+31 (0) 493 320235
Horizon Check Icon

Grootste aanbieder van Nederland & België

Horizon Check Icon

Door onze klanten met een 8,6 gewaardeerd

Horizon Check Icon

Meer dan 50 bestemmingen in Europa

Horizon Telephone Icon

Voor meer informatie:
+31 (0) 493 320235

Schotland - Groepsreis Schotland

26 mei tot 02 juni

vanaf €1249

Fenomenaal Schotland

In het land waar de distel het nationale symbool is, haggis met smaak wordt verorberd, stoere binken in kilts whisky drinken en oude dametjes bingo spelen, is het fantastisch toeren. Het spectaculaire landschap, de rijke cultuur, de hardnekkige wolken en de puurheid van de Schotten zelf maken van deze rondreis een unieke ervaring. Pak je camera in en draai maar open dat gas: Scotland, here I come!

Ervaringen van onze klanten

Voor de eerste keer mee geweest met een groepsreis. Het is super goed bevallen. Je kan alleen of met een groepje rijden. Niets moet maar alles mag. We hebben echt mazzel met het super mooie zonnige weer gehad. Daardoor kon je nog meer geni.. Lees verder

2018-06-05

het was een fijne reis in een mooi land waar het goed motor rijden is.We hadden een fijne groep en prettige reisleiding. Allen bedankt. gr. Dick

2017-07-21

Zondagmorgen 10 juli kwamen wij met de ferry terug van een prachtige groepsreis uit Schotland met geweldige reisleiders Henriette en Eddy en een gezellige ploeg mede reizigers. Groet, Herman en Mirjam

2017-07-13

Zou het zo weer doen, en weer prachtige reis ervaring, op de HD

2017-07-13

We zijn gisteren teruggekomen van een prachtige reis naar Schotland. De bevestiging van mijn eerdere ervaring met één van de mooiste motorvriendelijke landen van Europa. Prachtige vergezichten, ruwe, ongerepte natuur, technische stuu.. Lees verder

2017-07-10

Ontspannende overtocht vanuit IJmuiden

Na de overtocht van IJmuiden naar Newcastle begint deze rondreis door Schotland met een route naar Pitlochry. De eerste 90 km rij je nog door Engeland. Daarna kun je gaan genieten van het mooie Schotse landschap met glooiende vergezichten, ontelbare meren, bruggen, klassieke dorpjes en vele bezienswaardigheden. Falkirk Wheel is zo'n bezienswaardigheid. De bijzondere scheepslift draait verticaal om zijn as en overbrugt een hoogte van 35 m om zo twee kanalen met elkaar te verbinden.

 

Via de Scottisch Borders naar Pitlochry

Je hotel ligt aan de rand van Pitlochry en is een imposant Schots kasteel met uitzicht over de groene weiden aan de voet van de Grampian Mountains. Je kamer heeft een badkamer, toilet en tv. Daarnaast kun je -tegen betaling- gebruikmaken van een binnenzwembad, jacuzzi, sauna, stoombad en fitnessruimte. Fijn te weten dat je hier 2 dagen blijft! Ook de inwendige mens komt ruim aan zijn trekken: de dag begint met een stevig Schots ontbijt en eindigt met een uitstekend diner.

 

Horizon-Motor-Reizen---Groepsreis-Schotland-juli-2016-141
Horizon-Motor-Reizen---Groepsreis-Schotland-juli-2016-155

De Trossachs Trail

De dagroutes die we hebben uitgezet laten je de mooiste plekjes van de Highlands zien. De 1e tocht gaat over landelijke wegen. Je passeert gezellige dorpjes die uitnodigen voor een koffie- of lunchstop. Je gaat veel 'lochs' zien. Of je ze nou voorbijrijdt of er omheen kronkelt; de uitzichten variëren van mooi tot adembenemend. Het laatste deel van de route brengt je naar Trossachs Trail, een traject dat bijzonder geliefd is bij Schotse motorrijders vanwege het fantastische wegdek, de talloze bochten en de wederom indrukwekkende vergezichten. Een tocht die je je lang zult herinneren!

