+31 (0) 493 320235
Horizon Check Icon

Grootste aanbieder van Nederland & België

Horizon Check Icon

Door onze klanten met een 8,6 gewaardeerd

Horizon Check Icon

100 bestemming in 24 landen

Horizon Telephone Icon

Voor meer informatie:
+31 (0) 493 320235

Al 6.875 tevreden reizigers gingen je voor!
Boek deze groepsreis eenvoudig en snel.

Boek nu

Spanje - Dirty Roads Pyreneeen - Andorra

02 oktober tot 08 oktober

vanaf €699

Rijden over adembenemende onverharde en verharde passen in Noord-Spanje en Andorra.

We hebben verschillende routes uitgezet welke geschikt zijn voor alle Allroad motoren boven de 600cc. Voor de lichtere motoren tot 200 kg en meer ervaren rijders hebben we zwaardere routes en voor de beginnende allroad rijder en zwaardere motoren (+200kg) hebben we goed berijdbare Allroad wegen uitgezocht. Je rijdt op eigen gelegenheid naar het eerste hotel vlak onder Andorra waar je naar wens je bus of aanhangwagen veilig overdekt kunt stallen terwijl je motor in de parkeergarage kan verblijven. Mocht je gebruik willen maken van motortransport en vlucht dan is dat voor deze reis ook mogelijk (vraag naar de voorwaarden). 

Ervaringen van onze klanten

Er zijn voor deze reis nog geen ervaringen achter gelaten. Heb je deze reis gemaakt? Laat dan hier jouw ervaring achter.

Op vrijdag 2 oktober start de reis in Noord-Spanje

De reisbegeleiding van Horizon Motor Reizen wacht je op bij het hotel en heet je welkom. Nadat je de motor in de parkeergarage hebt gestald kun je genieten van een welverdiend drankje op het prachtige terras van het hotel. Het hotel op ruim 1000 meter hoogte waar je verblijft is voorzien van alle gemakken zoals een zwembad, wellness (tegen een kleine vergoeding), een ruime parkeergarage en een overdekte parkeerplaats voor auto's, aanhangwagens en bussen. Op het terras zul je al je reisgenoten ontmoeten en ga je rond 20:00 uur gezamenlijk dineren met de groep. Je kunt zelfs nog een duik in het grote zwembad nemen alvorens aan te schuiven voor een overheerlijk dinerbuffet. Na het diner zal de reisbegeleider allerlei informatie over het hotel, de reis en de toelichting op de route van de komende dag geven. 

Zaterdag 3 oktober, de "colls" wachten op je...

Na een rijkelijk ontbijt buffet kleed je je om en start je de motor om de eerste route gaan te rijden. Vandaag rijd je verharde en onverhard passen ten oosten en zuiden van Andorra. Na krap 10 minuten rijden start de eerste onverharde pas en na een half uur rijd je al op ruim 2000 meter hoogte door de toppen van de Pyreneeën. Vandaag kom je ook een heel klein stukje door Frankrijk en dien je regelmatig een touw of lint wat over de weg gespannen is te verwijderen en na je doorgang weer terug te hangen zodat de loslopende koeien en paarden blijven waar ze horen. Een prachtige bergpas die je vandaag rijdt is Coll de la Creueta. Deze col is meer dan 20 km lang en brengt je tot net geen 2000 meter hoogte en geeft je prachtige uitzichten over de pieken van de Pyreneeën. Ook Coll de Pal rijdt je vandaag met een hoogte van 2080 meter en deze bergpas is maar liefst 19 km lang. Al met al een prachtige dag om deze reis mee te starten.

HMR-Dirty-Roads---Noord-Spanje-Andorra-23
HMR-Dirty-Roads---Noord-Spanje-Andorra-48

Zondag 4 oktober, op naar Oliana 

Vandaag rijden we met alleen de hoognodige bagage naar het 2de hotel van deze reis waar we 2 nachten verblijven (daarna komen we weer terug bij het eerste hotel dus het meeste van je bagage kan achterblijven in het eerste hotel). Je rijdt vandaag een groot gedeelte door Parc Naturel del Cadi-Moixero. Een prachtig ongerept natuurgebied waar meer Offroad paden liggen dan er verharde wegen zijn. Vandaag kun je kiezen tussen in korte, minder zware route of een langere iets zwaardere route. Na een uurtje rijden bevind je jezelf bovenop Coll de la Traba, 1460 meter hoog en niet veel later Coll de Josa met een hoogte van 1620 meter. Daarna een mooie offroad col genaamd Coll de Gosol met 1595 meter waarbij je de lange grindpaden die je zojuist gereden hebt vanaf boven nog kunt zien liggen. Het laatste gedeelte van deze schitterende route rijd je naar Coll de Nargo, anders dan verwacht is dit geen bergpas maar een bergdorp op 753 meter. Daarna bereik je het tweede hotel.

