+31 (0) 493 320235
Horizon Check Icon

Grootste aanbieder van Nederland & België

Horizon Check Icon

Door onze klanten met een 8,6 gewaardeerd

Horizon Check Icon

100 bestemming in 24 landen

Horizon Telephone Icon

Voor meer informatie:
+31 (0) 493 320235

Al 6.875 tevreden reizigers gingen je voor!
Boek deze groepsreis eenvoudig en snel.

Boek nu

Kroatie - Groepsreis Kroatië en Bosnië Herzegovina

09 augustus tot 19 augustus

vanaf €1499

Adriatische kust, zon, zee, uitzicht en bochten

Deze reis rijd je langs de schitterende Adriatische kust en door de binnenlanden van Slovenië, Kroatië en Bosnië-Herzegovina. Deze landen maakten deel uit van het voormalige Joegoslavië, ook in die tijd al een populaire vakantiebestemming. Niet verwonderlijk, de zon schijnt uitbundig, de kusten zijn prachtig en er is veel te zien in de historische plaatsen en natuurparken in het binnenland.

De 600 km lange Kroatische Kustweg is de mooiste en langste kustweg van Europa. Deze reis heeft variërende dag afstanden van 220 tot 380 km per dag in korte en lange route varianten. Deze zijn zoveel mogelijk afgestemd op de hoogtepunten van deze reis, zodat je en lekker kunt rijden en de keuze hebt om de bezienswaardigheden te bezoeken. 

Ervaringen van onze klanten

Er zijn voor deze reis nog geen ervaringen achter gelaten. Heb je deze reis gemaakt? Laat dan hier jouw ervaring achter.

Ljubljana de bruisende hoofdstad van Slovenië

Deze reis start in Ljubljana, de bruisende hoofdstad van Slovenië, het startpunt van onze reis. Het hotel staat direct aan de rand van het oude  historische centrum van de stad. Je loopt dus letterlijk in 50 meter de oude stad stad in. Je eet gezamenlijk met de groep in deze oude stad en hierna is het heerlijk wandelen langs de indrukwekkende historische gebouwen, de rivier met mooie bruggen en de gezellige terrasjes. Slovenië is het eerste land in de Balkan welke zich volledig aan de EU heeft toegevoegd. Het is dan ook een vooruitstrevend land waarin de mix van modern en cultuur behouden is met overwegend mooie en goede kwaliteit wegen.


Op naar Kroatië en Istrië

Vanuit Ljubljana rijd je naar Istrië, het schiereiland in het noorden van Kroatië. Eerst even de stad uit rijden wat redelijk vlot gaat ondanks dat Ljubljana zo'n grote stad is. Eenmaal de stad uit rijd je over kleine wegen en kleine dorpjes de stad uit. Het contrast met de stad is groot en je komt dan ook direct terug in de oude cultuur van het land. Nog voordat je de grens met Kroatië bereikt krijg je al uitzicht over de Adriatische zee en Triest. Ondanks dat deze plaats een flink aantal kilometers van je verwijderd is. Je rijd verder en geheel binnendoor richting de grens van Kroatië die je midden in de groene bossen passeert op een plek welke op niemandsland lijkt. Omdat Kroatië geen volledig geïntegreerd EU land is tref je hier een ouderwetse grenscontrole aan. 

Na de grens rijd je door de bossen en binnenlanden met vele bochten in Istrië. Met een mooie omweg rijd je richting de Adriatische kust. Je rijd nu voor het eerst langs de Adriatische kust in deze reis. Je passeert hierbij het bekende en toeristische Poreč. Na ±35km kustweg rijd je het binnenland weer in. Via bochtige wegen passeer je een eeuwen oude nederzetting die terug voert naar de Romeinse tijd. De wegen blijven compact en omringd door veel groen, totdat je plots verrast wordt met het uitzicht over het Akumulaciono Jezero Butoniga. (meer). Je bent nu bijna bij de eindbestemming in Buzet. Een klein plaatsje met een oud historische centrum boven op de heuvel en na het diner een aanrader de klim daar naar toe nog even te maken. 

