwmeren en fris geschoren weides. 

  Let op: alleen te boeken op aanvraag!

  Deze reis is inclusief
  • 3 hotelovernachtingen
  • 3 ontbijtbuffetten
  • 3 diners
  • Toeristische heen en terug route op GPS
  • Alle dagroutes op GPS
  • Horizon Motor Reizen routegids
  • Nederlandse reisbegeleiding
  • Pechondersteuning
  • Toeristenbelasting
  • Parkeergelegenheid

  Media van De nazomer in Sauerland

  Over deze reis De nazomer in Sauerland

  Lang weekend Sauerland in september

  Sauerland wordt wel het land van de duizend bergen genoemd. Maar dat is te bescheiden. Dit mooie middelgebergte telt namelijk meer dan 2.700 toppen. Het landschap is zeer divers met uitgestrekte bossen, bergen tot 840m hoogte, diepe dalen en fris gemaaide weides. Met de vele hellingen, ruime bochten en smalle 'haarspelden' is het er hemels rijden. Ook voor wat minder doorgewinterde motorrijders. En dat op slechts 3 uur rijden van Utrecht.  

  LET OP: Alleen te boeken op aanvraag!

  Heen route via Babberich of Venlo | 306 / 341 kilometer

  Deze 4-daagse reis begint met een mooie heenreis naar Sauerland. Vanaf 16:00u ben je welkom in het hotel. We bieden voor deze reis 2 verschillende heen routes aan: een start vanuit Venlo en de andere vanuit Babberich (nabij Arnhem).  Als je aankomt bij het hotel word je ontvangen door de reisbegeleiding. Die rijdt tijdens deze reis met de dagroutes mee en helpt je als onverhoopt pech met je motor krijgt. Hotel Hesborner Kuckuck waar je tijdens deze reis verblijft biedt niet alleen onderdak. Het restaurant staat 's ochtends garant voor een uitgebreid ontbijt en serveert 's avonds uitstekende maaltijden. Binnen is er een gezellige bar en buiten een terras waar het heerlijk toeven is. Er zijn diverse mogelijkheden om de avonden actief door te brengen. Wat dacht je van een potje minigolf of tennis? Ook kun je zwemmen in het binnenbad of je ontspannen in de wellness. 

  Dagroute 1: Noord-West Meren | 273 / 343 kilometer

  Zodra je het dorp uit bent rijd je slingerend omhoog de heuvels in op mooi strak asfalt. Dat blijft de eerste 40km zo. Je rijdt dan door dorpjes met vele mooie vakwerkhuizen. Je rijdt richting Biggesee wat met zijn oppervlakte van 9 km² het grootste stuwmeer van het Sauerland is, je kunt hier een boottocht maken of genieten van het prachtige uitzicht bij Biggeblick. Je vervolgt de route verder langs het volgende meer, de Sorpesee. hier heb je de mogelijkheid om te lunchen aan het water. Vervolgens rijd je richting Möhnesee waar je een bezoek kunt brengen aan wildpark Tropfsteinhohle of de druipsteengrotten. Je rijd verder over K wegen met mooie uitzichten en bochten. Het laatste stuk route ga je door het bekende skigebied rond Winterberg, wat erg geliefd is bij de Nederlanders.  Wanneer je Sauerland bezoekt moet je in Winterberg geweest zijn. Winterberg is zowel in de winter als zomer erg in trek bij de toeristen en wellicht tref je er een 'Sauerländer' die dialect spreekt. Dan kun je horen dat het verdacht veel op ons eigen taaltje lijkt.

  Dagroute 2: Oost Sauerland | 220 / 324 kilometer

  Je rijd bij het beginpunt van de route over een mooie weg die glooiend door de heuvels loopt met prachtige uitzichten. Je slingert verder en de wegen wisselen zich af net als het uitzicht en de natuur. Eén ding blijft: de bochten in dit gebied zijn er in alle soorten en maten. De route vervolgt zich richting de Affoldener See, hier zie je twee huisjes op zijn kop. Altijd leuk om even te stoppen voor een fotomomentje. Slechts een paar kilometer verder, zie je boven op de berg aan de andere kant van het meer, Schloss Waldeck. Het kasteel is gratis te bezoeken en is vanuit het stadje via een weg bereikbaar. In het kasteel bevinden zich twee restaurants. Je rijd weer terug richting het hotel over mooie wegen die afwisselend bochtig en glooiend door de heuvels hun weg vinden.

  Terugreis via Babberich of Venlo | 306 / 341 kilometer

  Na een lekker ontbijt ga je weer de weg op met de keuze om zuidelijke via de Eifel of noordelijk huiswaarts te rijden. De zuidelijke route blijft nog wat langer in het Sauerland en de noordelijk route verlaat het Sauerland wat sneller om via leuke wegen boven het Ruhrgebied door te rijden naar Nederland. Beide routes zijn leuk en bochtig om te rijden. De zuidelijke route is net even wat langer en sluit vanuit de Eifel af met een deel snelweg terug naar Venlo om de rijtijd niet onnodig lang te maken.  

  Data en prijzen

  vrijdag 9 t/m maandag 12 september 2022

  Vrijdag 9 september - Maandag 12 september 2022

  Prijs op basis van 4 dagen

  € 389,00

  Duopassagier

  € 389,00

  Toeslag: 1-persoonskamer

  € 99,00

  2

  Ervaringen van onze reizigers

  Ook jouw ervaring achterlaten?

  Ervaring achterlaten
  Genieten in het mooie Sauerland

  Zeer genoten van dit mooie weekend alles was keurig voor elkaar en geregeld, met een goede reisbegeleiding. Zeker voor herhaling vatbaar. Enige minpuntje was dat mijn route een aan...

  Lang weekend genieten im Sauerland

  Fijn hotel, leuk gezelschap en mooie routes dichtbij de Nederlandse grens. Een aanrader!

  Even geduld..

  We zijn bezig met het bevestigen van je boeking.