+31 (0) 493 320235
Horizon Check Icon

Grootste aanbieder van Nederland & België

Horizon Check Icon

Door onze klanten met een 8,6 gewaardeerd

Horizon Check Icon

100 bestemming in 24 landen

Horizon Telephone Icon

Voor meer informatie:
+31 (0) 493 320235

Al 6.875 tevreden reizigers gingen je voor!
Boek deze groepsreis eenvoudig en snel.

Boek nu

Spanje - Groepsreis Noord-Spanje & Portugal

23 augustus tot 02 september

Dag 1 Je vliegt vanuit Eindhoven naar Girona waar je motor al op je staat te wachten. Na 10 minuten rijd je al over schitterende wegen door de prachtige natuur van de Catalaanse Pyreneeën. Je rijdt door vallei de Bas en vervolgens naar de top van Coll de Bracons 1.132m. De vele cols geven een fantastisch uitzicht op de mooie valleien. Later kom je langs het prachtige meer Pantà de la Baells. Dit stuwmeer wordt onder meer gebruikt als drinkwater voorziening. Via het Parc Naturel del Cadi-Moixero kom je bij het 1e hotel aan. Het is comfortabel en ligt op een rustige locatie nabij Oliana.

 

Dag 2 Na een goed ontbijt rij je naar een mooi stuwmeer. De prachtige wegen met ontelbaar veel bochten brengen je vervolgens over Col de Boixols (1380 m). Onderweg zie je prachtige eeuwenoude gebouwen Je vervolgt je weg richting het natuurgebied Serra del Monsec. Vanuit dit park wordt het heelal bestudeerd. Ook zie je de schitterende bergkloof Montrebey. Het volgende hotel ligt op grote hoogte aan een doodlopende weg richting een stuwmeer.

Ervaringen van onze klanten

Het was wederom een fantastische jubileumreis, prachtige routes en schitterend weer. Wat was het heerlijk om vanuit het vliegtuig meteen op de motor te stappen en van de mooie wegen in Spanje te genieten en later in Portugal. Deze reis sta.. Lees verder

2018-08-12

Mijn mooiste motorreis ooit! Een geweldige ervaring om zo vanuit het vliegtuig meteen te gaan sturen en dat 10 dagen lang. 3300km met alleen maar bochten, goed asfalt, weinig verkeer in een prachtige omgeving die elke dag weer anders was. Ik was n.. Lees verder

2018-07-01

Was weer een topreis met een leuk gezelschap erg genoten van de hotels en en de mooie routes .ook de reisbegeleider heeft  waar nodig ondersteunt en ons tips gegeven over de bezienswaardigheden aardigheden onderweg kort om weer een geweldige .. Lees verder

2018-06-29

De jubeleumreis was echt geweldig .!! Weer was ik verrast door de geweldige trip, na div HMR vakantie"s heeft deze reis het toch weer overtroffen mede door de zeer goede organisatie en natuurlijk de super reisgroep  Het concept vliege.. Lees verder

2018-06-28

De reis van je leven? zo zou je deze reis kunnen omschrijven prima hotels prachtige natuur heel veel bochten en een leuke groep en uitstekende begeleiding. Horizon bedankt voor deze geweldige ervaring. Onne en Tinie.

2018-06-27

Met recht een zeer verzorgde reis met fantastisch mooie routes waar ik geen kilometer van heb willen missen. Alle voorgaande zgn 1000 bochtenritten die ik heb gereden kunnen vanaf nu de prullenbak in want deze bochten waren elke dag niet te tellen.. Lees verder

2018-06-26

Voor ons was het de eerste keer dat we mee gingen met Horizon motorreizen. We wisten van te voren niet wat ons te wachten stond maar het heeft onze verwachtingen ruimschoots overtroffen. Vanuit Eindhoven naar Girona gevlogen en binnen een .. Lees verder

2018-06-26

Een voortreffelijk verzorgde reis, die tot op heden voor mij op nr 1 staat. Hotels, landschappen, reiswegen, ondersteuning bij pech onderweg zijn geen loze woorden in de brochure. Na vele motorreizen in Europa is deze een aanbeveling voor .. Lees verder

2018-06-25

Dag 3 Je start op ruim 1000 m hoogte en daar kom je deze dag niet vaak onder. Je rijdt zuidwaarts en rijdt al snel Aragon binnen. Daar kom je door het Parque National Ordesa y Monte Perdido. Het is opnieuw heerlijk rijden met uitzicht op prachtige bergen en azuurblauwe bergmeren. De route loopt met verschillende lussen richting Jaca, waar het volgende hotel ligt.

Dag 4

De route gaat door een groot natuurgebied over de Pyreneeën van Aragon. Het laatste stuk welke je door de Pyreneeën rijd op deze reis. Vandaag ga je regelmatig de blauwe borden zien van de lange bedevaart looproute naar Santiago de Compestella. De route is prachtig met talloze bochten en veel stuurwerk. De route voert door het warme en dorre zuidelijke deel van de Spaanse Pyreneeën dat parallel aan de Franse grens loopt. De ene bergweg volgt na de andere en het aantal bochten per kilometer is gigantisch. Samen met het strakke asfalt en de schitterende uitzichten is het ultiem genieten. Je passeert ook veel oversteekplaatsen van de pelgrimstocht naar Santiago de Compostella. De route eindigt bij het hotel in Bilbao.

