KNMV Reisbegeleider logo
Aantal dagen
3
Reisdata

16 t/m 18 september 2022

  Rijden door de heilgarten van Duitsland. Het Teutoburgerwald is dan een prima uitvalsbasis en niet te ver van de Nederlands grens.

  Heerlijk najaarsweekend. Drie dagen vol tips en tricks. Een onvergetelijke ervaring!

  Deze reis is inclusief
  • 2 hotelovernachtingen
  • 2 ontbijtbuffetten
  • 2 diners
  • Toeristische route heenreis op GPS
  • Alle dagroutes op GPS
  • Toeristische route terugreis op GPS
  • Horizon Motor Reizen routegids
  • Nederlandse reisbegeleiding
  • Toeristenbelasting
  • Pechondersteuning
  • Wellness

  Media van 3-daagse Kennismakingstoer Teutoburgerwald

  Over deze reis 3-daagse Kennismakingstoer Teutoburgerwald

  Toeren door de Heilgarten van Duitsland 

  Het Teutoburger Wald is een populaire bestemming onder motorrijders. Vanaf de Duitse grens ben je er zo en het is er wondermooi. Vanwaar die grote aantrekkingskracht? Om te beginnen zit 'm dat in het landschap dat weids, heuvelachtig en ook flink bebost is. De vele schitterende vergezichten zorgen ervoor dat je volop van al die natuur kunt genieten. Je zult merken dat het een gevoel van vrijheid geeft als je hier doorheen rijdt, en ook van rust. Want op de wegen hier kan het best stil zijn.

  De kennismakingstoer: wat houdt het in?

  Deze kennismakingstoer in het voorjaar bied je de mogelijkheid te wennen aan het rijden in het buitenland met de hoogte verschillen, haarspeldbochten en andere facetten die we in Nederland en de meeste delen van België niet kennen. Onder begeleiding van een aantal van onze ervaren reisbegeleiders ga je met groepjes van 6-7 motoren op pad met de routes die we voor je uitgezet hebben. Gaandeweg dit weekend kunnen de reisbegeleiders je voorzien van tips en trucks om je te helpen met het rijden in de bergen. Het is geen rijvaardigheidstraining, maar wel een gezellig weekend waarin je wat op kunt steken van de ervaring van onze mensen. Als je dat wil! Ga je liever zelf op pad en wil je het seizoen eindigen met lekker drie dagen sturen in het Teutoburgerwald dan is dat uiteraard ook geen probleem. 

  Wanneer is de kennismakingstoer iets voor jou:

  • Je vindt het spannend om in het buitenland te rijden;
  • Je hebt zin om in het buitenland te rijden, maar niet alleen;
  • Je hebt nog geen (of weinig) ervaring met het rijden in het buitenland;
  • Het lijkt je leuk om eens met een groepsreis mee te gaan;
  • Het lijkt je leuk om eens met de motor op vakantie te gaan;
  • Of bovenstaande is van toepassing op je partner en je wilt graag samen op pad.

  Voorafgaand aan de reis wordt er een groepsindeling gemaakt, zodat mensen van gelijk rij-niveau bij elkaar in een groep komen. Om dit te kunnen doen word je vooraf telefonisch benaderd door de reisbegeleider.

   

  Gevarieerd landschap 

  De afstanden zijn goed te doen. We stoppen regelmatig om te horen hoe het eenieder vergaat, maar natuurlijk ook om te genieten van de vele fraaie vergezichten.

  De routes zijn uitgezet met in gedachten de beginnende motorrijders en de heropstappers. De routes voeren je door een gevarieerd landschap zonder extreme situaties. We komen een aantal haarspeldbochten tegen, maar je zult merken dat die helemaal niet eng hoeven te zijn.

   

  Heen route / 168 km

  De heen route start in Enschede bij de grensovergang richting Duitsland. Via Ochtrup rijd je richting Bad Bentheim, in dit dorpje vind je een prachtig Kasteel ( Burg Bentheim ) Dit kasteel is nog steeds bewoond en gebouwd van zandsteenblokken, leuk om hier even een kijkje te nemen. Je vervolgt je reis langs vele typische grote boerderijen en je passeer je Alfsee, dit stuwmeer heeft een oppervlakte van 2,2 km².


  Je vervolgt je weg door de mooie gebieden en slingerwegen en scherpe bochten. Je merkt nu dat de omgeving heuvelachtiger word en de bossen groter met vele dennenbomen.
  Na enkele haarspeldbochten kom je bij het hotel aan. Het familiehotel waar je verblijft ligt in Lienen op de zuidelijke helling van het Teutoburgerwald, op een idyllische locatie in het recreatiegebied. Voor de inwendige mens wordt goed gezorgd zowel 's morgens als 's avonds kun je een goede en smaakvolle maaltijd verwachten met veel lokale ingrediënten. Bij de bar en op het terras kun je genieten van een hapje en een drankje. Naast comfortabele kamers heeft het hotel een eigen Wellness. Als je extra ontspanning zoekt, kun je je lekker laten masseren of een saunaatje pakken.

  Dagroute 1: Teutoburgerwald 248 / 310 km

  De route van vandaag brengt je naar de regio van Osnabrück. Je start de route meteen met een paar haarspeldbochten. De route is rustig, in dit gebied zijn weinig tot geen straat nummers en ook weinig verkeersborden. De route vervolgt zich naar Bad Essen, dit dorp is officieel een kuuroord vanwege de aanwezigheid van geneeskrachtige bronnen. Het is zeker een aanrader om hier een stop te maken, het centrum is erg gezellig en het dorp beschikt over een oude karakteristieke watermolen. De lange variant van de dagroute beschikt over een extra lus door de omgeving waar je diverse karakteristieken dorpjes passeert.
  De lange en korte variant van de route komen weer samen net voordat  je de stadsgrens van Melle bereikt, deze stad heeft een belangrijke houtbewerking industrie en in de omgeving zijn diverse kasteeltjes te vinden. Na enkele kilometers passeer je de oude muur van Schloss Gesmold, een prachtige plek die je kunt bezoeken.

   

  Terug route: Nederland | 166 km

  Na het ontbijt neem je afscheid van de groep en de reisbegeleiding en ga je weer terug richting Nederland. De route verloopt over rustige leuke wegen, waarbij het landschap geleidelijk aan vlakker wordt. Bij km stand 25 maakt de route nog een kleine uitstapje naar rechts waar de Bismarckturm een uitzichtpunt markeert. Je draait hier weer om de route verder het Teutoburgerwoud uit te volgen. De wegen blijven goed en leuk ondanks het vlakker worden de landschap. Je laat het Teutoburgerwoud achter je voor mogelijk nog een ander weerzien. De route eindigt bij motortrekplaats Hotel Meddo in Nederland. Vanuit hier kun je op eigen inzicht de weg naar huis gaan vinden.  

  Data en prijzen

  vrijdag 16 t/m zondag 18 september 2022

  Vrijdag 16 september - zondag 18 september 2022

  Prijs op basis van 3 dagen

  € 359,00

  Duopassagier

  € 359,00

  Toeslag: 1-persoonskamer

  € 39,00

  Er zijn nog geen ervaringen van reizigers achtergelaten

  Laat als eerste je ervaring achter

  Ervaring achterlaten

  Even geduld..

  We zijn bezig met het bevestigen van je boeking.