+31 (0) 493 320235
Horizon Check Icon

Grootste aanbieder van Nederland & België

Horizon Check Icon

Door onze klanten met een 8,6 gewaardeerd

Horizon Check Icon

100 bestemming in 24 landen

Horizon Telephone Icon

Voor meer informatie:
+31 (0) 493 320235

Al 6.875 tevreden reizigers gingen je voor!
Boek deze groepsreis eenvoudig en snel.

Boek nu

Schotland - Groepsreis Schotland – North Coast 500

07 juni tot 15 juni

Ongerepte natuur, rijke historie en pure whisky

Schotland is adembenemend met wegen die slingeren door de prachtige natuur. De North Coast 500 (samengesteld door de North Highland Initiative, om economische groei te brengen in de redelijk arme noordelijke Hooglanden) behoort tot de mooiste routes in Europa. Dit is pas rijden! Met single track roads, verschillende oude kastelen, adembenemende uitzichten is dit misschien wel een van de mooiste reizen in ons programma.

Ervaringen van onze klanten

Voor de eerste keer mee geweest met een groepsreis. Het is super goed bevallen. Je kan alleen of met een groepje rijden. Niets moet maar alles mag. We hebben echt mazzel met het super mooie zonnige weer gehad. Daardoor kon je nog meer geni.. Lees verder

2018-06-05

het was een fijne reis in een mooi land waar het goed motor rijden is.We hadden een fijne groep en prettige reisleiding. Allen bedankt. gr. Dick

2017-07-21

Zondagmorgen 10 juli kwamen wij met de ferry terug van een prachtige groepsreis uit Schotland met geweldige reisleiders Henriette en Eddy en een gezellige ploeg mede reizigers. Groet, Herman en Mirjam

2017-07-13

Zou het zo weer doen, en weer prachtige reis ervaring, op de HD

2017-07-13

We zijn gisteren teruggekomen van een prachtige reis naar Schotland. De bevestiging van mijn eerdere ervaring met één van de mooiste motorvriendelijke landen van Europa. Prachtige vergezichten, ruwe, ongerepte natuur, technische stuu.. Lees verder

2017-07-10

Ontspannende overtocht vanuit IJmuiden

Dag 1: De overtocht met de ferry van IJmuiden naar Newcastle is het startpunt van deze rondreis. Nadat we van boord zijn gegaan in Newcastle rijd je via een mooie route richting Pitlochry, een in Victoriaanse stijl gebouwd dorp. In het begin is het links rijden misschien nog even wennen maar met een stickertje op je linker spiegel of navigatiesysteem helpt je altijd herinneren dat ze hier links rijden. Op het moment dat je de grens van Engeland - Schotland overgaat staat de man met de doedelzak gegarandeerd een melodietje te spelen. 

Dag 2: Vandaag doorkruis je de groene Grampion Mountains en het in dit gebergte gelegen enorme Cairngorm National Park. Daarna rijd je een deel van de Malt Whisky Trail, met overbekende distilleerderijen naar Inverness, een bruisende stad met een bloeiende culinaire cultuur. Overdag in de winkelstraten, maar ook ’s avonds klinkt het typische geluid van de doedelzak. Verder kun je er een bezoek brengen aan het museum, waar het eeuwenoude mysterie van het monster van Loch Ness wordt ontrafeld

 

North Coast

Dag 3.  Vanuit Inverness rijd je over de North Coast 500 richting het noorden met als eindbestemming Thurso. Deze prachtige route volgt de allermooiste wegen via de kustlijn. Je ziet de echt woeste natuur van de Schotse Hooglanden. We komen ook in Dunnet Head, het meest noordelijke puntje van Schotland. Een mooie plek om even van je motor af te stappen om een kijkje te nemen bij het “Dunnet Head Lighthouse.

Dag 4: Vandaag heb je wederom de mogelijkheid om te kiezen uit een korte- en lange route. Het aantal kilometers is misschien redelijk veel, maar de rijtijd voor vandaag is relatief kort.
Je volgt nog steeds de Noth Coast route met schitterende uitzichten over de kustlijn en de hooglanden. Je rijdt nu langs de kustlijn van Loch Enboll wat ook een baai is van de Atlantische Oceaan. Ook hier wordt je weer getrakteerd op schitterende uitzichten.
Het hotel waar je vandaag verblijft heeft een prachtig uitzicht op de haven. Hier word je tijdens het diner getrakteerd op een traditional home cooked meal. Dat word genieten! 

 

Horizon-Motor-Reizen---Groepsreis-Schotland-juli-2016-141
Horizon-Motor-Reizen---Schotland-Groepsreis-2019---EH-21

Gairloch, Appelcross en het fenomenale Isle of Skye

Dag 5: Vandaag maar liefst een keuze uit drie type routes. De korte route brengt je over de Applecross pass. Een iconische pas, waarbij je getrakteerd wordt op een fantastische uitzicht over de zee.

De lange route gaat niet over de Applecross pass, maar wel over de Isle of Skye. Misschien wel één van de mooiste plekken op de wereld. het noordelijkste eiland van de Binnen-Hebriden, een magische plaats met enkele van de meest karakteristieke landschappen van Schotland.

De XL route combineert de Applecross pass en de Isle of Skye. Een intensieve lange route, maar als je op tijd vertrekt en graag wat meer kilometers maakt is deze goed te doen en je zult er zeker geen spijt van krijgen! 

Je verblijft in een modern vier sterren hotel in Fort William.  Voor het hotel loopt het riviertje Water Nevis aan de andere zijde van de weg. De rivier is vernoemt naar de hoogste berg in Schotland, de Ben Nevis. Fort William ligt aan de voet van deze berg.

Glencoe, Trossachstrail en Drymen

Dag 6: Na het onbijt vervolg je de route naar je volgende overnachtingshotel in Drymen. Vanuit Fort William rijd je vrijwel direct door de misschien wel mooiste vallei van Schotland: Glen Coe. Deze vallei is in de ijstijd door een gletsjer uitgesleten. In de winter bij voldoende sneeuw word er volop geskied. In deze enorme vallei is ook het einde van de James Bond film Skyfall opgenomen.
De route vervolgd zich over de “Old Military Road”, zoals er hier meerdere zijn in Schotland. Dit stuk van de route langs de oever is wederom erg mooi en leuk om te rijden. Je passeert de 'Trossachs trail'  deze weg is geliefd bij de motorrijders in Schotland en een waar bochten festijn. Na de Trossachs trail rijd je het laatste stuk van de route naar alweer het laatste hotel van deze reis in Drymen. Een klein plaatsje onder de rook van het grote Glasgow. In het hotel kun je genieten van een indoor zwembad, bubbelbad, sauna, fitness ruimte en een squash baan.

Horizon-Motor-Reizen---Groepsreis-Schotland-2015-136
Horizon-Motor-Reizen---Schotland-Groepsreis-2019---EH-90

Met een "big smile" weer huiswaarts

We rijden verder over de Trossachs Trail om tenslotte weer terug te keren naar Newcastle, waar je aan het einde van de middag aan boord gaat van de ferry voor de overtocht. Wellicht onder het genot van een lekkere Schotse whisky kun je dan terugkijken op een fantastische rondreis.

Na een uitgebreid ontbijtbuffet aan op de boot meer je ’s ochtends aan in IJmuiden. Weer even wennen, rechts rijden!

Vertrektijden ferry: 07 juni 2020 om 17.30 uur en 14 juni 2020 om 17.00 uur.

 

Boek nu