+31 (0) 493 320235
Horizon Check Icon

Grootste aanbieder van Nederland & België

Horizon Check Icon

Door onze klanten met een 8,6 gewaardeerd

Horizon Check Icon

Meer dan 50 bestemmingen in Europa

Horizon Telephone Icon

Voor meer informatie:
+31 (0) 493 320235

Italië - Groepsreis Sardinië

06 september tot 16 september

vanaf €1249

Ontdek verbluffend Sardinië

Prachtige stuurwegen een must voor de echte motorliefhebber ! 

Sardinië is het op één na grootste eiland in de Middellandse Zee met een lengte van 270 kilometer en een breedte van 145 kilometer. Sardinië is geliefd om haar prachtige stranden, aantrekkelijke kreekjes / baaien en het heldere zeewater, heerlijk om te zwemmen en in te duiken. Maar veel belangrijker is dat dit eiland bijna geen snelwegen heeft en dat de secundaire wegen voorzien zijn van zeer goed asfalt en gegarandeerd bochtig zijn. Het karakteristieke ruwe landschap met kliffen en grotten in het binnenland en brede hoge duinen aan de zuidwestkust.

Ervaringen van onze klanten

Vorig jaar 2015 de groepsreis  Corsica gedaan, en nu in 2016 de groepsreis Sardinie. Goed georganiseerd en erg mooi. We hadden ook een leuke groep en heel wat afgelachen Net zoals de groepsreis naar Corsica weer gebruik gemaakt van het m.. Lees verder

2016-09-20

In 2014 was dit een nieuwe groepsreis in het Horizon programma, en wat een mooie reis was dat! Het mooie van Sardinie is dat het erg rustig is op de wegen waardoor je lekker kunt toeren zonder opgehouden te worden. De wegen zijn goed en ook het we.. Lees verder

2015-03-29

10 jaar terug was ik al enorm gecharmeerd door dit wondere eiland en haar toch wel eigenzinnige bewoners, zodat ik met hoge verwachtingen naar Sardinië ben vertrokken.  Maar deze reis overtrof gewoonweg alles: voor de motorrijders puur r.. Lees verder

2014-09-25

Woensdag 6 september verzamelen we ‘s avonds in de ferryterminal in de haven van Livorno. Op de ferry overnacht je in een luxe buitenhut met zeezicht en voorzien van alle comfort.

Donderdag 7 september komen we ’s morgens vroeg aan in Olbia. Direct na het verlaten, of nog op de ferry, kun je desgewenst ontbijten. Daarna  heb je de hele dag de tijd om  via de door ons uitgezette toeristische route het eerste hotel in Alghero te bereiken. Tijdens deze route passeren we o.a. de beroemde olifanten rots bij Castelsardo. Het ****hotel Punta Negra heeft alle voorzieningen inclusief twee zwembaden, een compleet aangelegd zonneterras met adembenemend uitzicht over de Middellandse Zee.
Alle kamers, in alle hotels tijdens deze reis, zijn ruim uitgerust en bieden een goed comfort. Het diner wordt geserveerd in het luxe restaurant waarbij je de heerlijke Italiaanse keuken leert kennen. Na het diner zal de reisleider de dagroute van de volgende dag toelichten. In dit hotel verblijven we drie nachten.

Kronkelende kustwegen en een ideaal "motorreis klimaat"!

Vrijdag 8 september Na een uitgebreid ontbijt starten we met de eerste dagroute die we voor je uitgezet hebben. Het eiland heeft een subtropisch, mediterraan klimaat en is dus uitermate geschikt om heerlijk motor te rijden. De eerste twee dagen verkennen we het noordwesten van het eiland en maken we kennis met de schitterende wegen en de steeds veranderende natuur die Sardinië te bieden heeft.

Zaterdag 9 september Vandaag geniet je van de vele bochten die Sardinië rijk is. Dit alles in  combinatie met strak asfalt, mooie temperaturen en schitterende uitzichten. Sardinië is bij uitstek een prachtig eiland om met de motor te verkennen.

 

IMG6663-53
Groepsreis-Italie-Sardinie-12

Zondag 10 september rijd je via de westkust richting naar het zuiden van het eiland. Op deze dag geniet je van de kronkelende kustwegen met haar adembenemende uitzichten maar ook van het binnenland met haar bijzondere “macchia” (een geurend en kruidig struikgewas). Ook zal je de “moeflon” (een bedreigde kleine schapensoort met gekromde horens) zien en soms met velen tegelijk midden op de weg. Nadat je dit alles beleeft hebt kun je bij aankomst in het tweede hotel een heerlijk duik nemen in het grote zwembad om vervolgens gezamenlijk deel te nemen aan het diner.

Op maandag 11 september staat een dagroute in het zuidwesten van het eiland op het programma. Dit deel van het eiland is deels  onherbergzaam, waarbij je allerlei ruïnes van oude mijnen tegenkomt.

Dinsdag 12 september vertrekken we via de zuidkust in de richting van het oosten van het eiland. Daar hebben we het gezellige hotel gereserveerd in de bergen van het natuurgebied de Gennargentu; midden in het bos. Ook hier kun je weer heerlijk genieten van het zwembad en het diner wat ’s avonds geserveerd wordt. 

Woensdag 13 september Vanuit dit hotel gaan we een dagroute rijden die niet te vergelijken in een hele ander omgeving dan de afgelopen dagen. We rijden hier in een gebied wat hoofdzakelijk bestaat uit beboste bergen. 

Donderdag 14 september tijdens de tweede dagroute vanuit dit hotel, rijd je door een  natuurpark waar je wilde paarden, koeien, varkens en schapen kunt tegenkomen. Het is vanzelfsprekend dat de wegen ook in dit gebied erg bochtig zijn met mooi strak asfalt. 

Op vrijdag 15 september rijd je via de Oostkust richting Olbia waar we gezamenlijk de ferry op gaan. Een prachtige ervaring rijker. Je zal nog vaak terug denken aan het prachtige Sardinië. 

Zaterdag 16 september nemen we afscheid van elkaar in Livorno.

Groepsreis-Italie-Sardinie-9
Italie---Sardinie-21

Optioneel kunnen wij vanaf Noord-Italië (ongeveer 875 km vanaf de Nederlandse grens) de reis voor je regelen.
Je wordt dan verwacht op maandag 4 september in de Dolomieten waar wij Hotel Evaldo voor je gereserveerd hebben. Desgewenst kun je hier de auto met aanhanger veilig achter laten en met de motor je reis vervolgen. 
Dinsdag 5 september rijd je na een zeer uitgebreid ontbijtbuffet de toeristische route richting Maranello, het plaatsje waar Ferrari, Maserati en Lamborghini hun thuis hebben.
Woensdag 6 september geniet je nog van een mooie toeristische route richting de haven van Livorno.
Vraag naar de mogelijkheden.

Reis is volgeboekt