+31 (0) 493 320235
Horizon Check Icon

Grootste aanbieder van Nederland & België

Horizon Check Icon

Door onze klanten met een 8,6 gewaardeerd

Horizon Check Icon

Meer dan 50 bestemmingen in Europa

Horizon Telephone Icon

Voor meer informatie:
+31 (0) 493 320235

Italië - Groepsreis Sardinië

05 september tot 15 september

vanaf €1399

Ruige natuurpracht en waanzinnig lekkere wegen

Sardinië is het eiland van de zon en de prachtige stranden. Van rotsen, kliffen en grotten. Van hoge bergen en vlakke valleien. Van lekker eten en drinken en verse sardientjes. Dit is een heerlijke vakantieplek. Zeker voor motorrijders. Dit eiland heeft namelijk nauwelijks snelwegen, maar is in plaats daarvan bezaaid met heerlijke stuurwegen, die afwisselend hoger en lager door het landschap kronkelen. Starten maar, die motor!

 

Ervaringen van onze klanten

Als "singel" vrouw je in inschrijven voor een groepsreis was zeker spannend. Maar het heeft mijn verwachtingen overtroffen. Leuk gezelschap, mooie routes, hulpvaardige reisgenoten en twee top reisbegeleiders. Zeker voor herhaling vatbaar. .. Lees verder

2017-09-24

Vorig jaar 2015 de groepsreis  Corsica gedaan, en nu in 2016 de groepsreis Sardinie. Goed georganiseerd en erg mooi. We hadden ook een leuke groep en heel wat afgelachen Net zoals de groepsreis naar Corsica weer gebruik gemaakt van het m.. Lees verder

2016-09-20

In 2014 was dit een nieuwe groepsreis in het Horizon programma, en wat een mooie reis was dat! Het mooie van Sardinie is dat het erg rustig is op de wegen waardoor je lekker kunt toeren zonder opgehouden te worden. De wegen zijn goed en ook het we.. Lees verder

2015-03-29

10 jaar terug was ik al enorm gecharmeerd door dit wondere eiland en haar toch wel eigenzinnige bewoners, zodat ik met hoge verwachtingen naar Sardinië ben vertrokken.  Maar deze reis overtrof gewoonweg alles: voor de motorrijders puur r.. Lees verder

2014-09-25

Woensdag 5 september 's Avonds ontmoeten we elkaar in de ferryterminal in Livorno. Op de ferry overnacht je in een luxe buitenhut.

Donderdag 6 september In de vroege ochtend komen we in Olbia aan. Je hebt de hele dag de tijd om de mooie route naar het hotel in Alghero te rijden. De hotels van deze reis zijn goed en bieden veel extra's. De kamers zijn bijzonder comfortabel. Hotel Punta Negra is een 4 sterrenhotel, dat twee zwembaden en een zonneterras met een adembenemend mooi uitzicht heeft. In het luxe restaurant wordt 3 avonden op rij een heerlijk Italiaans diner geserveerd.

Subtropisch klimaat!

Vrijdag 7 september Het eiland heeft een subtropisch mediterraan klimaat en dat rijdt erg prettig op de motor. De eerste 2 dagen verken je het noordwesten van het eiland. Je zult merken dat de wegen schitterend zijn. Het asfalt is zeer goed en rijdt geweldig! Aan het continu veranderende landschap zul je merken dat Sardinië een zeer rijke natuur heeft.

Zaterdag 8 september Het weekend begin je met een route met veel bochten. In eerste instantie lijkt het door de groene weides en stenen muurtjes alsof je door Schotland rijdt, maar niets is minder waar. Je kunt kiezen uit een korte route, waarbij je langs een waterval komt, en een lange route, waarbij je langs een grottenstelsel rijdt. Op beide routes kun je genieten van schitterende uitzichten.

 

IMG6663-53
Groepsreis-Italie-Sardinie-12

Kronkelende kustwegen en een ideaal "motorreis klimaat"!

Zondag 9 september Via de westkust ga je naar het zuiden. Je rijdt over kronkelende kustwegen met adembenemende uitzichten en komt ook in het binnenland. Wellicht ruik je daar het kruidige struikgewas 'macchia'. Ongetwijfeld tref je ook de moeflon op je pad. Dit bedreigde kleine schaap met de gekromde horens staat met zijn soortgenoten vaak midden op de weg. In de namiddag kom je bij het 2e hotel aan. Daar kun je in het grote zwembad duiken.

Maandag 10 september Voor deze dag staat het zuidwesten van het eiland op het programma. Dit deel van Sardinië is wat woester. Door de eeuwen heen zijn hier mineralen aan de grond onttrokken. De oudste voormalige mijnlocatie is Montevecchio, dat nu een belangrijke archeologische plek is.

Dinsdag 11 september Je vertrekt via de zuidkust naar het oosten van het eiland. Vlak voordat je in Cagliari, de hoofdstad van Sardinië, komt, rij je langs een gebied waar meer dan 100.000 roze flamingo's verblijven. Je rijdt over een prachtige kustweg naar het volgende hotel in Villagrande Strisaili. Dat ligt midden in het natuurgebied de Gennargentu. Ook dit hotel heeft een zwembad, waarin je heerlijk kunt ontspannen.

Woensdag 12 september Vanuit het hotel rij je een route waarin hellingen centraal staan. Het is continu stijgen  en weer dalen. Door al die hoogteverschillen krijg je ongelofelijk veel fraaie uitzichten te zien. Dat je dwars door de natuur rijdt, is ook te merken aan de loslopende geiten, ezels, zwijnen of varkens die je hier kunt tegenkomen.

Donderdag 13 september Wederom een dag waarop je veel moois te zien krijgt. Je rijdt langs diepe kloven en fantastisch hoge bergtoppen. De wegen zijn strak geasfalteerd en slingeren door het landschap. De uitzichten zijn fenomenaal!

Vrijdag 14 september Op deze laatste dag op Sardinië rij je terug naar Olbia. Je kunt uit 2 verschillende routes kiezen. De 1e loopt via de oostkust, waardoor je de hele dag van het uitzicht op het glinsterende zeewater kunt genieten. De andere route is eveneens schitterend en leidt je door de bergachtige binnenlanden. In Olbia nemen we gezamenlijk de ferry naar Livorno.

Zaterdag 15 september In de vroege ochtend kom je weer in Livorno aan.

Groepsreis-Italie-Sardinie-9
Italie---Sardinie-21

Reisverlenging

Het is mogelijk om de heenreis met 3 dagen te verlengen. Op eigen gelegenheid rij je naar hotel Evaldo in Arabba waar je op maandag 3 september wordt verwacht. Reis je met de auto en aanhanger dan kun je die veilig bij het hotel achterlaten en je reis met de motor vervolgen.

Op dinsdag 4 september rij je via een toeristische route naar Maranello, waar Ferrari, Maserati en Lamborghini hun thuis hebben. Alles in deze plaats staat in het teken van deze sportwagens. Ook het hotel!

Op woensdag 5 september volg je een schitterende route naar de haven van Livorno, waar je samen met de reisbegeleiding en andere deelnemers de ferry naar Olbia neemt.

We informeren je graag over de mogelijkheden van deze verlenging.