+31 (0) 493 320235
Horizon Check Icon

Grootste aanbieder van Nederland & België

Horizon Check Icon

Door onze klanten met een 8,6 gewaardeerd

Horizon Check Icon

100 bestemming in 24 landen

Horizon Telephone Icon

Voor meer informatie:
+31 (0) 493 320235

Al 6.875 tevreden reizigers gingen je voor!
Boek deze groepsreis eenvoudig en snel.

Boek nu

Rusland - Groepsreis Moskou

02 augustus tot 20 augustus

vanaf €1699

Verassend Rusland met een rijk verleden!

Een geweldige en aansprekende bestemming. Lange tijd verscholen achter het IJzeren Gordijn, rij je er nu ineens zonder al teveel bijzonderheden naar toe. Dat wil zeggen, zonder veel bureaucratie of andere drukte. Maar het is niet alleen een prachtige ervaring om Moskou binnen te rijden en het Rode Plein op te rijden, de weg er naar toe en de weg terug is op zich al een belevenis. Je passeert vele bezienswaardigheden en markante punten. Zeker in Rusland hebben die te maken met de in- en aftocht van Napoleon, en de 1e en 2e Wereldoorlog. Je rijdt door Duitsland, Polen en de Baltische Staten. Afgezien van Duitsland voor velen onbekend gebied. Jammer genoeg gaat de reis niet (meer) door Wit-Rusland met Minsk als hoofdstad. De landsgrens tussen Wit-Rusland (Belarus / Беларусь) en Rusland is op dit moment alleen open voor mensen met de Belarussische of Russische nationaliteit. Mensen uit andere landen kunnen en/of mogen de grens niet oversteken. Dit betekent dat de oorspronkelijke route moest worden omgelegd en dat er twee keer door de Baltische Staten wordt gereden. Ook geen straf trouwens.

 

Ervaringen van onze klanten

Onze tweede Horizonreis deze zomer: Eerst naar de Noordkaap, nu naar Moskou. Het kwam overeen met onze verwachtingen. Vergeleken met Noorwegen was de natuur veel minder indrukwekkend. De routes waren doorsnee, de wegen in het oosten waren slecht t.. Lees verder

2019-08-17

De route start in Odoorn (Hotel De Oringer Marke)

en heeft in Moskou (Москва) zijn voorlopig eindpunt waarna de terugreis begint. Tijdens deze reis worden de volgende landen doorkruist: stukje Nederland (Нидерланды) uiteraard, Duitsland (Германия), Polen (Польша), Litouwen (Литва), Letland (Латвия) en tenslotte Rusland (Россия). De reis kent grote culturele en sociale verschillen.

Het totale aantal kilometers van deze route is meer dan 6.000 km, en is daarom geschikt voor ervaren motorrijders, in ieder geval motorrijders die o.a. gewend zijn aan veel kilometers per dag en wisselende kwaliteit van de wegen in Rusland (geen asfalt trouwens). Kortom, Russische situaties als gevolg van de enorme omvang van het land (grootste van de wereld)!

Er zijn in totaal 19 dagen voor deze tocht uitgetrokken. Door deze reisduur hoeven per dag geen enorme afstanden te worden afgelegd en heb je in Moskou 2 volle dagen beschikbaar voor het verkennen van deze stad. Daarnaast is er op de terugweg nog een rust- en excursiedag in Vilnius, de mooie hoofdstad van Litouwen.

Van Duitsland naar Polen

Dag 01: Vertrek dag naar het eerste hotel in Schwerin (Duitsland), een fraaie Duitse Hanzestad. Veel mensen willen vaak zelfstandig naar het eerste hotel rijden, eventueel is rijden vanaf een verzamelplaats in het noorden van Nederland (Odoorn) ook mogelijk.

Dag 02: Door het mooie merengebied van Mecklenburg-Vorpommern rij je Polen binnen, het doel is de stad Wałcz (Polen). De verschillen in het landschap vallen na het passeren van de Duits-Poolse grens meteen op. Ook zie je veel meer mensen op straat in de Poolse stadjes. Dat doet vriendelijk en gezellig aan.

