+31 (0) 493 320235
Horizon Check Icon

Grootste aanbieder van Nederland & België

Horizon Check Icon

Door onze klanten met een 8,6 gewaardeerd

Horizon Check Icon

Meer dan 50 bestemmingen in Europa

Horizon Telephone Icon

Voor meer informatie:
+31 (0) 493 320235

Spanje - Jubileumreis Noord-Spanje & Portugal 2

26 augustus tot 05 september

vanaf €1999

Jubileumreis naar Noord-Spanje en Portugal (2de reis)

Horizon Motor Reizen zag precies 25 jaar geleden het levenslicht. In die jaren zijn we fors gegroeid. In 1993 begonnen we met een lang weekend naar de Duitse Eifel. Nu staan er 74 reizen op het programma en daar zijn we best trots op! Voor ons jubileum pakken we graag groots uit. Daarom hebben we een extra mooie rondreis samengesteld van 11 dagen door de schitterende streken van Noord-Spanje en Portugal. De reis is volledig verzorgd, dus zal het je aan niets ontbreken.

Ervaringen van onze klanten

Er zijn voor deze reis nog geen ervaringen achter gelaten. Heb je deze reis gemaakt? Laat dan hier jouw ervaring achter.

Vliegen vanuit Eindhoven naar Girona

Zondag 26 augustus. Je vliegt vanuit Eindhoven Airport naar Girona waar je motor al op je staat te wachten. Een halfuur later rij je over schitterende wegen door de prachtige natuur van de Catalaanse Pyreneeën. De vele cols geven een fantastisch uitzicht op de mooie valleien. Via het Parc Naturel del Cadi-Moixero kom je bij het 1e hotel aan. Het is comfortabel en ligt op een rustige locatie nabij Oliana.

Prachtige wegen met ontelbaar veel bochten

Maandag 27 augustus: Na een goed ontbijt rij je naar een mooi stuwmeer. De prachtige wegen met ontelbaar veel bochten brengen je vervolgens over Col de Boixols (1380 m). Onderweg zie je prachtige eeuwenoude gebouwen Je vervolgt je weg richting het natuurgebied Serra del Monsec. Vanuit dit park wordt het heelal bestudeerd. Ook zie je de schitterende bergkloof Montrebey. Het volgende hotel ligt op grote hoogte aan een doodlopende weg richting een stuwmeer.

Horizon-Motor-Reizen---Noord-Spanje---Uitzetten-reis-2017-9-71
Horizon-Motor-Reizen---Noord-Spanje---Uitzetten-reis-2017-28-76

Parque National Ordesa y Monte Perdido

Dinsdag 28 augustus: Je start op ruim 1000 m hoogte en daar kom je deze dag niet vaak onder. Je rijdt zuidwaarts en rijdt al snel Aragon binnen. Daar kom je door het Parque National Ordesa y Monte Perdido. Het is opnieuw heerlijk rijden met uitzicht op prachtige bergen en azuurblauwe bergmeren. De route loopt met verschillende lussen richting Jaca, waar het volgende hotel ligt.

Het warme en dorre zuidelijke deel van de Spaanse Pyreneeën

Woensdag 29 augustus Het 1e deel van de route voert door het warme en dorre zuidelijke deel van de Spaanse Pyreneeën dat parallel aan de Franse grens loopt. De ene bergweg volgt na de andere en het aantal bochten per kilometer is gigantisch. Samen met het strakke asfalt en de schitterende uitzichten is het ultiem genieten. Je passeert ook veel oversteekplaatsen van de pelgrimstocht naar Santiago de Compostella. De route eindigt bij het hotel in Bilbao.

Horizon-Motor-Reizen---Noord-Spanje---Uitzetten-reis-2017-19-39
Horizon-Motor-Reizen---Noord-Spanje---Uitzetten-reis-2017-38-24

Na bergpas Puerto de Pico Blanco rij je Parc Natural de los Collados del Ason in

Donderdag 30 augustus: Je rijdt de stad uit en volgt een mooie route door de kuststreek. Als je verder het binnenland intrekt, verandert de natuur. De bergen zijn kaal en alleen begroeid met gras. Na de bergpas Puerto de Pico Blanco rij je Parc Natural de los Collados del Ason in. Je komt daar een mooie waterval tegen. Het laatste deel van de route brengt je naar het hotel dat aan de voet van de Monte Castillo ligt.

Vanaf de Pyreneeen richting de Picos

Vrijdag 31 augustus:  Via een mooie omweg rij je richting de Picos de Europa. Als je door het centrum van Reinosa rijdt, is een stop voor een lekkere 'café con leche' aan te bevelen. De route vervolgt door 3 wondermooie natuurparken met diverse passen. Je start met de Puerto de Palombera -1260 m hoog-, waarna de Puerto de Carmona en de Puerto de Piedrasluengas volgen. Je rijdt daarna door een prachtige kloof met een waterval. Het water wordt uit deze kloof gehouden door het stuwmeer Embalse de la Cohilla. Aan het einde van deze prachtige dag kom je aan bij het volgende hotel. Dat is echt idyllisch!

Horizon-Motor-Reizen---Noord-Spanje---Uitzetten-reis-2017-71-76
Horizon-Motor-Reizen---Noord-Spanje---Uitzetten-reis-2017-160-86

Picos de Europa - de pieken van Europa

Zaterdag 1 september : Voor deze dag staat de rondrit door de 'Pieken van Europa' op het programma. De route laat je de mooiste plekken zien. Je rijdt regelmatig over wegen met een geweldig uitzicht op een dorp of bergmeer, die je ook weer terug moet rijden richting de (smalle) hoofdweg van de Picos. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om deze dag lekker bij het hotel te blijven. Het is er heerlijk.

Van de Picos naar Leon

Zaterdag 2 september: Je laat de Picos achter je en rijdt naar de noordkust richting Gijon. Later op de dag duik je het binnenland weer in richting Leon. De wegen zijn opnieuw prachtig wegen en voeren je door diverse natuurparken met oude uitgehakte tunneltjes en talloze bochten richting het hotel in Leon.

Horizon-Motor-Reizen---Noord-Spanje---Uitzetten-reis-2017-194-55
Horizon-Motor-Reizen---Noord-Spanje---Uitzetten-reis-2017-220-64

Van Spanje naar Portugal

Zondag 3 september: Je rijdt over doorgaande wegen richting het natuurgebied Sierra de la Culebra dat op de grens van Spanje en Portugal ligt. Je verlaat Spanje en rijdt Portugal binnen. Vergeet niet je horloge een uur terug te draaien. Portugal ligt in een andere tijdzone. Het laatste stuk rij je door het mooie natuurgebied naar het hotel in Braganca. Dat biedt een geweldig uitzicht over de stad.

Natuurpark Serra de Montesinho

Maandag 4 september:  Na een heerlijk Portugees ontbijt start de laatste dagroute. Via het natuurpark Serra de Montesinho rij je richting Chaves, waar veel kastanjebomen langs de weg staan. Je vervolgt je weg door het Parque National Peneda-Geres, dat je zal verrassen door de ongelofelijke schoonheid en soms sprookjesachtige sfeer! De route loopt verder via de grote weg naar het hotel in Porto. Daar aangekomen kun je je motor inleveren voor het transport naar Nederland.

Horizon-Motor-Reizen---Noord-Spanje---Uitzetten-reis-2017-242-17
Horizon-Motor-Reizen---Noord-Spanje---Uitzetten-reis-2017-250-48

Vanuit Porto weer naar huis

Dinsdag 5 september :Na een vroeg ontbijt loop je naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Nederland.

Reis is volgeboekt