KNMV Reisbegeleider logo
Aantal dagen
3
Reisdata

7 t/m 9 oktober 2022

  Vallende bladeren, prachtige vergezichten en vele kleuren. Westerwald: een bijzonder mooi stukje natuur waar je heerlijk ontspannen doorheen rijdt.

  Deze reis is inclusief
  • 2 hotelovernachtingen
  • 2 ontbijtbuffetten
  • 2 diners
  • Toeristische route heen en terugreis op GPS
  • Alle dagroutes op GPS
  • Horizon Motor Reizen routegids
  • Nederlandse reisbegeleiding
  • Toeristenbelasting
  • Pechondersteuning
  • Parkeergelegenheid

  Media van 3-daagse Herfsttintentoer Westerwald

  Over deze reis 3-daagse Herfsttintentoer Westerwald

  Onthaasten op z'n mooist       

  Let op: het hotel beschikt niet over tweepersoonskamers met gescheiden bedden.                                           

  Het Westerwald is misschien niet zo bekend als het Zwarte Woud en de Harz, maar beslist niet minder mooi. Prachtige bossen, mooie riviertjes en heldere beekjes en meren maken dit laaggebergte tot een oase van groen en rust.

  Heen route | Babberich 340 km

  De route start op de snelweg nabij Babberich en daarna rijdt je alleen nog maar binnendoor over strakke asfalt wegen verder Duitsland in. Na ongeveer 80 kilometer worden de wegen wat heuvelachtiger en passeer je het plaatsje Senden. Je slingert nu verder door de weilanden en bossen en rijdt zo het Sauerland in. Je gaat het hoogteverschil nu ook echt merken. Sauerland wordt  ook wel het land van de duizend bergen genoemd, met de vele hellingen, ruime bochten en smalle 'haarspelden' is het er hemels rijden. Na ongeveer 200 kilometer rijden passeer je Warstein. De geboortegrond van de Warsteiner bieren. In de fabriek/museum, Warsteiner Welt, worden rondleidingen gegeven voor de liefhebber. Via mooie slingerwegen rijd je richting het hotel in Kirchen. 

  Heen route | Simpelveld 240 km

  Woon je wat zuidelijker in Nederland of in Belgie dan kun je deze aanrijroute het beste pakken. De eerste paar kilometer van de route gaat via de snelweg om Aken heen om zodoende deze drukke stad te omzeilen. Na ongeveer 20 kilometer verlaat je de snelweg en rijdt je het National Park Eifel in met de indrukwekkende Rursee, dit stuwmeer is een van de grootste stuwmeren van Duitsland geworden. Na ongeveer 150 kilometer volgt de route de weg langs het riviertje de Wied. Je rijdt hier nu het Westerwald binnen. De bochtige wegen en mooie omgeving met uitzichten blijven aanhouden en geven je een goed beeld van het weekend er uit gaat zien. Tijdens deze reis verblijf je in een authentiek hotel Zum Weissen Stein in Kirchen. 

  Dagroute 1: Westerwald - Zuid | 237 / 314 km

  Vandaag kun je kiezen tussen een lange of korte route die je via mooie wegen naar het zuidelijke gedeelte van het Westerwald brengen. Na ongeveer 40 kilometer rijd je langs het Wiesensee stuwmeer. Je rijdt door verschillende dorpen ,je gaat onder een oude spoorbrug door en passeert het plaatsje Meudt. Na Meudt kruis je de snelweg en ga je een erg leuke stuurweg op tot aan Nassau. Niet alleen de bochten, maar ook zeker de uitzichten zijn hier erg mooi. Na ongeveer 100 kilometer zie je een groot kasteel boven het dorp Braubach uitsteken. In deze regio kom je met regelmaat bruine borden tegen met met de naam Unesco, dit is niet voor niets, je vind hier namelijk tal van zijn historische aangemerkte plekken. Het laatste gedeelte van de route slingeren de wegen zich door een mooi afwisselend landschap van bos weilanden en pittoreske dorpen. 

  Terugreis: Babberich 340 kilometer | Simpelveld 240 km

  Na een goed ontbijt neem je afscheid van het hotel personeel , de reisbegeleider en de andere deelnemers. Je kunt er ook weer voor kiezen om de terugroute te nemen naar Babberich of Simpelveld. Indien je de route naar Babberich neemt kom je door het Kreuztal , steek je de Möhnesee over en rijdt je via het Sauerland weer richting Nederland.
  Het tweede alternatief voor de terugreis is om de route te volgen naar Simpelveld, deze brengt je via Eifel en de Laacher See richting de Nurnburgring,  leuk om een kijkje te nemen of om een ronde maken. Wees er wel op bedacht dat je niet de enige zult zijn en dat er tussen de 'racers' veel onervaren automobilisten en motorrijders rond zullen rijden. Via een mooie stuurweg rijdt je de lage landen weer in en kun je terugkijken op een fantastisch weekend!  

  Let op: wanneer je een tweepersoonskamer boekt betreft dit altijd 1 tweepersoonsbed. Het hotel heeft geen kamers met 2 gescheiden bedden!

  Data en prijzen

  vrijdag 7 t/m zondag 9 oktober 2022

  Vrijdag 7 - zondag 9 oktober 2022

  Prijs op basis van 3 dagen

  € 229,00

  Duopassagier

  € 229,00

  Toeslag: 1-persoonskamer

  € 69,00

  Er zijn nog geen ervaringen van reizigers achtergelaten

  Laat als eerste je ervaring achter

  Ervaring achterlaten

  Even geduld..

  We zijn bezig met het bevestigen van je boeking.