+31 (0) 493 320235
Horizon Check Icon

Grootste aanbieder van Nederland & België

Horizon Check Icon

Door onze klanten met een 8,6 gewaardeerd

Horizon Check Icon

Meer dan 50 bestemmingen in Europa

Horizon Telephone Icon

Voor meer informatie:
+31 (0) 493 320235

Italië - Groepsreis Toscane / Umbrië

30 september tot 07 oktober

vanaf €1299

De meest geliefde Italiaanse streken

Deze reis brengt je naar de mooiste plekjes van Toscane en Umbrië. Je rijdt door een van de meest geliefde regio’s van Italië. De wegen kronkelen door het glooiende landschap en bieden je prachtige vergezichten. Tussendoor bezoek je oude Italiaanse kunststeden waar het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan.

Zondag 30 september Je vliegt in de ochtend vanuit Eindhoven binnen 2 uur naar Pisa. Als je rond de middag aankomt, staat de vrachtwagen met jouw motor al op je te wachten. Je rijdt een mooie route naar je 1e hotel, dat een prachtig uitzicht heeft op de Toscaanse heuvels. Hier verblijf je 3 nachten. Het hotel ligt aan de rand van het middeleeuwse stadje San Gimignano. Dat is het best bewaarde middeleeuwse stadje van Italië. Het staat bekend om zijn torens. Ooit waren er dat 72; nu zijn er nog 14 van intact. Je bezoekt het middeleeuwse stadje Lucca en de scheve toren van Pisa. In het hoogseizoen is het bij deze trekpleisters meestal erg druk. Maar begin oktober, als je deze reis maakt, is het een stuk rustiger en dat is wel zo prettig. Bovendien kun je dan genieten van de prachtige herfstkleuren die het Toscaanse landschap dan rijk is. Weer terug bij het hotel kan je bij mooi weer heerlijk ontspannen in het zwembad. Natuurlijk kun je ook het prachtige centrum van San Gimignano bezoeken. 's Avonds serveert de kok een heerlijk Italiaans 3-gangenmenu in het naastgelegen restaurant. Tijdens het diner geeft de reisleider een toelichting op de route van de volgende dag.

Ervaringen van onze klanten

Er zijn voor deze reis nog geen ervaringen achter gelaten. Heb je deze reis gemaakt? Laat dan hier jouw ervaring achter.

Prachtige historische steden en dorpjes!

Maandag 1 oktober Na een uitgebreid Italiaans ontbijt met versgebakken broodjes, allerlei verse taartjes en andere heerlijke zoetigheden ga je de streek verder verkennen. Je kunt kiezen uit een korte of langere route. Bij beide routes kom je in de prachtige stad Siena, die zeker een bezoek waard is. Onderweg rij je door bossen met schitterende herfstkleuren.

Dinsdag 2 oktober Tijdens de route zie je dat Toscane een rijke natuur heeft. Over de glooiende heuvels en bochtige wegen is het heerlijk rijden. Onderweg kun je ook genieten van de mooie Toscaanse dorpjes.

Umbrië

Woensdag 3 oktober Je neemt afscheid van de gastvrije hoteleigenaren en rijdt in zuidelijke richting naar Umbrië. Via een mooie afwisselende route, waarbij je onder andere Montepulciano voorbijrijdt, kom je aan bij het hotel nabij Todi. Onderweg heb je al gemerkt dat Umbrië een ruiger en meer bergachtig landschap heeft. Daardoor is het ook populairder onder motorrijders.

Donderdag 4 oktober De 1e route in Umbrië loopt door het nationale park Monti Sibillini. Dit natuurgebied trakteert je op spectaculaire vergezichten. Je rijdt door de Piano Grande, een hoogvlakte van zo’n 20 km. Ook deze route kun je in een kortere (200 km) of langere variant (286 km) rijden. Weer terug bij het hotel kun je een baantje trekken in het zwembad of Todi bezoeken. Het schitterende middeleeuwse centrum van dit stadje ligt op een heuvel en heeft kronkelende steegjes en mooie pleinen.

Toscane-Umbrie-38
IMG3836

Watervallen van Marmore

Vrijdag 5 oktober Na een uitgebreid Italiaanse ontbijt rij je naar de watervallen van Marmore. Hoewel ze zijn aangelegd, zijn ze zeer indrukwekkend en vormen ze een prachtig decor. Je kunt via etappes naar het hoogste punt van de watervallen klimmen. Échte avonturiers kunnen hier ook nog wildwatervaren. ’s Avonds schuif je opnieuw aan voor een heerlijk 3-gangendiner. Want ook dit hotel heeft een voortreffelijke keuken.

Terug naar Pisa!

Zaterdag 6 oktober 

De laatste route is mooi en brengt je weer terug naar Pisa. Hier lever je je motor weer in voor het transport. In de avond dineren we gezamenlijk in Pisa in de buurt van het vliegveld. De volgende ochtend vliegen we vroeg weer terug naar Eindhoven.

Reis is volgeboekt