+31 (0) 493 320235
Horizon Check Icon

Grootste aanbieder van Nederland & België

Horizon Check Icon

Door onze klanten met een 8,6 gewaardeerd

Horizon Check Icon

100 bestemming in 24 landen

Horizon Telephone Icon

Voor meer informatie:
+31 (0) 493 320235

Al 6.875 tevreden reizigers gingen je voor!
Boek deze groepsreis eenvoudig en snel.

Boek nu

Noorwegen - Groepsreis Zuid-Noorwegen

30 mei tot 11 juni

vanaf €2299

Ontdek de machtig mooie natuur van Noorwegen  

Noorwegen is een van onze eigen favorieten. De natuur is er ongelofelijk puur en gevarieerd. Lieflijk en ruig komen hier samen. De gigantische bergen, gletsjers, strak blauwe meren, snelstromende rivieren, bulderende watervallen, bloeiende valleien en ontelbare fjorden maken een diepe indruk. Je zult niet de eerste zijn die zijn hart aan dit imponerende land verpandt! Deze rondreis brengt je naar de mooiste plekken van het zuiden en voert je over de heerlijkste wegen. Want in Noorwegen is het echt een feest om te rijden. Dat hebben we zelf al vaak ervaren.

Ervaringen van onze klanten

Het was een fantastische reis. Ik kwam voor het motor rijden om  zo het land te ontdekken. Wat een wegen en mooie bochten en mooie natuur, fris en schoon. We hadden het geluk dat het weer ook mee werkte, veel zon gehad. Het was ook een leuke .. Lees verder

2018-06-22

Was een prachtige reis, alles prima enkel jammer dat het voor de  reisbegeleider zijn 1ste Noorwegen reis was. Dus kon hij onze vragen niet beantwoorden.

2018-06-17

Een geweldige motorvakantie in een prachtig overweldigend natuurrijk land, met uitstekende wegen en vriendelijke mensen. Met een geweldige groep mensen. Ondanks de onvolkomendheden van de HORIZON-organisatie (reis 4 dagen later!?, onjuiste route-b.. Lees verder

2018-06-15

Eerste keer Noorwegen voor ons maar man! wat een reis. Fantastisch mooi land, Preikestolen, Lysebotn, Dalsnibba, Geiranger, Trollstigen, Atalantic Road, 5 graden in de sneeuw, regen en 25 graden op het terras lekker in de zon, alles zat er.. Lees verder

2017-08-13

Geweldige ervaring zuidnoorwegen prachtige natuur met wisselende landschaplandschapen .mooie routes en goede hotels en een super leuke groep kort om een super mooie vakantie geweest. Met de complimenten aan horzonmotorreizen.  

2017-06-15

Hallo John en Petra,Zojuist teruggekomen van een fantastische reis naar Noorwegen. Alles wat ze zeggen over Noorwegen is waar! Het heeft mijn stoutste verwachtingen overtroffen! Wat is dit een geweldig mooi land. Het ene hoogtepunt vol.. Lees verder

2013-10-28

Je rijdt op eigen gelegenheid naar Hirtshals in Denemarken.

Reis je met de auto en aanhanger, dan kun je die hier tegen betaling veilig stallen. Je overnacht in Hirtshals. Dag 2 In de ochtend vaar je met de ferry van Hirtshals naar Kristiansand in Noorwegen. Deze overtocht duurt ongeveer 3½ uur. Als je de ferry afrijdt, begint je rondreis door Noorwegen. De eerste route is slechts 250 km. Vanuit Kristiansand rij je naar Jørpeland in het zuidwesten van Noorwegen. Je blijft hier 2 dagen.

Je kunt deze dag uit 2 verschillende routes door het Lysefjord kiezen.

Dag 1 Je rijdt op eigen gelegenheid naar Hirtshals in Denemarken. Reis je met de auto en aanhanger, dan kun je die hier tegen betaling veilig stallen. Je overnacht in Hirtshals.

Dag 2 In de ochtend vaar je met de ferry van Hirtshals naar Kristiansand in Noorwegen. Deze overtocht duurt ongeveer 3½ uur. Als je de ferry afrijdt, begint je rondreis door Noorwegen. De eerste route is slechts 250 km. Vanuit Kristiansand rij je naar Jørpeland in het zuidwesten van Noorwegen. Je blijft hier 2 dagen.

