KNMV Reisbegeleider logo
Aantal dagen
3
Reisdata

20 t/m 22 mei 2022

  Heerlijk voorjaarsweekend. Drie dagen vol tips en tricks. Een onvergetelijke ervaring!

  Let op: er is nog 1 plek op een tweepersoonskamer op indeling beschikbaar. Mocht je deze willen boeken, neem dan contact met ons op, op het emailadres info@horizonmotorreizen.nl of telefonisch op het nummer  +31 (0) 493 320 235.

  Deze reis is inclusief
  • 2 hotelovernachtingen
  • 2 ontbijtbuffetten
  • 2 diners
  • Toeristische route heenreis op GPS
  • Alle dagroutes op GPS
  • Toeristische route terugreis op GPS
  • Horizon Motor Reizen routegids
  • Nederlandse reisbegeleiding
  • Toeristenbelasting
  • Pechondersteuning
  • Parkeergarage

  Media van 3-daagse Kennismakingstoer I Eifel

  Over deze reis 3-daagse Kennismakingstoer I Eifel

  Land van duizend bergen en bochten

  Deze reis door de mooie Duitse Eifel is de perfecte bestemming om een heerlijk weekendje weg te plannen. De Eifel ligt lekker dicht bij huis en je verblijft in een fantastisch motorvriendelijk hotel. Alles in dit hotel ademt de sfeer uit van motoren en auto’s. Motorrijders hebben iets met de Eifel en dat is niet verwonderlijk. De wegen zijn prachtig met talrijke bochten, hoogteverschillen en een uitstekend wegdek. De wegen zijn groots, het landschap is 'fabelhaft': de mooie glooiende heuvels en de veelal aan het zicht onttrokken vulkaanmeren zijn uniek. In de herfst wordt je  daarnaast ook getrakteerd op de prachtige herfstkleuren die de natuur dan rijk is.

  Het hotel voor deze break is een schoolvoorbeeld van Duitse degelijkheid. De eigenaar is zelf enthousiast motorrijder. Elke ochtend staat er een goed verzorgd ontbijt voor je klaar, zodat je een stevige bodem kunt leggen voor de nieuwe dag. Aan het einde van de dag kun je van de route nagenieten op het terras van het hotel. 's Avonds kun je aanschuiven voor een 3-gangendiner en wordt er gezellig nagepraat in de bar van het hotel.

  Let op: er is nog 1 plek op een tweepersoonskamer op indeling beschikbaar. Mocht je deze willen boeken, neem dan contact met ons op, op het emailadres info@horizonmotorreizen.nl of telefonisch op het nummer  +31 (0) 493 320 235.

  De kennismakingstoer: wat houdt het in?

  Deze kennismakingstoer in het voorjaar bied je de mogelijkheid te wennen aan het rijden in het buitenland met de hoogte verschillen, haarspeldbochten en andere facetten die we in Nederland en de meeste delen van België niet kennen. Onder begeleiding van een aantal van onze ervaren reisbegeleiders ga je met groepjes van 6-7 motoren op pad met de routes die we voor je uitgezet hebben. Gaandeweg dit weekend kunnen de reisbegeleiders je voorzien van tips en trucks om je te helpen met het rijden in de bergen. Het is geen rijvaardigheidstraining, maar wel een gezellig weekend waarin je wat op kunt steken van de ervaring van onze mensen. Als je dat wil! Ga je liever zelf op pad en wil je het seizoen beginnen met lekker drie dagen sturen in de Duitse Eifel dan is dat uiteraard ook geen probleem.

  Wanneer is de kennismakingstoer iets voor jou:

  • Je vindt het spannend om in het buitenland te rijden;
  • Je hebt zin om in het buitenland te rijden, maar niet alleen;
  • Je hebt nog geen (of weinig) ervaring met het rijden in het buitenland;
  • Het lijkt je leuk om eens met een groepsreis mee te gaan;
  • Het lijkt je leuk om eens met de motor op vakantie te gaan;
  • Of bovenstaande is van toepassing op je partner en je wilt graag samen op pad.

  Voorafgaand aan de reis wordt er een groepsindeling gemaakt, zodat mensen van gelijk rij-niveau bij elkaar in een groep komen. Om dit te kunnen doen word je vooraf telefonisch benaderd door de reisbegeleider.

   

  Gevarieerd landschap 

  De afstanden zijn goed te doen. We stoppen regelmatig om te horen hoe het eenieder vergaat, maar natuurlijk ook om te genieten van de vele fraaie vergezichten.

  De routes zijn uitgezet met in gedachten de beginnende motorrijders en de heropstappers. De routes voeren je door een gevarieerd landschap zonder extreme situaties. We komen een aantal haarspeldbochten tegen, maar je zult merken dat die helemaal niet eng hoeven te zijn.

