KNMV Reisbegeleider logo
Aantal dagen
3
Reisdata

8 t/m 10 oktober 2021

  Vallende bladeren, prachtige vergezichten en vele kleuren, motorrijden door het Sauerland in de herfst is als toeren door een kleurrijk sprookjeslandschap 

  Let op: alle eenpersoonskamers zijn volgeboekt.

  Deze reis is inclusief
  • 2 hotelovernachtingen
  • 2 ontbijtbuffetten
  • 2 diners
  • Toeristische route heen en terugreis op GPS
  • Alle dagroutes op GPS
  • Horizon Motor Reizen routegids
  • Nederlandse reisbegeleiding
  • Toeristenbelasting
  • Pechondersteuning
  • Parkeergelegenheid

  Media van 3-daagse Herfsttintentoer Sauerland

  Over deze reis 3-daagse Herfsttintentoer Sauerland

  De herfstkleuren van het Sauerland

  Horizon Motor Reizen organiseert in samenwerking met de KNMV speciaal in de herfst een fantastische 3-daagse reis naar het Sauerland. Sauerland wordt wel het land van de duizend bergen genoemd. maar dat is te bescheiden. dit mooie middelgebergte telt namelijk meer dan 2700 toppen. het landschap is zeer divers met uitgestrekte bossen, bergen tot 840m hoogte, diepe dalen en fris gemaaide weides. Met de vele hellingen, ruime bochten en smalle 'haarspelden' is het er hemels rijden. Ook voor wat minder doorgewinterde motorrijders. En dat op slechts 3 uur rijden van Utrecht.  

  Let op: alle eenpersoonskamers zijn volgeboekt.

  Heen route via Babberich of Venlo | 306 / 341 km

  Deze 3- Daagse reis begint met een mooie heenreis naar Sauerland. Vanaf 16.00 uur ben je welkom in het hotel. We bieden voor deze reis 2 verschillende aanrijroutes aan: een start vanuit Venlo en de andere vanuit Babberich.  Als je aankomt bij het hotel word je ontvangen door de reisbegeleiding. Die rijdt tijdens deze reis met de dagroutes mee en helpt je als onverhoopt pech met je motor krijgt. Hotel Hesborner Kuckuck waar je tijdens deze reis verblijft biedt niet alleen onderdak. Het restaurant staat 's ochtends garant voor een uitgebreid ontbijt en serveert 's avonds uitstekende maaltijden. Binnen is er een gezellige bar en buiten een terras waar het heerlijk toeven is. Er zijn diverse mogelijkheden om de avonden actief door te brengen. Wat dacht je van een potje minigolf of tennis? Ook kun je een baantje trekken of je ontspannen in de Wellness.

  Dagroute 1: Noord-West Meren | 273 / 343 km

  Zodra je het dorp uit bent rijd je slingerend omhoog de heuvels in op mooi strak asfalt. Dat blijft de eerste 40 km zo. Je rijdt dan door dorpjes met vele mooie vakwerkhuizen. Na een koffiestop ga je verder richting de Biggesee welke met zijn oppervlakte van 9 km² het grootste stuwmeer van het Sauerland is, je kunt hier een boottocht maken of genieten van het prachtige uitzicht bij Biggeblick.

  Je vervolgt de route verder langs het volgende meer, de Sorpesee. Hier heb je de mogelijkheid om te lunchen aan het water. Vervolgens rijd je richting Möhnesee waar je een bezoek kunt brengen aan wildpark Tropfsteinhohle of de druipsteengrotten. Je rijd verder over K wegen met mooie uitzichten en bochten. Het laatste stuk route ga je door het bekende skigebied rond Winterberg, wat erg geliefd is bij de Nederlanders. Wanneer je Sauerland bezoekt moet je in Winterberg geweest zijn. Winterberg is zowel in de winter als zomer erg in trek bij de toeristen en wellicht tref je er een 'Sauerländer' die dialect spreekt. Dan kun je horen dat het verdacht veel op ons eigen taaltje lijkt.

  Terugreis via Babberich of Venlo | 306 / 341 km

  Na een lekker ontbijt ga je weer de weg op met de keuze om zuidelijke via de Eifel of noordelijk huiswaarts te rijden. De zuidelijke route blijft nog wat langer in het Sauerland en de noordelijk route verlaat het Sauerland wat sneller om via leuke wegen boven het Ruhrgebied door te rijden naar Nederland. Beide routes zijn leuk en bochtig om te rijden. De zuidelijke route is net even wat langer en sluit vanuit de Eifel af met een deel snelweg terug naar Venlo om de rijtijd niet onnodig lang te maken. 

  Data en prijzen

  vrijdag 8 t/m zondag 10 oktober 2021

  Vrijdag 08 oktober - zondag 10 oktober 2021

   

  Prijs op basis van 3 dagen

  € 289,00

  Toeslag: 1-persoonskamer

  € 79,00

  Er zijn nog geen ervaringen van reizigers achtergelaten

  Laat als eerste je ervaring achter

  Ervaring achterlaten

  Even geduld..

  We zijn bezig met het bevestigen van je boeking.