+31 (0) 493 320235
Horizon Check Icon

Grootste aanbieder van Nederland & België

Horizon Check Icon

Door onze klanten met een 8,6 gewaardeerd

Horizon Check Icon

100 bestemming in 24 landen

Horizon Telephone Icon

Voor meer informatie:
+31 (0) 493 320235

Al 6.875 tevreden reizigers gingen je voor!
Boek deze groepsreis eenvoudig en snel.

Boek nu

Roemenië - Groepsreis Roemenië

18 juli tot 27 juli

vanaf €999

Roemenië, land van Oerbos, bergen en de Donau

1-persoonskamer volgeboekt 

Roemenië is een republiek in Zuidoost-Europa grenzend aan de Zwarte Zee, Bulgarije, Servië, Oekraïne, Hongarije en Moldavië op ongeveer 1500 kilometer van de Nederlandse grens. De reis start in de prachtige hoofdstad van Hongarije waar je met de motor prima in 3 dagen naar toe kunt rijden (Deze bieden wij optioneel aan, ook de terugreis). Ook is het mogelijk om de motor op de aanhangwagen te zetten en deze bij het hotel in Boedapest achter te laten. Hier kom je namelijk 10 dagen later weer terug.

In Boedapest staat de reisbegeleiding van Horizon Motor Reizen je op te wachten en na het omkleden kun je genieten van een verkoelend drankje op het terras van het hotel. 's Avonds zal de reisbegeleiding je meenemen naar de stad waar er gezamenlijk gedineerd kan worden. Daarna krijg je alle info over de reis, de routes en alle bezienswaardigheden. 

Ervaringen van onze klanten

Ik heb genoten van deze reis. Het asfalt was wel niet overal van behoorlijke kwaliteit. Sommige dagen waren de wegen wel vrij recht om naar de volgende bestemming te raken. Voor mij zou het bezoek aan de hoofdstad mogen vervangen worden door een p.. Lees verder

2019-08-10

De aantal deelnemers was aan de Hooge kant. Dat waren 28 personen. Max 20 was mooier en leuker geweest. De hotels waren over het algemeen goed. Het avondeten een stuk minder. Wat wel leuk was dat de reisleider de dag ervaring uitspraak over wat er.. Lees verder

2019-08-03

Het was weer een van de vele mooie reizen van horizon Motorreizen de routes en hotels en het eten waren prima Ook de reisbegeleiding was prima waar nodig werd er een  Band gerepareerd hier beleeft het gelukig bij iedee.. Lees verder

2019-07-30

Vanuit Boedapest richting Oradea in Roemenië

Vandaag stap je na een goed ontbijt op de motor om Roemenië binnen te rijden. De eerste kilometers zijn nog druk om de grote stad uit te komen maar daarna begint de route met eerst wat heuvels die daarna overgaan in de open poesta. De poesta is een graslandschap op de grote laagvlakte in het oosten van Hongarije. De poesta wordt ook veelal genoemd als steppe. Het Hongaarse woord voor poesta, “puszta” betekent letterlijk leegte. Na Gyöngyös beginnen ook de eerste haarspelden zich aan te dienen en rijd je natuurgebied Mátrai Tájvédelmi körzet binnen. Dit gebied maakt deel uit van het Bükkgebergte van Noord-Hongarije.  Een prachtige weg tot aan Eger van ruim 60 km. In Eger kun je prima lunchen, dit is namelijk een mooi historisch stadje.

Vervolgens kom je door naar Tuszafüred. Dit stadje is een groene oase van water en groen middenin de poesta. Daarna reis je verder via Hortobagy waar je kunt genieten van echte Hongaarse goulash. Een kilometer of 15 voor het einde van deze dag route kom je aan bij de Hongaars - Roemeense grens die je zonder problemen oversteekt om het laatste stukje richting het hotel af te leggen.

Het “Vrolijke” kerkhof in Maramures

Je verlaat vandaag Oradea en vervolgt je reis richting Baia Mara. Je rijdt wel en al vrij snel passeer een van de grotere rivieren in Roemenië, de Crișul Repede. Direct daarna begint een bochtig traject wat je in de richting van Satu mare brengt. Een Stad met meer dan 100.000 inwoners en een prima plek om te genieten van een verdiende lunch. Deze stad ligt vlakbij het 3 landenpunt Hongarije, Oekraïne en Roemenië. Vanaf hier rijdt je richting het noorden, tegen de grens van Oekraïne waar een speciale begraafplaats gevestigd is. 

Het “Vrolijke”kerkhof in Maramures. Heel bijzonder is het Vrolijke Kerkhof in Săpânţa, een klein dorp aan de rivier de Tisa dicht bij de grens met Oekraïne. De amper 1.000 inwoners lijden er een eenvoudig leven, eten groente van hun eigen land, maken hun kleding met wol van hun eigen schapen en drinken op zondag zelfgebouwde ţuică, de Roemeense evenknie van jenever. Săpânţa is, kortom, een doodgewoon Roemeens dorp. De laatste kilometers rijdt je opnieuw over stukken prachtige bochtige wegen richting het hotel in Baia Mare.

HMR-Hongarije-Roemenie-346
Klooster-Maramures

Kerken van Moldavië en Maramures

Direct na het uitrijden van Baia Mare kom je terecht op een prachtige weg met vele haarspelden dus tijd om wakker te worden is er eigenlijk niet vandaag. Je rijdt daarna Parcul Natural Munții Maramureșului binnen wat tegen de grens van Oekraïne aanligt. Dit bergachtige gebied waar je komende dagen kris kras doorheen blijft rijden heet de Karpaten. De Karpaten vormen een halfcirkelvormige bergketen met een lengte van bijna 1500 kilometer en een breedte van 100 tot 350 km.