Horizon-Motor-Reizen---Noorwegen-Zuid-Groepsreis-2018-39
IMG6115

De Preikestolen beklimmen of koffie in het Adelaarsnest 

Dag 3 Je kunt deze dag uit 2 verschillende routes door het Lysefjord kiezen. De 1e brengt je naar de bekende klif Preikestolen, waarna je een pittige, maar schitterende wandeling van 5 uur in totaal maakt. Blijf je liever in het zadel zitten, dan rij je via de Lysevegen naar Lysebotn. We raden een koffiestop in het Adelaarsnest aan. Daarna rij je over een heerlijke weg van 8 km met maar liefst 32 haarspeldbochten naar de fjord. Hier ga je aan boord van de ferry die je -onder de Prekestolen door varend- terugbrengt naar je hotel in Jørpeland.

Dag 4 Je rijdt vanuit Stavanger naar Bergen. Tijdens deze route maak je diverse overtochten met de ferry en rij je langs een dubbele waterval en de fruittuin van Noorwegen. Omdat het in dit land erg prettig motorrijden is, kun je ervoor kiezen om na deze tocht 's middags Bergen te bezoeken. Maar dat bezoek kun je ook voor de volgende ochtend bewaren.

 

Vanuit Stavanger richting Loen en daarna naar Molde

Dag 5 Je vervolgt de rondreis in noordelijke richting naar Loen, dat 350 km verderop ligt. Dit is een prachtige route door het magnifieke Noorse fjordenlandschap met koelblauwe meren, stromende rivieren en hoge bergen.

Dag 6 Vanuit Loen ga je naar Molde; een route van 230 km. Deze koningsrit kent alleen maar hoogtepunten. Onderweg naar het dorpje Geiranger zul je onder de indruk raken van de pure schoonheid van de natuur. Voordat je bij de Geirangerfjord komt, kun je naar het Dalsnibbaplateau rijden. Van daaruit heb je een weergaloos uitzicht op de cruiseschepen, die door de grote afstand op roeibootjes lijken. De Geirangerfjord zelf is een genot. Dit is een van de mooiste fjorden, die bekendstaat om zijn schitterende watervallen met  opvallende namen, zoals de 'Vrijer' en de 'Bruidssluier'. Via de ferry ga je naar Trollstygen, dat mooie uitzichtspunten heeft. Eindpunt is de rozenstad Molde, een van de mooiste plekken van Noorwegen.

IMG6206
Troll-Stigen-Noorwegen-5

Bezoek van Trondheim

Dag 7 Je vertrekt naar Trondheim, een grote havenstad. Onderweg rij je over de wereldberoemde en geliefde Atlantic Road. Neem voor dit juweeltje gerust je tijd. Het is het absoluut waard!

Dag 8 Deze dag vul je zelf in. Je kunt een rustdag nemen en Trondheim bezoeken. Maar je kunt ook de speciaal voor jou uitgezette route langs het Trondheimfjord en Beitstadfjord volgen. Schitterend!

Dag 9 Je ontdekkingsreis gaat verder richting Lom. Deze stad is bekend om de Staafkerk en het bezoekerscentrum. Onderweg zie je dat je langzaamaan in een ruiger deel van Noorwegen komt. Deze route rijdt heerlijk!

Dit wordt een onvergetelijke route naar Flåm

Dag 10 Dit wordt een onvergetelijke route naar Flåm. Je rijdt langs en over fjorden en kunt onderweg Europa's grootste gletsjer bezoeken: Jostedalsbreen. Vervolgens rij je over de hoogvlakte via de Aurlandsvegn naar Aurland. Wil je de route wat verkorten dan kun je ook via de veiligste, langste en mooiste tunnel van Europa naar Flåm rijden. Dit dorpje is omgeven door een ongelofelijk imposante omgeving van steile bergen, smalle dalen en kletterende watervallen. De treinrit die je hier door het ruige landschap kunt maken, zal je zeker bijblijven.

Horizon-Motor-Reizen---Noorwegen-Zuid-Groepsreis-2018-78
Horizon-Motor-Reizen---Noorwegen-Zuid-Groepsreis-2018-267

Hovden, Stalheim en Kristiansand

Dag 11 Vanuit Flåm rij je naar Hovden. Al snel passeer je Stalheim. Hier hebben we een extra lusje in de route gelegd vanwege een prachtige waterval én de steilste afdaling van Noorwegen; de bochtjes zijn er zo scherp dat je je eigen nummerplaat kunt lezen!

Dag 12 De rondreis is bijna ten einde. Je rijdt via een mooie route terug naar Kristiansand. Daar word je in de middag in de haven verwacht voor de overtocht naar Hirtshals. Aan het begin van de avond arriveer je in Hirtshals en overnacht je in dit Deense stadje.

Dag 13 De volgende ochtend rij je weer terug naar Nederland. Tenzij je gebruikmaakt van een extra overnachting in de buurt van Nortorf in Duitsland.

Optioneel kunnen we nog een overnachting boeken op de heen- en/of terugreis in het noorden van Duitsland.

Boek nu