Horizon-Motor-Reizen---Kroatie-en-Bosnie-Herzegovina-Groepsreis-2019---JD-109
Horizon-Motor-Reizen---Kroatie-en-Bosnie-Herzegovina-Groepsreis-2019---JD-176

Kustwegen, eilanden, natuur en het eeuwen oude Zadar

Vandaag vroeg uit de veren voor een enerverende en lange route. Keuze is reuze voor vandaag. Kies je voor een heerlijke en extra lange route vol met bochten, de Adriatische kust en veel groen? Of voor de korte variant daarvan? Of, ga je liever met de ferry de eilanden Cres en Krk verkennen? Alles is mogelijk vandaag, maar vertrek op tijd!

Waar je ook voor kiest de ingrediënten voor vandaag zijn vele bochten, mooie uitzichten én natuurlijk die lange Adriatische kustlijn. Hiervan rijd je er vandaag ongeveer 140 km. De weg kwaliteit is overwegend zeer goed en het stuurt dan ook heerlijk weg. De uitzichten over de kust variëren van pal aan de kustlijn tot wat hoger, via baaien en via kleine en grotere kustplaatsen. Koffie en lunch plekken te over met het mooie uitzicht over de zee om van te genieten. Heb je gekozen om de eilanden Cres en en Krk te bezoeken dan zit in de route een koffiestop opgenomen pal aan de zee. 

De route eindigt in Zadar. Een stad met een lange en bewogen geschiedenis, waarvan je veel terug ziet in het oude centrum welke op loop afstand van het hotel ligt. Langs de oude Venitiaanse stadsmuur en de Riva Nova boulevard loop je naar het door de zee bespeelde orgel en het licht plein Nikola Bašić. In het centrum vind je verder de oude overblijfselen uit de Romeinse tijd. 

Split, Hvar of de Krka watervallen

Na de langere kustroute en het bezoek aan Zadar vandaag een relatief korte route van ongeveer 180 km. Hierdoor heb je de mogelijkheid om de watervallen van Krka, Split of de eindbestemming van vandaag het eiland Hvar te verkennen. De route van vandaag is eenvoudig en laat je de kustlijn volgen tot in Split waar de ferry 's middags om 14:30u vertrekt naar Hvar of in de avond om 20:30u. Voordat je echter in Split aankomt passeer je het plaatsje Sibenik en de daar achter gelegen imposante Krka watervallen gelegen in het gelijknamige nationale park. 

Na ongeveer 160 km kom je aan bij de ferry in Split. Ben je niet bij de Krka watervallen geweest dan heb je de mogelijkheid om Split te bezoeken. Ook Split is een eeuwenoude stad met een Romeins verleden. Je vindt dit terug in het oude centrum met het oude Romeinse Paleis van Diocletianus. Ook de kathedraal van Sint-Domnius is beeldbepalend en vernoemd naar de beschermheilige van Split. 

Nadat je met de ferry in een uurtje bent overgestoken naar het eiland Hvar is het slechts nog 12 km naar het resort in Jelsa. Hier kun je genieten van de faciliteiten of de mooie plaats Jelsa nog even gaan verkennen. Wil je nog even wat cultuur op doen dan is een bezoek aan het plaatsje Hvar op het oostelijke deel van het eiland ook de moeite waard. 

Horizon-Motor-Reizen---Kroatie-en-Bosnie-Herzegovina-Groepsreis-2019---JD-212
Horizon-Motor-Reizen---Kroatie-en-Bosnie-Herzegovina-Groepsreis-2019---JD-285

Over Hvar naar Dubrovnik

Ook voor vandaag staat er een relatief korte en erg mooie route klaar. Je komt vroeg uit de veren en start met een kronkelige weg die over de lengte van het eiland Hvar naar Sucuraj voert. Om 09:30u vertrekt daar de ferry terug naar het vaste land. In slechts een klein half uurtje ben je aan de overkant en vervolg je de route naar Dubrovnik. Eerst volg je nu de kustlijn en omdat het kan maak je hier een mooie omweg door het binnenland om 60km verderop weer terug bij de zee uit te komen. Via de mooie kustlijn vervolg je de route naar Dubrovik. Het hotel bevindt zicht direct aan de zee met een eigen strand tot je beschikking. Heerlijk relaxen en genieten van het uitzicht en de faciliteiten van het hotel.

