+31 (0) 493 320235
Horizon Check Icon

Grootste aanbieder van Nederland & België

Horizon Check Icon

Door onze klanten met een 8,6 gewaardeerd

Horizon Check Icon

Meer dan 50 bestemmingen in Europa

Horizon Telephone Icon

Voor meer informatie:
+31 (0) 493 320235

Noorwegen - Groepsreis Zuid-Noorwegen

31 mei tot 12 juni

vanaf €1899

Ontdek de prachtige natuur van Noorwegen

Al vele, vele jaren kun je met Horizon Motor reizen naar Noorwegen. Elk jaar proberen we met de kennis die we hebben van Noorwegen, de reis weer wat uit te bereiden. Voor 2017 is het ons weer gelukt om je nog meer van het ongelofelijke mooie Noorwegen te laten zien!. We bouwen het voor je op en je begint al direct met een leuke route vanuit Kristiansand.

Ervaringen van onze klanten

Eerste keer Noorwegen voor ons maar man! wat een reis. Fantastisch mooi land, Preikestolen, Lysebotn, Dalsnibba, Geiranger, Trollstigen, Atalantic Road, 5 graden in de sneeuw, regen en 25 graden op het terras lekker in de zon, alles zat er.. Lees verder

2017-08-13

Geweldige ervaring zuidnoorwegen prachtige natuur met wisselende landschaplandschapen .mooie routes en goede hotels en een super leuke groep kort om een super mooie vakantie geweest. Met de complimenten aan horzonmotorreizen.  

2017-06-15

Hallo John en Petra,Zojuist teruggekomen van een fantastische reis naar Noorwegen. Alles wat ze zeggen over Noorwegen is waar! Het heeft mijn stoutste verwachtingen overtroffen! Wat is dit een geweldig mooi land. Het ene hoogtepunt vol.. Lees verder

2013-10-28

Dag 1 rijd je naar Hirtshals. Het is mogelijk om, tegen een vergoeding, hier je auto met motoraanhanger te stallen. 

Dag 2 ga je in de morgen met de ferry van Hirtshals naar Kristiansand. (een overtocht van 3,5 uur). Vervolgens rijd je naar Jorpeland waar wij voor jou het eerste hotel hebben geregeld. Een route van slechts 249 km en je eerste kennismaking met Noorwegen.

Dag 3 heb je de keuze uit twee mogelijkheden, een rit naar:

     - de bekende Prekestolen gevolgd door een pittige wandeling van 2,5 uur heen en 2,5 uur terug; een hele belevenis.

     - Lysebotn, via de Lysevegen. Een koffiestop in het Adelaarsnest en daarna via een weg met 32 haarspeldbochten, over 8 km, naar de fjord. Hier ga je          aan boord van de ferry de je varend onder de Prekestolen door, terugbrengt naar je hotel in Jorpeland.

Dag 4 rijd je vanuit Stavenger naar Bergen. Een route met diverse ferry's watervallen en de fruittuin van Noorwegen. Gezien het gemak van het motorrijden in Noorwegen kun je de keuze maken om aan het einde van de deze dag, of de volgende morgen, Bergen te ontdekken. Deze route heeft een korte en een lange variant.

DSC02443
IMG5947

Dag 5 vervolg je de verdere ontdekking van Noorwegen. Je rijdt naar Loen; 353 km. Weer een mooie route langs fjorden met ferry's stromende rivieren en een schitterend landschap.

Dag 6 Vanuit Loen ga je naar Molde; 230 km. Vandaag heb je de keuze uit een wat langere route (via het zomerskigebied) of de aangeboden kortere dagroute. Een dag met veel hoogtepunten; De Geirangerfjord en bij helder weer Dalsnibba. Hier vandaan zie je de cruiseschepen als roeibootjes in de Fjord liggen! Daarna de Trollstygen; met zijn uitzichtpunten, bezoekerscentrum, haarspeldbochten en watervallen! Twee van de hoogtepunten van Noorwegen in een dag! Als je dit allemaal hebt gezien, kom je aan in Molde in een hotel op een van de mooiste locaties in Noorwegen. In Molde zie je weer de schepen van de alom bekende Hurtigruten.

Dag 7 vertrek je vanuit ons mooi gelegen hotel in Molde naar Trondheim; een van de grotere havensteden in Noorwegen. Een route van 293 km met de Atlantic Road onderweg.

Wereldwijd bekend en geliefd. Loop een rondje over een aangelegd wandelpad en rijd de brug eens heen en weer en geniet!

Dag 8 is een dag om naar eigen keuze in te vullen.
Optie 1: Een rustdag in Trondheim met zijn schitterende kathedraal en zijn oude centrum met mooie havenhuisjes op loop afstand. Dit is vooral een dag om je indrukken te verwerken.
Optie 2: Een rondrit te rijden die Horizon Motor Reizen speciaal voor jou heeft gemaakt. Deze tocht is 268 km en de moeite waard.

Dag 9 ga je weer verder in onze ontdekkingsreis. Deze dag is een mooie verbindingsroute naar het volgende hoogtepunt. Iedere dag is het een feest om in Noorwegen te mogen motorrijden. We gaan naar Lom; bekend van het bezoekerscentrum en de Staafkerk. Hier begint Noorwegen weer wat ruiger te worden.

IMG6115
IMG6206

Dag 10 nemen we je mee via o.a. de Aurlandsvegn naar Flam; 291 km. Deze dag zul je nooit vergeten! Langs en over Fjorden en de mogelijkheid met de Jostedalsbreen (gletscher) te bezoeken. Daarna rijd je over de hoogvlakte via de Aurlandsvegn naar Aurland, of via de veiligste, langste en mooiste tunnel van Europa naar Flamm. Bekend van de treinreis naar de top en als aanlegplaats voor cruiseschepen.

Dag 11 rijd je vanuit Flamm naar Hovden. Al snel passeer je Stalheim. Hier hebben we voor jou een klein lusje in de route met een waterval en scherpe bochtjes waarbij je je eigen nummerplaat kunt lezen. Dit is de steilste afdaling van Noorwegen! Vervolgens gaat de route weer over een volgende hoogvlakte naar het hotel.

Dag 12 komt er helaas weer een einde aan deze ontdekkingsreis. Je rijdt via een door Horizon Motor Reizen gemaakte route terug naar de ferry in Kristiansand. In de middag wordt je weer in de haven verwacht om de boot terug naar Hirtshals te nemen. Aan het begin van de avond arriveer je in Hirshals en verblijf je in het Skaga hotel te Hirtshals.

Dag 13 De volgende morgen rijd je weer terug naar Nederland. Of regelen wij optioneel nog een overnachting nabij Bremen.

Optioneel kunnen we nog een overnachting boeken op de heen- en/of terugreis in het noorden van Duitsland.