Vandaag passeer je ook de Houten kerken van Maramureş. De acht houten kerken van Maramureş zijn uitstekende voorbeelden van een scala aan architectonische oplossingen uit verschillende periodes en gebieden. Ze laten de verscheidenheid van ontwerpen en vakmanschap zien die opgenomen zijn in deze smalle, hoge, houten constructies met hun karakteristieke lange, smalle klokkentorens aan de westkant van het gebouw.

40 km voor het einde van deze dag passeer je het Voronetklooster met beschilderde kerk. Vanwege de regelmatige oorlogen in dit gebied zijn de kerken versterkt gebouwd (dikke muren, kleine raampjes). Daarna rijdt je de laatste kilometers richting het hotel in Suceava.

De kloof van Cheile Bicazului

Vanuit Suceava rijdt je verder richting het zuiden opnieuw de Karpaten binnen. Je rijdt langs een prachtig groot stuwmeer genaamd Lacul Bicaz waar ze flink aan de weg aan het werken zijn (2019). Het Lacul Bicaz of, officieel, Lacul Izvorul Muntelui is het grootste meer in Roemenië. Het meer ontstond nadat er een dam werd gebouwd op de rivier de Bistrița.

Na deze weg langs het meer rijdt je een een schitterende kloof in: Cheile Bicaului waar de route doorheen kronkelt met wanden van ruimt 300 meter hoogte. Wat je nog meer opvalt in deze regio is het massale aantal ooievaars welke je onderweg ziet. Het laatste gedeelte van de route rijdt je door glooiende heuvels richting het hotel in Sghisoara.

HMR-Hongarije-Roemenie-196
HMR-Roemenie-Drone-38

Kasteel Bran, het Baleameer en de Transfăgărășan

Een dag vol belevenissen vandaag. Je begint na het ontbijt met een heuvelachtige route richting het kasteel van Dracula. Een sprookjesachtig slot in de nabijheid van de Roemeense stad Bran, in de Zuidelijke Karpaten. De eerste bouw van het kasteel dateert uit de veertiende eeuw. Kasteel Bran, hooggelegen, met de typerende spitse rode torens, is een van de belangrijkste toeristische trekpleisters van Roemenië en staat bekend als het kasteel van Dracula. Een mooie plaats voor een koffiestop.

Je vervolgt de route richting de (volgens vele) de mooiste weg van Europa, de Transfăgărășan. De weg loopt dwars door het Făgărașgebergte (vandaar de samenvoeging van trans en Făgăraș), het hoogste gebergte van Roemenië, dat deel uitmaakt van de Transsylvanische Alpen. Je komt tot boven de 2000 meter hoogte en hier bevind zich ook het Baleameer. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht op het meer en op deze schitterende bergweg. Het laatste gedeelte van de route rijdt je richting het hotel in Sibiu.

Transalpina

Na het ontbijt en wellicht nog niet helemaal bijgekomen van de prachtige route van gister begin je vandaag opnieuw aan een prachtige dag. Vanuit het hotel rijdt je eerst richting het westen om vervolgens te beginnen aan de hoogste pas van Roemenië, de Transalpina. Deze bergweg  werd in 2015, na renovatie, heropend en slaagde erin een sterke concurrent te worden voor Transfăgărășan voor de titel van de meest spectaculaire weg vanuit Roemenië. 

Deze weg is maar liefst 2145 meter hoog en is hiermee een van de hoogste wegen in de Karpaten met een lengte van maar liefst 148 kilometer lijkt er ook geen einde aan te komen. Echt een belevenis voor elke motorrijder. De laatste 100 km richting het hotel in Drobeta zijn dan ook nodig om bij te komen van deze belevenis. 

HMR-Roemenie-Drone-29
standbeeld-decebalus-roemenie

Het gezicht van Decebalus

Wellicht is het gisteren niet meer op gevallen maar de grote brede rivier die je vrijwel direct op de route ziet liggen is de Donau. Tevens een gedeelte de grens tussen Roemenië en Servië. Je volgt een prachtige weg langs de Donau richting het gezicht van Decebalus. Decebalus, de laatste Daciërs koning, vereeuwigd als een 40 meter hoge rotssculptuur is een bijzonder aanzicht. Het beeld werd gemaakt tussen 1994 en 2004 door de kunstenaar Florin Cotarcea. Het is de grootste rotssculptuur van Europa en het zesde grootste standbeeld ter wereld is meer dan 40 meter hoog en 25 meter breed. De ogen zijn ruim 4 meter breed en de neus 7 meter hoog. 

Je rijdt verder door Parcul Naţional Cheile Nerei - Beușnița om zo langs de grens weer langzaam richting het noorden te rijden. Het hotel van vandaag ligt in Timișoara. 

Boedapest

Na een goed ontbijt kies je voor de snelste route richting Boedapest zodat je de hele middag nog in deze prachtige stad door kunt brengen en de reis waardig af kunt sluiten. Zo kun je een ritje maken in een van de mooiste tramlijnen ter wereld. Vers fruit kopen op de mooiste markt van Europa. Een lokaal biertje drinken in een Ruïne bar. Een rondvaart maken op de Donau en 's avonds een wandeling maken op de kettingbrug. Deze dag zal er ook geen gezamenlijk diner zijn zodat je uitgebreid de tijd kunt nemen om deze stad te bewonderen.

De volgende ochtend neem je afscheid van alle andere deelnemers en rijdt je huiswaarts, eventueel via een door ons uitgezette 3 daagse reis.

Parlement-Boedapest
Boek nu