+31 (0) 493 320235
Horizon Check Icon

Grootste aanbieder van Nederland & België

Horizon Check Icon

Door onze klanten met een 8,6 gewaardeerd

Horizon Check Icon

Meer dan 50 bestemmingen in Europa

Horizon Telephone Icon

Voor meer informatie:
+31 (0) 493 320235

Spanje - Groepsreis Santiago de Compostela in augustus

05 augustus tot 18 augustus

vanaf €1595

De historie en legende

In samenwerking met OK-Motorreizen bieden wij deze reis aan. Deze bijzondere reis volgt de pelgrimsroute van Nederland naar Santiago-de-Compostela. In de prachtige kathedraal van deze prachtige stad zou het stoffelijk overschot van de apostel Jakobus worden bewaard. Een eerder op legenden dan feiten berustende overlevering wil dat Jakobus na de kruisiging van Jezus naar Spanje zou zijn gereisd om er het evangelie te prediken.

Een andere lezing is dat toen Jakobus in 44 n. Chr. door Herodes Agrippa werd onthoofd, hij volgens de geschriften, zijn lijk in Jaffa, Palestina, in een boot is gelegd. 

Ervaringen van onze klanten

Er zijn voor deze reis nog geen ervaringen achter gelaten. Heb je deze reis gemaakt? Laat dan hier jouw ervaring achter.

 

Zeven dagen later bereikten zij, dank zij goddelijke bescherming en een gunstige wind, het strand van Iria Flavia aan de Atlantische kust van Spanje, 32 km van het huidige Santiago. Na een reis per ossenwagen zou Jakobus zijn begraven op de plaats waar de ossen uit zichzelf bleven stilstaan. Hoe het ook zij, Santiago-de-Compostela, is uitgegroeid tot de belangrijkste pelgrimsbestemming van Europa. Per jaar gaan duizenden pelgrims wandelend, fietsend, enz. naar Noord-Spanje.

De heen- en terugreis

Deze motorreis omvat zowel heen als terug de hoofdroutes van de Camino (Jacobsweg). Hoewel dat niet overal mogelijk is volgt deze motorreis zo veel mogelijk hetzelfde spoor als de pelgims zelf.  Dat geeft een speciale beleving; Je rijdt op met de pelgrims.


Vanuit Valkenburg door België naar Frankrijk

Dag 1 en 2: Je start vanuit Valkenburg rijden we 2 dagen langs de Camino door België en Frankrijk om bij Vézelay op de oude pelgrimsroute “Via Lemovicensis” (de route van Limoges) aan te sluiten.

 

OK---Santiago-de-Compostela-2016-4-46
OK---Santiago-de-Compostela-2016-14

Via Lourdes naar Spanje

Dag 3 en 4: De oude pelgrimsroute leidt ons dwars door een rijk verleden. Onderweg passeren we diverse Middeleeuwse kastelen en dorpjes.

Dag 5, 6, 7:
 We verlaten de Camino kort voor een uitstapje naar een ander bekend pelgrimsoord: Lourdes. Daarna zoeken we snel de camino weer op. Na een korte stop komen we via Roncevalles Spanje binnen en vanaf dit punt blijven we heel dicht bij de route voor het voetvolk. Via Pamplona, Burgos en Leon bereiken we Santiago-de-Compostela. Het is tijd voor een rustdag waarin de stad bekeken kan worden.

Camino Finisterre

Dag 8: Rustdag. Deze dag kun je ook gebruiken voor de ‘Camino Finisterre’. Deze korte Camino is de enige pelgrimsroute die in Santiago-de-Compostella begint. Finisterre betekent letterlijk het einde van de wereld.  Een verklaring van de naam zou zijn dat Jezus de apostel Jakob naar het einde van de wereld (Finisterre) stuurde om het geloof te verkondigen. Door de eeuwen heen was het dan ook gebruikelijk voor vele pelgrims om na korte rustpauze in Santiago de Compostella de tocht te hervatten, om ook deze mythische plek te bezoeken. Hier aangekomen verbranden ze dan vaak ritueel hun kleren een traditie die ook vandaag de dag nog levendig is.

OK---Santiago-de-Compostela-2016-5-34
OK---Santiago-de-Compostela-2016-8-43

Via de 'Camino del Norte' en 'Via Turonensis' richting Nederland

Dag 9 en 10: Voor de terugreis volgen we de “Camino del Norte” langs de Atlantische kust, maar met een uitstapje naar een bedevaartsoord in de magnifieke “Picos de Europa”.

Dag 11, 12, 13, 14: We verlaten Spanje aan de westkant van de Pyreneeën, in Frankrijk gaat de “Camino del Norte” over in de “Via Turonensis” (de route van Tours).  Via Amiens bereiken we het eindpunt van de reis: Nederweert in NL.