+31 (0) 493 320235
Horizon Check Icon

Grootste aanbieder van Nederland & België

Horizon Check Icon

Door onze klanten met een 8,6 gewaardeerd

Horizon Check Icon

100 bestemming in 24 landen

Horizon Telephone Icon

Voor meer informatie:
+31 (0) 493 320235

Roemenië - Roemenië Special

14 juli tot 25 juli

vanaf €2199

Roemenië is een land met een overweldigende natuur.

 

Je vindt hier nog oerbos, oorspronkelijk bos dat zich zonder (veel) menselijke invloed heeft ontwikkeld. In de vele natuurparken leven beren, wolven en lynxen. De beroemde Donau vormt de grens tussen Roemenië en Bulgarije.

Brede zandstranden aan de kust trekken veel toeristen, maar voor jou, motorrijder, is vooral de Transsylvaanse Alpen (ofwel Zuidelijke Karpaten) en de Oostelijke Karpaten bijzonder interessant. De routes die je rijdt zijn prachtig, met als grootste attractie de route over de markante Transfargarasan weg. Deze werd door dictator Nicolae Ceausescu aangelegd voor militaire doeleinden en is volgens het tv-programma Top Gear de mooiste weg van Europa.

Ervaringen van onze klanten

Ik heb genoten van deze reis. Het asfalt was wel niet overal van behoorlijke kwaliteit. Sommige dagen waren de wegen wel vrij recht om naar de volgende bestemming te raken. Voor mij zou het bezoek aan de hoofdstad mogen vervangen worden door een p.. Lees verder

2019-08-10

De aantal deelnemers was aan de Hooge kant. Dat waren 28 personen. Max 20 was mooier en leuker geweest. De hotels waren over het algemeen goed. Het avondeten een stuk minder. Wat wel leuk was dat de reisleider de dag ervaring uitspraak over wat er.. Lees verder

2019-08-03

Het was weer een van de vele mooie reizen van horizon Motorreizen de routes en hotels en het eten waren prima Ook de reisbegeleiding was prima waar nodig werd er een  Band gerepareerd hier beleeft het gelukig bij iedee.. Lees verder

2019-07-30

Boekarest, de hoofdstad van Roemenië, is vooral bekend van het imposante paleis.

Andere, opmerkelijke bezienswaardigheden zijn o.a. het kasteel van Dracula en de IJzeren Poort, een nauw dal met diepe kloven die gevormd zijn door de Donau. Je motor gaat op transport en jij vliegt vanaf Düsseldorf naar Boedapest waar je motor al op je staat te wachten. Hierdoor is er meer tijd beschikbaar om Roemenië uitgebreid te verkennen. Vervolgens rijdt je naar Roemenië, een afstand van 150 km. Na de grens passage rijd je opnieuw 150 km en eindig je in jouw overnachtingsplaats Timisoara, ook wel Klein Wenen genoemd. Aan grote boulevards en pleinen liggen indrukwekkende gebouwen en kerken uit de barok en de tweede helft van de 19e eeuw. Een prachtig decor voor een ontspannende avondwandeling.

De volgende dag rijdt je naar de Donau aan de Bulgaarse grens.

Je stopt bij de IJzeren Poort, waar de Donau door diepe kloven stroomt. Ook zien je hier een enorm standbeeld uitgehouwen uit de rotsen. Het stelt Decebalus voor, de laatste koning van Dacië, die vocht tegen de Romeinen, met een hoogte van 55 meter het hoogste rotsbeeldhouwwerk van Europa.

De-IJzeren-Poort-Roemenie-Servi
TransAlpina

Een onvergetelijke rit over de Transfăgărășan en de Transalpina.

Op dag vier rijdt je naar de Transsylvaanse Alpen (Zuidelijke Karpaten) over de Transalpina, de hoogste weg van Roemenië, met de Urdele pas op 2.145 meter. Je overnacht in de middeleeuwse stad Sibiu. De route voert je op de vijfde dag over de Transfargasan, de mooiste weg van Europa volgens Top Gear. De rit eindigt in de hoofdstad Boekarest.

Een van de grootste gebouwen ter wereld - Primaverii Paleis.

In Boekarest laat je de motor een dag staan en ga je de stad bekijken met als hoogtepunt een bezoek aan Primaverii Paleis. Dit paleis werd gebouwd door ex-dictator Nicolae Ceausescu, die vanaf 1967 over Roemenië heerste. Op 1e Kerstdag 1989 werd hij, samen met zijn vrouw Elena, geëxecuteerd. Met 6000 kamers en zalen, twaalf verdiepingen en acht ondergrondse niveaus is het een van de grootste gebouwen ter wereld. Terwijl de Roemeense bevolking in armoede leefde hing het paleis vol met kristallen kroonluchters en gouden badkranen. Voor de bouw werd een historisch deel van het stadscentrum afgebroken. In de middag is er alle gelegenheid om de stad zelf verder te verkennen.

Primaverii-Paleis
Castelul-Bran-Dracula

Het kasteel van Dracula.

Na alle indrukken van deze dag stap je weer op de motor. Je rijdt naar de Oostelijke Karpaten, waar je een bezoek brengt aan het kasteel van Vlad Dracula, een wrede krijgsheer, die vocht tegen de Turken, maar de meeste mensen kennen de naam Dracula natuurlijk van de vampierverhalen, geschreven door Bram Stoker.

Na een overnachting in de historische stad Sighisoara, waar het geboortehuis van Dracula staat, vervolg je de reis naar de Oostelijke Karpaten. Door dit gebergte volg je een route met diepe kloven naar het noordoosten. Via het noorden van Roemenië rijdt je terug naar Boedapest. Onderweg passeer je de mooie, historische steden Bia Mara, Cluj-Napoca en Oradea, een schitterende afsluiting van deze rondreis door Roemenië.