Dubrovnik en/of Montenegro

Inmiddels ben je alweer halverwege deze reis. Tijd voor een rustdag of toch niet? De keuze is aan jou. Voor vandaag kun je relaxen en genieten van de omgeving in het hotel of in de oude stad van Dubrovnik. Ook Dubrovnik heeft een rijke en bewogen historie. Zo kun je in het oude centrum de kogel gaten nog zien zitten van de redelijk recente Balkan oorlog uit de jaren negentig. Met een Uber- of water taxi laat je jezelf afzetten aan de poort van het oude centrum en je kunt vanuit hier direct starten met een wandeling over de oude stadsmuur. Lekker laveren door de oude straten en steegjes van deze stad is ook heerlijk. Ook voor het avondeten heb je volledig alles zelf in de hand vandaag. Hou je van Italiaans eten dan is Trattoria Mea Culpa een aanrader in het oude centrum. 

Wil je toch liever nog even een mooie route rijden dan er een route korte en lange route beschikbaar die je naar en door Montenegro brengt. Deze combineert de kustlijn en pittoreske plaatsje met splinternieuwe wegen en "authentieke" wegen met schitterende uitzichten.  De economische ontwikkeling in Montenegro is wat later op gang gekomen en dat zie je terug in het land. Dat geeft het weer een andere charme dan Kroatië. In ieder geval een aanrader voor de motorrijder om mee te maken. Mocht je dan toch nog even Dubrovnik willen bezoeken aan het einde van de middag en de avond dan is dat prima mogelijk door de korte route te nemen. 

Horizon-Motor-Reizen---Kroatie-en-Bosnie-Herzegovina-Groepsreis-2019---JD-235
Horizon-Motor-Reizen---Kroatie-en-Bosnie-Herzegovina-Groepsreis-2019---JD-305

Bosnië Herzegovina, Kravice watervallen en Mostar

Na Dubrovnik rijd je vandaag al snel Bosnië Herzegovina binnen. Sta op tijd op om zonder lange wachttijd de grens overgang in de bergen direct boven Dubrovnik te nemen. Weer een echte grensovergang dus even stoppen om paspoort en kentekenbewijs te laten controleren. In de bergen van het bosrijke Bosnië is het heerlijk sturen met mooie lange en bochtige wegen. Je lijkt hier wel alleen op de wereld zo weinig verkeer tref je hier aan. Naar mate dat de hoogtemeters stijgen koelt het hier vaak ook af. De lange route rijd lekker door en ook vandaag zitten er weer een aantal bezienswaardigheden in de route.

De route brengt je na ongeveer 150 km bij de Kravice watervallen. Parkeer hier de motor en volg het aangegeven voetpad bij de slagboom naar beneden. Met slechts een paar honderd meter wandelen ben je beneden bij de waterval. Op één van de terassen is het genieten van een drankje en de kletterende waterval. Heb je toevallig de zwembroek aan onder je motorpak dan neem gerust even een duik in het hel groene water.  Na de watervallen rijd je 50km verderop Mostar binnen. Hier vind je de 16-eeuwse Ottomaanse boogbrug bij Mostar, die herbouwd is, nadat hij in 1993 was vernietigd tijdens de Joegoslavische burgeroorlog. Rijd de brug voorbij en vind een plaatsje voor de motor. Loop dan één van de zijstraatjes in en je vind makkelijk een restaurantje om te lunchen pal aan het water met uitzicht op de brug. 

 

De smeltkroes van Sarajevo

De route na Mostar is afwisselend bochtig en vlot om te rijden met regelmatig schitterende uitzichten over de bergen en valleien. Om de drukte in Sarajevo te mijden rijd je met een bochtige omweg onder Sarajevo door om de motor in Sarajevo in de parkeergarage van het hotel te kunnen parkeren. Het eenvoudige hotel in Sarajevo is een prima uitvalsbasis om de stad in de avond te verkennen. Eerst goed eten in een restaurant vlakbij het hotel en daarna het oude centrum te gaan verkennen.