Horizon-Motor-Reizen---Rusland-Moskou-Groepsreis-2019---WH-2
Horizon-Motor-Reizen---Rusland-Moskou-Groepsreis-2019---WH-28

Van Polen naar Litouwen

Dag 03: Reis door het Poolse uitgestrekte land met als reisbestemming Olsztyn, het begin van Mazurië in Polen. Onderweg passeer je o.a. de scheepshelling van het Elbląg kanaal. Door middel van dit hellend vlak worden de vrachtschepen (en nu de recreatieboten) door middel van kabels van het éne naar het andere niveau getrokken. Bijzonder.

Dag 04: Je rijdt door Mazurië richting Druskininkai in Litouwen. Druskininkai is de spa-stad van Litouwen. Vele welness-voorzieningen zijn hier aanwezig. Onderweg passeer je de mooie basiliek in Swieta Lipka en de “Wolfsschanze”, Hitlers hoofdkwartier en bunkercomplex ten tijde van WWII.

Van Litouwen via Letland naar Rusland

Dag 05: Van Druskininkai rij je over een mooie landelijke route dwars door Litouwen naar Daugavpils in Letland. Je begint de dagroute met een bezoekje aan Grūtas Parkas. Dit park herbergt meer dan 100 pompeuze standbeelden uit het Sovjettijdperk. Ook een museum is aanwezig. Het brengt je terug naar de Sovjettijd. Zeker een aanrader. Na dit bezoek is er een mooie koffie-/lunchstop in de route bij de waterburcht van Trakai, onder de rook van Vilnius. De mooie hoofdstad Vilnius van Litouwen laat je vandaag rechts liggen, op de terugreis neem je deze wel mee.

Dag 06: Deze dag ga je grens met Rusland (Russische Federatie) over. De wachttijd kan soms oplopen tot wel enkele uren. Dat hangt van het verkeer op de grens af. De tijd aan de grens zelf wordt steeds korter. Daarom is het aantal kilometers deze dag beperkt. Het eindpunt is Russische Opochka (Опочка). Je ziet meteen al grote verschillen met het Westen.

Horizon-Motor-Reizen---Rusland-Moskou-Groepsreis-2019---WH-53
Horizon-Motor-Reizen---Rusland-Moskou-Groepsreis-2019---WH-101

Smolensk, Katyn en Gagarin

Dag 07: De wegen worden iets minder maar zijn goed te doen, je rijdt naar de vrij grote stad Smolensk (Смоленск). Onderweg, vlak bij Smolensk kom je langs de beruchte plaats Katyn (Katan), de plaats waar in 1940 duizenden Poolse intellectuelen en officieren door de Sovjet-geheime dienst vermoord werden.

Dag 08: Gagarin is het doel. Deze stad heette vroeger Gzjatsk maar is in 1968 vernoemd naar de Russische kosmonaut Joeri Gagarin. Dit is vermoedelijk één van de zwaarste dagen uit de reis. Je trekt gedeeltelijk de binnenlanden van Rusland waar hier en daar slechte wegen voor komen.

Met de motor op het Rode Plein

Dag 09: Vandaag bereik je het einddoel: Moskou! Maar voordat het zover is kom je langs Borodino, de plaats van de bloedigste veldslag uit de Napoleontische oorlogen. In Moskou sta je op Vorobyovy Gory (Sparrow Hills), de plaats waar Napoleon voor het eerst Moskou in de verte kon zien liggen. Deze plaats is een trekpleister en er verzamelen zich vaak motorrijders om hun motoren te showen. Ook jij bent daar van harte welkom.

Na deze stop rij je door naar het Rode Plein om je met motor op de foto te (laten) zetten. De 2 volgende dagen blijft je motor bij het hotel staan en ga je de stad verkennen.

