+31 (0) 493 320235
Horizon Check Icon

Grootste aanbieder van Nederland & België

Horizon Check Icon

Door onze klanten met een 8,6 gewaardeerd

Horizon Check Icon

Meer dan 50 bestemmingen in Europa

Horizon Telephone Icon

Voor meer informatie:
+31 (0) 493 320235

Spanje - Groepsreis Zuid-Spanje in maart

19 maart tot 26 maart

vanaf €1549

Een rondje Zuid-Spanje in het voorseizoen op de motor: Malaga - Granada - Cordoba - Sevilla - Gibraltar - Malaga

Een nieuwe rondreis die op veler verzoek nog in 2016 toegevoegd is aan ons reisprogramma. Nog voor de start van het motorseizoen, kun je al heerlijk motorrijden in Zuid-Spanje. De Spaanse zon schijnt hier dan al heerlijk en met een gemiddelde temperatuur van rond de 20 graden in maart, is het volop genieten.  

Zondag 19 maart Wij verzorgen de vlucht en het transport van je motor zodat je de meer dan 2000 km niet zelf hoeft te overbruggen. Je vliegt vanuit Eindhoven Airport (of een vliegveld naar keuze) naar het zonnige Malaga, waar je net na de middag land. Hier staat je motor op je te wachten. Nadat je je hebt omgekleed rijd je na een half uur al over de schitterende wegen door de prachtige natuur van Andalusië.  Aan het einde van de middag kom je aan in Granada waar je overnacht in ****hotel Gran Hotel Luna de Granada. Je verblijft hier twee nachten.

Ervaringen van onze klanten

Het was zoals altijd weer een vantastische reis .  Alles was weer prima geregeld  Jos en Carlo en andere medewerkers van horizon. Bedankt  

2017-04-08

Onze eerste reis met Horizon is ons heel goed bevallen. Het transport van de motoren, de hotels, het eten en zeker niet te vergeten de tapas in cordoba,was erg gezellig, de routes waren elke dag weer afwisseld en je had de keuze voor een lange en .. Lees verder

2017-04-02

Wat een beleving zoveel bochten goed asfalt en een prachtige natuur echt super . Sinds 1995 gaan wij met Horizon op reis dit was voor ons de eerste groepsreis en het ons uitstekend bevallen een zeer goede begeleiding en mooie hotels . .. Lees verder

2017-03-29

We hebben enorm genoten van deze reis. Mooie route,s met ontzettend veel bochten. Door heel gevarieerde landschappen. Goede hotels en lekker eten en een leuke groep. Bedankt Carlo en Jos voor de goede organizatie. Frank en Frans de Braal.

2017-03-29

Dwars door de Sierra Nevada met zicht op de Mulhacen van 3479 meter hoog

Maandag 20 maart Na een zeer uitgebreid ontbijt start deze dag met een route rondom (en door) de Sierra Nevada. Je passeert een groot kasteel genaamd La Calahorra wat zo´n 500 jaar oud is en op 1257 m hoogte ligt. Deze dag is fantastisch sturen en je komt ogen tekort.

Aan het einde van de middag keer je terug naar hetzelfde hotel in Granada om te genieten van een uitgebreid diner. 

Van Granada naar Cordoba door Parque Natural de las Sierras Subbeticas

Dinsdag 21 maart Na het ontbijt start vandaag de route naar Cordoba. Nadat je de stad Granada bent uitgereden starten de glooiende slingerende wegen verder naar boven tussen de olijf-en amandelbomen door het binnenland in. Je rijdt verder over de A335; een mooi strak geasfalteerde bochtige weg naar ruim 1000 m hoogte, met mooie uitzichten over deze boom-velden. Niet lang daarna rijd je het dorpje Montefrio tegemoet, wat volledig tegen een rots aan is gebouwd. De route gaat verder is wederom een lust voor het oog. Dit blijft zo tot aan het vier sterren Hesperia Hotel in Cordoba. Met een prachtig uitzicht op het water zie je de Romeinse brug die in 1931 over de rivier Guadalquivir werd gebouwd. In dit hotel verblijf je twee nachten.