Sarajevo is een bijzondere stad en mooie stad. Kleine straatjes en steegjes, vele terrasjes en een grote hoeveelheid historische gebouwen. Het meest bijzondere van deze stad is de hoeveelheid kerken en moskeeën die soms nagenoeg tegen elkaar aan gebouwd zijn. Als je start bij de historische markt dan vind je vanzelf je weg in deze smeltkroes van culturen. 

Horizon-Motor-Reizen---Kroatie-en-Bosnie-Herzegovina-Groepsreis-2019---JD-317
Horizon-Motor-Reizen---Kroatie-en-Bosnie-Herzegovina-Groepsreis-2019---JD-287

Door de binnenlanden van Bosnië Herzegovina naar Banja Luka

Heb je je ooit afgevraagd waar al die Kadettjes en Golfjes zijn gebleven die in de jaren 90 in elke straat te zien waren? Nu die ga je vandaag veel zien rijden. Dit deel van het land is authentiek en nog niet zover ontwikkeld als de kustlijn van Kroatië. De koffie en lunchstop zijn hier erg voordelig en goed met vriendelijke mensen die je graag helpen. Het binnenland is heerlijk om doorheen te rijden. De wegen zijn bochtig, overwegend goed en soms zelf geheel vernieuwd. Via de mooie natuur en bochtige wegen kom je aan in het onbekende, maar mooie Banja Luka.

Het hotel bevindt zich tegen het centrum van Banja Luka aan wat je wederom de mogelijkheid biedt om deze voor de toeristen redelijk onbekende plaats te voet te verkennen. De route van vandaag is relatief kort en leent zich daarvoor uitstekend. 

Plitvice Nationaal Park in Kroatië

Misschien wel het bekendste hoogtepunt van deze reis vind je aan het einde van de korte route van vandaag. Je start met de bochtige en mooie wegen die je gisteren gereden hebt door de binnenlanden van Bosnië Herzegovina. De wegen worden gaandeweg de route vlotter en na ongeveer 180 km passeer je de grens met Kroatië. Ook hier weer een echte grenscontrole. De laatste 20 km rijd je het Nationaal Park Plitvice binnen. In dit grote natuurpark vind je 16 meren en maar liefst 90 watervallen. 

Het hotel ligt midden in het natuurpark en van daaruit kun je naar diverse punten gebracht worden om de meren en watervallen te gaan bekijken. Je kunt bijvoorbeeld naar het bovenste punt van het park gebracht worden van waaruit je over aangelegde paden en houten bruggen terug naar beneden lopen. Een indrukwekkend geheel waar het water links en rechts langs of onder je door stroomt met plekken waar de watervallen soms wel over de tien meter breed zijn. Een aanrader en één van de mooiste bezienswaardigheden van deze reis. 

Horizon-Motor-Reizen---Kroatie-en-Bosnie-Herzegovina-Groepsreis-2019---JD-351
Horizon-Motor-Reizen---Kroatie-en-Bosnie-Herzegovina-Groepsreis-2019---JD-402

Terug naar Ljubljana

De reis sluit je af met een mooie en leuke route terug naar Ljubljana waar je de reis begonnen bent. Het hoofdingrediënt voor de route van vandaag is bochten. Je passeert diverse plaatjes en koffie en lunch gelegenheden zijn er dan ook voldoende. Na iets meer dan 100 km verlaat je Kroatie voor de laatste keer deze reis en rijd je Slovenië binnen. Ook de laatste echte grenscontrole aangezien je hierna het EU gebied betreedt, waarbij echte grenscontroles niet meer bestaan door het Schengen verdrag.

Via Novo Mesto rijd je over de mooie wegen van Slovenië noordelijk en buig je op enig moment af naar het westen terug naar Ljubljana. Je verblijft in hetzelfde hotel als op de heenreis en hebt dus ook nu weer de gelegenheid te genieten van de mooie gebouwen, gezellige straatjes en terrasjes en de relaxte Slovenen. Vanaf morgen gaat het weer huiswaarts.

Voor wie de heenreis- en/of terugreis ook graag geheel of deels binnendoor wil rijden is dat mogelijk met deze reis te combineren. We regelen dat graag voor je. Neem daarvoor contact op met ons voor meer informatie.

Boek nu