Horizon-Motor-Reizen---Rusland-Moskou-Groepsreis-2019---WH-86
Horizon-Motor-Reizen---Rusland-Moskou-Groepsreis-2019---WH-126

Bezoek Moskou en daarna naar Smolensk

Dagen 10 en 11: Je hotel staat dichtbij het prachtige centrum. Een mooie uitvalsbasis voor je bezichtiging van Moskou. Deze dagen heb je de tijd en de kans om al die machtige en bekende gebouwen (van buiten en als je wilt, ook van binnen) en locaties zelf te zien. Je kunt het allemaal wandelend doen. Word je dat toch teveel, dan is een rit met de metro een aanrader. Deze metro is een toeristische attractie op zich.

Dag 12: Je vertrekt uit Moskou in zuidoostelijke richting, Napoleon koos deze richting tijdens zijn terugtocht. Het eerste stuk buiten Moskou zijn de wegen aan de slechte kant, later wordt dit beter. Hoewel het een deze dag om een behoorlijke afstand gaat, kun je het einddoel Smolensk toch redelijk makkelijk halen. Je neemt ook een stukje Russische snelweg mee.

Velikiye Luki en het Letse Daugavpils

Dag 13: Het doel is Velikiye Luki (Великие Луки). Vanwege de staat van de wegen is de route vandaag deels hetzelfde als de heenreis.

Dag 14: Richting het Letse Daugavpils. Deze dag moet opnieuw de Russische grens met Letland worden gepasseerd. Mogelijk opnieuw enkele uren wachttijd dus.  Het aantal kilometers vandaag is redelijk, na de grenspassage is het niet ver meer naar je hotel in Daugavpils (Letland). Ben je mooi op tijd dan is een kijkje in het monumentale fort van Daugavpils de moeite waard.

 

Horizon-Motor-Reizen---Rusland-Moskou-Groepsreis-2019---WH-194
Horizon-Motor-Reizen---Rusland-Moskou-Groepsreis-2019---WH-213

Via Vilnius, Mazurië naar Poznan 

Dag 15: Een korte rit door het oostelijke en meest beboste deel van Litouwen brengt je naar Vilnius, de hoofdstad van Litouwen. Vilnius is een echte cultuurstad. Evenals Riga en Tallinn was Vilnius een jaar land Culturele hoofdstad van Europa (2009). De stad is compact, kent vele historische en mooi gerestaureerde gebouwen. Een lust om te verkennen en vanwege de korte route, heb je hiervoor alle tijd.

Dag 16:  Je verlaat de Baltische Staten. Via een prachtige route door het Poolse Mazurië, rij je weer naar Olsztyn. Onderweg is er in Goldap een lunchstop. Dit stadje ligt tegen de grens van het Russische Kaliningrad aan. Helaas kun je met de Russische grensdocumenten deze grens niet over. Vandaar dat je in Polen blijft. Maar dat is voor het rijplezier geen straf. De route van vandaag is één van de mooiste van de hele reis.

Dag 17: Je gaat op weg naar Poznan, de bekende stad in Polen met het gezellige plein. Onderweg passeer je het historische Torün. Deze stad leent zich zeker voor een uitvoerige lunchstop. ’s Avonds moet je vooral het plein van Poznan verkennen. Door de sfeer van het plein, omgeven met oude kleurrijke gebouwen en de vele uitnodigende terrassen, komt het vakantiegevoel weer helemaal tot zijn recht.

Van Poznan naar Potsdam en dan naar huis

Dag 18: Vandaag rij je van Poznan naar Potsdam. Een mooie route binnendoor. Zeker het laatste stuk door het Duitse Spreewald spreekt aan: mooie tracés, afgewisseld met talrijke terrasjes en dorpjes aan het water. Poznan ziet er deftig uit. Dat valt meteen op als je er binnen rijdt. Poznan is ook bekend van o.a. de 4 kastelen en de Hollandse wijk.

Dag 19: De laatste dag al weer. Naar eigen voorkeur kan worden gekozen voor een snelle of een deels snelle en toeristische route worden gekozen. Daarmee komt een einde aan deze bijzondere reis naar het centrum van de Russische macht: Moskou. Een reis om nooit te vergeten.

Horizon-Motor-Reizen---Rusland-Moskou-Groepsreis-2019---WH-225
Boek nu