Horizon-Motor-Reizen---Noord-Spanje---Uitzetten-reis-2017-28
Horizon-Motor-Reizen---Noord-Spanje---Uitzetten-reis-2017-19

Dag 5 Je rijdt de stad uit en volgt een mooie route door de kuststreek. De route gaat de Portillo de la Sía op. Dit is een kleine bergpas van 1.246m hoogte. Deze is gelegen in het meest oostelijke deel van het Cantabrische gebergte. Het combineert de valleien van de rivier Asón en Trueba en staat garant voor veel mooi bochten werk en mooie uitzichten over valleien en bergen. Als je verder het binnenland intrekt, verandert de natuur. De bergen zijn kaal en alleen begroeid met gras. Je wordt hierna direct getrakteerd op de Puerto de las Estacas de Trueba (1.154m). Deze pas is ook weer zeer de moeite waard en doet hier zelfs Iers aan. Je krijgt hier ook nog een aantal watervallen langs de route “cadeau”. Het laatste deel van de route brengt je naar het hotel dat aan de voet van de Monte Castillo ligt.

Dag 6 Via een mooie omweg rij je richting de Picos de Europa. Als je door het centrum van Reinosa rijdt, is een stop voor een lekkere 'café con leche' aan te bevelen. De route vervolgt door 3 wondermooie natuurparken met diverse passen. Je start met de Puerto de Palombera  -1260 m hoog-, waarna de Puerto de Carmona en de Puerto de Piedrasluengas volgen. Je rijdt daarna door een prachtige kloof met een waterval. Het water wordt uit deze kloof gehouden door het stuwmeer Embalse de la Cohilla. Aan het einde van deze prachtige dag kom je aan bij het volgende hotel. Dat is echt idyllisch!

Horizon-Motor-Reizen---Noord-Spanje---Uitzetten-reis-2017-38
Horizon-Motor-Reizen---Noord-Spanje---Uitzetten-reis-2017-71

Dag 7 Picos de Europa (letterlijk: "Pieken van Europa") is een gebergte in Noord-Spanje met daarin ook een natuurpark met dezelfde naam. Het park heeft een oppervlakte van 64.660ha. Het gebergte is onderdeel van van het Cantabrisch Gebergte, waarvan de Picos het hoogste deel vormt. De bergketen ligt zo'n 20 km ten zuiden van de Spaanse noordkust. De hoogste berg in het Cantabrisch gebergte is de Torre de Cerredo met zijn 2.648 meter hoog. De route laat je de mooiste plekken zien. Je rijdt regelmatig over wegen met een geweldig uitzicht op een dorp of bergmeer, die je ook weer terug moet rijden richting de (smalle) hoofdweg van de Picos. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om deze dag lekker bij het hotel te blijven. Het is er heerlijk.

 

Dag 8 Je laat de Picos achter je en rijdt naar de noordkust richting Gijon. Later op de dag duik je het binnenland weer in richting Leon. De wegen zijn opnieuw prachtig en voeren je door diverse natuurparken met oude uitgehakte tunneltjes en talloze bochten richting het hotel in Leon.

Dag 9 Je rijdt over doorgaande wegen richting het natuurgebied Sierra de la Culebra dat op de grens van Spanje en Portugal ligt. Daarna begint de ZA-125, een heerlijke rustige stuurweg op ongeveer 1.000m hoogte. Je verlaat Spanje en rijdt Portugal binnen en rijd hier het Parque Natural Sierra de Montesinho in. Dit is één van de grootste natuurparken van de 12 bestaande parken in het Portugal. Het is gelegen in regio Trás-os-Montes (Portugees voor 'over de bergen'). Hoogtepunten van het park zijn de twee bestaande bergmassieven Serra da Coroa (west zijde) and Serra de Montesinho (oost zijde). Er is geen ander beschermd natuurgebied wat het contrast tussen de jaargetijden zo goed weergeeft.Het laatste stuk rij je door het mooie natuurgebied naar het hotel in Braganca. Dat biedt een geweldig uitzicht over de stad.

Horizon-Motor-Reizen---Noord-Spanje---Uitzetten-reis-2017-160
Horizon-Motor-Reizen---Noord-Spanje---Uitzetten-reis-2017-194

Dag 10 Je start de route door de stad Bragança heen. Deze brengt je in het eerste deel door het westelijke deel van het Parque Natural Sierra de Montesinho. Halverwege de route rijd je door het Parque Nacional da Peneda-Gerês. Vanuit daar rijd je verder door Portugal naar Porto, waar alweer het laatste hotel van de reis staat. Via het natuurpark Serra de Montesinho rij je richting Chaves, waar veel kastanjebomen langs de weg staan. Je vervolgt je weg door het Parque National Peneda-Geres, dat je zal verrassen door de ongelofelijke schoonheid en soms sprookjesachtige sfeer! De route loopt verder via de grote weg naar het hotel in Porto. Daar aangekomen kun je je motor inleveren voor het transport naar Nederland.

Dag 11 Na een leuke avond in de schitterende stad Porto kan je vandaag uitslapen. Na een heerlijk ontbijt pak je je laatste spullen weer bij elkaar en verzamel je om samen naar het vliegveld te gaan. Gezamenlijk vlieg je vanuit Porto weer terug naar Nederland. Eenmaal aangekomen in Nederland wordt er nog afscheid genomen en kun je je reis naar huis vervolgen in het drukke Nederland waar je nog regelmatig terug denkt aan deze prachtige ervaring.

Horizon-Motor-Reizen---Noord-Spanje---Uitzetten-reis-2017-220
Boek nu