Ook dit hotel is van alle gemakken voorzien en heeft een prachtige zeer afgelegen ligging. Parkeergarage voor de motoren, een heerlijk buitenzwembad, een zeer gezellig terras en opnieuw uitstekend ontbijt en diner.

Maandag 5 oktober, Coll de Faidella

Na een stevig ontbijt begin je vandaag aan de rondrit door Serra d'Aubenç i Roc de Cogul. Een onbekend natuurgebied ten zuidwesten van Coll de Nargo. Ook vandaag kun je kiezen uit twee verschillende routes waarvan de langere zwaardere route nog dieper het natuurgebied in duikt met zware paden vol losse stenen en enkele steile hellingen. Na een uurtje rijden begin je aan Coll de Faidella, een schitterende bergpas met een hoogte van 1250 meter. Na vele verharde en onverharde wegen van diverse kwaliteit kom je op een onverhard gedeelte wat pal naast een hoog bergmassief loopt. Erg indrukwekkend en uitdagend om te rijden. Na een heerlijke dag rijden kom je weer terug bij het hotel waar het zwembad je op staat te wachten om heerlijk af te koelen.

HMR-Dirty-Roads---Noord-Spanje-Andorra-146
HMR-Dirty-Roads---Noord-Spanje-Andorra-133

Dinsdag 6 oktober, Park Natural Cadí-Moixeró

Vandaag pak je je zwembroek weer in en vertrek je terug naar het eerste hotel met de keuze tussen opnieuw twee verschillende routes. De goed te berijden route zal enkele verharde en onverharde wegen van de tweede dag in tegengestelde richting rijden, sommige zul je echter niet eens herkennen vanwege de indrukwekkend dag van gisteren. De zwaardere route lijkt simpel en goed te berijden te zijn tot het bospad wat je rijdt steeds smaller wordt en veranderd in enkele steile hellingen met diepe sporen en losse stenen, zoals gezegd alleen geschikt voor de ervaren rijder die een uitdaging niet uit de weg gaat. Aan het einde van deze route heb je de keuze om door een tol tunnel terug naar het eerste hotel te rijden of om hier offroad omheen te rijden, de keuze is aan jou.

Woensdag 7 oktober, Pic de Negre

Vandaag alweer de laatste route voor deze reis maar we hebben het beste voor het laatst bewaard. Vandaag rijd je namelijk via enkele schitterende bergpassen door Andorra naar het hoogtepunt van deze reis, Pic de Negre (ook wel het dak van Andorra genoemd) met een hoogte van een indrukwekkende 2642 meter. Hier heb je uitzicht over alle bergen in de wijde omgeving, niet te beschrijven in woorden zo mooi en natuurlijk volledig onverhard. Na dit schitterende hoogtepunt kom je in terecht in het drukke Andorra met de meeste auto en motorzaken in een straat ter wereld zo lijkt het. Het eerste drukke stuk van deze reis waar je doorheen komt. Daarna een verharde bergpas op naar de Spaanse grens welke stopt met asfalt op de grens. Dan rijd je een schitterend offroad gedeelte naar beneden door het prachtige Park Natural Alt Pirineu. Beneden aangekomen heb je de keuze in route, verhard terug richting het hotel of nog eindeloze lange zand en grindpaden door dit indrukwekkende park, opnieuw aan jou de keuze.

HMR-Dirty-Roads---Noord-Spanje-Andorra-229
HMR-Dirty-Roads---Noord-Spanje-Andorra-292

Donderdag 8 oktober, terug naar huis

Aan alles komt een eind, zo ook aan deze zeer indrukwekkende Dirty Roads reis door Noord-Spanje en Andorra. Na het ontbijt neem je afscheid van alle andere deelnemers en pak je voor de laatste keer al je bagage. Sommige met de auto en aanhangwagen, andere met een bus, weer andere zelf rijdend en voor de luxe reizigers met transport en vlucht. Bij aankomst in Nederland of België kom je erachter dat de herfst hier al volop bezig is. Met enige weemoed denk je terug aan Spanje, waar alles mooier leek te zijn...

Sterk aanbevolen voor deze reis is de cursus VRO basis Allroad of vergelijkbaar, erg leerzaam en goed voor je zelfvertrouwen en voertuigbeheersing. https://knmv.nl/opleidingen/vro-motortrainingen/vro-allroad/

Boek nu