Horizon-Motor-Reizen---Groepsreis-Zuid-Spanje-217
Horizon-Motor-Reizen---Groepsreis-Zuid-Spanje-41

Een prachtige rondrit door Parque Natural Sierra de Honachuelos

Woensdag 22 maart Na een stevig ontbijt met uitzicht op de binnentuin van het hotel, start je aan de rondrit door de Sierra de Honachuelas. Al vrij snel kom je terecht op de A3151 welke geweldig te rijden is. Deze weg is zeer bochtig met strak asfalt en je kunt hier de bekende zwarte varkens zien lopen, die helaas voor hen eindigen in de heerlijke Iberico ham. Een delicatesse in heel Europa.

De route komt door het het prachtige dorp Hornachuelos met aan beide zijden van de weg sinaasappelbomen. Iets verderop zie je een groot kasteel genaamd Almodovar del Rio uit 1900 staan, een prachtig gezicht. Bijna aan het einde van de route net buiten Córdoba ligt de sprookjesachtige Moorse paleisstad Medina Azahara met schitterende overblijfselen uit de 10e eeuw. 

Door twee nationale parken van Cordoba naar Sevilla

Donderdag 23 maart Na het ontbijt vertrek je vandaag richting de hoofdstad van Andalusië, Sevilla. Je vertrekt over wat grotere wegen om vervolgens het eerste natuurpark in te duiken Sierra de Honachuelas. Vele bochten verder rijdt je vrijwel ongemerkt het volgende natuurpark in genaamd: Park Natural Sierra Norte. Je slingert zo vele kilometers verder richting Sevilla. De groene uitzichten met de witte dorpjes blijven fascineren. Je verbaasd je op de SE4401 over de oranje kleur van de aarde. Deze weg geeft je echter weinig tijd om rond te kijken vanwege de ontelbare bochten. Het hotel in Sevilla ligt aan de rand van de oude muur van de grote stad.

 

Horizon-Motor-Reizen---Groepsreis-Zuid-Spanje-170
Horizon-Motor-Reizen---Groepsreis-Zuid-Spanje-242

Vanaf de hoofdstad van Andalusië door Parque Natural Sierra de Grazalema richting Gibraltar

Vrijdag 24 maart Vanuit Sevilla rijd je naar Parque Natural Sierra de Grazalema. Je rijdt daar vrijwel direct het prachtige witte bergdorp Zahara binnen. Dit dorp ligt tegen een bergketen "geplakt", hoog boven een blauw stuwmeer. Je volgt de weg die inmiddels meer op een serieuze bergpas uit Italië begint te lijken voordat je op 1100m boven aankomt. Vervolgens rijd je Parque Natural de Los Alcornocales binnen richting de kust. Je komt door het dorp "Los Angeles" wat niets weg heeft van haar Amerikaanse naamgenoot. Vanaf  hier is het mogelijk om nog een stuk verder naar beneden te rijden om op het meest zuidelijke puntje te staan en de straat van Gibraltar te bezichtigen.

 

Via Ronda door Parque Natural Sierra de Las Nieves richting Malaga

Zaterdag 25 maart Vandaag start je de motor voor de laatste rit richting Malaga. Je volgt de kust om daarna de bergen in te sturen. Dit bied weer prachtige uitzichten, mooie bochtige wegen en typische witte dorpjes waar het op de terrasjes in de zon goed vertoeven is. Je rijdt door het Parque Natural Sierra de Grazelema richting Ronda. Deze stad is met name bekend vanwege een aantal indrukwekkende bruggen. Het is zeker de moeite waard om hier even te stoppen om de indrukwekkende kloof en bijbehorende bruggen te bekijken. Vanuit Ronda rijd je via het laatste Parque Natural naar Malaga. In Malaga overnacht je in ****hotel Vincci Malaga.

 Zondag 26 maart We gaan gezamenlijk naar het vliegveld om enkele uren laten weer in Nederland te arriveren.

Horizon-Motor-Reizen---Groepsreis-Zuid-Spanje-14