   

   

  Heen route: Eifel verkenning - Landgraaf-Barweiler | 253 km

  De heen route start in ochtend bij het Landgoed Overste Hof in Landgraaf. Mocht de afstand van thuis naar Landgraaf je te ver zijn dan bieden we in de boeking de mogelijkheid aan een overnachting in Landgraaf voorafgaand aan de reis te reserveren. Je wordt daar ontvangen door de reisbegeleiders en nadat de groepen gevormd zijn kan de reis beginnen. 

  Het eerste gedeelte rijd je over de snelweg, deze zul je naar enkele kilometers verlaten nabij Aachen. Via enkele kleine dorpjes rijd je het Eifel land in en geleidelijk aan krijg je te maken met de eerste haarspeldbochten. Na enkele kilometers passeer je het bosrijke dorpje Hellenthal. Hier kun je in het dorp een kleine stukje van de route afgaan om de Oleftalsperre te gaan bekijken. Deze dam is omgeven door prachtige bossen. Je vervolgt je weg over leuke bochten rijke wegen tot aan het hotel in Barweiler.

  Dagroute 1: Ahr –en Vulkan Eifel | 226 km

  Je begint de ochtend op je gemak met een goed ontbijt en hierna verzamel je op de parkplaats of bij de parkeergaragen van het hotel voor de dagroute door de Ahr -en Vulkan Eifel. De route is relatief kort met een rijtijd van 4-5 uur, waardoor je alle gelegenheid hebt om deze te rijden en onderweg te stoppen voor een bezienswaardigheid, koffie -of lunchstop. 

  De route die je vandaag gaat rijden brengt je door de Ahr- en Vulkan Eifel. Tijdens deze route heb je de mogelijkheid om een bezoekje te brengen aan de Nürburgring. In het begin van de route passeer je de nog helemaal intacte Burg Kreuzberg. Deze behoort tot de familie Von Boeseslager, die erg gesteld zijn op hun privacy. Jammer genoeg kun je daardoor geen bezoekje brengen aan dit prachtige kasteel. Je vervolgt de route en rijd dan Adenau binnen. Deze plaats is bekend van de beruchte Nordschleife van de Nürburgring. De Nordschleife van de Nürburgring passeer je nogmaals op de terugweg naar het hotel, leuk om een kijkje te nemen of om een ronde maken. Wees er wel op bedacht dat je niet de enige zult zijn en dat er tussen de 'racers' veel onervaren automobilisten en motorrijders rond zullen rijden.  

  Terugreis: Barweiler-Simmerath | 194 km

  Voor de route van vandaag heb je ook ruim voldoende tijd. Houd wel rekening met de rijtijd die je nog te gaan hebt vanaf het einde van de route bij Aachen.

  Via een toeristische route rijd je onder andere door typische Duitse Dorpjes, glooiende wegen met vele bochten, De route neemt zeker niet de meest gerichte weg terug richting Nederland. Uiteraard rijd je nog over een paar uitdagende wegen door dit mooie landschap om er op deze laatste dag nog optimaal van te kunnen genieten. De route eindigt bij de Biker Ranch in Simmerath. Een trekpleister voor motorrijders, waar je de reis gezellig kunt afsluiten om daarna je weg op eigen inzicht terug naar huis te gaan vinden. 

  Data en prijzen

  vrijdag 20 t/m zondag 22 mei 2022

  Vrijdag 20 mei - zondag 22 mei 2022

   

  Prijs op basis van 3 dagen

  € 269,00

  Duopassagier

  € 269,00

  Toeslag: 2-persoonskamer voor alleengebruik

  € 109,00

  Toeslag: 1-persoonskamer

  € 39,00

  4

  Ervaringen van onze reizigers

  Ook jouw ervaring achterlaten?

  Ervaring achterlaten
  Hans Sijmons

  Ik heb dit jaar zowel de kennismakingstoer 1 als 2 gedaan. De tweede keer omdat de eerste keer zich grotendeels in de regen afspeelde en ik ook wel eens wat van de omgeving wilde z...

  Hans Dekker

  De route was prachtig, de begeleiding was prima. Helaas was het weer niet optimaal en had ik de eerste dag een probleem met mijn motor. Ondanks alles geweldig. Ik maak deze trip ze...

  Vera K

  Wat een feest! M'n eerste ervaring met rijden met een groep in de bergen. Ik heb ontzettend genoten, gelachen, geleerd en precies de goeie dosis spannend gekregen. Hulde voor de ge...

  frank wesseling

  mooie routes. goed hotel voor herhaling vatbaar !

  Even geduld..

  We zijn bezig met het bevestigen van je boeking.