KNMV Reisbegeleider logo
Aantal dagen
3
Reisdata

8 t/m 10 september 2023

  Speciaal voor de beginnende motorrijder organiseren wij deze Kennismakingstour in Sauerland. Een heel weekend met tips en tricks voor het motorrijden in het buitenland.  

  Deze reis is inclusief
  • 2 Hotelovernachtingen
  • 2x Ontbijt
  • 2x Diner
  • Alle dagroutes op GPS
  • Heenroute op GPS
  • Terugroute op GPS
  • Horizon Motor Reizen Routegids
  • Nederlandse Reisbegeleiding
  • Pechondersteuning
  • Parkeergelegenheid
  • Wellness en zwembad
  Duitsland - 3-daagse Kennismakingstoer I Eifel Routekaart

  Media van 3-daagse Kennismakingstour Sauerland

  Over deze reis 3-daagse Kennismakingstour Sauerland

  Heerlijk rijden in het mooie Sauerland

  Sauerland wordt wel het land van de duizend bergen genoemd. Maar dat is te bescheiden. Dit mooie middelgebergte telt namelijk meer dan 2700 toppen. Het landschap is zeer divers met uitgestrekte bossen, bergen tot 840 m hoogte, diepe dalen en fris gemaaide weides. Met de vele hellingen, ruime bochten en smalle 'haarspelden' is het er hemels rijden. Ook voor wat minder doorgewinterde motorrijders. En dat op slechts 3 uur rijden van Utrecht. 

  De kennismakingstoer: wat houdt het in?

  Deze kennismakingstoer in het najaar bied je de mogelijkheid te wennen aan het rijden in het buitenland met de hoogte verschillen, haarspeldbochten en andere facetten die we in Nederland en de meeste delen van België niet kennen. Onder begeleiding van een aantal van onze ervaren reisbegeleiders ga je met groepjes van 6-7 motoren op pad met de routes die we voor je uitgezet hebben. Gaandeweg dit weekend kunnen de reisbegeleiders je voorzien van tips en trucks om je te helpen met het rijden in de bergen. Het is geen rijvaardigheidstraining, maar wel een gezellig weekend waarin je wat op kunt steken van de ervaring van onze mensen. Als je dat wil! Ga je liever zelf op pad en wil je het seizoen beginnen met lekker drie dagen sturen in de Duitse Eifel dan is dat uiteraard ook geen probleem.

  Wanneer is de kennismakingstoer iets voor jou:

  • Je vindt het spannend om in het buitenland te rijden;
  • Je hebt zin om in het buitenland te rijden, maar niet alleen;
  • Je hebt nog geen (of weinig) ervaring met het rijden in het buitenland;
  • Het lijkt je leuk om eens met een groepsreis mee te gaan;
  • Het lijkt je leuk om eens met de motor op vakantie te gaan;
  • Of bovenstaande is van toepassing op je partner en je wilt graag samen op pad.

  Voorafgaand aan de reis wordt er een groepsindeling gemaakt, zodat mensen van gelijk rij-niveau bij elkaar in een groep komen. Om dit te kunnen doen word je vooraf telefonisch benaderd door de reisbegeleider.

   

  Gevarieerd landschap 

  De afstanden zijn goed te doen. We stoppen regelmatig om te horen hoe het eenieder vergaat, maar natuurlijk ook om te genieten van de vele fraaie vergezichten.

  De routes zijn uitgezet met in gedachten de beginnende motorrijders en de heropstappers. De routes voeren je door een gevarieerd landschap zonder extreme situaties. We komen een aantal haarspeldbochten tegen, maar je zult merken dat die helemaal niet eng hoeven te zijn.