Grampian Mountains, Whisky en Inverness

De volgende etappe leidt je naar de ruigere noordelijke Hooglanden. Je doorkruist de groene Grampian Mountains en het Cairngorm National Park om daarna een deel van een Whisky Trail te volgen. De Whisky Trails zijn allemaal op dezelfde ultieme Schotse ervaring gericht: een bezoek aan een whiskydistilleerderij. Deze trail brengt je naar Glenfiddich in Dufftown. De reis vervolgt in westelijke richting langs Iverness,

Na het oversteken van de uitlopers van de Noordzee voert de route naar het dorpje Gairloch aan de noordelijke westkust. Hier bevindt zich het tweede hotel. De kamers van dit hotel zijn in Schotse stijl ingericht en voorzien van een bad of douche, toilet en tv. Je kennismaking met de voortreffelijke Schotse keuken zet zich hier voort met een goed 'bracaist' aan het begin van de dag en 's avonds een diner met lokale ingrediënten uit de zee of de natuur.  

 

 

Horizon-Motor-Reizen---Groepsreis-Schotland-juli-2016-242
Horizon-Motor-Reizen---Groepsreis-Schotland-juli-2016-75

West Highlands, Isle of Skye en Apple Cross Pass

Vanuit Gairloch rij je door het ongerepte westelijke deel van de Hooglanden. Je komt hier zo weinig mensen tegen dat je je alleen op de wereld kunt wanen. Dat deze stilte ontspannend werkt, zul je 's avonds zeker merken. Over smalle weggetjes toer je door het ruige landschap van het schiereiland Applecross. De uitzichten zijn er spectaculair! Voor de liefhebbers hebben we een extra lus gemaakt naar Isle of Skye. Je mist dan wel Applecross, tenzij je beide tochten combineert. Dan wordt het een fikse, maar schitterende route. Wil je liever een dagje rust? Dan kunnen we een boottocht naar de zeehondenkolonie aanraden. Met een beetje geluk duiken er ook potvissen op.

 

Via Loch Ness naar Fort Augustus, Fort William en Ben Nevis naar Drymen

Met de koffers weer gepakt, voert de rondreis je naar Drymen ten noordwesten van Glasgow. Als je altijd al het monster van Loch Ness hebt willen zien, heb je nu je kans. Daarna rij je langs het beroemde Urquhart Castle, het prachtig gerestaureerde sluizencomplex Fort Augustus en het veel bezochte stadje Fort William. Even voor Fort William kun je bij helder weer de Ben Nevis zien. Met zijn 1344 m is dit de hoogste berg van Schotland, die zeker een bezoek waard is. Je vervolgt je weg over Trossachs Trail. Die brengt je bij het laatste hotel in het rustieke Drymen, waar een heerlijk diner op je wacht. In dit spahotel is het goed toeven. Je kamer is modern en van alle gemakken voorzien en het is natuurlijk heerlijk om een frisse duik te nemen in het zwembad, even te 'bubbelen' of in de sauna te relaxen. Hoewel, deze laatste avond in Schotland is ook een goed moment om de verschillende Schotse whisky's eens met elkaar te vergelijken.

Horizon-Motor-Reizen---Groepsreis-Schotland-juli-2016-60
Horizon-Motor-Reizen---Groepsreis-Schotland-juli-2016-263-14

Met een "big smile" weer huiswaarts

De volgende dag rij je via een mooie route terug naar Newcastle, waar je aan het einde van de middag wordt ingescheept voor de overtocht naar het vasteland. Na een uitgebreid ontbijtbuffet op de boot rij je 's ochtends IJmuiden in. Het is wellicht even wennen, maar hier moet je wel weer rechts rijden!