  Heenroute: via Venlo - Straelen| 280 / 340 km

  De Kennismakingstour start in Straelen. Hier verzamel je in de ochtend rond 9.00u. Indien je van ver komt, kun je een extra overnachting in Straelen bij boeken op basis van logies en ontbijt. Hier kun je voor kiezen tijdens het boekingsproces. De dag begint met uitleg van onze reisbegeleiders. Dit wordt gedaan in een mooie binnentuin van het hotel of bij slecht weer in een vergaderruimte. Zij zullen je over alles informeren en de route met je mee rijden. Er staat je vandaag een mooie route te wachten met veel bochten die je naar het hotel van deze kennismakingstour brengt! Een heerlijk hotel met een goed restaurant en welness.

  Dagroute 1: Noord-West Meren | 273 / 343 km

  Zodra je het dorp uit bent rij je slingerend omhoog de heuvels in op mooi strak asfalt. Dat blijft de eerste 40 km zo. Je rijdt dan door dorpjes met vele mooie vakwerkhuizen. Je rijdt richting Biggesee wat met zijn oppervlakte van 9 km² het grootste stuwmeer van het Sauerland is, je kunt hier een boottocht maken of genieten van het prachtige uitzicht bij Biggeblick. Je vervolgt de route verder langs het volgende meer, de Sorpesee. Hier heb je de mogelijkheid om te lunchen aan het water. Vervolgens rijd je richting Möhnesee waar je een bezoek kunt brengen aan wildpark Tropfsteinhohle of de druipsteengrotten. Je rijdt verder over K wegen met mooie uitzichten en bochten. Het laatste stuk route ga je door het bekende skigebied rond Winterberg, wat erg geliefd is bij de Nederlanders. Wanneer je Sauerland bezoekt moet je in Winterberg geweest zijn. Winterberg is zowel in de winter als zomer erg in trek bij de toeristen en wellicht tref je er een 'Sauerländer' die dialect spreekt. Dan zul je horen dat het verdacht veel op ons eigen taaltje lijkt. 

  Terugroute: naar Straelen - Venlo | 306 / 341 km

  Na een lekker ontbijt is er een einde gekomen aan deze leerzame Kennismakingstour. De route houdt je nog wat langer in het Sauerland waarbij je via de Eifel weer terug Nederland inrijdt. De wegen zijn nog heerlijk bochtig, zo kun je alle leerzame dingen van deze tour nog even toepassen. De route eindigt op de snelweg waardoor je weer in Straelen uitkomt en vervolgens in Venlo de Nederlandse grens passeert.

  Indien je van ver komt, kun je ook nu wederom kiezen voor een extra overnachting in Straelen of basis van logies en ontbijt. Het hotel beschikt over een restaurant waar je op eigen gelegenheid kunt dineren. Deze extra overnachting is optioneel bij te boeken tijdens het boekingsproces.

  Data en prijzen

  vrijdag 8 t/m zondag 10 september 2023

  Vrijdag 8 - zondag 10 september 2023

   

  Prijs op basis van 3 dagen

  € 319,00

  Duopassagier

  € 319,00

  Toeslag: 1-persoonskamer

  € 79,00

  4

  Ervaringen van onze reizigers

  Ook jouw ervaring achterlaten?

  Ervaring achterlaten
  Hans Sijmons

  Ik heb dit jaar zowel de kennismakingstoer 1 als 2 gedaan. De tweede keer omdat de eerste keer zich grotendeels in de regen afspeelde en ik ook wel eens wat van de omgeving wilde z...

  Hans Dekker

  De route was prachtig, de begeleiding was prima. Helaas was het weer niet optimaal en had ik de eerste dag een probleem met mijn motor. Ondanks alles geweldig. Ik maak deze trip ze...

  Vera K

  Wat een feest! M'n eerste ervaring met rijden met een groep in de bergen. Ik heb ontzettend genoten, gelachen, geleerd en precies de goeie dosis spannend gekregen. Hulde voor de ge...

  frank wesseling

  mooie routes. goed hotel voor herhaling vatbaar !

  Even geduld..

  We zijn bezig met het bevestigen van je boeking.